Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marzec 2027 🌼❤️
Odpowiedz

Marzec 2027 🌼❤️

Oceń ten wątek:
  • Monia12@ Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u mnie też bardzo często było takie uczucie kłucie i drapania, zwłaszcza po staniu albo spacerze. Dzisiaj dla odmiany brak tego uczucia. Mam wrażenie, że te przypadłości ciążowe są na zmianę. Jak mdłości odpuszczaja to zgaga, później ssanie w żołądku i smak na jakieś niespodziewane jedzenie (białe bułki ❤️). A jak tak tego nie ma to znowu kłucie.

2 procedura IVF marzec 2026
    2 cykle Dipherline

23.06 FET jedyny zarodek
  • Alexis93 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, potrzebuję od was ojojania 😢

Od wczoraj moje już pare tygodni trwające cofki i odruchy wymiotne przerodziły się w wymioty, także sobie wczoraj i dzisiaj parę razy wymiotowałam 🤢

Ale nie dlatego potrzebuje ojojania - nie wiem czy mamy tu na wątku zwierzolubow - w każdym razie mój koteł od soboty zachorował i mamy spory problem z diagnozą i leczeniem bo co klinika to inna diagnoza. Ostatnie dni i nawet noce to latanina po klinikach, stres, wyk, obwinianie siebie że nie powinnam w tym stanie się tak stresować. Ale jak? Przy tej ilości hormonów, leków i jak cierpi członek rodziny to jak ja mam się nie stresować. Tłumaczę sobie że przecież kobiety w ciąży przecież też przechodzą różne problemy i tragedie ale mimo wszytsko dzieciaczki w brzuchu rosną dalej zdrowo - ale chyba potrzebuje to od kogoś usłyszeć bo samej sobie ciężko mi uwierzyć 😭

🚹& 🚺’93

*Październik 2023 ➡️ najpewniej CB💔 poronienie samoistne przy Becie 180.
    *Grudzień 24 - Maj 25 ➡️ 3xIUI ❌
    *Sierpień 25 ➡️ CB przy Becie 40 ❤️‍🩹

I IVF 2025 :
    💉22.09 - start stymulacji ➡️ Menopur/Rekovelle. Trigger 2 x Gonapeptyl Daily.
    🐓10.25 punkcja. Pobrano 17 kumulusów, 14 nadaje się do zapłodnienia (11 🪺 zapładniamy, 3 🪺 mrozimy) ➡️ ❄️ ❄️ (5.11 + 4.11)
    🏥10.25 - histeroskopia • CD138(+) – score (+) • CD56/NK = 10%
    🥼leczenie, diagnostyka w kierunku immuno
    🏥 ‼️ 03.2026 - wodniak jajowodu - laparo. usunięcie jajowodu prawego
    🍍 17.06.26 1 transfer 5.1.1 - z obstawą immuno (accofil, encorton)
    🍀Beta 8dpt: 159, 10dpt 402, 12dpt 779, 22dpt 24979, 3,5 mm + ❤️ 🥹

Chwilo trwaj 🥹
    preg.png
  • Iwona88 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia12@ wrote:
    Tak u mnie też bardzo często było takie uczucie kłucie i drapania, zwłaszcza po staniu albo spacerze. Dzisiaj dla odmiany brak tego uczucia. Mam wrażenie, że te przypadłości ciążowe są na zmianę. Jak mdłości odpuszczaja to zgaga, później ssanie w żołądku i smak na jakieś niespodziewane jedzenie (białe bułki ❤️). A jak tak tego nie ma to znowu kłucie.
    Ja też mam różne bóle na zmiane. Raz schyliłam się do psa i wyprostowałam i miałam silny ból jakby podbrzusza co mnie zmartwiło. Pytałam gin i potwierdziła że to mogłybyć wiązadła. Także takie różne bóle mogą się zdarzyć. Jeśli jest plamienie przy tych bólach to warto wtedy pójść na wizytę.

