🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Mrs.P wrote:Fotelik się dopasowuje do samochodu?
Bo my zmieniamy samochód, jesteśmy przed remontem kuchni, łazienki i pokoju, więc mamy co robić. Jak tylko wyjdę od Sz z połówkowych, to pewnie zacznę myśleć nad zakupami, ale z ciuszkami najprawdopodobniej poczekam do wyprzedaży w grudniu. w sumie to nie wiem na razie w co się ubiera takie kwietniowe dziecko na spacer. Kupię pewnie dostawkę i kosz mojżesza albo kokon, bo łożeczka na razie nie chcę.
Tapetę do pokoju mam wybraną dla dziecka i zamówię zasłony w najbliższym czasie, tyle wiem.
Ogólnie fajnie byłoby jakbyście się pochwaliły jak coś konkretnego polecacie.
Tak, fotelik się dopasowuje do samochodu - w sklepie Wam najlepiej doradzą. Ja chciałam lekki fotelik avionaut, ale okazało się że do samochodu męża nie pasuje, więc musieliśmy wybrać inny.
Życzę Ci dużo cierpliwości podczas remontu, jestem właśnie w trakcie i jestem totalnie wykończona 😂
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
nick nieaktualnyKciuki za dzisiejsze wizyty ✊
Co do pakowania to ja torbę do szpitala już pakuję, bo nie wiadomo jak to z moim ciśnieniem będzie a jak dotrwamy to indukcja w 38 tc więc pewnie jako jedna z pierwszych styczniowych mam się rozpakuje 🙈
A jeszcze gdzieś tu było chyba za dużo to pisałaś jakie polecacie naturalne pieluszki dla maluszka 🤔🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 14:50
-
Mrs.P wrote:Fotelik się dopasowuje do samochodu?
Bo my zmieniamy samochód, jesteśmy przed remontem kuchni, łazienki i pokoju, więc mamy co robić. Jak tylko wyjdę od Sz z połówkowych, to pewnie zacznę myśleć nad zakupami, ale z ciuszkami najprawdopodobniej poczekam do wyprzedaży w grudniu. w sumie to nie wiem na razie w co się ubiera takie kwietniowe dziecko na spacer. Kupię pewnie dostawkę i kosz mojżesza albo kokon, bo łożeczka na razie nie chcę.
Tapetę do pokoju mam wybraną dla dziecka i zamówię zasłony w najbliższym czasie, tyle wiem.
Ogólnie fajnie byłoby jakbyście się pochwaliły jak coś konkretnego polecacie.
Ale muszę się Wam wyżalić. Mega się podjaralam tym zakupem dla malucha, kupiłam nawet bodziaki.. na co moja mama mnie ochrzania, ze powinnam poczekać do 30tc i mam nic więcej nie kupowac 😿. Wiecie jak mi się smutno zrobiło...
Ps dziewczyny zaczynam 20tc a ruchów nadal nie czuje.. łożysko na przedniej ścianie.. mam panikować ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 15:44
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Martynkowo nie panikuj. Na przedniej ponoc później czuć. Ja mam na tylnej a i tak ok. 22 dopiero czułam częściej. Dr mówiła, że do 22 to spokojnie.
A co do rzeczy dla dziecka to jak masz ochotę to kupuj. Nikomu nic do tego. Mamie też 😉
Co do remontów to my tylko meble w sypialni mieliśmy wymienić. Meble przywiezione juz miesiąc. Mąż zaczął skladac. Nie posłuchał aby wynieś stare i przenieś się na ten czas do pokoju obok. Twierdził, że szybko to zrobi. No i zlozyl łóżko ( stoją teraz dwa) i stolik nocny. Poczym jego zdrowie zaczęło się walić totalnie. Najpierw ząb i szukanie dentysty a to w tym okresie nie jest łatwe. Ledwie uporał się z zębem to chyba korzonki mu nawaliły i 1,5 tygodnia ledwie się ruszal. A jak ból zaczął puszczać to uderzył małym palcem od stopy w szafkę i znów ledwie mógł chodzic🤦🤦😡😡😡 Mówi, że boi się kolejnego tygodnia co go może jeszcze dopasc😂
W tym tygodniu biorę liste i pakuję się do szpitala.
