X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    al87 wrote:
    Cześć dziewczyny wczoraj miałam badane przepływy u Sz i są Ok ale mała zwolniła z waga i teraz 32+4 tc waży 1900 i ma o ponad 2 tyg mniejsza główkę bardzo mały jest ten przyrost główki hc ma teraz 278,9 mm.. nie wiem czy to wina tej cholestazy czy coś jest nie tak 😔 jak się zapytałam Sz czemu tak jest to w sumie nic nie odp. Możecie mi napisać jaki u was jest ten obwód główki bo już sama zaczynam wariować im bliżej końca tym gorzej 😒

Kiedy masz wizytę u prowadzącego? Jak dlugo musisz czekać to może napisz co cię martwi. Mi na jednej wizycie w 24 chyba tc glowka wyszła a dwa tygodnie mniejsza. Dopiero w domu to dostrzeglam i zaraz panika. Po 1,5 tygodnia mialam awaryjna wizytę i już wymiar był w normie. Jak rozmawialam z dr to mówiła że trudno czasami dobrze zmierzyc jak dziecko dużo się rusza. Więc może u ciebie jest tak samo.
    Ja teraz się stresuje bo długość kości udowej przez 2,5 tygodnia się nie zwiększyła😡 Mam nadzieję że to też błąd pomiaru

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    al87 wrote:
    Cześć dziewczyny wczoraj miałam badane przepływy u Sz i są Ok ale mała zwolniła z waga i teraz 32+4 tc waży 1900 i ma o ponad 2 tyg mniejsza główkę bardzo mały jest ten przyrost główki hc ma teraz 278,9 mm.. nie wiem czy to wina tej cholestazy czy coś jest nie tak 😔 jak się zapytałam Sz czemu tak jest to w sumie nic nie odp. Możecie mi napisać jaki u was jest ten obwód główki bo już sama zaczynam wariować im bliżej końca tym gorzej 😒
    On chyba nigdy nie odpowiada na zadane pytania 🙄 ja mam dzisiaj wizytę a jest mniej więcej taki sam wiek ciąży to mogę napisać i sobie porównasz może cię to uspokoi .

• al87 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anntona i Anulus dzięki za odp😊 obwód brzuszka jest idealny teraz nawet większy od główki a główka tak od ponad miesiaca zwolniła i przyrasta dosłownie po pare milimetrów.. mam nadzieje ze ona po po prostu będzie taka drobna albo że jeszcze przyspieszy rozwój główki.. ehh.. trzeba się ogarnąć i poczekać.. a przez ta cholestaze dr K chce żebym chodziła do Sz a z nią na telefon tylko coś ostatnio nie odpisuje..

• al87 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    On chyba nigdy nie odpowiada na zadane pytania 🙄 ja mam dzisiaj wizytę a jest mniej więcej taki sam wiek ciąży to mogę napisać i sobie porównasz może cię to uspokoi .

W takim razie czekam i mam nadzieje że u Ciebie będzie wszystko dobrze👌

• Anulas Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Al87 mi też nie odpisała a wiadomość przeczytana. Ale jakos przetrwam jeszcze ponad tydzień

• Lena91aa Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    Jeżeli są warunki to najpierw starają się założyć krążek,, co do szwu to np miękkości szyjki nim nie pokonasz, ja już też mam miękka,bez rozwarcia, ale o to chodzi aby zatrzymać pewne procesy,na ile się da, w poprzedniej ciąży na tym etapie miałam juz lejącą z rozwarcie i tak miękka, że dwa razy podchodzili do badan,taka szyjka niestety ciąży nie utrzymała, jak są skurcze to nie można założyć szwu najpierw trzeba je wyciszyć, jak bylam na założeniu to leżałam z pacjentka co miała szyjkę 1,5 przed założeniem szwu po założeniu wyciągnęli jej na 2,5. Pewnie jak będzie się dalej pogarszać to coś będą robić.

A wiesz o co chodzi z tymi skurczami i szwem 🤔

• Anulas Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od piątku slabe ruchy czuje. Dzis prawie wcale. Detektorem sprawdzalam i serduszko bije, ale czy to możliwe żebym w ogóle jej nie czuła???