• Kasia111 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis93 wrote:
    Hej dziewczyny, potrzebuję od was ojojania 😢

Od wczoraj moje już pare tygodni trwające cofki i odruchy wymiotne przerodziły się w wymioty, także sobie wczoraj i dzisiaj parę razy wymiotowałam 🤢

Ale nie dlatego potrzebuje ojojania - nie wiem czy mamy tu na wątku zwierzolubow - w każdym razie mój koteł od soboty zachorował i mamy spory problem z diagnozą i leczeniem bo co klinika to inna diagnoza. Ostatnie dni i nawet noce to latanina po klinikach, stres, wyk, obwinianie siebie że nie powinnam w tym stanie się tak stresować. Ale jak? Przy tej ilości hormonów, leków i jak cierpi członek rodziny to jak ja mam się nie stresować. Tłumaczę sobie że przecież kobiety w ciąży przecież też przechodzą różne problemy i tragedie ale mimo wszytsko dzieciaczki w brzuchu rosną dalej zdrowo - ale chyba potrzebuje to od kogoś usłyszeć bo samej sobie ciężko mi uwierzyć 😭

Zdecydowanie kobiety w ciąży przechodzą trudy i tragedie, a emocje są potęgowane przez hormony i dzieciaczki rosną zdrowe, mimo to lepiej starać się nie pogrążać w tych negatywnych emocjach
    Przytulam, to na pewno trudny czas, oby jak najszybciej zdiagnozowali i pomogli kotku
    Ojojuję - ojojojojojoj

Alexis93 lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Iwona88 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym dzisiaj byłam na wizycie i u mnie wszystko dobrze 🥹🥹 (8+6).

Natalia K, Lunara, polalola, Kasia111, Chummy, Werzol lubią tę wiadomość

• Iwona88 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś czytałam, że stres ma większy wpływ w późniejszym czasie, jak już dziecko mocniej odczuwa emocje. Ale nie pamiętam dokładnie od kiedy.

Alexis93, WannaBe lubią tę wiadomość

• dzydzy Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis - możesz być teraz bardziej wrażliwa i emocjonalna. Nie ma w tym nic dziwnego. Robisz co możesz by mi pomóc i postaraj się nie obwinąć bardziej 🫂 Może jakieś ćwiczenia oddechowe pozwolą ci się wyregulować? Trzymam kciuki za poprawę

Monika - witam team białe buly 😅 najlepiej z żółtym serem i ketchupem - nie jadłam tak od czasów studiów chyba

My dzisiaj zaliczamy właśnie pierwszy sor podczas ciąży. Na szczęście nie w mojej sprawie. Stary mi się skontuzjowal na kite i przyjechaliśmy sprawdzić czy to nic poważnego. Teoretycznie wiem że nie powinno być to nic dyzego, lekki uraz szyji ale wewnętrznie się denerwuje i czuję lęk. Odkąd weszliśmy do auta mam lekkie kucie w podbrzuszu. To pewnie wina nerwów. Staram się właśnie oddychać i nie martwić.

Alexis93 lubi tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
    30.07.26 0,43cm nowego człowieka z ❤️🥹
    27.08 3,36cm 🍓
    15.09 6,61 cm zdrowej księżniczki 🩷🥹

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1 -> 30.07 schodzimy z dawki
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis, nie da się całkiem wyeliminować stresu, to jest po prostu niewykonalne. Nie zaszkodzisz dziecku, a z kotkiem, mam nadzieję, wszystko będzie w porządku 🫂

Dzydzy, kiedy przyjdzie czas na suwaczek? 😁 Połóż się, odpocznij i kłucia przejdą 🥰

dzydzy, Alexis93 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    ♀ 33 ♂ 38

03.2024 💔💔 8tc

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc T21
    II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt ❤️
    ✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤
    ✶ 9+4 CRL 2,57cm 🫐
    ✶ SANCO 🩵
    ✶ 12+1 5,74cm, prenatalne ✔
    ✶ 14+0 8,59 cm 🧸

preg.png
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Alexis, nie da się całkiem wyeliminować stresu, to jest po prostu niewykonalne. Nie zaszkodzisz dziecku, a z kotkiem, mam nadzieję, wszystko będzie w porządku 🫂

Dzydzy, kiedy przyjdzie czas na suwaczek? 😁 Połóż się, odpocznij i kłucia przejdą 🥰

A widzisz zapomniałam o suwaczku 😄 Dziękuję za przypomnienie i podsunięcie świetnego rozpraszacza. Od razu się uśmiechnęłam przy jego ustawieniu ❤️

aszin lubi tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
    30.07.26 0,43cm nowego człowieka z ❤️🥹
    27.08 3,36cm 🍓
    15.09 6,61 cm zdrowej księżniczki 🩷🥹

