Marzec 2027 🌼❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi brzuch wywaliło w 8tyg a teraz juz sprawia wrazenie ze cos sie w nim dzieje i rośnie. Aktualnie tylko luzne kroje mogę nosić
patkalopatka lubi tę wiadomość
-
U mnie też, tylko luźne rzeczy wchodzą w grę a czuje, że już niedługo pora kupić coś nowego w większym rozmiarze 😊 nie spodziewałam się że to stanie się tak szybko.
Jednego dnia jak się zważyłam to było +3 kg trochę mnie to podłamało. Na szczęście następnego dnia rano było 1,5 kg mniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia, 19:46
2 IVF marzec 2026
2 cykle Dipherline
23.06 FET jedyny zarodek
6 dpt - 26
8 dpt 109
10 dpt 414
14 dpt 2344 widoczny pęcherzyk ciążowy
23 dpt, 5+6 ciąży krwawienie - na USG 💍 z pulsującym sercem
6+4 USG krwiak
7+6 plamienie, na usg na IP CRL 16 mm i FHR 172 ❤️
8+4 USG CRL -
Ja byłam przekonana, że w drugiej ciąży wyjdzie mi szybciej brzuch a na razie wciąż na luzie noszę wszystkie jeansy 36 😶 w pierwszej przestałam się zapinać jakoś w granicy 16-18 tygodnia.
-
U mnie brzucha juz nie da sie wciagnac, bo mam wrazenie jakbym byla na ciaglym wzdeciu 😂 duzo ubran jest juz niewygodnych bo wbijaja mi sie gumki, guziki, nosze to co luzniejsze…Na wadze mam +2kg, startowalam z bmi ok 20.
Dziewczyny, a mam takie pytanie z gatunku moze tabu (chociaz tutaj na forum chyba takich nie ma:)), jak u was ze zblizeniami? Macie ochote? Czy macie moze jakies przeciwskazania? Albo was ten temat aktualnie malo interesuje? Dla mnie temat aktualnie moglby nie istniec, libido szoruje po ziemiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia, 20:37
-
Mi pani ginekolog powiedziała ze względu na plamienia zero seksu, więc no wstrzemięźliwość mamy odkąd dowiedzieliśmy się o ciąży ( chcieliśmy się wtedy wstrzymać żeby nie było, a potem się okazało że i tak teraz nie powinniśmy)bebinka wrote:U mnie brzucha juz nie da sie wciagnac, bo mam wrazenie jakbym byla na ciaglym wzdeciu 😂 duzo ubran jest juz niewygodnych bo wbijaja mi sie gumki, guziki, nosze to co luzniejsze…Na wadze mam +2kg, startowalam z bmi ok 20.
Dziewczyny, a mam takie pytanie z gatunku moze tabu (chociaz tutaj na forum chyba takich nie ma:)), jak u was ze zblizeniami? Macie ochote? Czy macie moze jakies przeciwskazania? Albo was ten temat aktualnie malo interesuje? Dla mnie temat aktualnie moglby nie istniec, libido szoruje po ziemi
-
Dziewczyny gratulacje poznania płci i wyników badań! Super, że macie już takie info ☺️
Ja mam USG w środę, jutro jadę na pobranie krwi na pappe. Panoramę wykupiłam jak jeszcze była promka w synevo, ale planuje robić już po USG, z córką też tak robiliśmy, wtedy akurat mieliśmy wysokie ryzyko zd.
U mnie już dłuższy czas bez większych dolegliwości, poza kłuciem i rozciąganiem, ale bebzol wychodzi spory, więc trochę mnie to uspokaja 😅
Różowa Pantera, powodzenia jutro!
