🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wczoraj wrocilam do domu o 22 i juz nie mialam sily nic pisac. Ogolnie jest ok, ale corka jest drobna na 12 centylu i chce mnie doktor czesciej widziec, zeby sprawdzic czy rosnie dalej na swoim centylu, czy cos sie dzieje. Czyli generalnie teraz jest w normie, ale mnie to zmartwilo. Wazyla wczoraj 740 g. Szyjka trzyma. Chociaz pytal o te spiecia brzucha i chcialby, zebym brala progesteron i aspargin.
Za duzo jak u Ciebie?👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyAntonna sprawdziłam u siebie moja miała w 24w3d 670 g więc u ciebie jak na tydzień do przodu waga jest ok .A teraz nawet Kru mi sugerował że jest za duża .🤷Chociaż wiem że się denerwujesz . Ja wczoraj nie spałam bo czekałam aż się ruszy i w nocy się doczekałam było koło 3 . Nie chciałam jechać na IP bo u nas w mieście są zachorowania na tego wirusa. I jeszcze bym coś chwyciła. Dziwi mnie to że jednego dnia regularne ruchy a następnego taka cisza. Może faktycznie się przekręciła bo od 2 dni czuję taki ucisk bardziej na żołądku .
Nie wiem co bardziej stresujące zajść w ciążę czy donosić ciążę . 😔antonna lubi tę wiadomość
-
antonna wrote:Ja wczoraj wrocilam do domu o 22 i juz nie mialam sily nic pisac. Ogolnie jest ok, ale corka jest drobna na 12 centylu i chce mnie doktor czesciej widziec, zeby sprawdzic czy rosnie dalej na swoim centylu, czy cos sie dzieje. Czyli generalnie teraz jest w normie, ale mnie to zmartwilo. Wazyla wczoraj 740 g. Szyjka trzyma. Chociaz pytal o te spiecia brzucha i chcialby, zebym brala progesteron i aspargin.
Za duzo jak u Ciebie?
Ja też miałam podobna sytuację z wagą, i byłam na konsultacji u lekarza z Polnej ciąże prowadziłam u dr Kru i On mi mówił, że jak jest Maluszek na granicy to wola częście obserwować aby właśnie zobaczyć czy to tylko chwilowe czy coś się dziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 11:07
-
Nowa25 wrote:Ja też miałam podobna sytuację z wagą, i byłam na konsultacji u lekarza z Polnej ciąże prowadziłam u dr Kru i On mi mówił, że jak jest Maluszek na granicy to wola częście obserwować aby właśnie zobaczyć czy to tylko chwilowe czy coś się dzieje👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:I jak to sie u Ciebie potoczylo?
U mnie skończyło się wszystko dobrze, nie weszliśmy w hipotrofia płodu, poprostu częście miałam kontrolę była też na oddziale na obserwacji jak był jeszcze szefem Prof Breb..., i maluszki czasem mogą mieć poprostu chwilę przestoju,piłam Medargin dr zkru zalecał, ale u nie nic nie dawał ja miałam przepływy w normie, pępowinowej, wszystkie i Prof mówił, że mam odstawić bo jak przepływy są ok to nie ma sensu tego pić, Clexane miałam, szczerze to jak były tam pacjentki z naprawdę duża hipotrofia płodu to głównie stosowali dietę wysokobiałkowa, piły nuteidrinki, ale tto naprawdę przy dużej hipotrofia i maluszki nadrabiały, u mnie ogólnie do Clexany później doszedł jeden nutrdrink dziennie przy prawidłowych przepływach i to tyle,a dwa jak dziecko rośnie równo swoim tempem, przepływy są ok to może poprostu taka Jego urodaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 12:14
-
Anulas wrote:Antonna a może medargin pij. Mi dr K zalecila wlasnie na wage dziecka. Przeplywy to poprawia
A ile dziennie Ci tego kazala pic? Mam go w domu jeszcze 🙈 U Ciebie waga byla mniejsza czy tak profilaktycznie Ci to zlecila?👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Nowa25 wrote:U mnie skończyło się wszystko dobrze, nie weszliśmy w hipotrofia płodu, poprostu częście miałam kontrolę była też na oddziale na obserwacji jak był jeszcze szefem Prof Breb..., i maluszki czasem mogą mieć poprostu chwilę przestoju,piłam Medargin dr zkru zalecał, ale u nie nic nie dawał ja miałam przepływy w normie, pępowinowej, wszystkie i Prof mówił, że mam odstawić bo jak przepływy są ok to nie ma sensu tego pić, Clexane miałam, szczerze to jak były tam pacjentki z naprawdę duża hipotrofia płodu to głównie stosowali dietę wysokobiałkowa, piły nuteidrinki, ale tto naprawdę przy dużej hipotrofia i maluszki nadrabiały, u mnie ogólnie do Clexany później doszedł jeden nutrdrink dziennie przy prawidłowych przepływach i to tyle.