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Bąbel, jak po wizycie? :)

Możecie polecić jakiś sprawdzony model termometru bezdotykowego?
    Gaja dzięki za pamięć 😘
    Tak My z ❤️Nelcia❤️ Po wizycie i myślałam ze to będzie ostatnia i dostanę skierowanie ale nie jeszcze w piątek muszę jechać na ktg i wizytę i dostanę skierowanie do szpitala 💁‍♀️
    Mała ma 2805 gram 💪🍀✊ czyli jest drobna bo zaczęłyśmy już 38 tc 😊
    Szyjka miękka, rozwarcie na 1-1,5 cm 😊 wiec coś tam się zaczyna dziać 🙈
    Jestem z Położna umówiona na telefon 😊
    Ale to badanie jak zasadził rękę do środka to myślałam ze z fotela zlecę 🤣🤣🤣 pierwszy raz tak mnie zbadał 🤦‍♀️
    Na ktg oczywiście szaleństwo wiec mam wpisane w wizycie ze liczne braki kontaktu 🙊
    Powiedzcie czy rozpoznam skurcze? Będę wiedziała jak to się zaczyna? 🤔 proszę o poradę te co już urodziły 😊

Glonojadek, Helena93, Gaja88 lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena91aa wrote:
    A wiesz o co chodzi z tymi skurczami i szwem 🤔

Tak jak mi mój doktor tłumaczył, przy szwie trzeba bardziej pilnować skurczy, w tym czestrze ktg, bo jeżeli za bardzo rozbuja się akcja skurczowa, albo będą one zbyt silne to istnieje ryzyko ściągnięcia szwu bo jest ryzyko dla szyjki jej ścięcia dlatego trzeba ścisłe obserwować czynność skurczowa w w razie w reagować.

• Mamka92 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    al87 wrote:

U mnie z synkiem cala ciaze glowka była do przodu o 2 tyg. Mlody urodził sie zdrowy kształt glowy mial jajowaty przez to wychodziła wieksza :D nie patrz za bardzo na te pomiary :*
    Mam pytanie ile płaciłaś z wizyte ??? Bo ja mam teraz miec tylko sprawdzenie serduszka więc nie wiem czy 400 zl czy mniej ?

2014 Polna Poznań 3x iui :(
    4 transfery :-(
    2015 Medart
    2 zarodki 8b - synek 42tc
    2019 transfer 5.1.1 cb
    10.05.2020 crio 5.1.1 i 4.2.1
    Córeczka 32tc
    km5sf71xl2bypfj2.png
  • al87 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamka92 wrote:
    U mnie z synkiem cala ciaze glowka była do przodu o 2 tyg. Mlody urodził sie zdrowy kształt glowy mial jajowaty przez to wychodziła wieksza :D nie patrz za bardzo na te pomiary :*
    Mam pytanie ile płaciłaś z wizyte ??? Bo ja mam teraz miec tylko sprawdzenie serduszka więc nie wiem czy 400 zl czy mniej ?

Dzięki 😊 przepływy u Sz kosztują 250 zł a przy okazji robi jeszcze te podstawowe pomiary biometryczne i szyjkę mierzy

Mamka92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Od piątku slabe ruchy czuje. Dzis prawie wcale. Detektorem sprawdzalam i serduszko bije, ale czy to możliwe żebym w ogóle jej nie czuła???

Mój Ignas też dziś spokojny,obstawiam, że takie leniwe dni, w środę na wizycie wszystko było dobrze łącznie z przepływami, koleżanka też mi pisała, że córeczka też ma spokojniejszy dzień.

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Mierzyłam sobie przez kilka dni tym rtęciowym zwykłym i potem porównywałam z tym wynik się pokrywał. To samo w pomieszczeniu łazienka pokój też był wynik tak jak na ustawieniach ogrzewania. Jedyne co do pokarmów to go nie sprawdziłam .
    Ok, dzięki 🙂 no to go kupię, bo mam dość jak w nocy gorączka a tu co pomiar to inna temperatura 😔

• Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Ja też mam ten co Catlady, natomiast zgadzam się, że najbardziej dokładne są termometry elektryczne czy te stare rtęciowe z tych bezdotykowych zawsze robię kilka pomiarów i wyciągam średnia, ale to jest tak samo jak z glukometrem też o glukometr to pokazuje in na wartość.

