🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mi dr Kru nic ie mówił o usg piersi, ale zrobiłam sama że względu na wiek powyżej 30 roku życia już przed ciąża, potem jeszcze, raz robiłam wciazy na przełomie 1/2 trymestru i później już dopiero po ciąży bo im dalej tym obraz może być mniej dokładny i miarodajny.
-
nick nieaktualny
-
Powiem szczerze, ze porod w domu to super pomysl hehe. Ale do tego trzeba przejsc kwalifikacje, a niestety po IVF polozne by sie nie podjely, z tego co czytalam 🤷♀️
Gdzies urodzimy 😂 Niezapominajka nie ma tak, ze jakis szpital lepszy inny gorszy. Raczej kazdy ma swoje dobre i zle strony. Ja rodzilam w Sw. Rodzinie, a teraz chce na Polnej. Mam nadziejej, ze lekarz z Polnej j polozna z Polnej zagwarantuja mi przyjecie na Polna 🙈 Ale tak naprawdę jedyne o cyzm teraz mysle, to zeby dziecko ladnie przybieralo na wadze i, zebym ja donosilaniezapominajka12345 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Bąbel konto miałaś przygody. Dobrze, że wszystko ok. Oby tak dalej 💚💚💚🤞🤞🤞🍀🍀🍀. To j szcze nie wiesz czy będzie poród sn czy CC?
Anulas, chodzi o białko typu produkty mleczne, mięsne, czy jakieś spec drinki? Moja mała jest w 25centylu i martwię się, że może za wolno rośnie, choć doktor uspakajal, że jest ok.
Dziewczyny, jeśli chodzi o USG piersi to zawsze warto zrobić. Ja miałam USG ok rok przed IUI i nie powtarzałam w ciąży, ale lekarz badał mi piersi i z tego co pamiętam, to przh pierwszej ciąży też. Planuje zrobić kolejne jak skończę karmić piersią, ale wiem że to będzie w miarę szybko.
Dziś kończę 29 TC i dość mocno bolało mnie spojenie łonowe, jakby kłucie lub skurcze, nawet jak odpoczywałam. . Aż wzięłam nospe, bo zaczęło promieniować na podbrzusze z tym że ja jestem po CC,laparo i wyrostku, więc może wszystko na raz się nałożyło.Bąbel lubi tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Cześć, chciałabym rozwiać swoje wątpliwości, proszę pomóżcie. W przyszłym tygodniu będę miała pierwsze USG u dr Sz. Dzięki forum wiem o bezszelestnych papciach itp.
Zarodek przed transferem został przebadany i jest zdrowy, czy to znaczy, że nie muszę mieć tego testu PAPPA, bo to to samo? Czytam, szukam i nie mogę się w tym odnaleźć.
Nie wiem, czy mam doktorowi na początku powiedzieć, że miałam robioną genetykę, czy patrzy w książeczkę?
-
Anulas wrote:Kora nie będziesz już tego testu robiła. Dr na poczatku robi wywiad i wtedy mnie o to pytał.
Fajnie, dziękuje -
Mad_red wrote:Bąbel konto miałaś przygody. Dobrze, że wszystko ok. Oby tak dalej 💚💚💚🤞🤞🤞🍀🍀🍀. To j szcze nie wiesz czy będzie poród sn czy CC?
Anulas, chodzi o białko typu produkty mleczne, mięsne, czy jakieś spec drinki? Moja mała jest w 25centylu i martwię się, że może za wolno rośnie, choć doktor uspakajal, że jest ok.
Dziewczyny, jeśli chodzi o USG piersi to zawsze warto zrobić. Ja miałam USG ok rok przed IUI i nie powtarzałam w ciąży, ale lekarz badał mi piersi i z tego co pamiętam, to przh pierwszej ciąży też. Planuje zrobić kolejne jak skończę karmić piersią, ale wiem że to będzie w miarę szybko.
Dziś kończę 29 TC i dość mocno bolało mnie spojenie łonowe, jakby kłucie lub skurcze, nawet jak odpoczywałam. . Aż wzięłam nospe, bo zaczęło promieniować na podbrzusze z tym że ja jestem po CC,laparo i wyrostku, więc może wszystko na raz się nałożyło.
A Ty jak będziesz rodziła? 🤔
Jeszcze dostałam na wizycie żelazo do picia bo mam trochę małe tzn mam hemoglobinę 11,37 a norma jest od 12 ale boi się ze będzie mi spadać wiec pije taka jedna fiolkę dziennie 😊Mad_red lubi tę wiadomość
-
Anulas wrote:W szpitalu przy wypisie powinien dostać.📍Niedoczynność tarczycy
📍MTHFR_c677Thetero
📍29.10.2019 iui 😟
📍10.01.2020 udało się ❤
Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.
-
Bąbel wrote:No widzisz u mnie to będzie jedna wielka loteria bo co wizytę jest inaczej 🙈 odkąd zaczęłam się o to pytać to najpierw była głowa w dół u wizycie i lekarza prowadzącego, kolejne były badania prenatalne była głowa do góry 🤣 kolejne u swojego ginka była znowu głowa w dół 💁♀️ No i teraz po dwóch tygodniach znowu głowa do góry 🙊 wiec sama widzisz jak Ona tańcuje 🤪 tak czy siak będę rodzic 38-39 tc albo cesarka albo będę miała wywoływany ze względu na cukrzyce ✊🍀💪
A Ty jak będziesz rodziła? 🤔
Jeszcze dostałam na wizycie żelazo do picia bo mam trochę małe tzn mam hemoglobinę 11,37 a norma jest od 12 ale boi się ze będzie mi spadać wiec pije taka jedna fiolkę dziennie 😊
Ciekawe po kim Nelcia taka rozrywkowa? 😜. U mnie też się kręci, też ja nosi i też po Mamusi ☺️.
Mój ginek twierdzi, że nawet przed samym porodem dziecko może fiknac koziołka.
Ja na 99,99% będę mieć CC, bo mój lekarz mówi, że po pierwsze jestem już po 1cc, po drugie pierwsza CC była z mojego powodu (nadciśnienie i rzucawka), po trzecie musiałabym wyrazić zgodę na sn. To tak w teorii, ale jak będzie to powiem Ci w grudniu 🙃. Jestem już po CC, więc wiem czego się spodziewać i chyba wolę ta opcję, poród jest kontrolowany, a ja jestem mały dyktatorek😜 lubię mieć wszystko pod kontrolą. A Ty co byś wolała?
Spadek hemoglobiny może też być spowodowany Clexane, więc pij żelazo póki gorące ☺️i nadganiaj, żeby anemii nie mieć.
Już jesteś na wylocie prawie, wow. Kiedy to zleciało? ☺️ Pamiętam, jak martwilas się czy beta będzie dobrze przyrastać, a tu już za kilka tygodni będziesz mamuśka 😍.
Ja mam żelaza ponad normę i powinnam niektóre produkty ograniczać, np.mieso.
Stąd Anulas pytanie, czy aby nadgonic z wagą młodej wystarczy białko z nabiału?
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