Jak to ogarne to zaczynam wyprawkę do dziecka szykować. Może już mąż ogarnie sypialnie i znajdzie się miejsce aby ustawiac dla małej mebelki😁
Jeszcze pytanie ile tych podkładów poporodowych zabrać do szpitala?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 16:17
-
nick nieaktualnyHelena93 wrote:Kciuki za dzisiejsze wizyty ✊
Co do pakowania to ja torbę do szpitala już pakuję, bo nie wiadomo jak to z moim ciśnieniem będzie a jak dotrwamy to indukcja w 38 tc więc pewnie jako jedna z pierwszych styczniowych mam się rozpakuje 🙈
A jeszcze gdzieś tu było chyba za dużo to pisałaś jakie polecacie naturalne pieluszki dla maluszka 🤔🤔
Ja polecam pieluszki Muumi Baby, u moich córeczek się sprawdziły i je polecam 🙂
MONIA - to jak będą jakieś lekkie opóźnienia to może się miniemy 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 16:20
-
Anulas wrote:Dziewczyny które mialy cholestaze, jakie badania miałyście zrobić? Trochę mnie swędzi skóra. Na brzuchu najmniej, prawie wcale. A tak to swedzi mnie wszędzie ale chwilę. Nie muszę się drapac caly czas. Tak myślę czy się nie przebadać na zapas
U mnie zaczęło się od brzucha ciagle go drapała a po paru dniach w nocy nie mogłam spać bo drapałam się po brzuch plecach i co najgorsze swędziały mnie dłonie po wewnętrznej stronie. Wiec rano od razu pojechałam do labo i zrobiłam alt, ast i bilirubine. Bilirubine miałam w normie ale alt i ast było dużo ponad normę. W cholestaze najważniejsze są kwasy żółciowe i na to głównie patrzą przy rozpoznaniu -
Dziewczyny, któraś z Was spotkała się z sączeniem wód płodowych na etapie jeszcze nie porodowym? Np. 2 trymestr?
Dziś miałam plamę na piżamie i obserwuje temat. Nie chce panikować. Może któraś miała i wie czy to się ciagle sączy czy jak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 19:08
-
nick nieaktualnyKora88 wrote:Dziewczyny, któraś z Was spotkała się z sączeniem wód płodowych na etapie jeszcze nie porodowym? Np. 2 trymestr?
Dziś miałam plamę na piżamie i obserwuje temat. Nie chce panikować. Może któraś miała i wie czy to się ciagle sączy czy jak.
To najlepiej kup sobie paski aby sprawdzić zy to nie wody, ale to na tym etapie nie mogą się sączyć wody płodowe, może to być śluz fizjologiczny, mi np Gin mówił, że mam zwracać uwagę na śluz jego zmianę, ale ja mam problemy z szyjka i to też czasem może być od tego. -
Anulas leczenie pewnie zależy od wyników ja trafiłam na polna bo mi dr k nie odp i czując że coś jest nie tak zadzwoniłam na izbę i kazali mi przyjechać i tak już zostałam tam na ponad tydzień. Teraz jestem w domu i biore leki, trzymam dietę, dużo pije i co tydzień robię kontrole alt ast i kwasów żółciowych i do Sz na przepływy co 2 tyg 😕
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 19:23
-
Kora88 wrote:Dziewczyny, któraś z Was spotkała się z sączeniem wód płodowych na etapie jeszcze nie porodowym? Np. 2 trymestr?
W zeszłym tygodniu miałam podobną sytuacje, byłam przekonana, że to wody, nagle pojawiło się dużo wodnistej wydzieliny i tak jest do dzisiaj. Napisałam do dr kazał przyjechać na wizytę, okazało się że ilość wód jest ok, zrobił jakiś test i powiedział że to nie wody, na wszelki wypadek pobrał wymaz, który też jest prawidłowy. Są takie wkładki Saugella AmnioCheck wykrywające sączenie wód płodowych, ale nie udało mi się znaleźć w Poznaniu. Można spróbować też za pomocą pasków tak jak Monia i Anulas pisałystarania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Wlasnie te wkładki chyba fajne są, jutro będę szukać czegoś. Wizytę mam za tydzień, a było tego tak mało że ciężko coś samej stwierdzić. Jak się powtórzy napisze do doktora albo IP.
