X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • antonna Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Antonna wysłałam zaproszenie do przyjaciółek. 🙃
    Zaakceptowałam :-)

Ja mam kryzys szpitalny. Chcę juz do domu!!!

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Ty chociaż byłas poinformowana o tym zabiegu a ja miałam poprostu laparoskopie zwiadowcza i po operacji się dowiedziałam, że ten zabieg był zrobiony a nie miałam przed tym zbadanego AMH, więc zostanie tajemnica jakie miałam i ile mi "uleciało" komórek jajowych, u nie po zabiegu zmniejszyły się jajniki ja przy PCOS miałam duze, ale najważniejsze, że jakoś się udało i dwie córeczki mam i synek w drodze, ale ten zabieg to jest najgorsze o można zrobić... M
    No właśnie z wypisu ze szpitala wychodzi na to że to zrobili a nikt mi o tym nie mówił . Ja nawet nie miałam PCOS.
    Po 4 miesiącach zaproponował to chyba zapomniał że mi to wcześniej zrobił za plecami .
    Wiem że trochę masło maślane . Ale mam nadzieję że zrozumiesz 🙈

• Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was miała sytuację, że dziecko było owinięte pępowina i jakie jest postępowanie? Koleżanka ma taką sytuację 😥

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa25 wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z Was miała sytuację, że dziecko było owinięte pępowina i jakie jest postępowanie? Koleżanka ma taką sytuację 😥

Jak bylam w szpitalu to leżałam z pacjentka też od doktora co jej córeczka szakala z tą pępowina najpierw miała mocne szelki to zalecenie było aby robić ktg co dwa dni i za tydzień miała usg z przepływami, potem owinęła się dwa razy wokół szyji to właśnie leżała w szpitalu na obserwacji, ale ostatecznie urodziła w terminie tydzień temu 🙂 i wszystko się dobrze skończyło, ważne było to częste ktg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 16:34

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna a kiedy do domu? Wiesz już coś? :)

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek postanowiłaś już czy jedziesz czy czekasz ?

• antonna Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Antonna a kiedy do domu? Wiesz już coś? :)

Dr Br mówił o srodzie, ale prosilam go dzis o jutro. Niestety on teraz nie ma zmiany w tym tygodniu, wiec kazal mi na obchodzie jutro prosic lekarza. Obawiam siw jednak, ze zanim zdaze otworzyc buzie to obchod sie skonczy 😑 Bo te obchody to sa ekspresowe 😅

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to tysiące myśli się kłębi w głowie.

Nie udało mi się dodzwonić do szpitala ale dostałam info z @ od nich że test na covid robią w momencie przyjęcia więc wcześniej być nie muszę.
    Miałam jeszcze w tym tyg zrobić ktg ale u siebie niestety w tym tyg nie mogę zrobić (brak terminów) i myślę czy w medart można umówić się tylko na ktg, czy po prostu zgłosić się do szpitala w czwartek i tam niech mnie zbadają i liczyć na to że uzyskam drugą opinię że mnie odeślą bo jeszcze nie "czas". I czy skierowanie ważne jest tylko na dany dzień czy na inny też czy nowe trzeba wystawić? Pojawię się chyba żeby wybadać co powiedzą.
    Gdyby to nie był 39+3 tylko chociaż 6 dni po terminie.. Albo wybór czy wolałabym poczekać czy nie. Ale się boje że jak coś będzie się działo z synkiem a ja się nie położyłam bo nie chciałam się dać zamknąć w szpitalu to będę miała tylko pretensje do siebie. Mój chciałby żebym się zgłosiła do szpitala ale też widzi ile mnie to kosztuje psychicznie. I jeszcze dodatkowo mam siostrę i mamę zafiksowaną na tym że jest jeszcze czas i można przenosić. A nawet jakbym chciała zatrzymać w tajemnicy szpital to na złość w czwartek są moje urodziny. Więc chyba do ostatniej chwili sama nie wiem co zrobię. Wiem że smęcę z góry przepraszam. :)

Tak bardzo bym chciała żeby samo ruszyło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 22:45

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    No właśnie z wypisu ze szpitala wychodzi na to że to zrobili a nikt mi o tym nie mówił . Ja nawet nie miałam PCOS.
    Po 4 miesiącach zaproponował to chyba zapomniał że mi to wcześniej zrobił za plecami .
    Wiem że trochę masło maślane . Ale mam nadzieję że zrozumiesz 🙈

Tak wiem, sama tego poniekąd doświadczyłam 🙈

Glonojadek - czytałam, że planujesz rodzic w Trzciance, moje rodzinne miasto 🙂, szczerze wątpię, że jak się zgłosisz tego dnia do szpitala to będą wywoływać poród, raczej zostawia na obserwacj, może wyznacza inny termin za parę dni albo jak się zacznie samo.

