X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak was dziecko kopie w jakies narządy to jak to czujecie? Mała się caly czas rusza po całości. Ale dodatkowo dzis czuje ból np w podbrzuszu takie ukłucie ze aż ciarki przechodza 🤦 Nie wiem czy cos sie dzieje czy mała gdzieś mnie kopie w pecherz albo cos innego w okolicy🤔🤔🤔 Ciągle jakis dylemat😡

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dość że pierwsza ciąża to jeszcze wszystko nowe, najgorzej idzie mi nauka trzeciego trymestru i odróżniać co jest dobre a co złe. Ja np. czuję jakby mnie synek kopał bardzo nisko aż kłuje jakby w szyjce. Tak to odczuwam. Ale uderzenie w pęcherz już odróżniam. Wszystko tam się rozpycha, przemieszcza że już sama głupieje. Czasem nawet podskocze na fotelu. Zastanawiam się czy te twardnienia to przewracanie dziecka w brzuszku czy problemy gastryczne. Czy zmiany w ilości śluzu to normalne czy nie 🙄 ogólnie nie jestem panikarą ale 3 trymestru nie ogarniam.

Anulas chodzi Ci o badanie GBS?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2020, 18:42

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, o posiew "zwykly"? Ja mam chyba 5 raz w ciąży 🤦 2 razy bakteria bylo e coli i dwie inne, 3 razy czysto.

Też nie ogarniam teraz tego okresu😡😡😡 Jak co odróżnić.

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Nie, o posiew "zwykly"? Ja mam chyba 5 raz w ciąży 🤦 2 razy bakteria bylo e coli i dwie inne, 3 razy czysto.

Też nie ogarniam teraz tego okresu😡😡😡 Jak co odróżnić.

Ja u AB tylko raz miałam robiony posiew, wyszedł czysty i nie powtarzał póki co.
    Chyba wszystkie jesteśmy w podobnej sytuacji, ja też nie ogarniam... 😟 dzisiaj młoda kopie bardzo nisko i czuje taki jakby ucisk na pęcherz i też oczywiście się zastanawiam czy to normalne czy coś się dzieje...

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • antonna Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas jak przeszlam do nowego doktora to mimo dobrego posiewu pobral probke na badanie biocenozy pochwy. Także każdy z nich ma chyba jakies swoje ulubione badania 😄

A ja swiruje z ta waga. Śni mi sie to po nocach. Dzis mialam taki okropny sen. Strasznie sie boje, ze w piatek okaze sie, ze Mała przybrała za mało 😥

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna będzie dobrze ✊

• Mad_red Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    A muszę Ci powiedzieć, że czuje się dobrze, nie łapie infekcji a tym to jestem dosłownie lekko przerażona, bo jak kiedyś zlapalam to 3 tygodnie leżałam na izolatce z antybiotykami podawanymi we wkulciu centralnym i immunoglobuliny🙈 potem nie mogłam przez miesiąc wychodzić z domu🙈 bo był kluczowy, Ignas zdrowo rośnie, doktor mlwi, że nie ma się do czego doczepić 🙂, ciśnienie jest na lękach dobre, cukry przy duecie też, no oby tak do końca 🙂,

To też miałaś przeboje. Dobrze, że teraz jest wszystko ok i oby tak dalej 🍀🤞💚!
    Już mamy bliżej niż dalej ☺️

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Anulas jak przeszlam do nowego doktora to mimo dobrego posiewu pobral probke na badanie biocenozy pochwy. Także każdy z nich ma chyba jakies swoje ulubione badania 😄

A ja swiruje z ta waga. Śni mi sie to po nocach. Dzis mialam taki okropny sen. Strasznie sie boje, ze w piatek okaze sie, ze Mała przybrała za mało 😥

Nic się nie stresuj. Będzie dobrze 🍀🤞💚! Ponoć to hormony odpowiadają za dziwne i realistyczne sny. Pozytywne nastawienie to jest to! Kiedy masz wizytę? Musisz sobie dobrze czas zająć ☺️

Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Dziewczyny jak was dziecko kopie w jakies narządy to jak to czujecie? Mała się caly czas rusza po całości. Ale dodatkowo dzis czuje ból np w podbrzuszu takie ukłucie ze aż ciarki przechodza 🤦 Nie wiem czy cos sie dzieje czy mała gdzieś mnie kopie w pecherz albo cos innego w okolicy🤔🤔🤔 Ciągle jakis dylemat😡

Moja młoda jest bardzo aktywną ok 6 rano,leci seria różnych kopniaków. Raz w pęcherz, raz w okolicach szyjki, raz koło pępka, a raz z boku biodra. Czasami mam takie drgania, tak jakby cała seria bokserska leciała. To mi utrudnia liczenie ruchów do karty ciąży. Ja w pół godz mam 29 lub więcej ruchów. Ale mam detektor tętna płodu i sobie mierzę, więc się mniej stresuje.
    Może podpytaj lekarza na wizycie, jeśli się martwisz. Ja w necie nie znalazłam poradnika jak rozróżniać te ruchy

38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • A gustu Ekspertka

Wysłany: 14 października 2020, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka jestem po wizycie chyba coś zaczyna się dziac bo mam 2 cm rozwarcia zew i wew podbrzusze mnie pobolewa ale jest do wytrzymania czasem mam ciężko wstać bo kuje ale jak narazie skurczy na ktg nie widać. Pogoda nie sprzyja spacerom nie dziwne ze mały nie chce wychodzić. Mam nadzieje ze w tym tyg urodze. Mały waży 3900 wiec będzie duży.