Co do współżycia to ja mam skrzywienie z poprzedniej ciąży, bo od pierwszych prenatalnych straszyli mnie krótką szyjką, teraz od początku miałam plamienia, więc też stres. Także czekamy na moment wywoływania porodu 😅 a później kolejne miesiące walki o sen przy maluchu i regeneracja po porodzie, ale po jakimś czasie człowiek wraca do takich atrakcji
patkalopatka, bebinka lubią tę wiadomość
-
bebinka wrote:U mnie brzucha juz nie da sie wciagnac, bo mam wrazenie jakbym byla na ciaglym wzdeciu 😂 duzo ubran jest juz niewygodnych bo wbijaja mi sie gumki, guziki, nosze to co luzniejsze…Na wadze mam +2kg, startowalam z bmi ok 20.
Dziewczyny, a mam takie pytanie z gatunku moze tabu (chociaz tutaj na forum chyba takich nie ma:)), jak u was ze zblizeniami? Macie ochote? Czy macie moze jakies przeciwskazania? Albo was ten temat aktualnie malo interesuje? Dla mnie temat aktualnie moglby nie istniec, libido szoruje po ziemi
U mnie po transferze długo szorowało po ziemii, miałam tonę leków, w tym dopochwowych, więc było ciężko. Jak zaczęłam je odstawiać i wszystko zaczęło wracać do normy, to zdążyliśmy spróbować dosłownie raz, a dwa dni później trafiłam do szpitala z krwawiącym krwiakiem. 🙃 według lekarza to nie było przyczyną, ale teraz znowu zakaz plus leki dopochwowe, a sam fakt tego krwiaka powoduje, że nie wiem, kiedy poczuję się pewnie, żeby znowu próbować nawet jak lekarz da zielone światło 🙄🫤😟
bebinka lubi tę wiadomość
-
U mnie podobnie, brzuch się już zaokrąglił i na wadze +2kg. Jeszcze noszę jeansy, ale trzeba już myśleć o zakupie nowych, wygodniejszych ciuchów. Nie sądziłam, że będzie to tak szybko 🫣
USG prenatalne i pobieranie krwi do pappa mam na jednej wizycie, chyba wolałabym jak niektóre w was mieć krew wcześniej, aby mieć razem wszystkie wyniki.
Co do współżycia, to po ciąży biochemicznej miałam jakąś obawe, taką blokadę w głowie, choć lekarz mówił, że nie ma przeciwwskazań to dopiero teraz pierwszy raz od potwierdzenia ciąży współżyliśmy (libido się zmniejszyło, ale nadal jest) 😉
Kiedy powiedziałyście w pracy o ciąży, lub kiedy planujecie? Ja mam zamiar dziś powiedzieć przełożonej o ciąży. Będzie pierwszą osobą, która się dowie, bo rodzinie powiemy dopiero po prenatalnych.
Czuje się dobrze i mam zamiar jeszcze trochę popracować, chcę również pomoc poduczyć kogoś na zastępstwo.
-
U mnie z sexem to i w pierwszej i drugiej ciazy na szczescie bez ograniczeń. Znowu nie wylosowałam super libido, ale jest stabilnie, jakies tam chęci sa na szczęście bo po ciazy z kolei przez pol roku to to dla mnie bylo bardzo średnie odczucie ( mialam Sn, malo szwów ale jakos bylo mi i tak srednio)
Ja w pracy o ciazy powiedziałam od razu bo niestety od razu musiałam na l4 z powodu warunków. Gdybym byla w zwykłej pracy i pracowała nadal to wlasnie byłby moment w którym bym o tym mowila
-
Ja w pierwszej ciąży powiedziałam w skończonym 12 tygodniu, po prenatalnych i Nipt.
W tej ciąży musiałam wcześniej, bo miałam DZIŚ wracać do pracy po rodzicielskim i urlopie 🤡 także ostrzegłam ich 1,5 tygodnia temu, że przed majem 2028 nie wracam
Zaqwsx lubi tę wiadomość
-
Oddałam krew na panoramę. Dziś mi się śniło, że robiliśmy gender reveal z tortem i w środku był niebieski biszkopt 😅
W weekend zajrzałam do szafy z małymi ubraniami po córce. Jeśli drugi bobas okaże się chłopcem, mam jakis milion różowych ubranek do sprzedania xd dosłownie będę mogła użyć z 2-3% ubrań po niej dla chłopca 😅
No a jeśli jednak dziewczynka to mąż się ucieszy, bo nie wydam pewnie nic na ubranka 🙈
polalola, Lunara lubią tę wiadomość
-
Ja pare dni temu wygrzebałam z szafy jeansy ciążowe z poprzedniej ciąży i o matko, ale ulga! Jestem w szoku, że tak szybko wywalilo mi brzuch i wszystko mnie już ciśnie 😆
Co do libido to u mnie średnio, wydaje mi się, że mam blokadę przez te plamienia.
