X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Lena91aa Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga25 - nie mogę odnaleźć a potrzebuje dla koleżanki, u kogo prowadziłaś cukrzycę wciazy, oczywiście jak mogę wiedzieć, z góry dziękuję 🙂

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak jest z ta szyjka ?
    Mam aktualnie 33,4mm i nie wiem czy to ok? Trochę się zastanawiam czy nie powinna być dluzsza ? W pt mam wizytę u Kru. Jeszcze pytanko czy on zleca krzywa cukrowa?

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Martyna95 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2020, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Mam aktualnie 33,4mm i nie wiem czy to ok? Trochę się zastanawiam czy nie powinna być dluzsza ? W pt mam wizytę u Kru. Jeszcze pytanko czy on zleca krzywa cukrowa?
    Najważniejsze jest chyba czy się skraca na poszczególnych wizytach. Ja przy 35 mm dostałam zalecenie oszczędzania się i pilnowania szyjki. Ponieważ się skróciła teraz mam zalecenie leżenia.

gann3e3k3z1xxf20.png
    maj/czerwiec 2020 - stymulacja na cyklu naturalnym
    czerwiec 2020 - punkcja 6 prawidłowo zapłodnionych, 6 komórek zamrożonych,
    czerwiec 2020 - świeży transfer - nieudany
    sierpień 2020 - transfer mrozaczka
    beta:
    7 dpt - 26
    8 dpt - 47
    10 dpt - 115
    17 dpt - 1996
    20 dpt - jest pęcherzyk żółtkowy
    28 dpt jest serduszko ❤️
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:

Dokładnie jak Martynka napisała, nawet jak jest 3cm to mówią że jest Ok jak jest twarda i zamknięta, ale jak wiesz że coś tam się dzieje to trzeba kontrolować już chyba do końca. Nie wiem jak Wy ale ja wizyty przez szyjkę mam teraz co 2 tyg. żeby ją sprawdzać, chociaż ona i tak może się podobno skrócić w przeciągu dnia/dni nawet.

A myślicie coś o szkole rodzenia przy tym leżącym trybie czy narazie nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 09:30

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena91aa wrote:
    Kinga25 - nie mogę odnaleźć a potrzebuje dla koleżanki, u kogo prowadziłaś cukrzycę wciazy, oczywiście jak mogę wiedzieć, z góry dziękuję 🙂

W poprzedniej ciąży cukrzycę z insulina prowadził mi dr Gawre..., w tej ciąży mój gin skierował mnie do Pani doktor od cukrzycy ciążowej z Polnej, która przyjmuje u Niego w centrum więc jest inaczej, wyślę dokładnie na priv🙂, aczkolwiek Medart poleca dr Uruske, nie wypowiem się na temat Pani dokor bo nie znam.

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo, tak dr Kru zleca krzywa cukrowa. 🙃

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Dokładnie jak Martynka napisała, nawet jak jest 3cm to mówią że jest Ok jak jest twarda i zamknięta, ale jak wiesz że coś tam się dzieje to trzeba kontrolować już chyba do końca. Nie wiem jak Wy ale ja wizyty przez szyjkę mam teraz co 2 tyg. żeby ją sprawdzać, chociaż ona i tak może się podobno skrócić w przeciągu dnia/dni nawet.

A myślicie coś o szkole rodzenia przy tym leżącym trybie czy narazie nie?
    Ja w sumie szyjkę mam taka sama cały czas, ale jak czytam to za długa ona nie jest 🙄.
    Co do szkoły rodzenia to tez chciałam chodzić, nawet zaczepilam o to Kru to powiedział, ze wrócimy do tematu po 30tc🤷🏼‍♀️

Kora88 lubi tę wiadomość

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Martyna92 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanadzieja wrote:
    Cześć dziewczyny, nie udzielałam się za dużo, antonna możesz mnie dopisać do listy, we wtorek na cito miałam CC i przywitałam ma świecie Synka Tymona z wagą 3100g, od tygodnia byłam na obserwacji stan przedrzucawkowy, więcej szczegółów jak dojdę do siebie, ogólnie było bardzo iezko bez lekarza w szpitalu.

Wiem coś o tym, sama jestem teraz na Polnej na końcówce ciąży i UJ mnie strzela każdego dnia bo mam wrażenie nie nikogo nie obchodzę na tym oddziale, nie idzie z nikim porozmawiać, nic nie wiem, od dr Kru też się nic nie dowiem bo przecież nie jest tu obecny ehhh

• antonna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna92 wrote:
    Wiem coś o tym, sama jestem teraz na Polnej na końcówce ciąży i UJ mnie strzela każdego dnia bo mam wrażenie nie nikogo nie obchodzę na tym oddziale, nie idzie z nikim porozmawiać, nic nie wiem, od dr Kru też się nic nie dowiem bo przecież nie jest tu obecny ehhh

No ja jak teraz leżę na Polnej to faktycznie moj lekarz prowadzacy wydaje rozporzadzenia na moj temat. Wiadomo, ze nie ma go codziennie ale jak jest to sie przynajmniej dowiem co kiedy, jak i po co.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:

Dobra dlugosc :-) Jak sie nie skraca i ma dobra konsystencje to nikt sie nie powinien czepiac.

