X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja chyba trudno stwierdzić czy wydrukuje czy nie. Mi wydrukowal i cd za kazdym razem nagrał. Ale dziewczyny miały z nim różne doświadczenia.

• Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Tak standardowo brałam progesteron, w różnych formach, nospe, relanium, aspargin, ale w pewnym momencie to przestało na mnie dzieląc i 9 tygodni leżałam na zmianę pod pompa z magnezem i Fenoterol, z przerwami jak skurczy nie było, ale u mnie te skurcze były silne, szyjki mi spadała do 1-1,5 cm, po ustaniu skurczy się wydłużała, tu nie ma zaro jedynkowe odpowiedzi, ważne aby skurcze nie miały skutków ubocznych dla ciąży, to wtedy się tylko cieszyć,mozesz mieć te twardnia i może być dalej wszystko dobrze, Medartka ma od 14 tc a już ma 28 tc, z tego co wiem u Niej nie wpływają na szyjkę i nie piszą się skurcze na ktg, u mnie były góry i doliny..

A to zawsze udaje się tak długo zatrzymać? U Justyny to jakoś wszystko szybko poszło 🤔, sorki jak głupie pytanie, ale nie kumam tego, że czasem to tak szybko się dzieje wszystko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa25 wrote:
    A to zawsze udaje się tak długo zatrzymać? U Justyny to jakoś wszystko szybko poszło 🤔, sorki jak głupie pytanie, ale nie kumam tego, że czasem to tak szybko się dzieje wszystko.

U mnie była inny sytuacja medyczna niż u Justyna to leczenie które by można było u Niej zastosować w moim przypadku by się nie sprawdziło, ja nie miałam problemów z rozwieraniem i tak gwałtownym skracaniem szyjki tylko przejciowe, ustajace po wyciszeniu skurczy, aczkolwiek u mnie doktor już wcześniej mówił, że coś te skurcze mu się nie podobają, niestety nie wiadomo jak w pierwszej ciaza zachowa się szyjka, pamiętam jedna pacjentkę co miała ściągany szew w 37 tc, szyjka szybko poszła na zero do tego rozwarcie a ostatecznie urodziła w 40 tc 🤷‍♀️, czyli jeszcze 3 tygodnie chodziła bez szyjki, u innej mogła być to kwestia dni u niej też, nasze organizmy są nieprzewidywalne na wiele rzeczy nie ma regoly,ale ważne, że Justyny Maluszki są silne i robią postępy, oby tak dalej 🙂

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Też mam w poniedziałek wizytę u Sz, ciekawe w jakim nastroju będzie, na połówkowych dobrze trafiłam ;)
    Powiedzcie mi czy muszę go sama poprosić o wydrukowanie zdjęcia czy sam z siebie drukuje? Bo jak same wiecie strach się odezwać, a ostatnie zdjęcie na którym było widać ładnie małą mam z pierwszych prenatalnych ;)
    Ja tam się odezwę przed badaniem. Kurna, płacisz 400zl i jeszcze będziemy się obawiać odezwać. A kij 😂. Najwyżej się narażę. Mi dr Kru daje tez 3D zdjęcia dla męża wiec mam troszkę pamiątek ❤️