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1 -> 30.07 schodzimy z dawki
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4

preg.png
  • Liliowa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziwwczyny ja szis bylam u gin i mam potwoerdzona ciaze 9+2 tydz. Kestem troche zestresowana bo lekarz mi powiedzial ze za malo kwasu foliowego bralam bo tylko pregna plus i powinnam teraz 5 mg bo w poprzedniej ciazy miaalm wysuniete podejrzenie rozsczepu kregoslupa. Ale dzidzis jest zdrowy i nie ma zadnych objawow, okazalo sie ze to takie utajone jak niektorzy ludzie maja i nawet nie wiedza. Jutro zbadam kwas foliowy i wt b12 bo trochw mnie przestraszyl. Ale w tamtej ciazy mialam na pkczayku wysoka goraczke dlugo trwajaca i chyba to z tego wynikalo
    Co myslixie ze ponimo brania suplementacji zwyklej tej pregny moge miec niedobor kwasu foliowego?

👩35🧔‍♂️35
    7cs udany
    Termin na 16 wrzesnia 2025
    Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;()
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka wrote:

Czy Was też tak codziennie pobolewa brzuch? Nie mam bólu skurczowych ale non stop takie tępe kłucie i rozlany ból pleców i podbrzusza. Najgorzej jest w nocy jak mam pełen pęcherz. Pomaga głównie pozycja na boku z podciągniętymi nogami. Zastanawiam się czy to macica się tak powiększa czy coś złego się dzieje. Bo ciągle mnie jednak coś uwiera.

Niestety, raz mocniej, raz słabiej ale codziennie. Dzisiaj już naprawdę się zmartwiłam i jutro pofatyguje się do najbliższej przychodni, może ktoś mnie przyjmie :/

11/2024 👧🏼

Transfer 30.06

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do progesteronu. Dlatego lekarze staraja sie schodzic w miare szybko bo a) blokowanie lozyska
    B) mozliwosc wad serca
    C) badania o płodności chlopczykow wyszły.
    Ja wiem ze moje łożysko szybko zaczyna byc wydajne bo to widac na usg jak sie rozwija i czy mozna sobie pozwolic na schodzenie szybkie. Ja juz w tym tygodniu odstawiam całość a bylam na sztucznym cyklu. Wiadomo ze kazdy ma swojego lekarza i dobrze jak lekarz wie co robi i nie szarżuje jak nie moze sobie na to pozwolic

Alexis z tym stresem to sie nie martw. To wszystko jest naturalne i w 1 trymestrze nie ma praktycznie korelacji miedzy stresem matki a rozwojem dziecka. Pojedyncze przypadki a te takie filmowe poronienia ze stresu rzadko sie zdarzają i czesto maja wieloczynnikowe podłoże albo ktos zrzuca winę na stres. Moja mama kiedys poroniła pod koniec 1 trymestru po jeździe na rowerze i do dzisiaj uważa ze to wina roweru :)
    Ja jestem zwierzolubem i moj wątek poprzedni byl mega obarczony chorobami i smierciami zwierzątek przed porodem. Myślałam ze to klątwa ciężarnych....

Liliova niestety ale mozesz miec problemy z przyswajaniem. Mozesz sprobowac brac metylowany, albo lekarz moze Ci cos konkretnego mocnego przepisać.

Co do jedzenia to ja dziaiaj 1 dzien nie wymiotuje i zaczynam sie czuć dobrze. Nie mam żadnych problemow z jedzeniem jak w 1 ciazy, poza tym ze nic mnie w pelni nie satysfakcjonuje.

Byłam dzisiaj na badaniu i bobasek rozmiarowo 10+5 i wszystko super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 16:35

Natalia K, WannaBe, bebinka, Lunara, Monia12@, Anabbit, dzydzy, Alexis93, Chummy, polalola lubią tę wiadomość

👩98🧔98👶+🐈
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków
    K ur 5.01.2025 (40+0)56cm 3770g ❤️

event.png

Transfer 18.06.2026r.

