🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po USG z przeplywami i wszystkp w porzadku. Wg pomiarów 12 centyl z waga 1830 g. Mam nadzieje, ze to byl falszywy alarm. Ale jak jest sie tak na pograniczu 10 centyle to niestety wahania w dol juz sa niebezpieczne. Tak a dr Br przychodzi i jeszcze zaraz bede miec USG dolnego odcinka macicy.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Dominikaaa wrote:Kinga25 - zobacz proszę na priv jak jesteś "obecną"
Czesc, mam pytanko, podchodzisz teraz do transferu, ja bym chciała wrócić po rodzeństwo, myślę o dr K , z dr A B nie mam dobrych wspomnień, wysłałam zaproszenie do przyjaciółek, mam pytanko 🙂 -
Cześć dziewczyny, nie udzielałam się za dużo, antonna możesz mnie dopisać do listy, we wtorek na cito miałam CC i przywitałam ma świecie Synka Tymona z wagą 3100g, od tygodnia byłam na obserwacji stan przedrzucawkowy, więcej szczegółów jak dojdę do siebie, ogólnie było bardzo iezko bez lekarza w szpitalu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 12:28
antonna, Monia88, Lena91aa lubią tę wiadomość
Synek - 35 +4 tc 24.11.2020. -
al87 wrote:Tez jak byłam w szpitalu to ktg miałam 3xdz jak mi spadły kwasy żółciowe do 9 to mnie wypisali z zaleceniem kontroli poziomów enzymów i kwasów i przepływów. I jak zaczęłam chodzic na te badania dr dopatrzył się ze mała od września coraz wolniej rośnie dlatego tez czuwa nad jej przyrostem. Ale już bliżej końca niż dalej 😊
Różnie lekarze działają, ale jezeli chodzi wagę to teraz dr Sz dużo kopnął się z wagą 🙈 na ostatnim usg młody wedlug Jego pomiarów miał 3620 g a urodził się z z wagą 3340 g. Powodzenia.al87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNowanadzieja wrote:Cześć dziewczyny, nie udzielałam się za dużo, antonna możesz mnie dopisać do listy, we wtorek na cito miałam CC i przywitałam ma świecie Synka Tymona z wagą 3100g, od tygodnia byłam na obserwacji stan przedrzucawkowy, więcej szczegółów jak dojdę do siebie, ogólnie było bardzo iezko bez lekarza w szpitalu.
ZOSIA92, Nowanadzieja lubią tę wiadomość
-
ZOSIA92 wrote:Różnie lekarze działają, ale jezeli chodzi wagę to teraz dr Sz dużo kopnął się z wagą 🙈 na ostatnim usg młody wedlug Jego pomiarów miał 3620 g a urodził się z z wagą 3340 g. Powodzenia.
U mnie też były różnice między dr Kru z dr Sz a później jak bylam w szpitalu i mi robili USG, -
Nowanadzieja gratulacje! dużo zdrówka dla Was
Nowanadzieja lubi tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Dziewczyny, czy któraś z Was używa lub kupiła już monitor oddechu? Możecie coś polecić?starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
4 transfer - -
nick nieaktualnyNowanadzieja wrote:Cześć dziewczyny, nie udzielałam się za dużo, antonna możesz mnie dopisać do listy, we wtorek na cito miałam CC i przywitałam ma świecie Synka Tymona z wagą 3100g, od tygodnia byłam na obserwacji stan przedrzucawkowy, więcej szczegółów jak dojdę do siebie, ogólnie było bardzo iezko bez lekarza w szpitalu.
Gratulacje 🙂, dużo zdrowia,a powiedz mi miałaś nadciśnienie ciążowe? Mi właśnie ostatnio wychodzi białko w moczu ale doktir od razu zlecił kreatyninę, bilirubinę itd, jest w miarę ok, a też tego stanu przedrzucawkowwgo lekko obawiam, ake na chwilę obecna jest ok -
Martynkowo wrote:Kaach jak u Ciebie?
Anulas, Kora88 lubią tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Helena93 wrote:Gratulacje 🙂, dużo zdrowia,a powiedz mi miałaś nadciśnienie ciążowe? Mi właśnie ostatnio wychodzi białko w moczu ale doktir od razu zlecił kreatyninę, bilirubinę itd, jest w miarę ok, a też tego stanu przedrzucawkowwgo lekko obawiam, ake na chwilę obecna jest ok
No właśnie ja nie miałam tych markerów niestety zleconych, tak od 30 tc, brałam dopegyt i na początku było ok, ale nagle wywaliło ciśnienie, zbilijali na porodówce, białka wzrastało w moczu nie udało się ogarnąć, a dniu cesarki to już w ogole,Synek - 35 +4 tc 24.11.2020. -
Cześć.
Jestem po tej fioletowej stronie nowe i chciałabym zostać na dłuższy czas.
Wszystkim Wam gratuluję
Postanowiłam napisać bo Wy macie ten etap za sobą i macie wiedzę w temacie.
Byłabym bardzo wdzięczna za poradę.