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Droga Administratorki, czy mogę też prosić o dopisanie do listy? Mam termin na 23 maja, tak wychodzi z pierwszych prenatalnych. Będzie chłopak. Staram się doczytywać na bieżąco, ale póki co samopoczucie w ciąży bardzo słabe. Chciałam tylko jeszcze przypomnieć dziewczynom apropos wizyty u dr Sz. Wyłączajcie telefon, ja zapomniałem i z tych nerwów nie mogłam przy nim tego zrobić. Na szczęście dziecko zdrowe, ale wizyta nieprzyjemna. Czy wśród Was są dziewczyny, które w trakcie ciezy przeszły z Medartu do dr Brązerta? Jakie macie opinie i porównanie. Ja póki co jestem u dr Z, ale chcę pójść do dr Brązerta. Obawiam się porodu i chciałabym mieć w razie czego lekarza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntaa wrote:
    Droga Administratorki, czy mogę też prosić o dopisanie do listy? Mam termin na 23 maja, tak wychodzi z pierwszych prenatalnych. Będzie chłopak. Staram się doczytywać na bieżąco, ale póki co samopoczucie w ciąży bardzo słabe. Chciałam tylko jeszcze przypomnieć dziewczynom apropos wizyty u dr Sz. Wyłączajcie telefon, ja zapomniałem i z tych nerwów nie mogłam przy nim tego zrobić. Na szczęście dziecko zdrowe, ale wizyta nieprzyjemna. Czy wśród Was są dziewczyny, które w trakcie ciezy przeszły z Medartu do dr Brązerta? Jakie macie opinie i porównanie. Ja póki co jestem u dr Z, ale chcę pójść do dr Brązerta. Obawiam się porodu i chciałabym mieć w razie czego lekarza.

Ja się przeniosłam z Medart do doktora, jest konkretny, nie owija w bawełne, ale przy tym potrafi dać nadzieję, a czasem jej brakuje znośna też z doktorem zażartować 🙂, ja sobie chwalę wizyty są dokładne z doktor odpowiada na wszystkie pytania, byłam już też w szpitalu i miałam zabieg u doktora, widać, że nie ma w sobie obojętność, była akurat Jego pacjentka co miała ciężka sytuację i czekali na konsultacje że specjalistami a miał dyżur na sali opracyjnej to poprosił o zastępstwo innego lekarza i przyszedł do Niej bo akurat przyjechał lekarz konsultować, mile to było, jak miał chwilę to przychodził na salę zamienić kilka zdań czy sprawdzić czy wszystko ok, ja polecam 🙂

Tylko myślałam, że zadzwonię z dwa trzy tygodnie wcześniej a na pierwszy termin czeka się od 2 /2,5 miesiaca.

Hiacyntaa lubi tę wiadomość

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntaa wrote:
    Ale wysyp chłopaków nam się szykuje w przyszłym roku :D. A zadzwonił Ci ten telefon? Mi przed samym badaniem spytał czy wyłączyłam telefon. A tryb samolotowy nie wystarczy ?:> czepiał się tego telefonu? Co on taki rozproszony jak do naszych torebek od kozetki jest z 5m 😳. Przesadza naprawdę..

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)
    Ja póki co to jestem serio ,,noł lajf'' ehehe świata nie widzę:D
    Roboty jest kuuupa, nie spodziewałam się że będzie aż tak cieżko, noce ciężkie...walczymy póki co z karmieniem:/
    Brunko jak się urodził to miał 3650 g, później spadł przez 2 doby aż do 3290 g dlatego zatrzymali nas dłużej w szpitalu, a teraz znowu problemy z tą laktacją, piersią w sumie nie karmie, tylko mleko mm i to co ściągnę laktatorem czyli góra 300 ml na dobę (dobre i to), przy piersi mały się denerwuje strasznie, nie idzie nam dostawianie i już raczej nie będziemy próbować bo są nerwy z oby dwu stron. Położna mówiła, że mm też mam go karmić na żądanie, tak go karmiliśmy że teraz w tydzień przybrał prawie 0,5 kg i nagle położna gada że za dużo, żeby ograniczać mu jedzenie heh...ciągła walka mówię Wam dziewczyny, lekko nie jest...:/ Teraz mały waży już 3800 g, zje mleczko a późmiej jest ryk i trzeba go hamować smoczkiem (niestety!)... bo albo smoczek albo jedzonko, jeść w nieskonczonosc tez niestety nie może...:/ najgorszy temat póki co w tym macierzynstwie to to karmienie :( Przytłacza mnie to....raz każą dawać na żadanie niech je ile wlezie, za chwilę ma się hamować...no jak tu dziecku nie dac jeść jak biedactwo płacze ehh...
    Poza tym wszystko ok:)
    Żółtaczka już mu mineła, zdrowy. Chodzimy na spacery, byliśmy już 4 razy:) Mały zasypia na spacerku więc spoko, gorzej z wyjściem...wtedy jest ryk....przy ubieraniu, zwłaszcza czapki:/ hehe
    Lecę ogarniać pranie itp.
    Powodzonka dziewczyny i miłego dnia!:)

