🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, jak jest z ta szyjka ?
Mam aktualnie 33,4mm i nie wiem czy to ok? Trochę się zastanawiam czy nie powinna być dluzsza ? W pt mam wizytę u Kru. Jeszcze pytanko czy on zleca krzywa cukrowa?13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Martynkowo wrote:Dziewczyny, jak jest z ta szyjka ?
Mam aktualnie 33,4mm i nie wiem czy to ok? Trochę się zastanawiam czy nie powinna być dluzsza ? W pt mam wizytę u Kru. Jeszcze pytanko czy on zleca krzywa cukrowa?
maj/czerwiec 2020 - stymulacja na cyklu naturalnym
czerwiec 2020 - punkcja 6 prawidłowo zapłodnionych, 6 komórek zamrożonych,
czerwiec 2020 - świeży transfer - nieudany
sierpień 2020 - transfer mrozaczka
beta:
7 dpt - 26
8 dpt - 47
10 dpt - 115
17 dpt - 1996
20 dpt - jest pęcherzyk żółtkowy
28 dpt jest serduszko ❤️ -
Mam aktualnie 33,4mm i nie wiem czy to ok? Trochę się zastanawiam czy nie powinna być dluzsza ? W pt mam wizytę u Kru. Jeszcze pytanko czy on zleca krzywa cukrowa?
Dokładnie jak Martynka napisała, nawet jak jest 3cm to mówią że jest Ok jak jest twarda i zamknięta, ale jak wiesz że coś tam się dzieje to trzeba kontrolować już chyba do końca. Nie wiem jak Wy ale ja wizyty przez szyjkę mam teraz co 2 tyg. żeby ją sprawdzać, chociaż ona i tak może się podobno skrócić w przeciągu dnia/dni nawet.
A myślicie coś o szkole rodzenia przy tym leżącym trybie czy narazie nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 09:30
-
nick nieaktualnyLena91aa wrote:Kinga25 - nie mogę odnaleźć a potrzebuje dla koleżanki, u kogo prowadziłaś cukrzycę wciazy, oczywiście jak mogę wiedzieć, z góry dziękuję 🙂
W poprzedniej ciąży cukrzycę z insulina prowadził mi dr Gawre..., w tej ciąży mój gin skierował mnie do Pani doktor od cukrzycy ciążowej z Polnej, która przyjmuje u Niego w centrum więc jest inaczej, wyślę dokładnie na priv🙂, aczkolwiek Medart poleca dr Uruske, nie wypowiem się na temat Pani dokor bo nie znam. -
Kora88 wrote:Dokładnie jak Martynka napisała, nawet jak jest 3cm to mówią że jest Ok jak jest twarda i zamknięta, ale jak wiesz że coś tam się dzieje to trzeba kontrolować już chyba do końca. Nie wiem jak Wy ale ja wizyty przez szyjkę mam teraz co 2 tyg. żeby ją sprawdzać, chociaż ona i tak może się podobno skrócić w przeciągu dnia/dni nawet.
A myślicie coś o szkole rodzenia przy tym leżącym trybie czy narazie nie?
Co do szkoły rodzenia to tez chciałam chodzić, nawet zaczepilam o to Kru to powiedział, ze wrócimy do tematu po 30tc🤷🏼♀️Kora88 lubi tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Nowanadzieja wrote:Cześć dziewczyny, nie udzielałam się za dużo, antonna możesz mnie dopisać do listy, we wtorek na cito miałam CC i przywitałam ma świecie Synka Tymona z wagą 3100g, od tygodnia byłam na obserwacji stan przedrzucawkowy, więcej szczegółów jak dojdę do siebie, ogólnie było bardzo iezko bez lekarza w szpitalu.
Wiem coś o tym, sama jestem teraz na Polnej na końcówce ciąży i UJ mnie strzela każdego dnia bo mam wrażenie nie nikogo nie obchodzę na tym oddziale, nie idzie z nikim porozmawiać, nic nie wiem, od dr Kru też się nic nie dowiem bo przecież nie jest tu obecny ehhh -
Martyna92 wrote:Wiem coś o tym, sama jestem teraz na Polnej na końcówce ciąży i UJ mnie strzela każdego dnia bo mam wrażenie nie nikogo nie obchodzę na tym oddziale, nie idzie z nikim porozmawiać, nic nie wiem, od dr Kru też się nic nie dowiem bo przecież nie jest tu obecny ehhh
No ja jak teraz leżę na Polnej to faktycznie moj lekarz prowadzacy wydaje rozporzadzenia na moj temat. Wiadomo, ze nie ma go codziennie ale jak jest to sie przynajmniej dowiem co kiedy, jak i po co.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Dobra dlugosc Jak sie nie skraca i ma dobra konsystencje to nikt sie nie powinien czepiac.Martynkowo lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualny
-
antonna wrote:No ja jak teraz leżę na Polnej to faktycznie moj lekarz prowadzacy wydaje rozporzadzenia na moj temat. Wiadomo, ze nie ma go codziennie ale jak jest to sie przynajmniej dowiem co kiedy, jak i po co.
