🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Luluiza a Ty miałaś poród rodzinny w Św. rodzinie?? Bo powoli wszystko zamykają, więc może Ty mi powiesz jak tam jest???starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
nick nieaktualnyNowa25 wrote:kinga25 wrote:Jak masz cukrzycę regulowana dieta to indukują w 39, można trochę poczekać, jak jest insulina to w 38 🙂
A wiesz może dlaczego tak jest ? 🤔
Przy cukrzycy istnieje większe prawdopodobieństwo wcześniejsze starzenia się łożyska.
Niezapominajko - w tych czasach warto mieć plan B, ostatnio SW Rodzina była często zamykana bo brakowalo miejsc , tym bardziej jak nie masz lekarza "szpitalnego", warto przedzwonić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 11:33
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Monia88 wrote:Mi dr A B ani razu nie zlecił przez, 12 tc badania ogólnego moczu, stwierdził, że jak pobiera posiew to po co robić ogólne badanie moczu 🤷♀️, pierwszy raz robiłam jak już zmieniłam lekarza prowadzącego.
U dr A. B to niestety tak jest, jak ja bym się nie odzywała to nie wiem czy nie wszystkie wizyty odbywałyby się w milczeniu, z dzień dobry i do widzenia.... -
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Luluiza a Ty miałaś poród rodzinny w Św. rodzinie?? Bo powoli wszystko zamykają, więc może Ty mi powiesz jak tam jest???
Rodziłam sama, ale miałam być z położna, potem sytuacja się dynamicznie zmieniła i nie było czasu na informowanie kogokolwiek. Z tego co pamietam osoba towarzysząca może wejść tylko na pewien czas, wszystko zależy jak przebiega porod.
Porody rodzinne jeszcze 3 tyg temu były normalnie.niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie, mały waży 1784 gram szyjka na szczęście nie uległa zmianie i utrzymuje się na poziomie 3,6 cm. Trochę się bałam że może coś się dzieje bo ostatnio dosyć mocno zaczęłam odczuwać skurcze przepowiadające. Na razie siedzi sobie pośladkowo ale mam nadzieje że się jeszcze obróci. Za 3 tyg mam kolejną wizytę i pierwsze KTG.
No i tak jak z usg III trymestru będziemy kontrolować układ komorowy mózgowia i układ moczowy ale bez żadnych stresów
Ostatnio dokuczały mi całodzienne mdłości myślałam że wróciłam do I trymestru. Plecy mnie bolą a najgorzej żebra. Boli mnie spojenie, spina mi się brzuch. W nocy chodzę milion razy do łazienki. Jest mi duszno, sapie i czasem mi się zrobi słabo.
Przyjechał dziś materac dla dziecka, w poniedziałek montują szafę do pokoju i będziemy skręcać łóżeczko i ogólnie wszystko to co jest kupione uporządkowywać. Chyba dopiero teraz trochę do mnie dociera że się udało że będzie wszystko dobrze. Na szczęście już wszystko poprasowałam i wyprałam, zostały mi jeszcze tylko kilka pozycji z listy do kupienia
APTT wyszło mi w końcu prawidłowe umówiłam się z Kru że zrobię zastrzyk 4 godz przed pobraniem krwi w alabie i w końcu norma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 18:19
Anulas lubi tę wiadomość
-
Glonojadek wrote:Obiecuję że wstawię!
Teraz zastanawiam się nad laktatorem. Jakieś wskazówki na co zwracać uwagę?
W tym tygodniu właśnie mialam zajecia dotyczące laktacji. Położna prowadzaca polecała jakiś za 500 zl (ale taka cena mnie nie intetesuje🙉) drugi z Lovi i najtanszy z Campol (ponoc polaczyla się marka z Lovi). U Kubusia teraz w zestawie z wyprawka dla mamy za 250 zl. Oczywiście polecala elektryczne dla tych co bardzo chca karmić i ewentualnie zawalczyc o tą laktacje. Parametrów poki co nie sprawdzalam i nie porownywalam. Na liscie co zabrac do szpitala mam już też wpisany ten laktator.Glonojadek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnulas w piekarni wolna mają bezglutenowe mąki z których można coś ulepić . Nie są to gotowe mieszanki .
