X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Jak kupisz paski na 100% za ok 40 zł (50 szt) to glukometr bezpłatnie dają w aptece. Najlepiej podzwoń po okolicznych punktach i popytaj jakie maja glukometry . Jakby co to mam namiar gdzie bezpłatnie dostaniesz właśnie Contour Plus ale to niedaleko Poznania, mogę na priv puścić namiary 😉 ja miałam IO przed zajściem ale taką skacząca , nietypową wiec sobie badałam dla orientacji a teraz to mam cukrzyce ciążowa wiec już inna bajka zupełnie 😉

A moge wiedzieć dlaczego to badanie tak wczesnie robiłaś? Jeśli dobrze kojarze to terminem jesteś w moich okolicach.
    Ja IO też mam. Ale diety w tym kierunku nie prowadzę 🤔 tylko bezglutenu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 23:25

• Anulas Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Będę trzymać kciuki, ponoc to okropne badanie 😑 Mi w pierwszej ciąży dr K nie kazała tego robić, bo ja o to prosiłam i miałam w miare niską hemoglobine glikowana i sie zgodziła 🙈

Ta hemoglobine glikowana też mam w normie. A krzywa cukrowa i insulinowa robilam juz dwa razy w życiu. Ja nie znosze mocno slodkich rzeczy wiec od razu w laboratorium pytalam gdzie najblizsza toaleta😂 Ale z ta cytrynowa dalam radę. No i nie mozna też tego za szybko pić bo jeszcze szybciej można zwrócić. Jak ja dalam radę to każda da 😉

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    A moge wiedzieć dlaczego to badanie tak wczesnie robiłaś? Jeśli dobrze kojarze to terminem jesteś w moich okolicach.
    Ja IO też mam. Ale diety w tym kierunku nie prowadzę 🤔 tylko bezglutenu.
    Diabetolog mi zlecił w momencie potwierdzeni ciąży bo miałam właśnie takie dziwne skaczące wyniki tej glukozy na czczo i wyszło że cukrzyca ciążowa 🤷🏻‍♀️ Leki też swoje zrobiły np sterydy ale teraz już pomimo odstawienia większości i tak potrzebuje insuliny wiec miał facet nosa 😉

• Anulas Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz teraz sama chce ten encorton odstawic i relanium. Mam nadzieje, że dr sie zgodzi

Matilda19 lubi tę wiadomość

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana zwykłe pszenne bułeczki to mi się śnią nawet na samej diecie bezglutenowej 😅 😉 🙈
    Glukoza już kupiona, normalna, jakoś dam radę. Dla mnie najgorsze nie jest wypicie jej (bo słodkie slady lubię 🙄😊😏), tylko samopoczucie po jej wypiciu, bo już raz prawie że kipłam heh więc zabieram ze sobą mamę dzisiaj tak w razie W. Lecę 🙄😅😏
    Matilda19 wrote:
    Polecam glukozę cytrynową bo po zwykłej osobiście miałam odruch wyniotnu który opanowalam ale było ciężko a po cytrynowej jakoś gładko poszło . Co do diety cukrzycowej bezglutenowej to ja niestety taką właśnie mam i naprawdę da się przeżyć chociaż po nocach mi się zwykle bułki pszenne z masłem śnią 😂 Będzie dobrze , za jutrzejsze badanie ✊🍀🙏🏻

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Kochana zwykłe pszenne bułeczki to mi się śnią nawet na samej diecie bezglutenowej 😅 😉 🙈
    Glukoza już kupiona, normalna, jakoś dam radę. Dla mnie najgorsze nie jest wypicie jej (bo słodkie slady lubię 🙄😊😏), tylko samopoczucie po jej wypiciu, bo już raz prawie że kipłam heh więc zabieram ze sobą mamę dzisiaj tak w razie W. Lecę 🙄😅😏
    ✊✊