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek, wydaje mi się że nie będzie problemu z samym KTG w Medarcie, Dzisiaj pełnia może coś się samo ruszy. :)

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
    5 IMSI - 06.2025- 3 ❄️
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2020, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 - tak, dokładnie Trzcianka bo dużo dobrych opinii słyszałam :) mam nadzieję właśnie że nie będą chcieli wywoływać ale zobaczymy
    Gaja88 - też pokładam nadzieje w dzisiejszej pełni :D a jutro będę pytać w Medarcie

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2020, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 - tu mi szybciej niż na priv zataltwilam z doktorem, więc możesz przekazać koleżance 🙂, ja mam w środe z z Olkiem wizytę to jeszcze będziemy rozmawiac co i jak, dam znać 🙂

Glonojadek to powodzenia 🙂, no jak ekipa się zmieniła to też słyszałam dobre opinie.

• antonna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Glonojadek wlasnie pod koniec zaczyna sie robic trudno w tym sensie, ze jak nie zgadzasz sie z decyzja lekarza no to masz mysli, ze ja sie nie zgodze, a cos sie stanie i bedzie moja wina. Niestety za porod trzeba wziac pewna odpowiedzialnosc na siebie. Mi tej odwagi ostatnio nie starczylo i tez sie poddalam woli lekarza (u Ciebie to oczywiscie inna sytuacja, innegi kalibru). Najprosciej by Ci to bylo zalatwic z dr Kru. Powiedziec mu, ze nie chcesz isc do szpitala i niech ds skierowanie na pozniejszy termin. Wtedy bys miala czysta głowę. Ja jak tu na Polnej obserwuje to jak juz sie pojawia kobieta na "obserwacje" w skonczonym 39 tc to dlugo nie lezy w spokoju, bo zaraz chca cos u niej ruszyc. No ale to Polna, a nie Trzcianka. Tak czy siak bedac w szpitalu moze Ci byc psychicznie trudniej odmowic ewentualnych propozycji o indukcje.

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Martyna92 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2020, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek - ja też bym szczerze pormawawiaka z dr Kru a dwa szpital może np nie dostosować się do zaleceń że skierowania zja pierwsza ciąże miałam mieć zakończona CC, ale zdecydowali o indukcji czego żałuję po dzień dzisiejsze 🙈, tak skończyło się na CC, teraz też będę miała CC i już od samego początku na ten temat z dr Kru rozmawiałam bo dopiero w tej ciąży mnie prowadzi.

Antoona - to chyba też zależy od lekarza i nie wiem czego, hak początkowo leżałam a innym oddziale i była pacjentka w 40 tc to nic nie robili, tydzień leżała i samo się zaczęło, tylko, że Ona miała jakieś ortopedyczne problemy może też dlatego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 07:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Monia88 - tu mi szybciej niż na priv zataltwilam z doktorem, więc możesz przekazać koleżance 🙂, ja mam w środe z z Olkiem wizytę to jeszcze będziemy rozmawiac co i jak, dam znać 🙂

Dzięki 🙂, odsylaja ją od lekarza do lekarza Ona już nie wieco ma robić a każdy jej mówi co innego....

• antonna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi sie dogadać i wychodzę dzisiaj :-)

Glonojadek, Anulas, Gaja88, Kaach lubią tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Nowanadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Udało mi sie dogadać i wychodzę dzisiaj :-)

To Ty masz jakieś wtyki na tej Polnej 😜i doinformowana, prosi lekarza o wyjście i ma 🙈, to ja widocznie jakoś źle trafiłam...

Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.
  • antonna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanadzieja wrote:
    To Ty masz jakieś wtyki na tej Polnej 😜i doinformowana, prosi lekarza o wyjście i ma 🙈, to ja widocznie jakoś źle trafiłam...

Miałam wyjść jutro, ale ublagalam na "dziecko w domu" 😅 A jak chce cos wiedziec to pytam poloznych co maja na dzisiaj dla mnie zaplanowane 😅

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Miałam wyjść jutro, ale ublagalam na "dziecko w domu" 😅 A jak chce cos wiedziec to pytam poloznych co maja na dzisiaj dla mnie zaplanowane 😅

Antonna a co Ci w ogóle powiedzieli? Wychodzisz z jakimiś zaleceniami czy coś?

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
    5 IMSI - 06.2025- 3 ❄️
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za te wszystkie wpisy. Wiem że za mnie nikt nie podejmie decyzji, ale to i tak ważne dla mnie bo chociaż robi mi to dobrze na głowę hehe. Chyba powoli sobie wszystko układam, będę Was informować 👍😘

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