🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykinga25 wrote:Ty chociaż byłas poinformowana o tym zabiegu a ja miałam poprostu laparoskopie zwiadowcza i po operacji się dowiedziałam, że ten zabieg był zrobiony a nie miałam przed tym zbadanego AMH, więc zostanie tajemnica jakie miałam i ile mi "uleciało" komórek jajowych, u nie po zabiegu zmniejszyły się jajniki ja przy PCOS miałam duze, ale najważniejsze, że jakoś się udało i dwie córeczki mam i synek w drodze, ale ten zabieg to jest najgorsze o można zrobić... M
Po 4 miesiącach zaproponował to chyba zapomniał że mi to wcześniej zrobił za plecami .
Wiem że trochę masło maślane . Ale mam nadzieję że zrozumiesz 🙈 -
nick nieaktualnyNowa25 wrote:Dziewczyny a czy któraś z Was miała sytuację, że dziecko było owinięte pępowina i jakie jest postępowanie? Koleżanka ma taką sytuację 😥
Jak bylam w szpitalu to leżałam z pacjentka też od doktora co jej córeczka szakala z tą pępowina najpierw miała mocne szelki to zalecenie było aby robić ktg co dwa dni i za tydzień miała usg z przepływami, potem owinęła się dwa razy wokół szyji to właśnie leżała w szpitalu na obserwacji, ale ostatecznie urodziła w terminie tydzień temu 🙂 i wszystko się dobrze skończyło, ważne było to częste ktg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 16:34
-
nick nieaktualny
-
Glonojadek wrote:Antonna a kiedy do domu? Wiesz już coś?
Dr Br mówił o srodzie, ale prosilam go dzis o jutro. Niestety on teraz nie ma zmiany w tym tygodniu, wiec kazal mi na obchodzie jutro prosic lekarza. Obawiam siw jednak, ze zanim zdaze otworzyc buzie to obchod sie skonczy 😑 Bo te obchody to sa ekspresowe 😅👧 2017 ❤ 👶 2021
-
U mnie to tysiące myśli się kłębi w głowie.
Nie udało mi się dodzwonić do szpitala ale dostałam info z @ od nich że test na covid robią w momencie przyjęcia więc wcześniej być nie muszę.
Miałam jeszcze w tym tyg zrobić ktg ale u siebie niestety w tym tyg nie mogę zrobić (brak terminów) i myślę czy w medart można umówić się tylko na ktg, czy po prostu zgłosić się do szpitala w czwartek i tam niech mnie zbadają i liczyć na to że uzyskam drugą opinię że mnie odeślą bo jeszcze nie "czas". I czy skierowanie ważne jest tylko na dany dzień czy na inny też czy nowe trzeba wystawić? Pojawię się chyba żeby wybadać co powiedzą.
Gdyby to nie był 39+3 tylko chociaż 6 dni po terminie.. Albo wybór czy wolałabym poczekać czy nie. Ale się boje że jak coś będzie się działo z synkiem a ja się nie położyłam bo nie chciałam się dać zamknąć w szpitalu to będę miała tylko pretensje do siebie. Mój chciałby żebym się zgłosiła do szpitala ale też widzi ile mnie to kosztuje psychicznie. I jeszcze dodatkowo mam siostrę i mamę zafiksowaną na tym że jest jeszcze czas i można przenosić. A nawet jakbym chciała zatrzymać w tajemnicy szpital to na złość w czwartek są moje urodziny. Więc chyba do ostatniej chwili sama nie wiem co zrobię. Wiem że smęcę z góry przepraszam.
Tak bardzo bym chciała żeby samo ruszyło...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 22:45
-
nick nieaktualnyZa dużo za dużo wrote:No właśnie z wypisu ze szpitala wychodzi na to że to zrobili a nikt mi o tym nie mówił . Ja nawet nie miałam PCOS.
Po 4 miesiącach zaproponował to chyba zapomniał że mi to wcześniej zrobił za plecami .
