Marzec 2027 🌼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwona88 wrote:Jak często chodzicie do swojego ginekologa prowadzącego? Ja mam wizytę we wtorek w przyszłym tygodniu i się doczekać nie mogę 😅 Na razie mam przychodzić co 2-3 tyg i po prenatalnych co miesiąc. Ale pewnie będę chodzić co 2 tyg 😂
Ja co 5 tyg 🙄 mój prowadzący nie ma potrzeby oglądania mnie częściej 😶
Iwona88 lubi tę wiadomość
-
Mi moją powiedziała że co 4 tygodnie ale tak się złożyło że byłam częściej bo byłam też prywatnie i pojutrze również idę prywatnie z nadzieją że uda mi się przenieść do tej babki.
Ona: 31
- hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
- TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
On: 34
- morfologia 2%❗
- podwyższona agregacja❗
- koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
- ruch całkowity - 55% ✅
- ruch postępowy - 43%✅
- plemniki żywe - 80% ✅
Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
Starania od 01.2026
26.06.2026 beta 25,68
29.06.2026 beta 119
01.07.2026 beta 485
07.07.2026 beta 4646
09.07.2026 beta 11064
15.07.2026 pierwsze USG -
Ja też pamiętam że przy nifty klikałam, żeby zobaczyć płeć. A kupowałam tak, że mój lekarz przekazał im mój numer i wszystko dogadywałam z konsultantką, wynik był chyba przez link albo ich stronę. Pewnie lekarze też mają z tego jakieś profity 🙃
Współczuję Wam mdłości, tfu, tfu ale mi już trochę minęło
Ja się jeszcze bije z myślami, który wariant panoramy wybrać. Ale pewnie ten najwyższy skoro i tak dobra cena. Dokładnie tyle płaciliśmy za nifty pro te dwa lata temu
-
Ja przed chwilą kupiłam panoramę (została ostatnia godzina jak coś) i wzięłam ten najwyższy. Dokładnie ten sam proces myślowy co Werzol, że taka sama cena jak nifty 😅
-
Kurde to mam nadzieję, że tu też będzie do kliknięcia. Ja nifty jak brałam chyba z testdna to dostałam po prostu pdf i tam było wszystko od razu
-
Dziewczyny dostałam lekkiego brązowego plamienia teraz na sam koniec dnia 😭 Było widoczne tylko na papierze razem z resztkami Crinone. Jutro mam odstawić estrofem i powiem Wam że się bardzo boje. Założyłam wkładkę i będę obserwować przez noc.Starania od 2018
🔸 IUI - 09.21
1️⃣ IVF-ICSI + ZyMot - długi
- 04.22 - ET 8A, 4B ❌, 0 ❄️
2️⃣ IVF-IMSI + Fertile Chip - nowa klinika - krótki
- 10.23 - ET 2x8A ❌
- 05.24 - FET + EG ❄️ 4AA ❌
- 06.24 - FET + EG ❄️ 3BA 💔 CB
3️⃣ IVF-ICSI - długi
- 04.25 - FET + EG ❄️ 4AB ❌
- 08.25 - FET + EG ❄️ 4BA ❌
4️⃣ IVF-IMSI - krótki
- 05.26 - PGT-A - 2x ❄️ 4AA ✔️, ❄️ 4BA ❌
- 07.26 - FET + EG ❄️ 4AA, Beta 8dpt: 132, 10dpt: 328, 12dpt: 753, 14dpt: 1489, 20dpt: GS 1cm + pęcherzyk żółtkowy, 29dpt: CRL 0.63mm i mamy 💗
📍9+2 - CRL 2.37cm 🧸
📍10+3 - CRL 3.1cm, FHR 165 i fikołki 💃🏻
📍I prenatalne - 10.09

-
WannaBe wrote:Dziewczyny dostałam lekkiego brązowego plamienia teraz na sam koniec dnia 😭 Było widoczne tylko na papierze razem z resztkami Crinone. Jutro mam odstawić estrofem i powiem Wam że się bardzo boje. Założyłam wkładkę i będę obserwować przez noc.
Może napisz do swojego lekarza prowadzącego jeśli masz taką możliwość? Albo zadzwoń do kliniki? -
Wannabe jak sytuacja po nocy? 🫂
-
Sprawdź koniecznie to plamienie. Moze jakis mikro krwiaczek sie trafil, albo podrazniłas sobie pochwę, takie rzeczy moga sie zdarzać...
Ja chodzic bede na start co 3 tygodnie, później na przełomie 2-3trymestru co 4 tygodnie a później w ciazy donoszonej chodzi sie co tydzień lub 2 razy w tygodniu. Chodzę na nfz tylko
Z tym ze nie bede oszukiwać. Moj maz robi usg, wiev jak czuje niepokój to podglądamy na szybko maluszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 09:02
-
Mój lekarz to jest jakiś lajtowy, bo ja w 37tc miałam ostatnią wizytę i później już mówił, że jak zacznę rodzić/ coś niepokojącego to izba przyjęć a w dniu terminu na ktg.
