X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Tak, Encorton, ale dawka tylko 5 mg była, od soboty już 2,5 mg.
    Encorton w dawcę nawet 5 mg podnosił poziom glukozy w moim przypadku BARDZO i nawet jak zeszłam na 2,5 a potem odstawiłam zupełnie to dopiero po ok 1,5 tygodnia wyniki się poprawiły. Najlepiej idź do jakieś większej apteki i poproś o glukometr i kup sobie paski na 100% ( bez cukrzycy nie ma zniżki ) i mierz w domu na czczo i 1 h po posiłku. Polecam Contour Plus one , ma dodatkowo aplikacje na telefon i zczytuje na bierząco wyniki. Jak to powiedział moj diabetolog , jeden z dokładniejszych glukometrów na rynku i bardzo go polecał .

Medartka lubi tę wiadomość

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    A to był świeży transfer? Jeśli dobrze pamiętam to Mamka i Matilda miały w 7dpt betę 100. Odnalazłam, że Mamka92 miała 7dpt bete 109, a 8 dpt bete 222. Blisko Twojej :-)
    Ja miałam koło 100 rzeczywiście w 7 dpt a w 9 koło 200 wiec już mniej ale potem to jakieś kosmiczne wartości miałam tak że dr K wezwała mnie chyba o 8 dni wcześniej na wizytę serduszkową bo wpadła w panikę że się zarodek podzielił 🤷🏻‍♀️ Tak wiec wszystko możliwe ale mi powiedziała że to jest bardzo indywidualna sprawa i za bardzo nie ma się co sugerować wynikiem
    Zaśniad też przy ivf jest wykluczony bo wiadomo że oni w standardzie robią mikroiniekcję plemnika wiec na 100% jeden „wchodzi „ do środka komórki 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 22:46

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bdziągwa wrote:
    Rozejscie mięśni brzucha na 8 cm. Teoretycznie każda kobieta tak ma ale nie u każdej ten brzuch się sam regeneruje. Mi pasami (tapy) podwieszali skórę brzucha żeby rana mogła się zagoić w ogóle! Plus ćwiczenia na mięśnie dna miednicy. Okazało się że przy cc uszkodził mi też nerw w nodze bo mnie "cos" bolało po lewej stronie! Ja jestem mega zadowolona bo mam porównanie z tym jak się regwnerowala sama blizna po 2 cc (o wiele lepiej koniec końców). A i powinno się wykonywać zaraz po cc ćwiczenia żeby nie było zrostow (bo po pierwszej miałam mega co sie okazalo jak mnie teraz otworzyli!) Ja jestem mega zadowolona i wiadomo brzuch jeszcze dochodzi do siebie bo się trochę rosciagnol ja.mialam ich tam o wadze w sumie 5500 g :-)
    Bdzwiągwa jak możesz to daj namiary bo u mnie coś z brzuchem dziwnego , wyglądam na 6 miesiąc co chyba nie jest normalne wiec chętnie skonsultuję 😉

• Anulas Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Bdzwiągwa jak możesz to daj namiary bo u mnie coś z brzuchem dziwnego , wyglądam na 6 miesiąc co chyba nie jest normalne wiec chętnie skonsultuję 😉

Mówisz, że w ciąży ci pomogą? Mi brzuch w końcu zszedł. Tzn. mam w końcu ciążowy choc i tak wczesnie. Ale do 12 tygodnia to naprawdę bylam zaniepokojona.

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Mówisz, że w ciąży ci pomogą? Mi brzuch w końcu zszedł. Tzn. mam w końcu ciążowy choc i tak wczesnie. Ale do 12 tygodnia to naprawdę bylam zaniepokojona.
    Mam nadzieję bo u mnie tragedia 🤦🏻‍♀️ Naprawdę dziwnie wyglądam jak na 4 miesiąc i dodatkowo pępek mi zaczął wystawać , może jakaś przepuklina mi się przyplątała nie wiem , chciałabym to komuś pokazać kto się zna na ciężarnych

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    No ja sie czuje w II trymestrze znacznie lepiej niz w I. Moze nie jak bez ciazy, ale nie narzekam.

Helena93 ale super, ze sie udalo wbic na wizyte wczesniej. Ja po powrocie z wakacji tez do nich zadzwonie i poprosze, zeby daly znac jak sie cos wczesniej zwolni :-) Na kiedy masz termin porodu? Gratuluje dobrych wynikow nifty ❤

19 styczeń. Dzięki 🙂

• antonna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda, a Ty na kiedy masz termin porodu? I dziewczynka czy chłopiec? Ciasno sie nam robi w tym styczniu 😂 Moze sie spotkamy na porodowce 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 09:08

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, chciałabym do Was dołączyć ;)
    Trochę o sobie opowiedziałam na głównym wątku medartu.
    Was czytam od początku, i co wizytę sobie mówiłam ze się odezwę, ale jestem panikarą i ciagle to odkładałam. Stwierdziłam ze po badaniach prenatalnych się odezwę i tak tez robię :)

Termin porodu z „OM” mam na 30.01.2021 , a z USG wczoraj wyszło 24.01.2021
    Nasze maleństwo zdrowo rośnie :)

Dr Kru jest tak niesamowicie miły, ze nie sądziłam ze lekarze tak potrafią :D wszystko pokazywał i tłumaczył, wspaniały lekarz :)

