WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teraz jeszcze lakarz kazał zrobić usg piersi, później z tego co wiem to lepiej nie robić, dopiero po skończonym KP.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 18:56

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam się doktora czy daje zielone światło na USG i podejmę decyzję. 👍 Jak można to zrobię.

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie mam odwagi i siły teraz na to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 19:49

• Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 10 października 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dr Kru nic ie mówił o usg piersi, ale zrobiłam sama że względu na wiek powyżej 30 roku życia już przed ciąża, potem jeszcze, raz robiłam wciazy na przełomie 1/2 trymestru i później już dopiero po ciąży bo im dalej tym obraz może być mniej dokładny i miarodajny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2020, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robić po skończonych stymulacjach do IVF . Ale wybuchła ta pandemia i nie pojechałam potem zaszłam w ciążę i tak to odkładałam . A nie ukrywam że lubię mieć wszystko pod kontrolą. Może uda mi się dodzwonić w poniedziałek .

• antonna Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze, ze porod w domu to super pomysl hehe. Ale do tego trzeba przejsc kwalifikacje, a niestety po IVF polozne by sie nie podjely, z tego co czytalam 🤷‍♀️
    Gdzies urodzimy 😂 Niezapominajka nie ma tak, ze jakis szpital lepszy inny gorszy. Raczej kazdy ma swoje dobre i zle strony. Ja rodzilam w Sw. Rodzinie, a teraz chce na Polnej. Mam nadziejej, ze lekarz z Polnej j polozna z Polnej zagwarantuja mi przyjecie na Polna 🙈 Ale tak naprawdę jedyne o cyzm teraz mysle, to zeby dziecko ladnie przybieralo na wadze i, zebym ja donosila :-)

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna zwiększ ilość bialka w diecie i zobaczysz jak waga ruszy. 😁

• Mad_red Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel konto miałaś przygody. Dobrze, że wszystko ok. Oby tak dalej 💚💚💚🤞🤞🤞🍀🍀🍀. To j szcze nie wiesz czy będzie poród sn czy CC?

Anulas, chodzi o białko typu produkty mleczne, mięsne, czy jakieś spec drinki? Moja mała jest w 25centylu i martwię się, że może za wolno rośnie, choć doktor uspakajal, że jest ok.

Dziewczyny, jeśli chodzi o USG piersi to zawsze warto zrobić. Ja miałam USG ok rok przed IUI i nie powtarzałam w ciąży, ale lekarz badał mi piersi i z tego co pamiętam, to przh pierwszej ciąży też. Planuje zrobić kolejne jak skończę karmić piersią, ale wiem że to będzie w miarę szybko.

Dziś kończę 29 TC i dość mocno bolało mnie spojenie łonowe, jakby kłucie lub skurcze, nawet jak odpoczywałam. . Aż wzięłam nospe, bo zaczęło promieniować na podbrzusze z tym że ja jestem po CC,laparo i wyrostku, więc może wszystko na raz się nałożyło.

Bąbel lubi tę wiadomość

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Med red myślę że na poczatek, skoro miescisz się w normie wystarczy zwiekszyc nabial i mięso.

Mad_red lubi tę wiadomość

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, chciałabym rozwiać swoje wątpliwości, proszę pomóżcie. W przyszłym tygodniu będę miała pierwsze USG u dr Sz. Dzięki forum wiem o bezszelestnych papciach itp. ;)
    Zarodek przed transferem został przebadany i jest zdrowy, czy to znaczy, że nie muszę mieć tego testu PAPPA, bo to to samo? Czytam, szukam i nie mogę się w tym odnaleźć.
    Nie wiem, czy mam doktorowi na początku powiedzieć, że miałam robioną genetykę, czy patrzy w książeczkę?

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora nie będziesz już tego testu robiła. Dr na poczatku robi wywiad i wtedy mnie o to pytał.

Kora88 lubi tę wiadomość

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Kora nie będziesz już tego testu robiła. Dr na poczatku robi wywiad i wtedy mnie o to pytał.

Fajnie, dziękuje :)

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Bąbel konto miałaś przygody. Dobrze, że wszystko ok. Oby tak dalej 💚💚💚🤞🤞🤞🍀🍀🍀. To j szcze nie wiesz czy będzie poród sn czy CC?

Anulas, chodzi o białko typu produkty mleczne, mięsne, czy jakieś spec drinki? Moja mała jest w 25centylu i martwię się, że może za wolno rośnie, choć doktor uspakajal, że jest ok.

Dziewczyny, jeśli chodzi o USG piersi to zawsze warto zrobić. Ja miałam USG ok rok przed IUI i nie powtarzałam w ciąży, ale lekarz badał mi piersi i z tego co pamiętam, to przh pierwszej ciąży też. Planuje zrobić kolejne jak skończę karmić piersią, ale wiem że to będzie w miarę szybko.