Jja też jeszcze szukam bezdotykowego miałam jeden i fakt jak jest wysoka tem to sprawdzi, ale tak ogólnie to według mnie zaniżają te bezdotykowe jak sprawdzałam z elektrycznymi

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki laktator elektryczny polecacie?? Te co już urodziły??
    Bąbel skurcze rozpoznasz!!! Będzie tak że mówisz mówisz gadasz z kimś albo wykonujesz jakąś czynnośc i nagle musisz przestac to robić bo ból jest mega i jakiś taki dziwny hehe 😅😅💪💪

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • bdziągwa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu ....wchodzę A tu taka nowina niezapominajka12345 Gratulacje!!! Czekałam z niecierpliwością aż urodzisz. 😍 wpadam tu co jakiś czas o ile moje bliźniaki mi dadzą bo jest co robić!!!

Laktator polecam Medela 😊

P.S. sprzedaje ubranka po moich bliźniakach (chłopczyk i dziewczynka) też małe rozmiary gdyby któraś była zainteresowana to zapraszam na priv to podeślę link do mojego Vinted.

Ale miło tu czytać takie wieść o powiększaniu się Med-Art-owej rodzinie ❤

niezapominajka12345, Anulas lubią tę wiadomość

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
    Maj/Czerwiec 2020 👱‍♀️👱‍♂️
    [link=https://www.suwaczki.com/]p19u9jcgo6pk91ac.png[/link]
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Bąbel skurcze rozpoznasz!!! Będzie tak że mówisz mówisz gadasz z kimś albo wykonujesz jakąś czynnośc i nagle musisz przestac to robić bo ból jest mega i jakiś taki dziwny hehe 😅😅💪💪
    Niezapominajko dzięki za instruktaż 🤣🤣🤣
    Ja kupiłam laktator elektryczny Canpol ale jeszcze nie używałam 🤪
    https://www.apteka-melissa.pl/produkt/canpol-babies-laktator-elek-easyampnatural,41540.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral
    Hi Hi Hi
    Niezapominajko jak Bruncio? ❤️ Śpi w nocy? 🤔 rozkręciła Ci się troszkę ta laktacja? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 21:37

f3c5740a8e.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Niezapominajka ja Ci nic konkretnego nie polece, ale jak czesto uzywasz to warto kupic model na dwie piersi jednoczesnie.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Gaja dzięki za pamięć 😘
    Tak My z ❤️Nelcia❤️ Po wizycie i myślałam ze to będzie ostatnia i dostanę skierowanie ale nie jeszcze w piątek muszę jechać na ktg i wizytę i dostanę skierowanie do szpitala 💁‍♀️
    Mała ma 2805 gram 💪🍀✊ czyli jest drobna bo zaczęłyśmy już 38 tc 😊
    Szyjka miękka, rozwarcie na 1-1,5 cm 😊 wiec coś tam się zaczyna dziać 🙈
    Jestem z Położna umówiona na telefon 😊
    Ale to badanie jak zasadził rękę do środka to myślałam ze z fotela zlecę 🤣🤣🤣 pierwszy raz tak mnie zbadał 🤦‍♀️
    Na ktg oczywiście szaleństwo wiec mam wpisane w wizycie ze liczne braki kontaktu 🙊
    Powiedzcie czy rozpoznam skurcze? Będę wiedziała jak to się zaczyna? 🤔 proszę o poradę te co już urodziły 😊

Hmm... to chyba stałam za Tobą w rejestracji, bo byłam na „awaryjnej” wizycie w piątek. Ciesze się że u Was wszystko Ok, już niedługo będziesz tulić Nelcie :)

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info o termometrach, poczytałam i zdecydowałam się na ten Visiofocus 06400, zamówiony i kolejna rzecz z listy skreślona ;)

Catlady lubi tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