Anulas, niezapominajka12345, Gaja88, Catlady, Matilda19 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy możecie polecić jakąś dietetyczkę, która fajnie ogarnie dietę?i ja rozpisze? Mam nadciśnienie, ale to już od 2 lat i teraz wciąży muszę trzymać diete, Z góry dziękuję 🙂

• Anulas Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo jak patrze na Twoj termin porodu to życzę Ci żebyś urodzila z 5 dni wczesniej, aby miec najwspanialsze święta w życiu w domu ✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Dziewczyny czy możecie polecić jakąś dietetyczkę, która fajnie ogarnie dietę?i ja rozpisze? Mam nadciśnienie, ale to już od 2 lat i teraz wciąży muszę trzymać diete, Z góry dziękuję 🙂

Ja polecam Anicete Mikulska, jak chcesz mogę podać namiary 🙂

Helena93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Ja korzystałam z " dietea Agnieszka Płóciniak" z tego co wiem można też konsultować się przez email. Układa dietę uwzględniając choroby wyniki badań itd.
    Anulas ja chcę rodzic w święta aby uniknąć odwiedzin. Bo wiadomo w święta wszyscy mają czas . Wiem nie gościnna jestem 🙈 ale wiecie o co chodzi . 😂 Już kiedyś dziewczyny pisały jak to teściowe kradną dziecko a ja nie dam nikomu moje i koniec .

Glonojadek, Helena93 lubią tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Ja korzystałam z " dietea Agnieszka Płóciniak" z tego co wiem można też konsultować się przez email. Układa dietę uwzględniając choroby wyniki badań itd.
    Anulas ja chcę rodzic w święta aby uniknąć odwiedzin. Bo wiadomo w święta wszyscy mają czas . Wiem nie gościnna jestem 🙈 ale wiecie o co chodzi . 😂 Już kiedyś dziewczyny pisały jak to teściowe kradną dziecko a ja nie dam nikomu moje i koniec .

Ja po prostu zabronię odwiedzin😁 Srodek zimy, okres grypy i przeziebien... 😉

• antonna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Za duzo tak to cala moja teściowa 😏 Jak dziecko jest takie wyczekane to moze te instynkty matki sa mocniejsze 🙈 Mnie drażnilo nawet jak ktos corke nosil i potem czulam od niej czyjes perfumy 😏

Za dużo za dużo lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • antonna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Ja po prostu zabronię odwiedzin😁 Srodek zimy, okres grypy i przeziebien... 😉

Srodek zimy i koronawirusa 🙈 nas tylko rodzice odwiedzali przez pierwszy miesiac. Wszyscy inni sami wiedzieli, ze nie i czekali na znak :-) Chociaz tescie nie wiedzieli, ze 3 h odwiedzin to taki max 😑 Dobra, nie ma sie co wkurzac znowu o to samo i tak teraz mamy z teściowa napiete relacje

Ale_ks jednak prenatalne to dla wielu z nas takie pierwszy spokojniejszy oddech :-) wpisze Cie na nasza super liste, bo tak latwiej sie pamięta kto kiedy i co 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 13:20

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że to szaleństwo z tym wirusem ucichnie do naszych porodów .
    Chociaż mam przeczucie że wybuchnie na nowo 😣
    Antonna na szczęście u mnie w rodzinie wszyscy wiedzą że jestem takim typem że jak mi coś nie pasuje to mówię prosto w oczy nawet potrafię wrzasnąć więc mam nadzieję że ten strach będzie trzymał ich na dystans . 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 13:26

• antonna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Mam nadzieję że to szaleństwo z tym wirusem ucichnie do naszych porodów .
    Chociaż mam przeczucie że wybuchnie na nowo 😣
    Antonna na szczęście u mnie w rodzinie wszyscy wiedzą że jestem takim typem że jak mi coś nie pasuje to mówię prosto w oczy nawet potrafię wrzasnąć więc mam nadzieję że ten strach będzie trzymał ich na dystans . 😂

Ja też trochę taka jestem i teściowa mi w kwietniu nawrzucała, że tyyyle razy przez mnie płakała i sobie zaspisuje w zeszycie moje niemiłe teksty do niej :| Ale większość moich wypowiedzi tego typu była po prostu próbą ukrócenia jej wtrącania się. Skoro mój mąż rzadko kiedy umie jej coś powiedzieć, to w końcu ja to muszę zrobić i jestem tą złą. Ciężki temat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 13:54

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Jezu mam nadzieję że sobie kupiła duży ten zeszyt 😂 niestety takich akcje są nie uniknie ale trzeba być asertywnym .
    Dziewczyny nie wiem może juz widziałyście ten serial opowieść podręcznej ale jeśli nie a macie czas to polecam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 14:31

• Bdziągwa Nowa

Wysłany: 23 lipca 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Michał Koszla Fizjoterapia Gabinety "Dobrego Początku" na ul. Grunwaldzkiej w Poznaniu tel. 662 20 30 32 :-)

Matilda19 lubi tę wiadomość

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Matilda, a Ty na kiedy masz termin porodu? I dziewczynka czy chłopiec? Ciasno sie nam robi w tym styczniu 😂 Moze sie spotkamy na porodowce 😏
    Nie wiem który termin podać bo mam chyba 4 😉 ale wg dr K 25.01 chociaż chyba jej się coś „pomerdało” i oczywiście dziewczynka 😉

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