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • antonna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia!!! Ja wlasnie bede miala pewnie problemy juz z samym wypiciem 😂 bo nie potrafie wypic czegos co jest niedobre. Glupiegp antybiotyku duomox nie umialam wypic rozpuszczonego w wodzie i wkladalam polowe do buzi i zalewalam woda 🙈 no wstyd co ja wyprawialam z tym, a mowilam dr K, ze antybiotyk do rozpuszczania nie bedzie dla mnie dobry 😂

Dzis 15+0 i 0.7 kg na plusie od poczatku ciazy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 08:39

Gaja88, Catlady, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Powodzenia!!! Ja wlasnie bede miala pewnie problemy juz z samym wypiciem 😂 bo nie potrafie wypic czegos co jest niedobre. Glupiegp antybiotyku duomox nie umialam wypic rozpuszczonego w wodzie i wkladalam polowe do buzi i zalewalam woda 🙈 no wstyd co ja wyprawialam z tym, a mowilam dr K, ze antybiotyk do rozpuszczania nie bedzie dla mnie dobry 😂

Dzis 15+0 i 0.7 kg na plusie od poczatku ciazy :-)

U mnie 14+1 i 0,6kg na plusie, ale dzisiaj ledwo zapięłam spódnice w której chciałam iść do pracy, brzuszek rośnie 😂

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Polecam glukozę cytrynową bo po zwykłej osobiście miałam odruch wyniotnu który opanowalam ale było ciężko a po cytrynowej jakoś gładko poszło . Co do diety cukrzycowej bezglutenowej to ja niestety taką właśnie mam i naprawdę da się przeżyć chociaż po nocach mi się zwykle bułki pszenne z masłem śnią 😂 Będzie dobrze , za jutrzejsze badanie ✊🍀🙏🏻

A można ta z dodatkami?? Mi właśnie gin zalecił aby zbadać jak odstawimy sterydy bo w rodzinie dużo osób ma cukrzyca, ale czytałam, że cytryna moze obniżać poziom cukru, tylko to jest internetowa wiedzą 🙈

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 - kciuki za badanie :)

nigdy nie robiłam krzywej cukrowej ale pewnie jest to przede mną :) ale nie rozumiem czemu aż jest tak źle na tym badaniu - pewnie sama się przekonam w swoim czasie :D

ja jestem +7 kg na wadze, ale po mnie nie widać, brzuszek też mało pokaźny ale siostra mówi że coś jest :) startowałam z wagi 45 kg więc "nadrabiam" tydz 20 :O

edit: właśnie się zważyłam .. +8 kg :O :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 09:44

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    U mnie 14+1 i 0,6kg na plusie, ale dzisiaj ledwo zapięłam spódnice w której chciałam iść do pracy, brzuszek rośnie 😂

Hehe dziś dzien ważenia 🤣 Balam się tej wagi, ale wyszło pół kg mbiej niż poprzednio🤔 czyli +1.5 mam nadzieję, ze to nie oznacza nic zlego. Ale brzuch jak na moje mam spory. Ja szczupla nie jestem wiec mysle, że te kg w brzuchu na razie są 😉

Dziewczyny dziś prosze o ✊✊🙏🙏 Odezwę się po wizycie😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 10:53

Matilda19, Gaja88, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    A można ta z dodatkami?? Mi właśnie gin zalecił aby zbadać jak odstawimy sterydy bo w rodzinie dużo osób ma cukrzyca, ale czytałam, że cytryna moze obniżać poziom cukru, tylko to jest internetowa wiedzą 🙈
    woda z cytryną rzeczywiście obniża poziom glukozy ale jak robiłam krzywà ze zwykła glukoza i tą o smaku cytrynowym to wyniki prawie że identyczne wiec chyba nie gra roli, przynajmniej u mnie tak było i lekarz diabetolog też wyraził zgodę wiec chyba można

