X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teraz jeszcze lakarz kazał zrobić usg piersi, później z tego co wiem to lepiej nie robić, dopiero po skończonym KP.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 18:56

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam się doktora czy daje zielone światło na USG i podejmę decyzję. 👍 Jak można to zrobię.

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie mam odwagi i siły teraz na to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 19:49

• Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dr Kru nic ie mówił o usg piersi, ale zrobiłam sama że względu na wiek powyżej 30 roku życia już przed ciąża, potem jeszcze, raz robiłam wciazy na przełomie 1/2 trymestru i później już dopiero po ciąży bo im dalej tym obraz może być mniej dokładny i miarodajny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robić po skończonych stymulacjach do IVF . Ale wybuchła ta pandemia i nie pojechałam potem zaszłam w ciążę i tak to odkładałam . A nie ukrywam że lubię mieć wszystko pod kontrolą. Może uda mi się dodzwonić w poniedziałek .

• antonna Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze, ze porod w domu to super pomysl hehe. Ale do tego trzeba przejsc kwalifikacje, a niestety po IVF polozne by sie nie podjely, z tego co czytalam 🤷‍♀️
    Gdzies urodzimy 😂 Niezapominajka nie ma tak, ze jakis szpital lepszy inny gorszy. Raczej kazdy ma swoje dobre i zle strony. Ja rodzilam w Sw. Rodzinie, a teraz chce na Polnej. Mam nadziejej, ze lekarz z Polnej j polozna z Polnej zagwarantuja mi przyjecie na Polna 🙈 Ale tak naprawdę jedyne o cyzm teraz mysle, to zeby dziecko ladnie przybieralo na wadze i, zebym ja donosila :-)

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna zwiększ ilość bialka w diecie i zobaczysz jak waga ruszy. 😁

• Mad_red Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel konto miałaś przygody. Dobrze, że wszystko ok. Oby tak dalej 💚💚💚🤞🤞🤞🍀🍀🍀. To j szcze nie wiesz czy będzie poród sn czy CC?

Anulas, chodzi o białko typu produkty mleczne, mięsne, czy jakieś spec drinki? Moja mała jest w 25centylu i martwię się, że może za wolno rośnie, choć doktor uspakajal, że jest ok.

Dziewczyny, jeśli chodzi o USG piersi to zawsze warto zrobić. Ja miałam USG ok rok przed IUI i nie powtarzałam w ciąży, ale lekarz badał mi piersi i z tego co pamiętam, to przh pierwszej ciąży też. Planuje zrobić kolejne jak skończę karmić piersią, ale wiem że to będzie w miarę szybko.

Dziś kończę 29 TC i dość mocno bolało mnie spojenie łonowe, jakby kłucie lub skurcze, nawet jak odpoczywałam. . Aż wzięłam nospe, bo zaczęło promieniować na podbrzusze z tym że ja jestem po CC,laparo i wyrostku, więc może wszystko na raz się nałożyło.

Bąbel lubi tę wiadomość

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Med red myślę że na poczatek, skoro miescisz się w normie wystarczy zwiekszyc nabial i mięso.

Mad_red lubi tę wiadomość

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, chciałabym rozwiać swoje wątpliwości, proszę pomóżcie. W przyszłym tygodniu będę miała pierwsze USG u dr Sz. Dzięki forum wiem o bezszelestnych papciach itp. ;)
    Zarodek przed transferem został przebadany i jest zdrowy, czy to znaczy, że nie muszę mieć tego testu PAPPA, bo to to samo? Czytam, szukam i nie mogę się w tym odnaleźć.
    Nie wiem, czy mam doktorowi na początku powiedzieć, że miałam robioną genetykę, czy patrzy w książeczkę?

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora nie będziesz już tego testu robiła. Dr na poczatku robi wywiad i wtedy mnie o to pytał.

Kora88 lubi tę wiadomość

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Kora nie będziesz już tego testu robiła. Dr na poczatku robi wywiad i wtedy mnie o to pytał.

Fajnie, dziękuje :)

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Bąbel konto miałaś przygody. Dobrze, że wszystko ok. Oby tak dalej 💚💚💚🤞🤞🤞🍀🍀🍀. To j szcze nie wiesz czy będzie poród sn czy CC?

Anulas, chodzi o białko typu produkty mleczne, mięsne, czy jakieś spec drinki? Moja mała jest w 25centylu i martwię się, że może za wolno rośnie, choć doktor uspakajal, że jest ok.

Dziewczyny, jeśli chodzi o USG piersi to zawsze warto zrobić. Ja miałam USG ok rok przed IUI i nie powtarzałam w ciąży, ale lekarz badał mi piersi i z tego co pamiętam, to przh pierwszej ciąży też. Planuje zrobić kolejne jak skończę karmić piersią, ale wiem że to będzie w miarę szybko.