Ja w pracy powiedziałam już swojej przełożonej tylko dlatego, że niespodziewanie przez te plamienia dostałam l4 do następnej wizyty. Strach ma wielkie oczy, bo bałam się tej rozmowy, ale nie było źle, przełożona naprawdę zachowała się w porządku. Mega się cieszę, że mam to już za sobą.
Gdyby nie to plamienie, to planowałam powiedzieć po prenatalnych
-
Jak moje sie okaże dziewczynką to moge sie odezwac bo z ubranek nie bede miala nic 🤣 mozemy sie dogadać 😀Anabbit wrote:Oddałam krew na panoramę. Dziś mi się śniło, że robiliśmy gender reveal z tortem i w środku był niebieski biszkopt 😅
W weekend zajrzałam do szafy z małymi ubraniami po córce. Jeśli drugi bobas okaże się chłopcem, mam jakis milion różowych ubranek do sprzedania xd dosłownie będę mogła użyć z 2-3% ubrań po niej dla chłopca 😅
No a jeśli jednak dziewczynka to mąż się ucieszy, bo nie wydam pewnie nic na ubranka 🙈
Anabbit lubi tę wiadomość
-
Ja w pracy powiem w 12 tygodniu, mam nadzieję że nie dostanę wcześniej żadnego zadania ze będę musiała coś dźwigać bo wtedy będę musiala kogoś poprosić o wyręczenie mniePatiti wrote:U mnie podobnie, brzuch się już zaokrąglił i na wadze +2kg. Jeszcze noszę jeansy, ale trzeba już myśleć o zakupie nowych, wygodniejszych ciuchów. Nie sądziłam, że będzie to tak szybko 🫣
USG prenatalne i pobieranie krwi do pappa mam na jednej wizycie, chyba wolałabym jak niektóre w was mieć krew wcześniej, aby mieć razem wszystkie wyniki.
Co do współżycia, to po ciąży biochemicznej miałam jakąś obawe, taką blokadę w głowie, choć lekarz mówił, że nie ma przeciwwskazań to dopiero teraz pierwszy raz od potwierdzenia ciąży współżyliśmy (libido się zmniejszyło, ale nadal jest) 😉
Kiedy powiedziałyście w pracy o ciąży, lub kiedy planujecie? Ja mam zamiar dziś powiedzieć przełożonej o ciąży. Będzie pierwszą osobą, która się dowie, bo rodzinie powiemy dopiero po prenatalnych.
Czuje się dobrze i mam zamiar jeszcze trochę popracować, chcę również pomoc poduczyć kogoś na zastępstwo. -
U mnie libido wysokie ale współżycie zakazane przez plemienia 😁 już tutaj chyba wspominałam, że mnie się pierwszy razy w ciąży przytrafił orgazm w trakcie snu (już dwa razy, a jeszcze z dwa razy było blisko), nawet nie wiedziałam wcześniej, że to możliwe.
Ponoć ukrwienie macicy może powodować takie niespodzianki.2 IVF marzec 2026
2 cykle Dipherline
23.06 FET jedyny zarodek
6 dpt - 26
8 dpt 109
10 dpt 414
14 dpt 2344 widoczny pęcherzyk ciążowy
23 dpt, 5+6 ciąży krwawienie - na USG 💍 z pulsującym sercem
6+4 USG krwiak
7+6 plamienie, na usg na IP CRL 16 mm i FHR 172 ❤️
8+4 USG CRL -
Taaak i mialam nadzieję ze wreszcie wylosuje tego świętego grala, ale no chyba bede musiala jeszcze raz zajść w ciążę 🤣Monia12@ wrote:U mnie libido wysokie ale współżycie zakazane przez plemienia 😁 już tutaj chyba wspominałam, że mnie się pierwszy razy w ciąży przytrafił orgazm w trakcie snu (już dwa razy, a jeszcze z dwa razy było blisko), nawet nie wiedziałam wcześniej, że to możliwe.
