🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o położną, to ona jest z Tobą przy porodzie jako doula, jest i towarzyszy. Jak pytałam lekarza o szpitalną położną, to oficjalnie podobno nie można już tego opłacać, wyjątkiem chyba jest polna, ale to do sprawdzenia.
Mnie tylko św interesuje, bo chodzę do gina z tego szpitala od 6 tyg. ciąży.
Ja osobiście wybrałam taką opcje zamiast partnera przy porodzie, bo chce żeby była to osoba, która mi realnie pomoże i jest kompetentna 😛🤗
To jest decyzja indywidualna i wymaga przemyślenia. Każda z Was ma inne oczekiwania, ja jestem zadaniowa i nie potrzebuje trzymania za rękę tylko działania💪🏻
Nie korzystam z żadnej szkoły rodzenia, bo wybrałam właśnie indywidualne spotkania.
Dziewczyny jak coś to piszcie na priv i podam namiary. -
Dokładnie Lululiza. Ja nie oceniam negatywnie w zadnym wypadku Twojej decyzji (na pewno będzie Ci z doula dobrze). Tylko napisalam wyjaśnienie dla dziewczyn, bo mogły tego nie wiedzieć (a ja sie niedawno orientowalam w temacie). Mój maz chce byc przy porodzie, jeśli w ogóle dojdzie do SN i jeśli w ogóle pozwolą na porody rodzinne, wiec szukam na dla nas opcji z położna w szpitalu. I juz z jedna sie umówiłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 20:55
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyantonna wrote:Dokładnie Lululiza. Ja nie oceniam negatywnie w zadnym wypadku Twojej decyzji (na pewno będzie Ci z doula dobrze). Tylko napisalam wyjaśnienie dla dziewczyn, bo mogły tego nie wiedzieć (a ja sie niedawno orientowalam w temacie). Mój maz chce byc przy porodzie, jeśli w ogóle dojdzie do SN i jeśli w ogóle pozwolą na porody rodzinne, wiec szukam na dla nas opcji z położna w szpitalu. I juz z jedna sie umówiłam
No tez myślałam, że to będzie prostsze, niestety nie jest. Wybór tej osoby tez nie był prosty, musi być to coś ☀️
Kwestia porodów rodzinnych i testów na COVID ważnych 5 czy 6 dni przed porodem również Jest niewiadomą, oby do września sytuacja diametralnie się nie zmieniła bo będziemy w d... ☹️ Każdy szpital ma tez inne wytyczne, ale tutaj śledzę świętą, bo nie biorę pod uwagę innego miejsca.
Położne świetnie orientują się w sytuscji wiec którą byście nie wybrały, to będzie dobrze 🙃
-
Z tego co wiem to od dzisiaj Sw Rdzina nie wymaga testow na Covid meza. Mysle, ze do konca wrzesnia nic sie nie zmieni, ale my zima sie raczej nie powinnysmy nastawiac na porody rodzinne 🙈 No ale jak to mowie, najwazniejsze, ze w ogole mam kogo rodzić 😏
Luluiza lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:Z tego co wiem to od dzisiaj Sw Rdzina nie wymaga testow na Covid meza. Mysle, ze do konca wrzesnia nic sie nie zmieni, ale my zima sie raczej nie powinnysmy nastawiac na porody rodzinne 🙈 No ale jak to mowie, najwazniejsze, ze w ogole mam kogo rodzić 😏
Też wydaje mi się, że nie załapiemy się na rodzinne. -
niezapominajka12345 wrote:Dziewczyny ja też z teamu panikujacych🙄😉😅 najbardziej to się boję kąpieli, jak podnieść, jak karmić itp 😅😱 póki co wszystko mnie przeraża...🙉 ale....wszyscy mówią że to wszystko SAMO PRZYJDZIE 🙄 no zobaczymy hehe podobno instynkt macierzyński. Jakoś damy radę 👍✊ja do szkoły rodzenia się zapisalam dla teraz wszystko on line więc trochę lipa, ja bym musiała mieć w realu i praktyczne zdjęcia żeby coś załapać hehehe 🙄🙄😅😍
Anulas ja robiłam badanie usg piersi w ciąży. Spokoje można.niezapominajka12345, Glonojadek lubią tę wiadomość
-
A propos poduszek do karmienia to polecam firmy Poofi. Jest po prostu na tyle duża i wysoka, że to dziecko faktycznie leży na takiej wysokości co trzeba. Teściowa kupiła mi jakąś poduszkę do karmienia do siebie do domu, ale ona była BEZNADZIEJNA. Poduszka Poofi trzyma się w talii nawet jak się wstanie Tę mam sprawdzoną, może inne też są ok.
