X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo jak wizyta?

maraquja lubi tę wiadomość

• A gustu Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Dziewczyny jaki laktator elektryczny polecacie?? Te co już urodziły??
    Bąbel skurcze rozpoznasz!!! Będzie tak że mówisz mówisz gadasz z kimś albo wykonujesz jakąś czynnośc i nagle musisz przestac to robić bo ból jest mega i jakiś taki dziwny hehe 😅😅💪💪
    Ja tez mam mendele i jestem zadowolona. Oj tak bąbel skurcz nie da się przegapić boli jak na okres tyle ze bardo mocno.

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤
    Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.

860ianli7vtdwtrl.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedy zaczelyscie kompletować wyprawkę ? 🤔
    My póki co kupiliśmy fotelik, bo była mega promocja i mąż nie wytrzymał 😂🙈🙈🙈.

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @al87 u nas wygląda to tak HC 29.81 cm ale wagę mamy 2340 g . Ja pytałam Kru dlaczego głowa dwa tygodnie do przodu bo u nas tak zazwyczaj jest i on mówi że to może być od pomiaru bo dziecko jest bardzo nisko i ten obraz jest taki "spłaszczony " jeśli zgadza się z innymi wymiarami to nie ma powodu do niepokoju .
    @Nowa38 zamówić możesz sprawdzić po swojemu a jak będzie coś nie tak działac to można odesłać.
    @Martynkowo ja bym z wyprawka jakoś nie zwlekała w 3 trymestrze tych sił jest mniej i jeszcze jak coś wyskoczy że trzeba leżeć to nie potrzebne nerwy potem .
    U nas ogólnie następne dwa tygodnie leżenia bo szyjka się mimo wszystko skraca . 😒

• Lena91aa Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88-dziękuję ☺️a jak się czujesz?

• antonna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    @al87 u nas wygląda to tak HC 29.81 cm ale wagę mamy 2340 g . Ja pytałam Kru dlaczego głowa dwa tygodnie do przodu bo u nas tak zazwyczaj jest i on mówi że to może być od pomiaru bo dziecko jest bardzo nisko i ten obraz jest taki "spłaszczony " jeśli zgadza się z innymi wymiarami to nie ma powodu do niepokoju .
    @Nowa38 zamówić możesz sprawdzić po swojemu a jak będzie coś nie tak działac to można odesłać.
    @Martynkowo ja bym z wyprawka jakoś nie zwlekała w 3 trymestrze tych sił jest mniej i jeszcze jak coś wyskoczy że trzeba leżeć to nie potrzebne nerwy potem .
    U nas ogólnie następne dwa tygodnie leżenia bo szyjka się mimo wszystko skraca . 😒

Ile miala teraz szyjka?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • al87 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo chyba masz racje trzeba odpuścić i przestać się nakręcać że coś nie tak. Dzięki 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ile miala teraz szyjka?
    2.22 niby za dużo nie poszła w dół ale jeśli przy ciągłym leżeniu się skraca to pewnie gdybym chodziła było by jeszcze gorzej .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena91aa wrote:
    Monia88-dziękuję ☺️a jak się czujesz?

Dziękuje dobrze 🙂, pomału zaczynam wierzyć w te ciąże ☺️, ogólnie doktor mówił aby włączyć tryb kanapowy, ale na małą aktywność mogę sobie pozwalać, jak przejdę jutrzejszą wizytę to pomału zacznę oglądać ciuszki i może coś zamówię 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 13:55

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Hmm... to chyba stałam za Tobą w rejestracji, bo byłam na „awaryjnej” wizycie w piątek. Ciesze się że u Was wszystko Ok, już niedługo będziesz tulić Nelcie :)
    Całkiem możliwe ze się widziałyśmy ja byłam na ktg na 10:40 a wizytę miałam po ktg 💁‍♀️
    Takiej kolejki jak była w piątek jeszcze nie widziałam 🙊 aż ludzie stali na dworze 🤦‍♀️
    Ale wszystko Ok u Was po tej wizycie awaryjnej? 🤔
    Ja już nie mogę się doczekać żeby ja utulić 😍😍😍

f3c5740a8e.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    2.22 niby za dużo nie poszła w dół ale jeśli przy ciągłym leżeniu się skraca to pewnie gdybym chodziła było by jeszcze gorzej .

No tego nigdy nie wiadomo! Ale ale jeszcze 4 tyg i możesz rodzic ;-) Także z pewnoscia ciaze donosisz 😘 Kiedy nastepna wizyta?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    Dziękuje dobrze 🙂, pomału zaczynam wierzyć w te ciąże ☺️, ogólnie doktor mówił aby włączyć tryb kanapowy, ale na małą aktywność mogę sobie pozwalać, jak przejdę jutrzejszą wizytę to pomału zacznę oglądać ciuszki i może coś zamówię 🙂

Trzymam zatem kciuki za jutrzejsza wizyte!!

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wpadłam oficjalnie przywitać się na fioletową :). Jestem już po wizycie u Sz. na ten moment wszystko jest dobrze nie miał się do czego przyczepić no poza brzuchem :P jutro wizyta u AB może od niego dostanę chociaż jakieś zdjęcia.

