🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Medartka wrote:Tak, Encorton, ale dawka tylko 5 mg była, od soboty już 2,5 mg.
Medartka lubi tę wiadomość
-
antonna wrote:A to był świeży transfer? Jeśli dobrze pamiętam to Mamka i Matilda miały w 7dpt betę 100. Odnalazłam, że Mamka92 miała 7dpt bete 109, a 8 dpt bete 222. Blisko Twojej
Zaśniad też przy ivf jest wykluczony bo wiadomo że oni w standardzie robią mikroiniekcję plemnika wiec na 100% jeden „wchodzi „ do środka komórki 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 22:46
-
Bdziągwa wrote:Rozejscie mięśni brzucha na 8 cm. Teoretycznie każda kobieta tak ma ale nie u każdej ten brzuch się sam regeneruje. Mi pasami (tapy) podwieszali skórę brzucha żeby rana mogła się zagoić w ogóle! Plus ćwiczenia na mięśnie dna miednicy. Okazało się że przy cc uszkodził mi też nerw w nodze bo mnie "cos" bolało po lewej stronie! Ja jestem mega zadowolona bo mam porównanie z tym jak się regwnerowala sama blizna po 2 cc (o wiele lepiej koniec końców). A i powinno się wykonywać zaraz po cc ćwiczenia żeby nie było zrostow (bo po pierwszej miałam mega co sie okazalo jak mnie teraz otworzyli!) Ja jestem mega zadowolona i wiadomo brzuch jeszcze dochodzi do siebie bo się trochę rosciagnol ja.mialam ich tam o wadze w sumie 5500 g
-
Matilda19 wrote:Bdzwiągwa jak możesz to daj namiary bo u mnie coś z brzuchem dziwnego , wyglądam na 6 miesiąc co chyba nie jest normalne wiec chętnie skonsultuję 😉
Mówisz, że w ciąży ci pomogą? Mi brzuch w końcu zszedł. Tzn. mam w końcu ciążowy choc i tak wczesnie. Ale do 12 tygodnia to naprawdę bylam zaniepokojona. -
Anulas wrote:Mówisz, że w ciąży ci pomogą? Mi brzuch w końcu zszedł. Tzn. mam w końcu ciążowy choc i tak wczesnie. Ale do 12 tygodnia to naprawdę bylam zaniepokojona.
-
nick nieaktualnyantonna wrote:No ja sie czuje w II trymestrze znacznie lepiej niz w I. Moze nie jak bez ciazy, ale nie narzekam.
Helena93 ale super, ze sie udalo wbic na wizyte wczesniej. Ja po powrocie z wakacji tez do nich zadzwonie i poprosze, zeby daly znac jak sie cos wczesniej zwolni Na kiedy masz termin porodu? Gratuluje dobrych wynikow nifty ❤
19 styczeń. Dzięki 🙂 -
nick nieaktualnyCześć, chciałabym do Was dołączyć
Trochę o sobie opowiedziałam na głównym wątku medartu.
Was czytam od początku, i co wizytę sobie mówiłam ze się odezwę, ale jestem panikarą i ciagle to odkładałam. Stwierdziłam ze po badaniach prenatalnych się odezwę i tak tez robię
Termin porodu z „OM” mam na 30.01.2021 , a z USG wczoraj wyszło 24.01.2021
Nasze maleństwo zdrowo rośnie
Dr Kru jest tak niesamowicie miły, ze nie sądziłam ze lekarze tak potrafią wszystko pokazywał i tłumaczył, wspaniały lekarz
Anulas, niezapominajka12345, Gaja88, Catlady, Matilda19 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHelena93 wrote:Dziewczyny czy możecie polecić jakąś dietetyczkę, która fajnie ogarnie dietę?i ja rozpisze? Mam nadciśnienie, ale to już od 2 lat i teraz wciąży muszę trzymać diete, Z góry dziękuję 🙂
Ja polecam Anicete Mikulska, jak chcesz mogę podać namiary 🙂Helena93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHelena93 wrote:Dziewczyny czy możecie polecić jakąś dietetyczkę, która fajnie ogarnie dietę?i ja rozpisze? Mam nadciśnienie, ale to już od 2 lat i teraz wciąży muszę trzymać diete, Z góry dziękuję 🙂
Anulas ja chcę rodzic w święta aby uniknąć odwiedzin. Bo wiadomo w święta wszyscy mają czas . Wiem nie gościnna jestem 🙈 ale wiecie o co chodzi . 😂 Już kiedyś dziewczyny pisały jak to teściowe kradną dziecko a ja nie dam nikomu moje i koniec .Glonojadek, Helena93 lubią tę wiadomość
-
Za dużo za dużo wrote:Ja korzystałam z " dietea Agnieszka Płóciniak" z tego co wiem można też konsultować się przez email. Układa dietę uwzględniając choroby wyniki badań itd.