Bąbel, Anulas, antonna, Glonojadek, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤
    Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.

860ianli7vtdwtrl.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wizyte mam w piątek wieczorem. Mam co robic, ale wiadomo, myśli czasem uciekaja.

Jutro zapisalam sie do Medicoveru na badanie krzywej cukrowej 😩 Juz sie boję. Czy mozna pic wode przed badaniem? I w trakcie badania?

Bąbel lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Mad_red wizyte mam w piątek wieczorem. Mam co robic, ale wiadomo, myśli czasem uciekaja.

Jutro zapisalam sie do Medicoveru na badanie krzywej cukrowej 😩 Juz sie boję. Czy mozna pic wode przed badaniem? I w trakcie badania?

Piątek już niedaleko ☺️. Będzie dobrze 🍀.
    Można pić wodę mineralną przed i w trakcie. Ja jeszcze sobie wzięłam coś do jedzenia po, bo pielęgniarka mówiła, że może mnie dopaść wilczy głód 🙃

Bąbel, antonna lubią tę wiadomość

38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:

Antonna dokładnie tak jak Mad red pisze piątek już na horyzoncie 💪🍀✊ my za tydzień w piątek jedziemy do Pana Doktorrra 💁‍♀️
    U nas akurat w labolatorium nie kaza pic wody ani przed ani w trakcie jedynie ze łyczek wody żeby przepłukać ta glukozę 😉
    Ale pewnie co kraj to obyczaj 🙈trzymam kciuki za dobre wyniki ✊✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 10:59

antonna, Mad_red, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gustu wrote:
    Hejka jestem po wizycie chyba coś zaczyna się dziac bo mam 2 cm rozwarcia zew i wew podbrzusze mnie pobolewa ale jest do wytrzymania czasem mam ciężko wstać bo kuje ale jak narazie skurczy na ktg nie widać. Pogoda nie sprzyja spacerom nie dziwne ze mały nie chce wychodzić. Mam nadzieje ze w tym tyg urodze. Mały waży 3900 wiec będzie duży.

To świetnie!!! To czekaj cierpliwie. Masz duże szanse, że sie niedługo samo zacznie 😁 Czekamy na update!

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będące na diecie bezglutenowej 🤔, ja nie jestem na żadnej diecie. Ale zauważyłam zależność że jak zjem bułeczkę, pączka czy chlebek to "szybciej" "częściej" twardnieje brzuch. Czy może mieć to jakaś zależność? Właśnie testuje odstawienie na kilka dni pieczywa i jest lepiej. Dzisiaj np. raz tylko mi się brzuch spiął więc jest ok mimo że gotuje czy posprzątam. 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 13:01

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Antonna dokładnie tak jak Mad red pisze piątek już na horyzoncie 💪🍀✊ my za tydzień w piątek jedziemy do Pana Doktorrra 💁‍♀️
    U nas akurat w labolatorium nie kaza pic wody ani przed ani w trakcie jedynie ze łyczek wody żeby przepłukać ta glukozę 😉
    Ale pewnie co kraj to obyczaj 🙈trzymam kciuki za dobre wyniki ✊✊✊

To będziemy trzymać kciuki Babel 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚.
    My w ten poniedziałek mamy USG III trymestru. Staram się nie nakręcać 🙂
    A gustu trzymamy kciuki za szybki i bezpieczny i bezproblemowy i bezbolesny finał 🍀🤞💚😘

38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej gluten może mieć takie działanie. Wzdecia skręty jelit itd...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek może tak być . Ja np odstawiłam białe pieczywo i jem tylko graham albo takie ciemne po białym też mam przeboje zaparcia wzdęcia itp.
    Z tymi twardnieniami to nie wiem o co chodzi sama się obserwuje i zastanawiam co jest co . Dzisiaj np małe zakupy chciałam zrobić a ledwo szłam bo wszystko mnie ciągnęło .

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super kochana, że coś zaczyna się dziać!! U mnie od wczoraj jakieś lekkie bóle podbrzusza jak na okres i lekko plecy bolą, nic poza tym, nadal chodzę i chodzę żeby to może jakoś przyspieszyć, ale coś mi się wydaje że jeszcze w pon do Kru na wizytę pójdzie heh....Trzymam kciuki żeby Twoje maleństwo już zechciało wyjść!:) Na dworze może i nie przyjemnie, ale w domku będzie miał fajnie, przytulnie:))
    A gustu wrote:

A gustu lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za dużo analizuje i chce za dużo zrozumieć. Ale widzę już po dzisiejszym dniu jak pieczywa nie jem to jest o niebo lepiej brzuch mi się nie napina a rekreacyjnie gotowałam i sprzątałam. Od 30 tyg piechotą do pobliskiego sklepu jest dla mnie fizycznie już niełatwe. No chyba ze mnie zawiozą hehe.

Antonna jeszcze troszeczkę i usłyszysz dobre informacje. 😘

Kciuki za wszystkie wizytujace w tym tygodniu. 😘

Właśnie dowiedziałam się że mojej znajomej dziecko z terminem na styczeń udusiło się w brzuchu własną pępowina 😢😢😢😢😢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 16:37

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