Ogólnie całą ciążę chodziłam co 5 tyg. wydaje mi się, że jedynie jakoś na przełomie 30/37 tygodni byłam co 3-4 tyg z dwa razy. -
Anabbit wrote:Mój lekarz to jest jakiś lajtowy, bo ja w 37tc miałam ostatnią wizytę i później już mówił, że jak zacznę rodzić/ coś niepokojącego to izba przyjęć a w dniu terminu na ktg.
Ogólnie całą ciążę chodziłam co 5 tyg. wydaje mi się, że jedynie jakoś na przełomie 30/37 tygodni byłam co 3-4 tyg z dwa razy.
Ja też tak miałam, tylko chyba co 4 tyg. a nie 5 wizyty
Dzisiaj mam wizytę, mam nadzieję, że wszystko ok ✊🏻 -
Boże Annabit nastraszyłaś mnie że została ostatnia godzina promki, bo wbiłam sobie datę 5 sierpnia. Jeszcze do końca dnia jest ta promocja na szczęście 😀 już liczyłam ile jestem w plecy 😅
Wannabe jak sytuacja? Wizyta na pewno Cię uspokoi, ale jeśli plamienie było brązowe i tylko na papierze to raczej nic poważnego i może jedynie coś podrażniłaś. Trzymam kciuki, żeby było dobrze
Ja mam wizyty co 4 tygodnie, mój poprzedni lekarz niby schodził z oddziału jak przychodziłam na ktg już na końcówce, ale po porodzie mnie tak wkurzył, że do niego nie wróciłam w tej ciąży. A w ogóle to prowadziłam ciążę w enelmedzie, a żeby mi zrobił USG to i tak szłam do niego prywatnie. Po ciąży też nie raczył odpalić USG w gabinecie jak zgłaszałam że coś jest nie tak w trakcie połogu, a na prywatnej wizycie powiedział że jeszcze sama się oczyszczę, po 6 tygodniach połogu 🙃 dobrze że zgłosiłam się na IP i ogarnęli łyżeczkowanie bo różnie by mogło być -
wtf to mnie okłamali bo wczoraj autentycznie włączyli licznik do północy. No to mają chujowego programistę albo cwany zespół marketingowy xDD przepraszam za zamieszanie
Werzol, Iwona88 lubią tę wiadomość
-
@Anabbit robiłam z Centrum Testów Genetycznych z Katowic przez stronę niftytest.pl
Wizyty mam mieć narazie co 2 tygodnie, a później pewnie co 3-4 tygodnie jak poprzednim razem. Narazie skupiam się na najbliższej wizycie. Plamienia u mnie pojawiają się i znikają, można oszaleć ale jak nie boli to mam nie panikować. -
Zadzwonili do mnie że moja jutrzejsza wizyta będzie już na nfz bo się zwolniło miejsce także się udało
powiedzieli żebym przyszła wczensiej to założymy kartę ciąży także nie będę się przyznawać że już mam kartę ciąży. Powiem tylko że byłam na wizycie gdzieś indziej bo nie wytrzymałam tak dlugo i dostałam skierowanie na badania z krwi i prenatalne bo chyba mogą dać bez karty ciąży?
WannaBe, polalola, Iwona88, Natalia K lubią tę wiadomość
Ona: 31
- hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
- TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
On: 34
- morfologia 2%❗
- podwyższona agregacja❗
- koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
- ruch całkowity - 55% ✅
- ruch postępowy - 43%✅
- plemniki żywe - 80% ✅
Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
Starania od 01.2026
26.06.2026 beta 25,68
29.06.2026 beta 119
01.07.2026 beta 485
07.07.2026 beta 4646
09.07.2026 beta 11064
15.07.2026 pierwsze USG -
Hej dziewczyny, daje znać że już się uspokoiło. Rano po przebudzeniu była jeszcze powtórka - lekkie brązowe plamienie razem z resztkami Crinone na papierze, ale wkładka po nocy była czysta. Teraz już normalnie papier czysty, wkładka też. Będę obserwować, może to było podrażnienie po poniedziałkowym usg skumulowane z moim leżeniem przez cały dzień w poniedziałek i wtorek - zazwyczaj cały Crinone wypada max. do południa, a od dwóch dni działo sie to dopiero wieczorem. Zastanawiam się czy nie podjechać dzisiaj do luxmedu dla świętego spokoju, ale boję się że za częste USG też jest szkodliwe. 🤯dzydzy wrote:Wannabe jak sytuacja po nocy? 🫂
bebinka, Werzol, dzydzy, Madzialenka95, Iwona88 lubią tę wiadomość
Starania od 2018
🔸 IUI - 09.21