Anulas ja chcę rodzic w święta aby uniknąć odwiedzin. Bo wiadomo w święta wszyscy mają czas . Wiem nie gościnna jestem 🙈 ale wiecie o co chodzi . 😂 Już kiedyś dziewczyny pisały jak to teściowe kradną dziecko a ja nie dam nikomu moje i koniec .
Ja po prostu zabronię odwiedzin😁 Srodek zimy, okres grypy i przeziebien... 😉 -
Anulas wrote:Ja po prostu zabronię odwiedzin😁 Srodek zimy, okres grypy i przeziebien... 😉
Srodek zimy i koronawirusa 🙈 nas tylko rodzice odwiedzali przez pierwszy miesiac. Wszyscy inni sami wiedzieli, ze nie i czekali na znak Chociaz tescie nie wiedzieli, ze 3 h odwiedzin to taki max 😑 Dobra, nie ma sie co wkurzac znowu o to samo i tak teraz mamy z teściowa napiete relacje
Ale_ks jednak prenatalne to dla wielu z nas takie pierwszy spokojniejszy oddech wpisze Cie na nasza super liste, bo tak latwiej sie pamięta kto kiedy i co 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 13:20
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyMam nadzieję że to szaleństwo z tym wirusem ucichnie do naszych porodów .
Chociaż mam przeczucie że wybuchnie na nowo 😣
Antonna na szczęście u mnie w rodzinie wszyscy wiedzą że jestem takim typem że jak mi coś nie pasuje to mówię prosto w oczy nawet potrafię wrzasnąć więc mam nadzieję że ten strach będzie trzymał ich na dystans . 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 13:26
-
Za dużo za dużo wrote:Mam nadzieję że to szaleństwo z tym wirusem ucichnie do naszych porodów .
Chociaż mam przeczucie że wybuchnie na nowo 😣
Antonna na szczęście u mnie w rodzinie wszyscy wiedzą że jestem takim typem że jak mi coś nie pasuje to mówię prosto w oczy nawet potrafię wrzasnąć więc mam nadzieję że ten strach będzie trzymał ich na dystans . 😂
Ja też trochę taka jestem i teściowa mi w kwietniu nawrzucała, że tyyyle razy przez mnie płakała i sobie zaspisuje w zeszycie moje niemiłe teksty do niej Ale większość moich wypowiedzi tego typu była po prostu próbą ukrócenia jej wtrącania się. Skoro mój mąż rzadko kiedy umie jej coś powiedzieć, to w końcu ja to muszę zrobić i jestem tą złą. Ciężki tematWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 13:54
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyO Jezu mam nadzieję że sobie kupiła duży ten zeszyt 😂 niestety takich akcje są nie uniknie ale trzeba być asertywnym .
Dziewczyny nie wiem może juz widziałyście ten serial opowieść podręcznej ale jeśli nie a macie czas to polecam .Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 14:31
-
Matilda19 wrote:Bdzwiągwa jak możesz to daj namiary bo u mnie coś z brzuchem dziwnego , wyglądam na 6 miesiąc co chyba nie jest normalne wiec chętnie skonsultuję 😉
Matilda19 lubi tę wiadomość
-
antonna wrote:Matilda, a Ty na kiedy masz termin porodu? I dziewczynka czy chłopiec? Ciasno sie nam robi w tym styczniu 😂 Moze sie spotkamy na porodowce 😏