X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka ja wyczytałam gdzieś że jeżdżenie samochodem po dziurach 😂

niezapominajka12345, Glonojadek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Dziewczyny zaraz zaczynam 16 tc. Nadal mam te plamienia i krwawienia.. dzisiaj czuje mocne rozpierania w dole brzucha. Tak jakby bóle miesiączkowe. Wzięłam nospe rozkurczowo ale czy to normalne ? Czy pisac do Kru? Pierwszy raz tak mam..

Jak coś Ciebie niepokoi to myślę, że pisać do doktora c, ja w takiej sytuacji najpierw biorę nospe istaram się więcej odpoczywać tak jak mówił doktor hak po tym nie przechodzi do już dzwonie albo pisze, aczkolwiek takie sporadyczne bóle mogą występować.

Med - red - troszkę mam zaległości w forum, ale super, że u Ciebie wszystko dobrze, mój mąż to chyba jeszcze nie wierzy do końca, taki ostrożny jest przez tą chorobę, doktor się śmiał ostatnio, że teraz jak wyjdę do męża z gabinetu to mam mu powiedzieć jak ładnie daje radę 🙂 pomału zaczynamy szykować wyprawke i pokoik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 21:33

Mad_red lubi tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo jak masz to jeszcze bym relanium wziela i leżeć. Jak nie przejdzie to pisz do dr.

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Martynkowo jak masz to jeszcze bym relanium wziela i leżeć. Jak nie przejdzie to pisz do dr.
    Po nospie przeszło. Ale na noc chyba sobie tez wezmę. Pierwszy raz tak mam. Może się mały rozpycha i rozszerza macice ? W środę mam wizytę wiec nie chce panikować..

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93-wysłałam zaproszenie do przyjaciolek🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 22:23

• Anulas Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Po nospie przeszło. Ale na noc chyba sobie tez wezmę. Pierwszy raz tak mam. Może się mały rozpycha i rozszerza macice ? W środę mam wizytę wiec nie chce panikować..

Mi się taki ból kilka razy zdarzył, ale też przechodził czasami z lekami a czasami bez. Najważniejsze żeby nie był przewlekły

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Dzięki Luluiza za odpowiedź:) Ja chyba na spontanie zdecyduje heh, chyba że dostanę skierowanie do szpitala to wtedy mogę do Poznania jechać, a tak to już jakoś bliżej Konina jestem, co ma być to będzie, tych rodzinnych to zaraz już nigdzie nie będzie, a tak to chyba mnie tam nie pozabijają, jakoś przeżyje:DD

Nie wiem jak Kru, ale zapytaj proszę o clexane?
    Ja ostatnią dawkę przyjęłam dokładnie dobę przed porodem i podczas szycia był problem, raz że nasłuchałam się tego kto każe brać tak długo clexane, a dwa że nie migli mnie zszyć przez duża ilość krwi. Pamiętaj że przy szyciu, masz szwy rozpuszczalne w środku i te zwykle wyciągane na zewnątrz. Oczywiście wszystko zależy jak maluch się przeciśnie, ale tych ukłuć igłą jest dużo.. gdybym wiedziała to bym odstawiła szybciej. Tylko ja urodziłam tez szybciej i kto miał to przewidzieć...

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana pytałam o clexane, do kiedy mam to brać i mówił że do końca i nawet z 10-14 dni po porodzie...:/ też się boję, żeby nie było jakiegoś krwotoku przez to czy coś, ale słucham co mówi, bo tak sama na własną rękę wolę tego nie odkładać bo nigdy nic nie wiadomo, w końcu ja lekarzem nie jestem, to chyba kurcze wiedzą co robią...:/ zapytam jeszcze w poniedziałek (jak dotrwam do wizyty)...:/
    Luluiza wrote:
    Nie wiem jak Kru, ale zapytaj proszę o clexane?
    Ja ostatnią dawkę przyjęłam dokładnie dobę przed porodem i podczas szycia był problem, raz że nasłuchałam się tego kto każe brać tak długo clexane, a dwa że nie migli mnie zszyć przez duża ilość krwi. Pamiętaj że przy szyciu, masz szwy rozpuszczalne w środku i te zwykle wyciągane na zewnątrz. Oczywiście wszystko zależy jak maluch się przeciśnie, ale tych ukłuć igłą jest dużo.. gdybym wiedziała to bym odstawiła szybciej. Tylko ja urodziłam tez szybciej i kto miał to przewidzieć...

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dr K mowila, jesli dobrze pamietam, że jak zaczna sie skurcze to mam nie brać juz Clexane. Potem po porodzie tez jeszcze brałam. Ja nie mialam zadnego krwotoku przez to, a miałam przeciez operacje. Mialam dawke 0.4.

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 13 października 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana pytałam o clexane, do kiedy mam to brać i mówił że do końca i nawet z 10-14 dni po porodzie...:/ też się boję, żeby nie było jakiegoś krwotoku przez to czy coś, ale słucham co mówi, bo tak sama na własną rękę wolę tego nie odkładać bo nigdy nic nie wiadomo, w końcu ja lekarzem nie jestem, to chyba kurcze wiedzą co robią...:/ zapytam jeszcze w poniedziałek (jak dotrwam do wizyty)...:/

Jak jest CC to trzeba odstawić jak dobrze pamiętać do 48 h przed, bo właśnie aby nie było powikłań w postaci krwotoku, ale już dokładnie tych godzin nie pamiętam, tylko wiem, że był ustalony czas odstawienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętacie jak się ten probiotyk nazywał co ma tyle tych szczepów. Dziewczyny go brały jak im nawracały te infekcje .
    Nie mogę sobie przypomnieć a znowu coś wyszło w posiewie nigdy nie miałam problemów a teraz stale bakteria .