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:A propos poduszek do karmienia to polecam firmy Poofi. Jest po prostu na tyle duża i wysoka, że to dziecko faktycznie leży na takiej wysokości co trzeba. Teściowa kupiła mi jakąś poduszkę do karmienia do siebie do domu, ale ona była BEZNADZIEJNA. Poduszka Poofi trzyma się w talii nawet jak się wstanie Tę mam sprawdzoną, może inne też są ok.Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Anulas wrote:Dziewczyny jakie naturalne kosmetyki polecacie na rozstepy? Czas zaczac regularnie coś stosowac. Ale boje się jakiejkolwiek chemii
Ja od jakiegoś czasu stosuję serię Nacomi dla kobiet w ciąży, skład ma całkiem niezły.
https://www.srokao.pl/2017/05/analiza-nacomi-pregnant-care.html
Intensywnie pielęgnujące masło do ciała jest bardzo tłuste, więc moim zdaniem nie nadaje się na dzień (zwłaszcza jeśli chcesz się szybko ubrać), używam go na noc,a na dzień po kąpieli olejek i jest super. Skóra jest mocno nawilżona, a zwykle mam problemy z przesuszaniem się skóry.Anulas lubi tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
nick nieaktualny
-
Monia88 wrote:Dzięki dziewczyny, doktor kazał jutro zrobić betę i zobaczymy co dalej, napisał że zarodek zawsze może się podzielic , oby do jutra .....
A to był świeży transfer? Jeśli dobrze pamiętam to Mamka i Matilda miały w 7dpt betę 100. Odnalazłam, że Mamka92 miała 7dpt bete 109, a 8 dpt bete 222. Blisko Twojej
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyDziewczyny co myślicie wczoraj miałam taką sytuację że po małych zakupach strasznie rozbolał mnie brzuch najpierw żołądek potem brzuch się zrobił twardy i nie chciało puścić wzięłam relanium i ok . Dzisiaj też czuję ciągnięcie i bóle dodatkowo w krzyżu że ciężko leżeć wizytę miałam dwa tygodnie temu ale nie wiem czy jechać sprawdzić czy ok czy to normalne objawy .
-
Miałam ostatnio taka sytuacje, do tego takie rwanie w środku. Kru kazał brać 3 nospy dziennie i 1 relanium na wieczor - pomogło. Podobno takie rzeczy są „normalne”, jeśli mija po tych lekach i nie dzieje się nic więcej niepokojącego to - cytując Kru - „jest ok”. Także nospa i relanium doraźnie przy takich „akcjach” i się położyć, poleżeć, odpoczac.
Za dużo za dużo wrote:Dziewczyny co myślicie wczoraj miałam taką sytuację że po małych zakupach strasznie rozbolał mnie brzuch najpierw żołądek potem brzuch się zrobił twardy i nie chciało puścić wzięłam relanium i ok . Dzisiaj też czuję ciągnięcie i bóle dodatkowo w krzyżu że ciężko leżeć wizytę miałam dwa tygodnie temu ale nie wiem czy jechać sprawdzić czy ok czy to normalne objawy .Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 14:33
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
Dziewczyny, a czy któraś miała wysoki wynik glukozy na czczo (w baaaardzo górnej granicy, tuż tuż przy normie) i wyszła potem
Cukrzyca ciążowa? Jak to stwierdzić/monitorować? Ja mam wysoka glukozę na czczo (ledwo w normie), do tego (leci 12tc) jestem mega ospała, chce mi się ciagle jesc (a tracę kg zamiast tyć) i czuje silne pragnienie. Obawiam się, ze to mogą być oznaki właśnie cukrzycy/podwyższonego cukru, ale co, mam co dzień glukozę badać?! Nie dość, ze bym zbankrutowała to jeszcze czy to tak się stwierdza i monitoruje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 16:00
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
Medartka wrote:Dziewczyny, a czy któraś miała wysoki wynik glukozy na czczo (w baaaardzo górnej granicy, tuż tuż przy normie) i wyszła potem
Cukrzyca ciążowa? Jak to stwierdzić/monitorować? Ja mam wysoka glukozę na czczo (ledwo w normie), do tego (leci 12tc) jestem mega ospała, chce mi się ciagle jesc (a tracę kg zamiast tyć) i czuje silne pragnienie. Obawiam się, ze to mogą być oznaki właśnie cukrzycy/podwyższonego cukru, ale co, mam co dzień glukozę badać?! Nie dość, ze bym zbankrutowała to jeszcze czy to tak się stwierdza i monitoruje?
