🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć jesli nie macie nic przeciwko z chęcią do was dołączę😊 prowadzę ciąże u dr K i jestem w 18 tyg . U mnie było wszystko w porządku do drugiej wizyty u dr Sz bo ze względu na przeciwciała które mam muszę mieć kontrolowane serduszko u dzidzi. Robiłam testy Harmony i na szczęście wyszły prawidłowo ale długo się nie cieszyłam bo od tygodnia zaczęła mi się stawiać macica po prostu robi się na chwile twarda i tak kilkanaście razy w ciągu dnia 😒 z tych nerwów przyspieszylam wizytę połówkowa u dr Sz.. I teraz z niecierpliwością czekam na ta wizytę..
-
Anulas wrote:Ja po wizycie. Z dzieckiem ok. Resztki krwiaka widac. Mogę juz chodzic, ale bez szalenstw. A żeby nie było kolorowo to lista badan przez ten ból w prawym boku. I dr poza wątroba to mówi, że moga byc kamienie na woreczku. Tak mi to w glowie namieszalo, że nawet nie zapytalam co wtedy🤔🤔😬😬 I z tego wszystkiego też nie mowilam o tym moim niskim cisnieniu i ciaglym bolu glowy🤦🤦🤦 Kurde!!!
Niezapominajko naprawdę z cukrzyca duzo kobiet w ciazy sie zmaga nawet tych "zwyklych". Ja też się boję że mi wyjdzie cukrzyca, ale co zrobic, ważne że da się to leczyć.
Jak to doktor powiedziala, żebym tylko to wszystko psychicznie wytrzymala to resztę ogarniemy 😂
Za dużo też mam koleżankę moze z 3 tygodnie za mną. Jak slyszalam, ze lekarz dopiero powiedzial że w 11 tc da skierowanie na kilka badan i na razie kwas foliowy jakis ma brac a pozniej jakieś witaminy dla kobiet to mi sie i glupio i smutno zrobiło. Jej lista badan to połowa naszych po becie 🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 17:22
-
Matilda19 wrote:Anulas , cieszę się że z córcią wszystko ok😉😊 co do kamieni na woreczku to tylko z doświadczenia mogę powiedzieć że niekiedy progesteron zagęszcza źółć i dlatego dolegliwości się pojawiają i o ile to możliwe to jeszcze więcej pic wody. Innych nieinwazyjnych metod w ciąży niestety nie znam 😉
Chyba poczekam na wyniki krwi. Dr zlecila tez witaminy mówi że jak wyjdzie ta wątroba to postara się na jakis czas wyeliminować co się daMatilda19 lubi tę wiadomość
-
al87 wrote:Cześć jesli nie macie nic przeciwko z chęcią do was dołączę😊 prowadzę ciąże u dr K i jestem w 18 tyg . U mnie było wszystko w porządku do drugiej wizyty u dr Sz bo ze względu na przeciwciała które mam muszę mieć kontrolowane serduszko u dzidzi. Robiłam testy Harmony i na szczęście wyszły prawidłowo ale długo się nie cieszyłam bo od tygodnia zaczęła mi się stawiać macica po prostu robi się na chwile twarda i tak kilkanaście razy w ciągu dnia 😒 z tych nerwów przyspieszylam wizytę połówkowa u dr Sz.. I teraz z niecierpliwością czekam na ta wizytę..
Witaj wśród "niezwyklych" ciąż 👋 Ale będzie dobrze ✊al87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiezapominajko, moja koleżanka w ciąży tez ma cukry i reguluje to dietą. Musiałabyś przez te ostatnie miesiące zacisnąć zęby, liczyć cukry i naprawdę uważać, w ostateczności masz insulinę. W Poz działa poradnia diabetologiczna Na polnej, dowiedz się od kru. Moja koleżanka tam chodzi i ma właśnie te diety itd ustalane.