Dziś kończę 29 TC i dość mocno bolało mnie spojenie łonowe, jakby kłucie lub skurcze, nawet jak odpoczywałam. . Aż wzięłam nospe, bo zaczęło promieniować na podbrzusze z tym że ja jestem po CC,laparo i wyrostku, więc może wszystko na raz się nałożyło.
    No widzisz u mnie to będzie jedna wielka loteria bo co wizytę jest inaczej 🙈 odkąd zaczęłam się o to pytać to najpierw była głowa w dół u wizycie i lekarza prowadzącego, kolejne były badania prenatalne była głowa do góry 🤣 kolejne u swojego ginka była znowu głowa w dół 💁‍♀️ No i teraz po dwóch tygodniach znowu głowa do góry 🙊 wiec sama widzisz jak Ona tańcuje 🤪 tak czy siak będę rodzic 38-39 tc albo cesarka albo będę miała wywoływany ze względu na cukrzyce ✊🍀💪
    A Ty jak będziesz rodziła? 🤔
    Jeszcze dostałam na wizycie żelazo do picia bo mam trochę małe tzn mam hemoglobinę 11,37 a norma jest od 12 ale boi się ze będzie mi spadać wiec pije taka jedna fiolkę dziennie 😊

Mad_red lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • A gustu Ekspertka

Wysłany: 12 października 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kto daje opiekę nad żona dla męża szpital czy lekarz?

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤
    Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.

860ianli7vtdwtrl.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gustu wrote:
    Dziewczyny kto daje opiekę nad żona dla męża szpital czy lekarz?

W szpitalu przy wypisie powinien dostać.

A gustu lubi tę wiadomość

• A gustu Ekspertka

Wysłany: 12 października 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    W szpitalu przy wypisie powinien dostać.
    Aha to dobrze narazie mnie nic nie rusza w piątek termin a mały nic ciekawe czy będą wywoływać czy jak😁

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤
    Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.

860ianli7vtdwtrl.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzcie się dziewczynu do rodzenia jedna po drogiej, żeby w końcu na mnie kolej przyszla😁😁😁

Glonojadek, antonna lubią tę wiadomość

• Mad_red Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    No widzisz u mnie to będzie jedna wielka loteria bo co wizytę jest inaczej 🙈 odkąd zaczęłam się o to pytać to najpierw była głowa w dół u wizycie i lekarza prowadzącego, kolejne były badania prenatalne była głowa do góry 🤣 kolejne u swojego ginka była znowu głowa w dół 💁‍♀️ No i teraz po dwóch tygodniach znowu głowa do góry 🙊 wiec sama widzisz jak Ona tańcuje 🤪 tak czy siak będę rodzic 38-39 tc albo cesarka albo będę miała wywoływany ze względu na cukrzyce ✊🍀💪
    A Ty jak będziesz rodziła? 🤔
    Jeszcze dostałam na wizycie żelazo do picia bo mam trochę małe tzn mam hemoglobinę 11,37 a norma jest od 12 ale boi się ze będzie mi spadać wiec pije taka jedna fiolkę dziennie 😊

Ciekawe po kim Nelcia taka rozrywkowa? 😜. U mnie też się kręci, też ja nosi i też po Mamusi ☺️.
    Mój ginek twierdzi, że nawet przed samym porodem dziecko może fiknac koziołka.
    Ja na 99,99% będę mieć CC, bo mój lekarz mówi, że po pierwsze jestem już po 1cc, po drugie pierwsza CC była z mojego powodu (nadciśnienie i rzucawka), po trzecie musiałabym wyrazić zgodę na sn. To tak w teorii, ale jak będzie to powiem Ci w grudniu 🙃. Jestem już po CC, więc wiem czego się spodziewać i chyba wolę ta opcję, poród jest kontrolowany, a ja jestem mały dyktatorek😜 lubię mieć wszystko pod kontrolą. A Ty co byś wolała?

Spadek hemoglobiny może też być spowodowany Clexane, więc pij żelazo póki gorące ☺️i nadganiaj, żeby anemii nie mieć.
    Już jesteś na wylocie prawie, wow. Kiedy to zleciało? ☺️ Pamiętam, jak martwilas się czy beta będzie dobrze przyrastać, a tu już za kilka tygodni będziesz mamuśka 😍.
    Ja mam żelaza ponad normę i powinnam niektóre produkty ograniczać, np.mieso.
    Stąd Anulas pytanie, czy aby nadgonic z wagą młodej wystarczy białko z nabiału?

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gustu wrote:
    Aha to dobrze narazie mnie nic nie rusza w piątek termin a mały nic ciekawe czy będą wywoływać czy jak😁

A jak Twoja szyjka? Skraca się cos? Masz jakieś skurcze przepowiadające?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Bierzcie się dziewczynu do rodzenia jedna po drogiej, żeby w końcu na mnie kolej przyszla😁😁😁

Anulas przed nami to jest jeszcze taka kolejka, że jeszcze sobie poczekamy xD

Glonojadek lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