Martynkowo lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2020, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy skurcze przepowiadające to taki mdły ból w dole brzucha ? Mialam tak dzisiaj dwa razy nie zbyt to przyjemne . I tak się zastanawiam czy to jest to .

• Martyna92 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    No ja jak teraz leżę na Polnej to faktycznie moj lekarz prowadzacy wydaje rozporzadzenia na moj temat. Wiadomo, ze nie ma go codziennie ale jak jest to sie przynajmniej dowiem co kiedy, jak i po co.

Ja tu już 10 dni leżę, staram się lekarza na obchodzie podpytać ale obchody to wiadomo lekarze za dużo nic nie mówią, jak się pytam położnym z kim mogę porozmawiać to najlepiej z lekarzem prowadzącym sale a są napisane 3 nazwiska więc też super, popołudniami na oddziale nikogo nie ma więc to jest też takie koczowanie kiedy się pojawi lekarz i znajdzie czas 🙈, wczoraj były zły zapisy ktg to położne wolały lekarza z porodówki to tylko powiedział, że no faktycznie zły zapis przepisał leki i do widzenia, no ale może w tygodniu uda mi się z kimś porozmawiać, a najlepsze jest to jak jeden lekarz na obchodzie mówi, że zostaje Pani do porodu a kolejny na następny dzień, że prawdopodobnie za kilka dni Pani wyjdzie 🤦‍♀️

Za dużo ja właśnie mam skurcze i u mnie to jest ból wdole brzucha takie a sciśnienie chwilowe i puszczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 16:00

• antonna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna92 wrote:
    Ja tu już 10 dni leżę, staram się lekarza na obchodzie podpytać ale obchody to wiadomo lekarze za dużo nic nie mówią, jak się pytam położnym z kim mogę porozmawiać to najlepiej z lekarzem prowadzącym sale a są napisane 3 nazwiska więc też super, popołudniami na oddziale nikogo nie ma więc to jest też takie koczowanie kiedy się pojawi lekarz i znajdzie czas 🙈, wczoraj były zły zapisy ktg to położne wolały lekarza z porodówki to tylko powiedział, że no faktycznie zły zapis przepisał leki i do widzenia, no ale może w tygodniu uda mi się z kimś porozmawiać, a najlepsze jest to jak jeden lekarz na obchodzie mówi, że zostaje Pani do porodu a kolejny na następny dzień, że prawdopodobnie za kilka dni Pani wyjdzie 🤦‍♀️

Za dużo ja właśnie mam skurcze i u mnie to jest ból wdole brzucha takie a sciśnienie chwilowe i puszczenie.

A na jakim oddziale lezysz? Ja leze na oddziale Nieplodnosci i Endokrynologii Rozrodu, czy cos takiego. Tu tez nir ma lekarzy popoludniu. Wczoraj jak nie bylo mojego lekarza i byl obchod to na zasadzie "Dobrze sie Pani czuje? Wszystko ok? No to działamy dalej" i poszedl 😅 Ja mam wyjsc w środę, ale bede jeszcze probowac wynegocjowac wtorek...

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Dziewczyny czy skurcze przepowiadające to taki mdły ból w dole brzucha ? Mialam tak dzisiaj dwa razy nie zbyt to przyjemne . I tak się zastanawiam czy to jest to .
    Raczej nie. To raczej takie uczucie ucisku, ktore mija i co jakis czas sie powtarza.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam nieżyt nosa albo cos w tym stylu. Ogolnie od poczatku ciąży mam zatkamy nos. Ale teraz jest coraz górze. Wydzielina zamiast nosem lecieć stoi mi w gardle. Kaszle i co tylko zeby to z siebie wyrzucić. Juz mam od tego gardlo podraznione. Robiłam jakieś inhalacje ziolowe i z amolem ale to nic nie dziala. Myslicie, że mogę zrobic nebulizacje sola fizjologiczna? Nie wiem co mogę wdychac🤔

Gdzieś też czytalam że taki splyw do gardła może być spowodowany refluksem w ciąży. Ja to mam. Zgaga caly czas i wracanie pokarmu 😡😡😡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2020, 17:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Raczej nie. To raczej takie uczucie ucisku, ktore mija i co jakis czas sie powtarza.
    Dzisiaj stwierdziłam że jadę zobaczyć do którego szpitala szybciej i właśnie pod samym szpitalem mnie chwyciło że nie szło na tyłku usiąść taki ból. Przeszło i za chwilę znowu . Mąż myślał że sobie żartuje z niego a ja się aż cała potem oblałam.
    Będę to obserwować.
    Anulas z tego co wiem to solą można.
    Ja pytałam Kru w sumie nie dawno o krople do nosa żeby w nocy spać to powiedział że można bo to już nie zagraża dziecku . Więc możesz się podratować.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo to ale nastraszyłaś męża 🤣🤣🤣
    Krople caly czas jakies dla ciezarnych mam ale nic nie dają 😡

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale on kazał takie zwykłe otrivin czy tam inne . Mówił że doraźnie można . Zresztą jak byłam na początku ciąży to też dr K mówiła że można się zwykłymi podratować bo ja na wiosnę mam zawsze alergię .

• Anulas Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To muszę zapodać coś mocniejszego.

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo i jak tam powtórzyły się te bóle? Mój to już by panikował 🤣

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