Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo ja jeszcze próbuje ciepła kąpiel, albo połóż się na plecach wtedy lepiej czuć ruchy. Jak się martwisz jedz na IP!

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wrocilam do domu o 22 i juz nie mialam sily nic pisac. Ogolnie jest ok, ale corka jest drobna na 12 centylu i chce mnie doktor czesciej widziec, zeby sprawdzic czy rosnie dalej na swoim centylu, czy cos sie dzieje. Czyli generalnie teraz jest w normie, ale mnie to zmartwilo. Wazyla wczoraj 740 g. Szyjka trzyma. Chociaz pytal o te spiecia brzucha i chcialby, zebym brala progesteron i aspargin.

Za duzo jak u Ciebie?

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna sprawdziłam u siebie moja miała w 24w3d 670 g więc u ciebie jak na tydzień do przodu waga jest ok .A teraz nawet Kru mi sugerował że jest za duża .🤷Chociaż wiem że się denerwujesz . Ja wczoraj nie spałam bo czekałam aż się ruszy i w nocy się doczekałam było koło 3 . Nie chciałam jechać na IP bo u nas w mieście są zachorowania na tego wirusa. I jeszcze bym coś chwyciła. Dziwi mnie to że jednego dnia regularne ruchy a następnego taka cisza. Może faktycznie się przekręciła bo od 2 dni czuję taki ucisk bardziej na żołądku .
    Nie wiem co bardziej stresujące zajść w ciążę czy donosić ciążę . 😔

antonna lubi tę wiadomość

• Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ja wczoraj wrocilam do domu o 22 i juz nie mialam sily nic pisac. Ogolnie jest ok, ale corka jest drobna na 12 centylu i chce mnie doktor czesciej widziec, zeby sprawdzic czy rosnie dalej na swoim centylu, czy cos sie dzieje. Czyli generalnie teraz jest w normie, ale mnie to zmartwilo. Wazyla wczoraj 740 g. Szyjka trzyma. Chociaz pytal o te spiecia brzucha i chcialby, zebym brala progesteron i aspargin.

Za duzo jak u Ciebie?

Ja też miałam podobna sytuację z wagą, i byłam na konsultacji u lekarza z Polnej ciąże prowadziłam u dr Kru i On mi mówił, że jak jest Maluszek na granicy to wola częście obserwować aby właśnie zobaczyć czy to tylko chwilowe czy coś się dzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 11:07

• antonna Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa25 wrote:
    Ja też miałam podobna sytuację z wagą, i byłam na konsultacji u lekarza z Polnej ciąże prowadziłam u dr Kru i On mi mówił, że jak jest Maluszek na granicy to wola częście obserwować aby właśnie zobaczyć czy to tylko chwilowe czy coś się dzieje
    I jak to sie u Ciebie potoczylo?

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna a może medargin pij. Mi dr K zalecila wlasnie na wage dziecka. Przeplywy to poprawia

• Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    I jak to sie u Ciebie potoczylo?

U mnie skończyło się wszystko dobrze, nie weszliśmy w hipotrofia płodu, poprostu częście miałam kontrolę była też na oddziale na obserwacji jak był jeszcze szefem Prof Breb..., i maluszki czasem mogą mieć poprostu chwilę przestoju,piłam Medargin dr zkru zalecał, ale u nie nic nie dawał ja miałam przepływy w normie, pępowinowej, wszystkie i Prof mówił, że mam odstawić bo jak przepływy są ok to nie ma sensu tego pić, Clexane miałam, szczerze to jak były tam pacjentki z naprawdę duża hipotrofia płodu to głównie stosowali dietę wysokobiałkowa, piły nuteidrinki, ale tto naprawdę przy dużej hipotrofia i maluszki nadrabiały, u mnie ogólnie do Clexany później doszedł jeden nutrdrink dziennie przy prawidłowych przepływach i to tyle,a dwa jak dziecko rośnie równo swoim tempem, przepływy są ok to może poprostu taka Jego uroda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 12:14

• antonna Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Antonna a może medargin pij. Mi dr K zalecila wlasnie na wage dziecka. Przeplywy to poprawia

A ile dziennie Ci tego kazala pic? Mam go w domu jeszcze 🙈 U Ciebie waga byla mniejsza czy tak profilaktycznie Ci to zlecila?

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • antonna Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa25 wrote:
    U mnie skończyło się wszystko dobrze, nie weszliśmy w hipotrofia płodu, poprostu częście miałam kontrolę była też na oddziale na obserwacji jak był jeszcze szefem Prof Breb..., i maluszki czasem mogą mieć poprostu chwilę przestoju,piłam Medargin dr zkru zalecał, ale u nie nic nie dawał ja miałam przepływy w normie, pępowinowej, wszystkie i Prof mówił, że mam odstawić bo jak przepływy są ok to nie ma sensu tego pić, Clexane miałam, szczerze to jak były tam pacjentki z naprawdę duża hipotrofia płodu to głównie stosowali dietę wysokobiałkowa, piły nuteidrinki, ale tto naprawdę przy dużej hipotrofia i maluszki nadrabiały, u mnie ogólnie do Clexany później doszedł jeden nutrdrink dziennie przy prawidłowych przepływach i to tyle.