Helena93 lubi tę wiadomość

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Ja juz teraz sama chce ten encorton odstawic i relanium. Mam nadzieje, że dr sie zgodzi
    Ja cały czas relanium 1x na noc mam i czarno to widzę żeby odstawić bo tak jak u Ciebie spokój, cisza i nagle znowu plamienia. Wczoraj się trochę siatek z zakupami nanosilam i dzisiaj od rana powtórka z rozrywki😏 wkurza mnie to okropnie 🤬🤬🤬 no-spę też doraźnie biorę ciągle wiec słabo ogólnie z tym wszystkim🥺
    Trzymam kciuki dzisiejszą wizytę 🍀❤️✊Daj znać po 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 11:06

Wysłany: 24 lipca 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu, od czasu do czasu mi się trochę w głowie zakrecilo ale się położyłam później znowu wstałam, tzn usiadłam i było w miarę ok, jakoś przeżyłam 😅😏🙄 teraz czekam na wyniki, pewnie będą za jakieś 2-3 h, ale aż się boję bo jak robiłam ta krzywa z pół roku temu jeszcze przed zajściem w ciążę to po 2 h glukoza mi nie spadała tylko jeszcze trochę urosla więc boję się powtórki 😩😩😱 idę zjeść coś słodkiego póki jestem jeszcze bez wyniku i mam wolną głowę 😅😅😏

Anulas trzymam kciuki za wizytę, daj koniecznie znać po!✊✊✊✊😍

Ja póki co kończę 27 tc (boże kiedy to zleciało 😱) i mam na wadze +4,5 kg więc nie jest źle, oby było Góra z 8 to będę zadowolona 😏😅👍

Glonojadek lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tych kg to ja mam + 4 😣 i ja bardzo szybko przestałam wchodzić w spodnie . Już na wizycie serduszkowej miałam problem . Mam wrażenie że puchne od nadmiaru tej wody co mam wypijać tego się trzymam😂

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek ja już też kiedyś robiłam tą glukozę. I o ile z wypiciem tego nie miałam jakiegoś problemu to dla mnie koszmarna była pierwsza godzina po wypiciu. Miałam wrażenie że mi się w środku wszystko trzęsie, wyszły mi zimne poty i normalnie miałam wrażenie że zaraz zemdleje. Kilkanaście minut po wypiciu mi się tak zrobilo i trwalo ok pół godziny. Dlatego nie wspominam tego dobrze. Pamiętam, że wzięłam sobie książkę do czytania żeby jakoś przetrwać to czekanie to nie mogłam jej utrzymać tak mi ręce latały. Ale wynik wyszedł w miarę ok.

Co do kilogramów to ja jestem w 20 tyg i mam minus 1kg od wagi wyjściowej. Brzuszek rośnie ale jak na bliźnięta to jeszcze malutki. Mam nadzieję że w drugiej połowie nie nadrobię tych kilogramów bo od jakiegoś czasu wrócił mi apetyt;) ale ja też nie jestem jakimś szczypiorkiem więc pewnie dlatego zamiast przytyć to mi ubyło.

Glonojadek lubi tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas - kciuki !

W styczniu trochę ciasno na tej liście :D

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też rodzę na Polnej więc może faktycznie się miniemy na porodówce 😅

• Anulas Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Ja już po badaniu, od czasu do czasu mi się trochę w głowie zakrecilo ale się położyłam później znowu wstałam, tzn usiadłam i było w miarę ok, jakoś przeżyłam 😅😏🙄 teraz czekam na wyniki, pewnie będą za jakieś 2-3 h, ale aż się boję bo jak robiłam ta krzywa z pół roku temu jeszcze przed zajściem w ciążę to po 2 h glukoza mi nie spadała tylko jeszcze trochę urosla więc boję się powtórki 😩😩😱 idę zjeść coś słodkiego póki jestem jeszcze bez wyniku i mam wolną głowę 😅😅😏

Anulas trzymam kciuki za wizytę, daj koniecznie znać po!✊✊✊✊😍

Ja póki co kończę 27 tc (boże kiedy to zleciało 😱) i mam na wadze +4,5 kg więc nie jest źle, oby było Góra z 8 to będę zadowolona 😏😅👍

Nie jedz już dzis nic slodkiego. W laboratorium ci nie mowily???

Wysłany: 24 lipca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie a o czym??🤔

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