🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgadza się - ja skurcze (w efekcie twardnienie i napinanie się brzucha) mam od ok 14 tc, teraz leci 28 i ciagle jest tak samo. Szyjka (póki co - tfu tfu) trzyma, leki (nospa brana co dzień od tego 14 tc, magnez, luteina itd) chyba coś tam dają. Oby tak zostało - tego życzę każdej z nas - byle do szczęśliwego rozwiązania✊🏻
kinga25 wrote:Tak standardowo brałam progesteron, w różnych formach, nospe, relanium, aspargin, ale w pewnym momencie to przestało na mnie dzieląc i 9 tygodni leżałam na zmianę pod pompa z magnezem i Fenoterol, z przerwami jak skurczy nie było, ale u mnie te skurcze były silne, szyjki mi spadała do 1-1,5 cm, po ustaniu skurczy się wydłużała, tu nie ma zaro jedynkowe odpowiedzi, ważne aby skurcze nie miały skutków ubocznych dla ciąży, to wtedy się tylko cieszyć,mozesz mieć te twardnia i może być dalej wszystko dobrze, Medartka ma od 14 tc a już ma 28 tc, z tego co wiem u Niej nie wpływają na szyjkę i nie piszą się skurcze na ktg, u mnie były góry i doliny..
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
Mrs.P wrote:Ja mam pytanie, szczepiłyście się na grypę, bo AB mówi, że jak najbardziej, a ja się nigdy nie szczepiłam, nie dopytałam i teraz nie wiem, czy w POZie się szczepi? Kojarzę, że dla ciężarnych są specjalne szczepionki?
Ja nie wiem, gdzie jest mój mózg na tych wizytach.starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Medartka wrote:Zgadza się - ja skurcze (w efekcie twardnienie i napinanie się brzucha) mam od ok 14 tc, teraz leci 28 i ciagle jest tak samo. Szyjka (póki co - tfu tfu) trzyma, leki (nospa brana co dzień od tego 14 tc, magnez, luteina itd) chyba coś tam dają. Oby tak zostało - tego życzę każdej z nas - byle do szczęśliwego rozwiązania✊🏻13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMedartka wrote:Zgadza się - ja skurcze (w efekcie twardnienie i napinanie się brzucha) mam od ok 14 tc, teraz leci 28 i ciagle jest tak samo. Szyjka (póki co - tfu tfu) trzyma, leki (nospa brana co dzień od tego 14 tc, magnez, luteina itd) chyba coś tam dają. Oby tak zostało - tego życzę każdej z nas - byle do szczęśliwego rozwiązania✊🏻
No to super i oby tak dalej 🙂, ja mam taką cicha nadzieję, że może tym razem uda się, i będziemy walczyć w domu że skurczami, bardziej znany grunt..., tym bardziej, że jest w pojedynkę 🙃, ale zobaczyny jak to będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 09:10
Medartka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHiacyntaa wrote:A czy to napinanie jest złym objawem? Coś Wam mowil lekarz? Ja mam taki wręcz nadmuchany od samej góry do okolic pępka, boki brzucha aż trudne do uchwycenia fałdu skóry do zastrzyku.
Hiacynta ja też mam twardnienia, spinania brzucha, doktor przepisał na to aspargin,w razie silniejsych dolegliwośći nospe i zwiększył luteinę, zbadał brzuch i powiedział, że to poprostu trzeba obserowawac czy coś się dalej dzieje, u mnie szyjka trzyma bez zmian nic się z nia nie dzieje. Nie musi to być złym objawem, zależy indywidualnie.Hiacyntaa lubi tę wiadomość
-
Hiacyntaa wrote:Dziewczyny, chciałam jeszcze dopytać, jak rozwiązalyscie ze swoimi lekarzami sprawę zmiany lekarza? Dałyście znać? Czy jak? Bo ja póki co byłam u dr Z, zalozyl mi już książeczkę, ale na 18 mam wizytę już u dr Brązerta.
Tez jestm u Z i mowilam ostatnio, że chyba wrócę do siebie do miasta i nie miał nic przeciwko. Chyba przez chwilę będę chodziła do dwóch, ale ze względu na komplikacje. Sama nie wiem co robic bo Z jest super ale jazda 2h w 1 stronę przy trybie leżącym i miekkiej szyjce przyprawia mnie o strach, znów nie wiem jak ten mój działa przy takich przypadkach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 10:39
-
Dziewczyny a jak rozpoznać, że się ten brzuch spina? Albo jak sprawdzić czy jest twardy czy nie? Bo nie wiem czy wyczaję to.