Glonojadek, Anulas, al87, Kukus, Gaja88, Bąbel, antonna, Kora88, mika_do, niezapominajka12345, A gustu lubią tę wiadomość

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Kukus Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    al87 wrote:
    Cześć dziewczyny wczoraj miałam badane przepływy u Sz i są Ok ale mała zwolniła z waga i teraz 32+4 tc waży 1900 i ma o ponad 2 tyg mniejsza główkę bardzo mały jest ten przyrost główki hc ma teraz 278,9 mm.. nie wiem czy to wina tej cholestazy czy coś jest nie tak 😔 jak się zapytałam Sz czemu tak jest to w sumie nic nie odp. Możecie mi napisać jaki u was jest ten obwód główki bo już sama zaczynam wariować im bliżej końca tym gorzej 😒
    Ja na ostatnim badaniu u dr Sz usłyszałam, że poziom wód płodowych poniżej normy, ale mam się nie przejmować i po 2 tyg iść na sprawdzenie do dr Ż. Na wizycie u dr Ż mówię że są do sprawdzenia te wody płodowe, a on że to niech dr Sz sam to zrobi! Na szczęście miałam w tym samym tygodniu wizytę u docelowej pani ginekolog z polnej i ona zmierzyła dwa razy wody płodowe i okazały się w normie i nawet nie na skraju normy tylko Afi 11,6. Ja czasem nie ogarniam tych naszych klinikowych lekarzy, wizyty szybkie i drogie, a wcale nie uspokajają.

2019 5x IUI,
    05.2019 poronienie zatrzymane,
    10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
    25.02.2021 córeczka
    Wracamy po rodzeństwo!
    7.05.2024 FET 3.1.1.
    7 dpt beta 37
    8 dpt beta 76
    12 dpt beta 694 🫣😍
    16 dpt 3330 😊
    28 dpt ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:

✊✊

Nie wiem czy jutro się zobaczyny bo ja jestem umówiona z doktorem na sam koniec po pacjentkach 🙂

Kach - bardzo się cieszę, że wszystko dobrze i kciuki za Nasze ciąże ☺️

Kaach lubi tę wiadomość

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Całkiem możliwe ze się widziałyśmy ja byłam na ktg na 10:40 a wizytę miałam po ktg 💁‍♀️
    Takiej kolejki jak była w piątek jeszcze nie widziałam 🙊 aż ludzie stali na dworze 🤦‍♀️
    Ale wszystko Ok u Was po tej wizycie awaryjnej? 🤔
    Ja już nie mogę się doczekać żeby ja utulić 😍😍😍

To się widziałyśmy jakoś w okolicach 12 :) na szczęście z Małą wszystko Ok, AFI też w normie, czekam jeszcze na wynik posiewu.

Bąbel, antonna lubią tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukus wrote:
    Ja na ostatnim badaniu u dr Sz usłyszałam, że poziom wód płodowych poniżej normy, ale mam się nie przejmować i po 2 tyg iść na sprawdzenie do dr Ż. Na wizycie u dr Ż mówię że są do sprawdzenia te wody płodowe, a on że to niech dr Sz sam to zrobi! Na szczęście miałam w tym samym tygodniu wizytę u docelowej pani ginekolog z polnej i ona zmierzyła dwa razy wody płodowe i okazały się w normie i nawet nie na skraju normy tylko Afi 11,6. Ja czasem nie ogarniam tych naszych klinikowych lekarzy, wizyty szybkie i drogie, a wcale nie uspokajają.
    Mnie tez Doktor Sz. straszył niskim poziomem wód i to już na pierwszych prenatalnych a teraz w piątek miałam wizytę u swojego prowadzącego w 37tc i AFI 14 wiec nie zawracaj sobie tym lekarzem głowy...

f3c5740a8e.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kaach cieszę się, że do nas dołączyłaś! ❤

@Kukus no comment na dr Z i dr Sz 🤦‍♀️ Dobrze, ze docelowa lekarka wszystko posprawdzala 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2020, 20:36

Kaach, Bąbel lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    ✊✊

Nie wiem czy jutro się zobaczyny bo ja jestem umówiona z doktorem na sam koniec po pacjentkach 🙂

Ja mam dopiero po 22 😎,to taka dodatkowa wizyta a doktor ma dziś zapełniony caly dzień.

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Dziewczyny, kiedy zaczelyscie kompletować wyprawkę ? 🤔
    My póki co kupiliśmy fotelik, bo była mega promocja i mąż nie wytrzymał 😂🙈🙈🙈.

Fotelik się dopasowuje do samochodu?
    Bo my zmieniamy samochód, jesteśmy przed remontem kuchni, łazienki i pokoju, więc mamy co robić. Jak tylko wyjdę od Sz z połówkowych, to pewnie zacznę myśleć nad zakupami, ale z ciuszkami najprawdopodobniej poczekam do wyprzedaży w grudniu. w sumie to nie wiem na razie w co się ubiera takie kwietniowe dziecko na spacer. :D Kupię pewnie dostawkę i kosz mojżesza albo kokon, bo łożeczka na razie nie chcę.
    Tapetę do pokoju mam wybraną dla dziecka i zamówię zasłony w najbliższym czasie, tyle wiem.

Ogólnie fajnie byłoby jakbyście się pochwaliły jak coś konkretnego polecacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 13:12

uwo9s65govurilvf.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