Dziekuje za odpowiedz 😘 a ile dzidzia wazyla jak sie urodzila? Faktycznie byla mniejsza? Clexane tez mam. Do tej pory przeplywy mialam w porzadku. Moja corka jak sie urodzila to miala 3680 g. Ja mialam tyle samo jak sie urodzilam. Za to moj maz sie urodzil w terminie z waga 2600 g. Moze druga corka bedzie po nim 🙈 zwiększe bialko w diecie tak na wszelki wypadek. Moze jednak jestem niedozywiona czy cos... Za tydzien mam przyspieszone badanie III trymestru, zeby posprawdzac przepływy (nie u dr Sz). Potem po tygodniu znowu wizyta. Jeszcze miedzy czasie zastrzyk za 400 zl 🤦♀️ no i w przyszlym tygodniu test obciazenia glukoza. Duzo tego.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:Dziekuje za odpowiedz 😘 a ile dzidzia wazyla jak sie urodzila? Faktycznie byla mniejsza? Clexane tez mam. Do tej pory przeplywy mialam w porzadku. Moja corka jak sie urodzila to miala 3680 g. Ja mialam tyle samo jak sie urodzilam. Za to moj maz sie urodzil w terminie z waga 2600 g. Moze druga corka bedzie po nim 🙈 zwiększe bialko w diecie tak na wszelki wypadek. Moze jednak jestem niedozywiona czy cos... Za tydzien mam przyspieszone badanie III trymestru, zeby posprawdzac przepływy (nie u dr Sz). Potem po tygodniu znowu wizyta. Jeszcze miedzy czasie zastrzyk za 400 zl 🤦♀️ no i w przyszlym tygodniu test obciazenia glukoza. Duzo tego.
Synek miał 2396g jak się urodził, ale był zdrowy, później nadrobił i miał dwie brody, także jak miał niecałe pół roku to kazali ograniczyć jedna porcję mleka na wodę bo tak nabrał ciałka, u nas w rodzinie Roda się małe dzieci, więc może to też genetycznie, byłam też konsultowana oddziałowi z Prof Brazertem czy jakoś tak pamiętam, że też na B, bo On naukowo zajmuję się hipotrofia płodu itez kazał się nie martwić. -
antonna wrote:A ile dziennie Ci tego kazala pic? Mam go w domu jeszcze 🙈 U Ciebie waga byla mniejsza czy tak profilaktycznie Ci to zlecila?
Profilaktycznie przez tą pępowinie. Dr mówiła, że 2 x dziennie mogę pic ale stwierdzilam że na razie raz dziennie. I tez o tym bialku mowila, że jakby waga była nie taka to zwiekszaja bialko a czasem nawet obliczaja pacjentce ile ma jeść tego. Ze spokojem jeszcze nadrobi. -
Za dużo 👍 w końcu mała dała znać 🤞 ja już jestem na takim etapie że chyba bardziej się boje na końcówce niz na początku tego wszystkiego. Mój w brzuchu jest strasznie niegramotny i wiem już co u niego działa żeby pobudzić. Ja panikuję jak od godziny nic nie czuję 🙄 dobrze że w nocy śpię.
Antonna czekam na rozwój sytuacji z wagą, kolejna wizyta za dwa tygodnie rozumiem? Może będzie już nadrabiać? Albo faktycznie jej uroda. 😘 Mój w 23+4 miał 656gram i Kru mówił że nie przewiduje żeby dziecko na końcówce miało 3,5 kg. Mojej siostrze to samo mówił jej ginek i tak urodziła się 3,5kg 🤣 może wszystko wyjaśni się niedługo 💪
Ja jutro wizyta u Kru, relanium mi się skończyło.🙄 Wczoraj i dziś od 5 nie mogę spać.. dzisiaj to chyba od 3 nie będę spać z tego wszystkiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 12:45
-
Dzieki za odpowiedzi kolejna wizyta 16.10 a potem 21.10 🙈 Moj maz to oczywiscie luzik. Skoro lekarz mowi, ze mamy sie nie denerwowac to on sie nie martwi. Tylko czemu moj mozg dziala jakos inaczej? 😩
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 12:55
Glonojadek lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyantonna wrote:Ja wczoraj wrocilam do domu o 22 i juz nie mialam sily nic pisac. Ogolnie jest ok, ale corka jest drobna na 12 centylu i chce mnie doktor czesciej widziec, zeby sprawdzic czy rosnie dalej na swoim centylu, czy cos sie dzieje. Czyli generalnie teraz jest w normie, ale mnie to zmartwilo. Wazyla wczoraj 740 g. Szyjka trzyma. Chociaz pytal o te spiecia brzucha i chcialby, zebym brala progesteron i aspargin.
Za duzo jak u Ciebie?
Kiedyś już pisałam, że końcówkę spędziłam w szpitalu bo wystąpił bardzo duży opór pępowinowy, córeczka przestała rosnąć, u mnie to było główna przyczyną, był okres, że, widywałam się z doktorem co tydzień aby kontrolować sytuację, ale Helenka jest zdrowa dziewczynka urodziła się z wagą 2450 g, zdrowa, na początku walczyliśmy aby nie spadała z wagi, a teraz troszkę stopuje bo uwielbia konsumować 🙂 -
Dziewczyny po transferach, które urodziły. To prawda, ze w książeczkę zdrowia dziecka wpisują, że to ivf ?13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Dziś miałam wizytę. Wszystko jest z małą ok😁 Za dużo rozmawialam o ruchach dziecka i że są dni, że nic nie czuje. Dr powiedziala, że jak dzieci są posladkowo to może tak byc bo nóżki mają jednak ciaśniej. Jak główką w dół to więcej tych ruchów czuć i mocniejsze. Wiec trochę będę spokojniejsza jak będzie miala ciche dni😉
Gaja88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam pytanie. Nasi lekarze z Medartu robili Wam cytologię w 1 trymestrze? Czytałam, że robi się w I i III trym. Wiecie, czy można robić w 2-gim?