-
Kora zobaczysz różnice. Ja codziennie sobie "badam" lekko dusząc koniuszkami palców. Jak wszystko jest ok to palce trochę się zaglebiaja jak się napina to mam jak kamien. Mój mąż umie już rozpoznać więc musi być to łatwe do zauwazenia😉😂 Mi się napina u góry. Podbrzusze mam miękkie. Z tego co wyczutalam to właśnie na to podbrzusze trzeba zwracac uwagę bo może to oznaczać skurcze.
Kora88 lubi tę wiadomość
-
Kora88 wrote:Dziewczyny a jak rozpoznać, że się ten brzuch spina? Albo jak sprawdzić czy jest twardy czy nie? Bo nie wiem czy wyczaję to.
To się czuje. Nie jest to ból, ale takie uczucie jakby ktoś Ci pompował balon od środka.
@Hiacynta dopisałam Cię do listyKora88 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Hiacyntaa wrote:A czy to napinanie jest złym objawem? Coś Wam mowil lekarz? Ja mam taki wręcz nadmuchany od samej góry do okolic pępka, boki brzucha aż trudne do uchwycenia fałdu skóry do zastrzyku.13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Nie da się tego „nie zauważyć”. Brzuch jest napiety do granic możliwości, ciężko, taki jakbyś miała
Wybuchnąć i czujesz takie „napięcie” w nim i ciężkość. Pozostaje wtedy brać nospe i magnez i kontrolować szyjkę. Mogą te twardnienia na coś złe wpływać, bo to jest wynik skurczy ale nie musza. Kontrole wszystko powiedzą, jak nic innego się nie dzieje poza tym to znaczy ze najpewniej nic złego nie powodują i „taki urok” ale sprawdzać trzeba. USG, badanie na fotelu i KTG wszystko powiedzą.
antonna wrote:To się czuje. Nie jest to ból, ale takie uczucie jakby ktoś Ci pompował balon od środka.
@Hiacynta dopisałam Cię do listyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 12:55
Kora88 lubi tę wiadomość
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
Ile bierzesz magnezu i jaki? U mnie zero roznicy:) a biorę 2 nospy/dzień plus 2 tabl. Asparginianu Extra i 2 tabl. SlowMag (bez B6).
Martynkowo wrote:Wiesz co ciężko stwierdzić czy jest to zły objaw. Ja miałam spinania i wgl to Kru mi magnez tylko zwiększył. Ustąpiło bez nospy nawet. Ale jak mu o tym powiedziałam to nie widziałam jakiejś paniki z jego strony i wgl. Nawet jakoś mocno nie skomentował, a ja się spodziewałam, ze mnie na bank w szpitalu położy 🙈😂.
Mocno i często - w zasadzie cały czas taki jest, a w ciągu dnia ma jeszcze gorsze momenty i wtedy biorę już nospe i się kładę albo siadam i czekam aż wróci „do normalności” czyli....mniejszego napięcia 🤷🏻♀️
Martynkowo wrote:A mocno Ci się napinal ten brzuch ? Często ?
Medartka wrote:Ile bierzesz magnezu i jaki? U mnie zero roznicy:) a biorę 2 nospy/dzień plus 2 tabl. Asparginianu Extra i 2 tabl. SlowMag (bez B6).13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
nick nieaktualnyKora88 nie przegapisz tego bo to czuć . Nie boli ale od razu robi się taki kamień i czuć napięcie. Ja mam tak jak tylko wstanę na chwilę .
Dziewczyny takie pytanie pampersy też pakować do szpitala ? Niby napisane na stronie że nie ale wiadomo jak to w szpitalach.Kora88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Za dużo za dużo wrote:Kora88 nie przegapisz tego bo to czuć . Nie boli ale od razu robi się taki kamień i czuć napięcie. Ja mam tak jak tylko wstanę na chwilę .
Dziewczyny takie pytanie pampersy też pakować do szpitala ? Niby napisane na stronie że nie ale wiadomo jak to w szpitalach.
Luluiza wysłałam ci zaproszenie☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2020, 14:23
📍Niedoczynność tarczycy
📍MTHFR_c677Thetero
📍29.10.2019 iui 😟
📍10.01.2020 udało się ❤
Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.