Ponoć ukrwienie macicy może powodować takie niespodzianki.
-
U mnie w dzień libido równe zero. Wieczorem odpadam jak tylko położę głowę do poduszki, ale za to sny - o mamo 🙈 Następnym razem chyba obudzę starego 😅 bo są jednak bez finału, ale nie wiele tam brakuje 😅
Chyba mi hormony zaczynają szaleć bo ubzdurałam sobie że chce zrobić gender reveal dla rodziny 🤦♀️ To totalnie nie w moim stylu ale już planuje jakie babeczki zrobić, jakie dekoracje 😅 No wariatka. Oczywiście nie chce się bawić w taką pełną imprezę, że my nie wiemy ale pomyślałam że zrobię babeczki z 2 rodzajami nadzienia żeby musili policzyć których jest przewaga - zabawa się rozłoży w czasie a nie po pierwszym kęsie pierwszej osoby.
No i zaczynają mnie rozczulać dziwne rzeczy - np potrafię się popłakać scrolujac instagram 😅🤦♀️
Powiedzcie ze nie jestem w tym sama…Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:40
polalola, patkalopatka lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj oddałam krew na panoramę.
Mimo że nie mam jakichś mdłości to na wadze jakieś 3-4 kg mniej ale mam wrażenie że brzuch mi wywaliło. Na razie niby mieszczę się w swoje standardowe ubrania.
Ogólnie dużo pracuje przed komputerem i od czasu do czasu mam mega bóle karku i głowy, zawsze brałam tabletkę i było git a wczoraj dopadł mnie taki ból (wydaje mi się że trochę się też odwodniłam bo był mega upał), obudziłam się jakoś po 3 i już nie spałam. Aż w pewnym momencie zaczęłam płakać i mąż się obudził. Zrobił mi zimne okłady ale nie wiele pomogło. Teraz też boli cały czas, mam taką ciężka głowę ale jakoś funkcjonuje a w nocy miałam okropny kryzys, nie wiedziałam co ze sobą zrobić.
Zamówiłam sobie taką opaskę hydrożelową na głowę, jestem ciekawa czy będzie pomagać
Co do libido, ja nigdy nie miałam jakiegoś super, jak przestaliśmy się zabezpieczać to miałam bardziej ochotę a teraz tak średnio ale nie jest źle. Nawet w sobotę dwa razy dopadłam mojego męża bo nie udało mi się dojść za pierwszym i miałam niedosyt 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:14
Ona: 31
- hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
- TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
On: 34
- morfologia 2%❗
- podwyższona agregacja❗
- koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
- ruch całkowity - 55% ✅
- ruch postępowy - 43%✅
- plemniki żywe - 80% ✅
Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
Starania od 01.2026
26.06.2026 beta 25,68
29.06.2026 beta 119
01.07.2026 beta 485
07.07.2026 beta 4646
09.07.2026 beta 11064
15.07.2026 pierwsze USG -
Dziewczyny, które przeszły już na L4 - na ile wystawiają Wam lekarze? Ja dzisiaj po kontroli, krwiak jest jaki był. Lekarz stwierdził, że zwolnienie jak najbardziej zasadne, ale dostałam je tylko na tydzień. Zastanawiam się, czy będę ciągle tak co tydzień do lekarza biegać. 🤯 plus wyszło mi dzisiaj za wysokie ciśnienie, ale czuję, że to od stresu 🫠
I dołączam do klubu dzieci ssących kciuki!😆 jak w końcu przestał uciekać przed usg to siadł po turecku i sobie ssał 🤩
dzydzy, Monia12@, polalola, Zaqwsx lubią tę wiadomość