Bąbel, A gustu lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow bąbel!!!
    Ale ten czas zleciał wow!!:) Powodzonka zatem życzę!! Daj koniecznie znać kiedy urodzisz, gdzie , jak było co i jak;) zobaczysz też przepadniesz tak jak ja:D hehe ,,noł lajf'' póki co;) Czuję że ,,przyrosłam'' do mieszkania:D i nigdy z niego nie wyjdę;) hehe (nie wliczając w to krótkich spacerków z małym;D)
    Bąbel wrote:
    Dziewczyny jak dotrwamy z ❤️Nelcia❤️ To w piątek wymaz na COVID, ostatnia wizyta i w poniedziałek przyjęcie na oddział 🙊🤦‍♀️🙈

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niezapominajka to prawda. Poki dziecko jest takie malutkie to wszyscy dokladnie te wage sprawdzają. Wyobraź sobie, ze moja dopiero po 3 tyg zaczela normalnie tyc. A tak to przybierala 80-100 g tygodniowo. Pediatra kazała podać MM, położna kazala sie wstrzymac i dokarmiac moim mlekiem z butelki. Kupilismy wage i wazylismy corke codziennie. Kosztowało nas to duzo stresu. Powiem szczerze, ze ja bym dala Brunowi tyle MM ile chce. Tzn odmierzalabym porcje, ale jakby sie jeszcze domagal (i mimo smoczka bylby placz) to bym dala mu kolejna, ale jakas mala porcje i tak az sie nie naje. Teraz przytyl 500 g, ale to co z tego. No bez przesady. Za tydzien moze przytyc troche mniej. A co do smoczka to czym sie przejmujesz. Smoczek to zbawienie 🙈 O ile przybiera na wadze tak jak trzeba to smoczek nie jest problemem. Życzę Wam powodzenia!

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntaa wrote:

Ja też polecam doktora, jestem od 15 tc, widać, że jest zaangazowany w pacjenta, raz jak miałam mega awarie a nie było Go w gabinecie to też znalazł czas aby przyjąć, raz nie chciałam Go męczyć pytaniami bo była pozna pora a wiem, że ma rodzinę to mówię, że pytania następnym razem to stwierdził,że ja mam czas i tak wybrałem.,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 15:14