Ja tu już 10 dni leżę, staram się lekarza na obchodzie podpytać ale obchody to wiadomo lekarze za dużo nic nie mówią, jak się pytam położnym z kim mogę porozmawiać to najlepiej z lekarzem prowadzącym sale a są napisane 3 nazwiska więc też super, popołudniami na oddziale nikogo nie ma więc to jest też takie koczowanie kiedy się pojawi lekarz i znajdzie czas 🙈, wczoraj były zły zapisy ktg to położne wolały lekarza z porodówki to tylko powiedział, że no faktycznie zły zapis przepisał leki i do widzenia, no ale może w tygodniu uda mi się z kimś porozmawiać, a najlepsze jest to jak jeden lekarz na obchodzie mówi, że zostaje Pani do porodu a kolejny na następny dzień, że prawdopodobnie za kilka dni Pani wyjdzie 🤦♀️
Za dużo ja właśnie mam skurcze i u mnie to jest ból wdole brzucha takie a sciśnienie chwilowe i puszczenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 16:00
-
Martyna92 wrote:Ja tu już 10 dni leżę, staram się lekarza na obchodzie podpytać ale obchody to wiadomo lekarze za dużo nic nie mówią, jak się pytam położnym z kim mogę porozmawiać to najlepiej z lekarzem prowadzącym sale a są napisane 3 nazwiska więc też super, popołudniami na oddziale nikogo nie ma więc to jest też takie koczowanie kiedy się pojawi lekarz i znajdzie czas 🙈, wczoraj były zły zapisy ktg to położne wolały lekarza z porodówki to tylko powiedział, że no faktycznie zły zapis przepisał leki i do widzenia, no ale może w tygodniu uda mi się z kimś porozmawiać, a najlepsze jest to jak jeden lekarz na obchodzie mówi, że zostaje Pani do porodu a kolejny na następny dzień, że prawdopodobnie za kilka dni Pani wyjdzie 🤦♀️
Za dużo ja właśnie mam skurcze i u mnie to jest ból wdole brzucha takie a sciśnienie chwilowe i puszczenie.
A na jakim oddziale lezysz? Ja leze na oddziale Nieplodnosci i Endokrynologii Rozrodu, czy cos takiego. Tu tez nir ma lekarzy popoludniu. Wczoraj jak nie bylo mojego lekarza i byl obchod to na zasadzie "Dobrze sie Pani czuje? Wszystko ok? No to działamy dalej" i poszedl 😅 Ja mam wyjsc w środę, ale bede jeszcze probowac wynegocjowac wtorek...👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Za dużo za dużo wrote:Dziewczyny czy skurcze przepowiadające to taki mdły ból w dole brzucha ? Mialam tak dzisiaj dwa razy nie zbyt to przyjemne . I tak się zastanawiam czy to jest to .👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Dziewczyny mam nieżyt nosa albo cos w tym stylu. Ogolnie od poczatku ciąży mam zatkamy nos. Ale teraz jest coraz górze. Wydzielina zamiast nosem lecieć stoi mi w gardle. Kaszle i co tylko zeby to z siebie wyrzucić. Juz mam od tego gardlo podraznione. Robiłam jakieś inhalacje ziolowe i z amolem ale to nic nie dziala. Myslicie, że mogę zrobic nebulizacje sola fizjologiczna? Nie wiem co mogę wdychac🤔
Gdzieś też czytalam że taki splyw do gardła może być spowodowany refluksem w ciąży. Ja to mam. Zgaga caly czas i wracanie pokarmu 😡😡😡Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 17:56
-
nick nieaktualnyantonna wrote:Raczej nie. To raczej takie uczucie ucisku, ktore mija i co jakis czas sie powtarza.
Będę to obserwować.
Anulas z tego co wiem to solą można.
Ja pytałam Kru w sumie nie dawno o krople do nosa żeby w nocy spać to powiedział że można bo to już nie zagraża dziecku . Więc możesz się podratować.
-
nick nieaktualny