Ja mam cukry ok, w 31 tyg mam na plusie prawie 11 kg. Planuje dobić do 15 max 🤰🏻niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Jasne, dziękuje, napisz mi proszę na PRIv:)
Matilda19 wrote:Jak kupisz paski na 100% za ok 40 zł (50 szt) to glukometr bezpłatnie dają w aptece. Najlepiej podzwoń po okolicznych punktach i popytaj jakie maja glukometry . Jakby co to mam namiar gdzie bezpłatnie dostaniesz właśnie Contour Plus ale to niedaleko Poznania, mogę na priv puścić namiary 😉 ja miałam IO przed zajściem ale taką skacząca , nietypową wiec sobie badałam dla orientacji a teraz to mam cukrzyce ciążowa wiec już inna bajka zupełnie 😉
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
Jasne teraz zacisnę zeby zostały 3 miesiące więc jakoś dam radę...zobaczymy co Kru powie 😅 ale oczywiście nie się czy jeśli do tej pory o tym nic nie wiedzialam to jak dopiero zacznę działać z dietą to będzie ok czy to nie za późno....Luluiza wrote:Niezapominajko, moja koleżanka w ciąży tez ma cukry i reguluje to dietą. Musiałabyś przez te ostatnie miesiące zacisnąć zęby, liczyć cukry i naprawdę uważać, w ostateczności masz insulinę. W Poz działa poradnia diabetologiczna Na polnej, dowiedz się od kru. Moja koleżanka tam chodzi i ma właśnie te diety itd ustalane.
Ja mam cukry ok, w 31 tyg mam na plusie prawie 11 kg. Planuje dobić do 15 max 🤰🏻starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Anulas wrote:Al87 a jak to się odczuwa to stawianie macicy? Pytam tak w razie W🥵
-
Wydaje mi się że odczuwam coś podobnego z 3-4 razy dziennie 15 sek i puszcza, czy trzeba się tym martwić? Szyjkę ostatnio miałam 3,2 i mam luteinę podjęzykowa 2x2. Zgłosić to przy wizycie u Kru czy sam jakoś to diagnozuje? Jestem w tym zielona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 23:55
-
Ja się trochę tym stawianiem wystraszyłam tym bardziej że u mnie to chyba za szybko się pojawiło.. jak napisałam dr K o tym to kazała leżeć łykać nospe max i relanium po 3 dniach jak w sumie nie było różnicy a tych „skurczy” zrobiło się więcej to włączyła mi jeszcze ta luteinę. Naprawdę sama nie wiem co o tym myśleć czy to tak ma być czy jest to niebezpieczne... Napewno powiem o tym dr Szymanskiemu przy najbliższej wizycie..
-
Wyniki praktycznie z krwi są ok. Poza troszeczkę obniżona morfologia i sporo podniesiona witamina b12 reszta w normie. Czyli to nie watroba. Nie mialam ochoty jechac na to usg tego woreczka, ale nie pozostaje nic innego🤔 Jeszcze poczytam może znajdę jakas gotowa diete (dokladne wskazowki) i zaczne stosować. Dam sobie z dwa tygodnie i najwyzej wtedy pojade🤔
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy korzystała któras z Was z pomocy pani Aleksandry Uruska??🤔 bo dr Kru tak jak mówilyscie mnie tak skierował.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Odp Express:) Czyli po jego wizycie zostawiam 400 zł, a czy będzie PAPPa itd to już on mówi i wtedy są dodatkowe opłaty, tak? @Anulas, Tobie PAPPa nie zlecał, tak? Czy dlaczego nie robiłaś? Ja NIE robiłam proponowanego testu Harmony.
Anulas wrote:Samo badanie 400. Nie wiem ile testWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 14:14
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
nick nieaktualnyOn daje skierowanie na test pappa. Na początku wizyty i umowa jest taka że jeśli na końcu nie mówi że trzeba zrobić to nie musisz ale możesz dla samej siebie . A jeśli powie że trzeba to trzeba .
Dziewczyny powiedzieć mi czy te pierwsze ruchy to mogę czuć tak bardzo poniżej pępka . Od wczoraj mam takie puknięcia dość dziwne uczucie ale myślę że to to 😂 -
nick nieaktualny