A ten polecany laktator nie był z medeli czasem ? Ja chciałam elektryczny ale myślę na początku o ręcznym jeśli przyjdzie mi faktycznie odciągać mleko bo jednak butla czy coś to kupie elektryczny . -
Anulas wrote:Dziewczyny bezglutenowe na stronie pyszneeko.pl są mieszanki do wypieku bulek i chleba. Poki co wyprobowalam bułki i naprawdę dobre. Sklad w porownaniu do "kupnego" pieczywa jest dobry. Mi smakuja i po nich mnie nie mdli i nie meczy.
Mówisz o bułkach z Pięciu Przemian czy jakieś inne? Jeśli Pięć przemian to chlebki też są całkiem dobre i poza dodaniem wody nic więcej nie trzeba robićstarania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Dziewczyny. Puszczę temat teraz na czasie... ogólnie mega dużo jest osób zarażonych Covidem... moi rodzice maja covida. Wiadomo nie spotykam się z nimi i wgl, ale powiedzcie czy rozmawialiście z lekarzem na ten temat ? Co robić gdyby się zachorowalo? Powiem Wam, ze jestem mega zdenerwowana tym. Nie wychodzę i tak przez krwiaka, ale wiadomo mąż zakupy robić musi...13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Za dużo faktycznie medeli.
Gaja tak Pięć przemian. Chleb czeka w kolejce. I tak jak napisałaś tylko woda. Dużej czekam, aż zagaruje, ale warto.
Martynkowo nie rozmawialam, ale tu już pewnie ginekolog nam nie pomoże. Tylko przed transferem dr mówiła, że najgorsze w przypadku ciezarnych to wysoka gorączka.
-
My z ❤️Nelcia❤️ po najdłuższym pobycie w klinice 🤦♀️
Miałam mieć ktg przed wizyta ale okazało się ze jakaś Pani Doktor potrzebuje ktg jakiejś pacjentki na cito i weszłam dopiero po wizycie 😏 takie średnie to bo skoro jestem zapisana dwa tygodnie wcześniej to raczej ja powinnam mieć pierwszeństwo 🤔 ale spoko 😜 Mała ma 2135 gram 💪 mega przybrała przez dwa tygodnie bo miała 1568 gram 😊
Szyjka około 4 cm ✊ ale ułożona pupka w dół 🤦♀️ co wizytę jest inaczej tak tańczy Nasza Mała Tancereczka 😍 jeśli się nie odwróci to CC a jeśli się odwróci to poród indukowany w 38-39 tc ze względu na cukrzyce 💁♀️
Wiec weszłam do kliniki o 9 a wyszłam o 13 bo najpierw Pani zle podłączyła ktg i pokazywało moje tętno zamiast ❤️Nelci❤️ później skakało raz moje raz Jej później tak kopała ze myślałam ze rozwali ten sprzęt 🤪 aż w końcu wyszło prawidłowo 🥰
Kolejna wizyta za 2 tygodnie 🤩 płyn owodniowy w normie 👍
Narazie mam odstawiony tylko acard od tygodnia 😀
Anulas, niezapominajka12345, Glonojadek lubią tę wiadomość
-
Bąbel współczuję, tyle czasu spędzić w klinice. Ale ważne że wszystko jest dobrze. Córcie już masz dużą ❤️ po 30tym już te dzieci tak rosną 🤔 co to będzie po porodzie.
Martynkowo mam nadzieję że rodzice czują się dobrze. Niestety wirus szaleje, ja też uważam ale nigdy nie wiesz. Oby nie zdarzyła się sytuacja taka żebyś musiała myśleć co robić co by było gdyby 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 10:24
Bąbel lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLuluiza wrote:Szpital Raszei zamknął porodówkę, zostaje Wam Polna i św rodziny, o Lutyckiej nie mam zdania.
Dzisiaj wybrałabym Polną.
Zrobi się na pewno większy ruch w tych szpitalach.
Zostale Lutycka, z z Polnej bardzo często odsylaja, ciężko się tam teraz dostać... -
Monia88 wrote:Zostale Lutycka, z z Polnej bardzo często odsylaja, ciężko się tam teraz dostać...
Moja koleżankę odesłali na z Lutycka bo szpital Wojewódzki i musi przyjąć, Polna Kliniczny, nie musi, też mówiła, że robi się masakra..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 11:25
-
Nowa25 wrote:Moja koleżankę odesłali na z Lutycka bo szpital Wojewódzki i musi przyjąć, Polna Kliniczny, nie musi, też mówiła, że robi się masakra..
Ja ostatnio byłam na Polnej to faktycznie odsylaja i główne podstawowe pytanie od wejścia do namiotu a kto prowadzi Pani ciąże, chyba z 4 razy się mnie pytali.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 11:34
Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.