Dziękuje -
nick nieaktualnyHelena ja kupiłam te https://krabb.pl/pl/p/Zestaw-3xBambo-Nature-1-Newborn-2-4kg%2C-28-szt./135?gclid=Cj0KCQiA7qP9BRCLARIsABDaZzieoY4c9w7awGDlHXcwwHWCIon7pPRdDFDKpBdSbCa277ajKAq4GHoaAo4tEALw_wcB
Ale jeszcze te co Kinga pisała też czytałam że są dobre.
My fotelik mamy JOIE i smug i size. Jest baaardzo lekki .
Martynkowo nie przejmuj się i rób swoje . Ty wiesz najlepiej. Mi mówią że nie będę karmić piersią bo u nas nikt nie karmił, że te pieluchy i antyalergiczne płyny to przesada. Ale ja tam robię swoje . Bo wiem co dla mnie dobre to dla dziecka tym bardziej .Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 20:21
-
Gaja88 wrote:Tak, fotelik się dopasowuje do samochodu - w sklepie Wam najlepiej doradzą. Ja chciałam lekki fotelik avionaut, ale okazało się że do samochodu męża nie pasuje, więc musieliśmy wybrać inny.
Życzę Ci dużo cierpliwości podczas remontu, jestem właśnie w trakcie i jestem totalnie wykończona 😂
A to pewnie na samym końcu kupimy fotelik, albo też kupimy jakiś uniwersalny.
Ja mam na razie spokój, bo wybieram, chociaż to też nie jest łatwe, zwłaszcza w tych czasach, ale boje się co będzie jak fachowiec wejdzie, bo mimo że pomieszczenia małe, to ja jestem pedantyczna w tych kwestiach.
Martynkowo, nie zwracaj uwagi na mamę, ludzie innego pokolenia tak mają. Babcia partnera mówi mu, że ja nie mam w obcasach chodzić. Jego matka, że nie mam głębokich szaf dla dziecka kupować, albo w którym szpitalu mam rodzić, bo ona tam rodziła. -
Witajcie dziewczyny! Dawno mnie tu nie było, ale poczytywalam Was od czasu do czasu. Gratuluje wszystkich udanych wizyt, @Niezapominajko gratuluje synka już na świecie! U mnie było w miarę ok, choć twardnienia brzucha, które mam od jakiegoś 14 tc są ze mną do dziś. Ciężki weekend za mną - złe samopoczucie, trochę bolesne podbrzusze itp, a dziś brązowe ślady na papierze:( Mam za soba KTG dziś, skurczy niby nie zarejestrowało, ruchy czuje. Jutro wizyta. Nie wiem, co się dzieje ale strach jest:( Żeby znów się nie skończyło u mnie tragedia jakaś Nie kojarze, by któraś z Was miał taki epizod w 28 tc (czego nie życzę żadnej), ale może któraś coś wie lub słyszała o takich sytuacjach? Doktor napisał, ze to najwidoczniej stara krew, która pojawiła się z uwagi na te twardnienia (skurcze). Oby wytrwac do jutrzejszej wizyty bez żadnych niespodzianek (dopiero o 16)🙏🏻
Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za każda!
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZa dużo za dużo wrote:Helena ja kupiłam te https://krabb.pl/pl/p/Zestaw-3xBambo-Nature-1-Newborn-2-4kg%2C-28-szt./135?gclid=Cj0KCQiA7qP9BRCLARIsABDaZzieoY4c9w7awGDlHXcwwHWCIon7pPRdDFDKpBdSbCa277ajKAq4GHoaAo4tEALw_wcB
Ale jeszcze te co Kinga pisała też czytałam że są dobre.
Dziękuje, zobaczę może wezmę te i te i które się u mnie lepiej sprawdza 🙂
Monia ja mam na 19, ale przed jeszcze ktg 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 20:43