• A gustu Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Hej dziewczyny;)
    Ja póki co to jestem serio ,,noł lajf'' ehehe świata nie widzę:D
    Roboty jest kuuupa, nie spodziewałam się że będzie aż tak cieżko, noce ciężkie...walczymy póki co z karmieniem:/
    Brunko jak się urodził to miał 3650 g, później spadł przez 2 doby aż do 3290 g dlatego zatrzymali nas dłużej w szpitalu, a teraz znowu problemy z tą laktacją, piersią w sumie nie karmie, tylko mleko mm i to co ściągnę laktatorem czyli góra 300 ml na dobę (dobre i to), przy piersi mały się denerwuje strasznie, nie idzie nam dostawianie i już raczej nie będziemy próbować bo są nerwy z oby dwu stron. Położna mówiła, że mm też mam go karmić na żądanie, tak go karmiliśmy że teraz w tydzień przybrał prawie 0,5 kg i nagle położna gada że za dużo, żeby ograniczać mu jedzenie heh...ciągła walka mówię Wam dziewczyny, lekko nie jest...:/ Teraz mały waży już 3800 g, zje mleczko a późmiej jest ryk i trzeba go hamować smoczkiem (niestety!)... bo albo smoczek albo jedzonko, jeść w nieskonczonosc tez niestety nie może...:/ najgorszy temat póki co w tym macierzynstwie to to karmienie :( Przytłacza mnie to....raz każą dawać na żadanie niech je ile wlezie, za chwilę ma się hamować...no jak tu dziecku nie dac jeść jak biedactwo płacze ehh...
    Poza tym wszystko ok:)
    Żółtaczka już mu mineła, zdrowy. Chodzimy na spacery, byliśmy już 4 razy:) Mały zasypia na spacerku więc spoko, gorzej z wyjściem...wtedy jest ryk....przy ubieraniu, zwłaszcza czapki:/ hehe
    Lecę ogarniać pranie itp.
    Powodzonka dziewczyny i miłego dnia!:)
    Hejka ja też walcze aby karmic piersią ale też mi kiepsko idzie mały wogole mi nie spi znaczy spi w nocy ale w dzien ma drzemki po pół godziny sama nie wiem czy mam go dokarmiac mlekiem modyfikowanym. Ty masz chociaż pomoc położnej a moja ma tylko teleporady😕z czapka u mnie to samo ryk żeby ubrac nie lubi kombinezonu. Niezapominajko masz wiadomość😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 19:08

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤
    Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.

860ianli7vtdwtrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo, telefon licząc, bo finalnie włączyłam tryb samolotowy, ale od razu jak weszłam zapytał czy mam wyłączony telefon a ja mu odpowiedzialam, ze tylko wyciszony, więc kazal mi wyłączyć, a ja z tego stresu pogubialam się gdzie się wyłącza telefon. Ech.. Dziewczyny dzięki za opinie o dr. Ja już jestem zapisana, będzie to jakiś 14 tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałam jeszcze dopytać, jak rozwiązalyscie ze swoimi lekarzami sprawę zmiany lekarza? Dałyście znać? Czy jak? Bo ja póki co byłam u dr Z, zalozyl mi już książeczkę, ale na 18 mam wizytę już u dr Brązerta.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze tylko wyciszalam telefon 🤦

• Kaach Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Sz 2 razy się pytał czy wyłączyłam telefon i mówię że tak, a on, ale tak całkiem nie wyciszony to mówię, że całkiem już się zastanawiałam czy mu pokazać :p 🙈

Kora88 lubi tę wiadomość

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może przez ten wlaczony telefon mówił że obraz kiepski 🤣🤣🤣

Mrs.P lubi tę wiadomość

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Rozmowa z Sz🤣🤣🤣🤣 Ostatnio czekajac na cd zastanawialam się ile z nim na tych trzech wizytach rozmawialam i wyszło że dzień dobry, dziękuję i do widzenia 🤣🤣🤣

Dobrze, że sam z siebie trochę mówi :)
    Ja na wejście powiedziałam, że mam wyciszony, a dr do mnie, że mam wyłączyć na pierwszej wizycie. Też nie mam zbyt wielu zdjęć, więc na połówkowych oczywiście się odezwę. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2020, 20:12

uwo9s65govurilvf.png
  • Mrs.P Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta ja poinformowałam lekarza, że ma mnie umówić na kolejną wizytę, natomiast kolejne już planuję w swoim mieście i dr nawet sobie gdzieś to zapisał, bo zagaił, że się widzimy po raz ostatni. :)

Ja mam pytanie, szczepiłyście się na grypę, bo AB mówi, że jak najbardziej, a ja się nigdy nie szczepiłam, nie dopytałam i teraz nie wiem, czy w POZie się szczepi? Kojarzę, że dla ciężarnych są specjalne szczepionki?
    Ja nie wiem, gdzie jest mój mózg na tych wizytach. :D

uwo9s65govurilvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta - u mnie akurat dr A. B od początku ciąży wiedział, że będę chciała zmienić lekarza i byliśmy umówieni, że po pierwszych prenatalnych przechodze 🙂

‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