Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2027 🌼❤️
Odpowiedz

Marzec 2027 🌼❤️

Oceń ten wątek:
  • kropko Znajoma

Wysłany: 3 sierpnia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka95 wrote:
    Ja czuję się dobrze, oprócz zmęczenia nadal nie mam żadnych objawów. Jutro zaczynam 9 tydzień i będę również informować w pracy ale stres mnie zżera jak mam to zrobić.
    A jak dziewczyny Wasza waga? Ruszyła już coś?
    Ja mimo że nie mam wymiotów i wydaje mi się że jem normalnie to waga w stosunku do tej sprzed ciąży jakieś - 3 kg więc się cieszę bo startuje z nadwagą.

Ja przytyłam jakieś 2 kg w stosunku do wagi sprzed ciąży. Jestem dopiero 6+1 :D cieszy mnie to, bo startuję z niedowagi.
    Jeśli chodzi o objawy u mnie to odrzuciło mnie od kawy. Przestałam dostarczać kofeinę i cały wczorajszy dzień spędziłam z bólem głowy 😅 Do tego lekkie pobolewanie w podbrzuszu czasem. I chyba tyle :)

• Madzialenka95 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle ginekolog kazał mi mierzyć ciśnienie i o jakiej porze dnia był nie mierzyła to wychodzi mi około 95/65 nie wiem jak ja funkcjonuje 😀 zawsze miałam niskie ale teraz to już w ogóle

Ona: 31
    - hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
    - TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
    Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
    On: 34
    - morfologia 2%❗
    - podwyższona agregacja❗
    - koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
    - ruch całkowity - 55% ✅
    - ruch postępowy - 43%✅
    - plemniki żywe - 80% ✅
    Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
    Starania od 01.2026
    26.06.2026 beta 25,68
    29.06.2026 beta 119
    01.07.2026 beta 485
    07.07.2026 beta 4646
    09.07.2026 beta 11064
    15.07.2026 pierwsze USG
  • Chummy Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciśnienie 85/55. Idę jutro na konsultacje żeby o to zapytać. Zawsze miałam niskie ale teraz jest chyba trochę za nisko już. Niby mierzyła mi położna, ale wtedy mam zawsze o ok. 10 więcej i nikt nie zwrócił mi uwagi. Dodatkowo chce skonsultować to ewentualne odstawienie duphastonu bo jeszcze się z tym wstrzymuje.

Zawsze chodzę z mężem na każdą wizytę. On chce a mi też raźniej :)

Zapisałam się na prenatalne. Ale to wszystko szybko śmiga!

‹‹ 36 37 38 39 40
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