Dziekuje za odpowiedz 😘 a ile dzidzia wazyla jak sie urodzila? Faktycznie byla mniejsza? Clexane tez mam. Do tej pory przeplywy mialam w porzadku. Moja corka jak sie urodzila to miala 3680 g. Ja mialam tyle samo jak sie urodzilam. Za to moj maz sie urodzil w terminie z waga 2600 g. Moze druga corka bedzie po nim 🙈 zwiększe bialko w diecie tak na wszelki wypadek. Moze jednak jestem niedozywiona czy cos... Za tydzien mam przyspieszone badanie III trymestru, zeby posprawdzac przepływy (nie u dr Sz). Potem po tygodniu znowu wizyta. Jeszcze miedzy czasie zastrzyk za 400 zl 🤦‍♀️ no i w przyszlym tygodniu test obciazenia glukoza. Duzo tego.

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Dziekuje za odpowiedz 😘 a ile dzidzia wazyla jak sie urodzila? Faktycznie byla mniejsza? Clexane tez mam. Do tej pory przeplywy mialam w porzadku. Moja corka jak sie urodzila to miala 3680 g. Ja mialam tyle samo jak sie urodzilam. Za to moj maz sie urodzil w terminie z waga 2600 g. Moze druga corka bedzie po nim 🙈 zwiększe bialko w diecie tak na wszelki wypadek. Moze jednak jestem niedozywiona czy cos... Za tydzien mam przyspieszone badanie III trymestru, zeby posprawdzac przepływy (nie u dr Sz). Potem po tygodniu znowu wizyta. Jeszcze miedzy czasie zastrzyk za 400 zl 🤦‍♀️ no i w przyszlym tygodniu test obciazenia glukoza. Duzo tego.

Synek miał 2396g jak się urodził, ale był zdrowy, później nadrobił i miał dwie brody, także jak miał niecałe pół roku to kazali ograniczyć jedna porcję mleka na wodę bo tak nabrał ciałka, u nas w rodzinie Roda się małe dzieci, więc może to też genetycznie, byłam też konsultowana oddziałowi z Prof Brazertem czy jakoś tak pamiętam, że też na B, bo On naukowo zajmuję się hipotrofia płodu itez kazał się nie martwić.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    A ile dziennie Ci tego kazala pic? Mam go w domu jeszcze 🙈 U Ciebie waga byla mniejsza czy tak profilaktycznie Ci to zlecila?

Profilaktycznie przez tą pępowinie. Dr mówiła, że 2 x dziennie mogę pic ale stwierdzilam że na razie raz dziennie. I tez o tym bialku mowila, że jakby waga była nie taka to zwiekszaja bialko a czasem nawet obliczaja pacjentce ile ma jeść tego. Ze spokojem jeszcze nadrobi.

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo 👍 w końcu mała dała znać 🤞 ja już jestem na takim etapie że chyba bardziej się boje na końcówce niz na początku tego wszystkiego. Mój w brzuchu jest strasznie niegramotny i wiem już co u niego działa żeby pobudzić. Ja panikuję jak od godziny nic nie czuję 🙄 dobrze że w nocy śpię.

Antonna czekam na rozwój sytuacji z wagą, kolejna wizyta za dwa tygodnie rozumiem? Może będzie już nadrabiać? Albo faktycznie jej uroda. 😘 Mój w 23+4 miał 656gram i Kru mówił że nie przewiduje żeby dziecko na końcówce miało 3,5 kg. Mojej siostrze to samo mówił jej ginek i tak urodziła się 3,5kg 🤣 może wszystko wyjaśni się niedługo 💪

Ja jutro wizyta u Kru, relanium mi się skończyło.🙄 Wczoraj i dziś od 5 nie mogę spać.. dzisiaj to chyba od 3 nie będę spać z tego wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 12:45

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi :-) kolejna wizyta 16.10 a potem 21.10 🙈 Moj maz to oczywiscie luzik. Skoro lekarz mowi, ze mamy sie nie denerwowac to on sie nie martwi. Tylko czemu moj mozg dziala jakos inaczej? 😩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 12:55

Glonojadek lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 to już niedługo zleci zobaczysz 😘

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Dzieki za odpowiedzi :-) kolejna wizyta 16.10 a potem 21.10 🙈 Moj maz to oczywiscie luzik. Skoro lekarz mowi, ze mamy sie nie denerwowac to on sie nie martwi. Tylko czemu moj mozg dziala jakos inaczej? 😩

Bo my mózgi mamy zryty 🤣🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:

Za duzo jak u Ciebie?

Kiedyś już pisałam, że końcówkę spędziłam w szpitalu bo wystąpił bardzo duży opór pępowinowy, córeczka przestała rosnąć, u mnie to było główna przyczyną, był okres, że, widywałam się z doktorem co tydzień aby kontrolować sytuację, ale Helenka jest zdrowa dziewczynka urodziła się z wagą 2450 g, zdrowa, na początku walczyliśmy aby nie spadała z wagi, a teraz troszkę stopuje bo uwielbia konsumować 🙂

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po transferach, które urodziły. To prawda, ze w książeczkę zdrowia dziecka wpisują, że to ivf ?

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • antonna Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Dziewczyny po transferach, które urodziły. To prawda, ze w książeczkę zdrowia dziecka wpisują, że to ivf ?

Corce nikt tego nie wpisal. Jest to tylko w mojej karcie wypisu ze szpitala.

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam wizytę. Wszystko jest z małą ok😁 Za dużo rozmawialam o ruchach dziecka i że są dni, że nic nie czuje. Dr powiedziala, że jak dzieci są posladkowo to może tak byc bo nóżki mają jednak ciaśniej. Jak główką w dół to więcej tych ruchów czuć i mocniejsze. Wiec trochę będę spokojniejsza jak będzie miala ciche dni😉

Gaja88 lubi tę wiadomość

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Nasi lekarze z Medartu robili Wam cytologię w 1 trymestrze? Czytałam, że robi się w I i III trym. Wiecie, czy można robić w 2-gim?

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