preg.png
  • Lili@ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka95 wrote:
    Ja ostatnio jak nie miałam wizyty 2,5 tygodnia to też się stresowałam i wydawało mi się że pewnie coś jest nie tak, tym bardziej że nie mam żadnych objawów, ale wszystko okazało się ok także już chyba taki nasz żywot :)
    Co do imion ja już od dawna mam coś tam wybrane, chociaż dla chłopca mało co mi się podoba. Natomiast mój mąż ciągle nie ma czasu się zastanowić 😛 myślę że jak już poznamy płeć to będę go cisnąć bo chciałabym zrobić tak że każdy z nas wybiera np po 3-4 imiona dla chłopca i dla dziewczynki i sprawdzany czy coś nam się powtarza 😛
    Mi się podobają imiona typu Ada- Adrianna, Michalina, Marcelina, Alicja a dla chłopców chyba najbardziej Filip, Adaś, Maciej może Antek ale jest dużo.

Wszystkie imiona w moim typie 🥰

Madzialenka95 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Lili@ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkalopatka wrote:
    Pojechałam na kontrolę i zostaję w szpitalu. Zrobił się krwiak i krwawienie, lekarz mówi, że efekt odstawienia leków. Dostałam znowu końskie dawki progesteronu, mam leżeć. Następne 24h będą decydujące, czy przestanie krwawić. 😢

Musi być dobrze, trzymam kciuki.

patkalopatka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Lili@ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    A widzisz zapomniałam o suwaczku 😄 Dziękuję za przypomnienie i podsunięcie świetnego rozpraszacza. Od razu się uśmiechnęłam przy jego ustawieniu ❤️

Dzień różnicy między nami;)

dzydzy lubi tę wiadomość

preg.png
  • Lili@ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    Czesc dziwwczyny ja szis bylam u gin i mam potwoerdzona ciaze 9+2 tydz. Kestem troche zestresowana bo lekarz mi powiedzial ze za malo kwasu foliowego bralam bo tylko pregna plus i powinnam teraz 5 mg bo w poprzedniej ciazy miaalm wysuniete podejrzenie rozsczepu kregoslupa. Ale dzidzis jest zdrowy i nie ma zadnych objawow, okazalo sie ze to takie utajone jak niektorzy ludzie maja i nawet nie wiedza. Jutro zbadam kwas foliowy i wt b12 bo trochw mnie przestraszyl. Ale w tamtej ciazy mialam na pkczayku wysoka goraczke dlugo trwajaca i chyba to z tego wynikalo
    Co myslixie ze ponimo brania suplementacji zwyklej tej pregny moge miec niedobor kwasu foliowego?

Pytanie czy jest to forma metylowana?

preg.png
  • Lili@ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    Niestety, raz mocniej, raz słabiej ale codziennie. Dzisiaj już naprawdę się zmartwiłam i jutro pofatyguje się do najbliższej przychodni, może ktoś mnie przyjmie :/

Też tak mam jednego dnia zero objawów nastepnego tutaj kluje a tam ciągnie.

preg.png
  • Liliowa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w pregnie start jest 400 mikro gram metylowanej a w peegnie plus 800 mikro gram. Jutro zbadam poziom kw foloowego i b12. Dam wqm znac jak.mi wyszlo. Zapisalm sie juz na 2 wrzesnia na prenatalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 17:38

WannaBe, polalola, bebinka lubią tę wiadomość

👩35🧔‍♂️35
    7cs udany
    Termin na 16 wrzesnia 2025
    Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;()
  • Lunara Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    No w pregnie start jest 400 mikro gram metylowanej a w peegnie plus 800 mikro gram. Jutro zbadam poziom kw foloowego i b12. Dam wqm znac jak.mi wyszlo. Zapisalm sie juz na 2 wrzesnia na prenatalne.

Z tego co wiem to znaczenie ma również to czy brałaś jeszcze przed zajściem w ciążę czy zaczęłaś jak dowiedziałaś się o ciąży.
    Tak czy siak, bądźmy dobrej myśli ❤️

preg.png
  • KarolinaJ0702 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    Może ci się źle wchłaniać kwas foliowy, niewiem jaki ty przyjmowałaś ale ja biorę metylowaną formę a nie syntetyczną bo jak brałam kiedyś folik to miałam w badaniu wystrzelony wynik w kosmos a to było niedobre

preg.png
    👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży

Morfologia nasienia 5%
    Drożność jajowodów 👍
    AMH 2.91
    25cs
    15.07.26 ⏸️
    05.08.26 7+0 9mm 🫐z ❤️
    13.08.26 8+1 15mm misia Haribo🧸
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