1️⃣ IVF-ICSI + ZyMot - długi
- 04.22 - ET 8A, 4B ❌, 0 ❄️
2️⃣ IVF-IMSI + Fertile Chip - nowa klinika - krótki
- 10.23 - ET 2x8A ❌
- 05.24 - FET + EG ❄️ 4AA ❌
- 06.24 - FET + EG ❄️ 3BA 💔 CB
3️⃣ IVF-ICSI - długi
- 04.25 - FET + EG ❄️ 4AB ❌
- 08.25 - FET + EG ❄️ 4BA ❌
4️⃣ IVF-IMSI - krótki
- 05.26 - PGT-A - 2x ❄️ 4AA ✔️, ❄️ 4BA ❌
- 07.26 - FET + EG ❄️ 4AA, Beta 8dpt: 132, 10dpt: 328, 12dpt: 753, 14dpt: 1489, 20dpt: GS 1cm + pęcherzyk żółtkowy, 29dpt: CRL 0.63mm i mamy 💗
📍9+2 - CRL 2.37cm 🧸
📍10+3 - CRL 3.1cm, FHR 165 i fikołki 💃🏻
📍I prenatalne - 10.09

-
Od razu mowie ze za częste usg bez dopplera nie jest szkodliwe, i jezeli Cie to powstrzymuje to mozesz byc spokoja. Rok temu niezle pubmed z mezem przeszperalismy w badaniach i uwierz mi ze mialam usg czesto 😆WannaBe wrote:Hej dziewczyny, daje znać że już się uspokoiło. Rano po przebudzeniu była jeszcze powtórka - lekkie brązowe plamienie razem z resztkami Crinone na papierze, ale wkładka po nocy była czysta. Teraz już normalnie papier czysty, wkładka też. Będę obserwować, może to było podrażnienie po poniedziałkowym usg skumulowane z moim leżeniem przez cały dzień w poniedziałek i wtorek - zazwyczaj cały Crinone wypada max. do południa, a od dwóch dni działo sie to dopiero wieczorem. Zastanawiam się czy nie podjechać dzisiaj do luxmedu dla świętego spokoju, ale boję się że za częste USG też jest szkodliwe. 🤯
Anabbit, WannaBe lubią tę wiadomość
-
Trochę mnie nie było, zaliczyliśmy krótki wyjazd, urodziny no i koleżanka wpadła na kilka dni.
Wczoraj mieliśmy wizytę w 8+6 i wszystko jest w porządku, maluch ma już 22,8 mm. Ma rączki, nózki - mega wzruszający widok. Popłakałam się w gabinecie. Ciężko uwierzyć, że po takich doświadczeniach rośnie we mnie nowe życie.
Witam serdecznie wszystkie nowe dziewczyny na wątku i życzę Wam wszystkim bezstresowych ciąż! Shaylen, Chummy, Minerwa, Patiti, Iwona88, xSophie, TrochesamotnaAsia, Lili, Stokrotka 94, Alexis 93, Dumna_mama,
Dzydzy - gratuluję serduszka!
Szamanka, Patkalopatka - gratuluję tych pięknych widoków ruszającego się człowieka! To musi być coś niesamowitego.
Werzol, Tobie również gratuluję, 2,2 cm to już łądnie widać!
Reja13, nie wiem czy tu jeszcze zaglądasz, ale bardzo bardzo mi przykro. Przytulam i jestem myślami z Tobą.
Mam nadzieję, że żadnej nie pominęłam!
Jeśli chodzi o płeć to ja przeczuwam synka, ale jeśli będzie córeczka to będę bardzo miło zaskoczona.
Co do panoramy to ja od początku planowałam wybrać ten test, bo jest najlepieej przebadany i moja lekarka go rekomenduje. Jednak ta promka spadła jak z nieba, ogromna różnica cenowa i też już wykupiliśmy. Dziewczyny, które kupiły Panoramę, kiedy planujecie ją wykonać?
dzydzy, polalola, WannaBe, Iwona88, Chummy, xSophie lubią tę wiadomość
👩🏼 26 l. & 🤵🏻34 l.
✅ Hormony, Morfologia, witaminy, wyleczone przewlekłe zapalenie, allo mlr 27%, KIR bx
❌ dodatnie ANA1, Cross match 31%, brak niektórych kirów implantacyjnych
Starania od 12.2023 r., od 10.2024 r. Z pomocą medyczną
2 cykle z ovitrelle, 5 cykli stymulowanych ❌, 3 x IUI ❌
02.2026 r. IVF
pobrano 11 kumulusów -> 8 MII -> 3 blastki z 5 doby
ET 02.2026 r. beta 0 ❌
FET 03.2026 r. (cykl naturalny, transfer 6 dpo) 7 dpt beta 2 ❌
FET 06.2026 r. (cykl sztuczny z krótkim wyciszeniem, accofil, probiotykoterapia, wlewy żelaza) 7 dpt 40 -> 9 dpt 146 -> 11 dpt 427
14 dpt - nasilenie plamienia i SOR - wszystko dobrze
24 dpt 5 mm 🍤 z 💗 148 bpm
7+0 0,95 cm i 130 bpm
8+6 2,28 cm i 180 bpm
11+1 4,41 cm I 165 bpm

-
Ja planuje 17 sierpnia iść to będę 11t2d z usg (a 12 tyg z miesiączki). Myślę, że już będę miała wystarczającą frakcje. Wiem, że czas oczekiwania to 10 dni roboczych ale po cichu liczę że wyrobią się w 8 dni, bo wtedy mam prenatalne i wolałabym iść na nie ze spokojna głowa