Ja mialam dosc wysoki na czczo i nic na ten temot nie mówili, a co do twoich dolegliwosci to dosc typowe w ciąży 😁 Pragnienie to wydaje mi się że zwiększa się z każdym tygodniem, a sennosc to już w ogole standard -
Ja teraz w piątek będę robiła test obciążenia glukoza, dr Kru mi zlecił i boję się że mi wyjdzie cukrzyca ciążowa 😱😱😱🙄 jeszcze tego by brakowało....wiecznie człowiek musi się czymś stresować, teraz te ukaszenia kurde ciągle coś 😔starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
nick nieaktualnyMedartka wrote:Dziewczyny, a czy któraś miała wysoki wynik glukozy na czczo (w baaaardzo górnej granicy, tuż tuż przy normie) i wyszła potem
Cukrzyca ciążowa? Jak to stwierdzić/monitorować? Ja mam wysoka glukozę na czczo (ledwo w normie), do tego (leci 12tc) jestem mega ospała, chce mi się ciagle jesc (a tracę kg zamiast tyć) i czuje silne pragnienie. Obawiam się, ze to mogą być oznaki właśnie cukrzycy/podwyższonego cukru, ale co, mam co dzień glukozę badać?! Nie dość, ze bym zbankrutowała to jeszcze czy to tak się stwierdza i monitoruje?
A bierzesz sterydy? Ja właśnie byłam na wizycie u nowego lekarza prowadzącego imi powiedział, że jak się bierze, sterydy to cukry będą podwyższone i najlepiej wtedy ich nie badać,(oczywiście jeżeli nie ma cukrzycy), po odstawieniu powinny się unormować, ja ze względu na chorobę cały czas jestem na małych dawkach sterydówWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2020, 18:46
-
nick nieaktualnyMedartka wrote:Miałam ostatnio taka sytuacje, do tego takie rwanie w środku. Kru kazał brać 3 nospy dziennie i 1 relanium na wieczor - pomogło. Podobno takie rzeczy są „normalne”, jeśli mija po tych lekach i nie dzieje się nic więcej niepokojącego to - cytując Kru - „jest ok”. Także nospa i relanium doraźnie przy takich „akcjach” i się położyć, poleżeć, odpoczac.
Wiele oznak bólowych jest normalnych w ciąży i teraz tez to wiem, ale jak to sprawdzić które ? 🧐
Najbardziej powszechne wg mnie są bóle krzyżowe i wiązadeł, tam jest wszystko ze sobą połączone, maluszek rośnie i macica musi to utrzymać, jestem po 30 tyg i teraz przybiera na wadze sam maluch, zaczyna mnie bardziej bolec.. w moim przypadku pomagają ćwiczenia na piłce i pozycja z jogi. Nie biorę żadnych leków, bo zawsze próbuje pomóc sobie ruchowo. 💪🏻 W nocy zaczyna się problem ze zmiana pozycji, końcówka będzie chyba trudna... 😒🤰🏻
-
Cześć dziewczyny właśnie ogarnęłam że założony został wątek mam więc się przenoszę. Chodź przy moich bliźniakach to jazda bez trzymanki więc czasu bardzo mało to będę tu zaglądać bo czekam na rozwiązania wielu z Was! Gdyby któraś była zainteresowana to podam namiary na genialnego urorehabilitację! Bo nie mogłam sobie poradzić z brzuchem po wyjęciu bliźniaków!
antonna lubi tę wiadomość