• Anulas Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivomox czy jakoś tak. Ja mam posiew 3 raz czysty. Pije lub jem kiszonki i probiotyk biorę przez całą ciążę. Biore sanprobi.

• Mad_red Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Jak coś Ciebie niepokoi to myślę, że pisać do doktora c, ja w takiej sytuacji najpierw biorę nospe istaram się więcej odpoczywać tak jak mówił doktor hak po tym nie przechodzi do już dzwonie albo pisze, aczkolwiek takie sporadyczne bóle mogą występować.

Med - red - troszkę mam zaległości w forum, ale super, że u Ciebie wszystko dobrze, mój mąż to chyba jeszcze nie wierzy do końca, taki ostrożny jest przez tą chorobę, doktor się śmiał ostatnio, że teraz jak wyjdę do męża z gabinetu to mam mu powiedzieć jak ładnie daje radę 🙂 pomału zaczynamy szykować wyprawke i pokoik

Dzięki ☺️. A jak Ty się czujesz? Zmienna jesienna pogoda nie daje Ci w kość?

Muszę starego w takim razie pochwalić, że dzielnie znosi moja ciążę 🙃😜 Bossssze gdyby faceci mieli rodzic to już dawno byśmy wyginęli 🤦🏻‍♀️😂

Jeśli o Clexane to przed CC na bank trzeba odstawić, ale po porodzie jeszcze trzeba brać około 2 tyg. Myślę, że to zależy indywidualnie od przypadku.

Glonojadek lubi tę wiadomość

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Vivomox czy jakoś tak. Ja mam posiew 3 raz czysty. Pije lub jem kiszonki i probiotyk biorę przez całą ciążę. Biore sanprobi.
    Zawsze miałam wzrost obfity tych dobrych bakterii . Kiszonek jem dużo można powiedzieć że kończę zimowe zapasy ogórków i kapusty 🙈 codziennie sok z buraków 🥴 ja nie wiem czy ten antybiotyk co chwilę to dobry pomysł.
    Co do clexane to ja na ostatniej wizycie pytałam Kru kiedy odstawiamy a on mi powiedział że 6 tygodni po porodzie. Odpowiedziałam mu tylko że chyba żartuje 😂

Glonojadek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Dzięki ☺️. A jak Ty się czujesz? Zmienna jesienna pogoda nie daje Ci w kość?

Muszę starego w takim razie pochwalić, że dzielnie znosi moja ciążę 🙃😜 Bossssze gdyby faceci mieli rodzic to już dawno byśmy wyginęli 🤦🏻‍♀️😂

Jeśli o Clexane to przed CC na bank trzeba odstawić, ale po porodzie jeszcze trzeba brać około 2 tyg. Myślę, że to zależy indywidualnie od przypadku.

A muszę Ci powiedzieć, że czuje się dobrze, nie łapie infekcji a tym to jestem dosłownie lekko przerażona, bo jak kiedyś zlapalam to 3 tygodnie leżałam na izolatce z antybiotykami podawanymi we wkulciu centralnym i immunoglobuliny🙈 potem nie mogłam przez miesiąc wychodzić z domu🙈 bo był kluczowy, Ignas zdrowo rośnie, doktor mlwi, że nie ma się do czego doczepić 🙂, ciśnienie jest na lękach dobre, cukry przy duecie też, no oby tak do końca 🙂,

Mad_red lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cc chyba nawet trzeba brać clexane, bo po zszyciu tylu powłok brzusznych i macicy mogą być zakrzepy.
    Co do SN, to niestety krwawisz po porodzie dość mocno, miałam aptt robiony przed sala porodową i mogli tez to przewidzieć.. nie wiem 😒 trochę się nasłuchałam komentarzy..
    chociaż nie wyobrażam sobie brania clexane po porodzie SN 😔
    Minęły już 3 tyg a ja nadal krwawię w połogu, a clexane już nie biorę 🙈

• gonia729 Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

zem3h371z4hl4les.png
    37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
    Kriobank, I ET - nieudany :(, jeden zarodek 7B
    II ET - 2AA :),7 dpt - beta 39, synek ❤️
    10.2021. - beta 6, cb 💔
    01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
    12.2022- 6t3d💔 brak ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Niezapominajko, lekarze w razie w sobie poradzą,zawsze się powinno oszacować czy jest większe ryzyko zakrzepow czy krwotoku, aleniestety wiem hak to wygląda, w praktyce.

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja póki co nie wiem, czy będę robić naturalnie, czy przez CC więc nic nie wiadomo, sama też nie chcę decydować, skoro Kru mówi że mam brać cały czas do porodu i po porodu też to chyba tak będę robić, nic na własną rękę, jedynie tak jak mówię w pon (jak nie urodzę jeszcze, a raczej się nie zapowiada;D hehe) to zapytam ponownie o temat clexane...
    kinga25 wrote:
    Niezapominajko, lekarze w razie w sobie poradzą,zawsze się powinno oszacować czy jest większe ryzyko zakrzepow czy krwotoku, aleniestety wiem hak to wygląda, w praktyce.

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wracając do posiewu, czy w ogóle lekarze spoza kliniki robią te badania w ciąży? Żadna z moich znajomych chyba tego nie miała

‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