7 grudnia będę miała wizytę. Jeśli będzie wszystko ok to dr K. zaproponowała pobrać krew na test Harmony. I też wtedy będę się pewnie umawiać na usg prenatalne.
Jednak zastanawiam się nad testem. Czy lepszy jest Harmony (ta wersja z badaniem zaburzeń w ilości chromosomów płci i wykrywanie mikrodelecji) czy może NIFTY pro.
Macie tego rodzaju doświadczenia? Co wybrałyście?
Pozdrawiam Was serdecznieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2020, 17:22
-
Jasiaaa, jak dobrze Cię tu widzieć! który to już tydzień? jak się czujesz?
W temacie badań nie pomogę, ale pewnie któraś z dziewczyn doradziLumiko lubi tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
4 transfer - -
Dzięki:)
Wychodzi na to, że dzisiaj 10t i 1 dzień. Jednak owulka nie wiem kiedy była. Ta ciąża to zaskoczenie. W lipcu miałam transfer ostatniej szansy, który wiadomo skończył się jak wszystkie wcześniejsze. Daliśmy sobie spokój i stwierdziliśmy, że może kiedy podejdziemy do 3 procedury, ale z badaniem zarodków itd. A tu po niedługim czasie masz Ci los...
Czuję się dobrze. Jedyne co to ciągle mi się pić i spać chce. Wcześniej było mi wieczorami niedobrze, a teraz jakoś przeszło.
Ty już daleko. Jak ten czas szybko leci. Jak się czujesz?
-
Gaja88 - bardzo dobre wiadomości !
al87 - masz zdjęcie kącika Michalinki do pochwalenia?
antonna - niech tam wszystko posprawdzają i mają Cię wypuścić w dobrym humorze
Nowanadzieja - gratulacje!
Kaach - ulga że wszystko ok
Jasiaaa - witaj cieplutko na fioletowej i gratulacje
Ja po wizycie. Na kanapie cały brzuch mnie bolał i miałam napięty, synek się denerował a na ktg nic. I że skurczy brak i że mało coś się ruszał.
Na wizycie nie miałam już badanej szyjki przez usg tylko "palpacyjnie" - trochę mnie to bolało i poczułam się jak dziewica. Ostatecznie rozwarcie na naciągany "opuszek" i szyjka ok 3 cm, ale szału nie ma.
Maurycy waży już 3300 przez dwa tyg przybrał pół kilo. Cały czas wierzę we mnie i w niego że sami rozbujamy akcję porodową, pomimo bólu krocza i spojenia.
ALE.
Z dr widziałam się po raz ostatni - mam wypisane skierowanie do szpitala na wywołanie w 39+3 tj 03.12.20r.
Na moje słowa że myślałam że można przenosić o tydzień to tylko otrzymałam informację że waga dziecka już jest taka że spokojnie można urodzić i niepotrzebnie przeciągać, oczywiście najlepiej dla mnie by było aby akcja się sama zaczęła. Trochę się cieszę że nie pozwolimy abym musiała rodzić dużego dziecka (ja 1.58) no i waga już szybko leci w górę a i może też gdybym przenosiła to i tak skonczyłoby się wywołaniem.. Muszę się z tym wszystkim przespać i przyjąć ten fakt do wiadomości. Ja myślalam że jeszcze tyle czasu hehe i trochę zderzyłam się z rzeczywistością. -
Jasiaaa wrote:Cześć.
Jestem po tej fioletowej stronie nowe i chciałabym zostać na dłuższy czas.
Wszystkim Wam gratuluję
Postanowiłam napisać bo Wy macie ten etap za sobą i macie wiedzę w temacie.
Byłabym bardzo wdzięczna za poradę.
7 grudnia będę miała wizytę. Jeśli będzie wszystko ok to dr K. zaproponowała pobrać krew na test Harmony. I też wtedy będę się pewnie umawiać na usg prenatalne.
Jednak zastanawiam się nad testem. Czy lepszy jest Harmony (ta wersja z badaniem zaburzeń w ilości chromosomów płci i wykrywanie mikrodelecji) czy może NIFTY pro.
Macie tego rodzaju doświadczenia? Co wybrałyście?
Pozdrawiam Was serdecznie
Fajnie, ze do nas dołączyłas! Ja robilam Nifty Pro. NIFTY Pro sprawdza wiecej rzeczy niz Harmony. W klinice nie do konca maja zaufanie do Nifty Pro, bo jest robione w Chinach. Nie umiem sie do tego ustosunkowac. Wybralam Nifty mimo to. A czemu dr Ci zlecila to badanie?👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Miałam 1 poronienie zatrzymane, które skończyło się zabiegiem i dalej 2 ciąże biochemiczne. Plus słabe rezultaty podczas ivf. 2 procedurach w sumie 3 zarodki.
Sama też chciałam zrobić badanie, ale nie wiedziałam jakie.
Właśnie mocno zastanawiam się nad NIFTY pro bo bada wiele więcej. Zapytam dr i ciekawa jestem co powie.
Dzięki za odpowiedź.
Glonojadek, nieśmiało dziękuję i również gratuluję.