Dziś kończę 29 TC i dość mocno bolało mnie spojenie łonowe, jakby kłucie lub skurcze, nawet jak odpoczywałam. . Aż wzięłam nospe, bo zaczęło promieniować na podbrzusze z tym że ja jestem po CC,laparo i wyrostku, więc może wszystko na raz się nałożyło.
    No widzisz u mnie to będzie jedna wielka loteria bo co wizytę jest inaczej 🙈 odkąd zaczęłam się o to pytać to najpierw była głowa w dół u wizycie i lekarza prowadzącego, kolejne były badania prenatalne była głowa do góry 🤣 kolejne u swojego ginka była znowu głowa w dół 💁‍♀️ No i teraz po dwóch tygodniach znowu głowa do góry 🙊 wiec sama widzisz jak Ona tańcuje 🤪 tak czy siak będę rodzic 38-39 tc albo cesarka albo będę miała wywoływany ze względu na cukrzyce ✊🍀💪
    A Ty jak będziesz rodziła? 🤔
    Jeszcze dostałam na wizycie żelazo do picia bo mam trochę małe tzn mam hemoglobinę 11,37 a norma jest od 12 ale boi się ze będzie mi spadać wiec pije taka jedna fiolkę dziennie 😊

Mad_red lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • A gustu Ekspertka

Wysłany: 12 października 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kto daje opiekę nad żona dla męża szpital czy lekarz?

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤
    Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.

860ianli7vtdwtrl.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gustu wrote:
    Dziewczyny kto daje opiekę nad żona dla męża szpital czy lekarz?

W szpitalu przy wypisie powinien dostać.

A gustu lubi tę wiadomość

• A gustu Ekspertka

Wysłany: 12 października 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    W szpitalu przy wypisie powinien dostać.
    Aha to dobrze narazie mnie nic nie rusza w piątek termin a mały nic ciekawe czy będą wywoływać czy jak😁

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤
    Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.

860ianli7vtdwtrl.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzcie się dziewczynu do rodzenia jedna po drogiej, żeby w końcu na mnie kolej przyszla😁😁😁

Glonojadek, antonna lubią tę wiadomość

• Mad_red Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    No widzisz u mnie to będzie jedna wielka loteria bo co wizytę jest inaczej 🙈 odkąd zaczęłam się o to pytać to najpierw była głowa w dół u wizycie i lekarza prowadzącego, kolejne były badania prenatalne była głowa do góry 🤣 kolejne u swojego ginka była znowu głowa w dół 💁‍♀️ No i teraz po dwóch tygodniach znowu głowa do góry 🙊 wiec sama widzisz jak Ona tańcuje 🤪 tak czy siak będę rodzic 38-39 tc albo cesarka albo będę miała wywoływany ze względu na cukrzyce ✊🍀💪
    A Ty jak będziesz rodziła? 🤔
    Jeszcze dostałam na wizycie żelazo do picia bo mam trochę małe tzn mam hemoglobinę 11,37 a norma jest od 12 ale boi się ze będzie mi spadać wiec pije taka jedna fiolkę dziennie 😊

Ciekawe po kim Nelcia taka rozrywkowa? 😜. U mnie też się kręci, też ja nosi i też po Mamusi ☺️.
    Mój ginek twierdzi, że nawet przed samym porodem dziecko może fiknac koziołka.
    Ja na 99,99% będę mieć CC, bo mój lekarz mówi, że po pierwsze jestem już po 1cc, po drugie pierwsza CC była z mojego powodu (nadciśnienie i rzucawka), po trzecie musiałabym wyrazić zgodę na sn. To tak w teorii, ale jak będzie to powiem Ci w grudniu 🙃. Jestem już po CC, więc wiem czego się spodziewać i chyba wolę ta opcję, poród jest kontrolowany, a ja jestem mały dyktatorek😜 lubię mieć wszystko pod kontrolą. A Ty co byś wolała?

Spadek hemoglobiny może też być spowodowany Clexane, więc pij żelazo póki gorące ☺️i nadganiaj, żeby anemii nie mieć.
    Już jesteś na wylocie prawie, wow. Kiedy to zleciało? ☺️ Pamiętam, jak martwilas się czy beta będzie dobrze przyrastać, a tu już za kilka tygodni będziesz mamuśka 😍.
    Ja mam żelaza ponad normę i powinnam niektóre produkty ograniczać, np.mieso.
    Stąd Anulas pytanie, czy aby nadgonic z wagą młodej wystarczy białko z nabiału?

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gustu wrote:
    Aha to dobrze narazie mnie nic nie rusza w piątek termin a mały nic ciekawe czy będą wywoływać czy jak😁

A jak Twoja szyjka? Skraca się cos? Masz jakieś skurcze przepowiadające?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Bierzcie się dziewczynu do rodzenia jedna po drogiej, żeby w końcu na mnie kolej przyszla😁😁😁

Anulas przed nami to jest jeszcze taka kolejka, że jeszcze sobie poczekamy xD

Glonojadek lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