Wiem że trochę masło maślane . Ale mam nadzieję że zrozumiesz 🙈
Tak wiem, sama tego poniekąd doświadczyłam 🙈
Glonojadek - czytałam, że planujesz rodzic w Trzciance, moje rodzinne miasto 🙂, szczerze wątpię, że jak się zgłosisz tego dnia do szpitala to będą wywoływać poród, raczej zostawia na obserwacj, może wyznacza inny termin za parę dni albo jak się zacznie samo. -
Glonojadek, wydaje mi się że nie będzie problemu z samym KTG w Medarcie, Dzisiaj pełnia może coś się samo ruszy.starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
kinga25 - tak, dokładnie Trzcianka bo dużo dobrych opinii słyszałam mam nadzieję właśnie że nie będą chcieli wywoływać ale zobaczymy
Gaja88 - też pokładam nadzieje w dzisiejszej pełni a jutro będę pytać w Medarcie -
nick nieaktualnyMonia88 - tu mi szybciej niż na priv zataltwilam z doktorem, więc możesz przekazać koleżance 🙂, ja mam w środe z z Olkiem wizytę to jeszcze będziemy rozmawiac co i jak, dam znać 🙂
Glonojadek to powodzenia 🙂, no jak ekipa się zmieniła to też słyszałam dobre opinie. -
@Glonojadek wlasnie pod koniec zaczyna sie robic trudno w tym sensie, ze jak nie zgadzasz sie z decyzja lekarza no to masz mysli, ze ja sie nie zgodze, a cos sie stanie i bedzie moja wina. Niestety za porod trzeba wziac pewna odpowiedzialnosc na siebie. Mi tej odwagi ostatnio nie starczylo i tez sie poddalam woli lekarza (u Ciebie to oczywiscie inna sytuacja, innegi kalibru). Najprosciej by Ci to bylo zalatwic z dr Kru. Powiedziec mu, ze nie chcesz isc do szpitala i niech ds skierowanie na pozniejszy termin. Wtedy bys miala czysta głowę. Ja jak tu na Polnej obserwuje to jak juz sie pojawia kobieta na "obserwacje" w skonczonym 39 tc to dlugo nie lezy w spokoju, bo zaraz chca cos u niej ruszyc. No ale to Polna, a nie Trzcianka. Tak czy siak bedac w szpitalu moze Ci byc psychicznie trudniej odmowic ewentualnych propozycji o indukcje.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Glonojadek - ja też bym szczerze pormawawiaka z dr Kru a dwa szpital może np nie dostosować się do zaleceń że skierowania zja pierwsza ciąże miałam mieć zakończona CC, ale zdecydowali o indukcji czego żałuję po dzień dzisiejsze 🙈, tak skończyło się na CC, teraz też będę miała CC i już od samego początku na ten temat z dr Kru rozmawiałam bo dopiero w tej ciąży mnie prowadzi.
Antoona - to chyba też zależy od lekarza i nie wiem czego, hak początkowo leżałam a innym oddziale i była pacjentka w 40 tc to nic nie robili, tydzień leżała i samo się zaczęło, tylko, że Ona miała jakieś ortopedyczne problemy może też dlatego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 07:04
-
nick nieaktualnykinga25 wrote:Monia88 - tu mi szybciej niż na priv zataltwilam z doktorem, więc możesz przekazać koleżance 🙂, ja mam w środe z z Olkiem wizytę to jeszcze będziemy rozmawiac co i jak, dam znać 🙂
Dzięki 🙂, odsylaja ją od lekarza do lekarza Ona już nie wieco ma robić a każdy jej mówi co innego.... -
Nowanadzieja wrote:To Ty masz jakieś wtyki na tej Polnej 😜i doinformowana, prosi lekarza o wyjście i ma 🙈, to ja widocznie jakoś źle trafiłam...
Miałam wyjść jutro, ale ublagalam na "dziecko w domu" 😅 A jak chce cos wiedziec to pytam poloznych co maja na dzisiaj dla mnie zaplanowane 😅👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:Miałam wyjść jutro, ale ublagalam na "dziecko w domu" 😅 A jak chce cos wiedziec to pytam poloznych co maja na dzisiaj dla mnie zaplanowane 😅
Antonna a co Ci w ogóle powiedzieli? Wychodzisz z jakimiś zaleceniami czy coś?
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Dzięki dziewczyny za te wszystkie wpisy. Wiem że za mnie nikt nie podejmie decyzji, ale to i tak ważne dla mnie bo chociaż robi mi to dobrze na głowę hehe. Chyba powoli sobie wszystko układam, będę Was informować 👍😘