🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zrobilam ten papa, dzwonili z rejestracji ze wynik prawidłowy. Uff przyplatalo mi się dosc wysokie ciśnienie wiec jestem na kolejnych tabsach... także tez ciągle coś. byle do stycznja
Matilda19, Anulas, Glonojadek, Gaja88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny , ja trochę z „innej bajki”ale czy te które z Was mają już dzieciaczki mogłyby polecić jakieś strony czy ewentualnie namiary gdzie szukać niani ? Na chwile obecna jestem znowu leżąca i szukam takiej osoby co do czasu porodu pomogłaby posprzątać i ogarnąć dom a potem przy dziecku. O niania . Pl czytałam niepochlebne opinie , na Olx tez słabo w mojej okolicy i nie wiem nawet gdzie zacząć poszukiwania. Może jakieś podpowiedzi ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 12:10
-
nick nieaktualnyDo domu ciężko kogoś znaleźć bo to musi być osoba zaufana. Ja bym zastanowiła się jakich masz sąsiadów bo niekiedy ktoś jest w domu na emeryturze czy rencie i chętnie sobie dorobi. Moja ciotka tak właśnie robi . Ja też miałam zagadkę kto by okna umył a właśnie znajoma z chęcią przyszła .
Matilda19 lubi tę wiadomość
-
dzięki za odpowiedź 😊 jutro będę miała nowy glukometr bo w ten coś nie wierzę, na czczo dzisiaj cukier 56 a po śniadaniu chyba z 61 o ile dobrze pamiętam więc jest coś nie tak, jutro nowy i nowe paski i zaczynam mierzenie przez tydzień, zobaczymy co będzie pokazywał.Matilda19 wrote:Niestety nie powiem Ci nic pocieszającego ale badanie z laboratorium jest najważniejsze a glukometr nie służy do diagnostyki wiec nie liczyłabym na to że labo się pomyliło. Ja przerabiałam różne glukometry , accu check performa jest też dokładny i polecany wiec na nim jak będziesz badać to zobaczysz. Poza tym ważna zasada przed badaniem trzeba umyć ręce mydłem i osuszyć bo inaczej często wynik się fałszuje. Sam glukometr można kalibrować ale najlepiej wymienić po ok 2 latach , tym bardziej że można dostać bezpłatnie w aptece wiec nie ma problemu. I mierz tylko na jednym, nie porównuj wyników z innym bo zawsze wyjdzie inaczej wiec się tym nie sugeruj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 20:41
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Matilda19 wrote:Dziewczyny , ja trochę z „innej bajki”ale czy te które z Was mają już dzieciaczki mogłyby polecić jakieś strony czy ewentualnie namiary gdzie szukać niani ? Na chwile obecna jestem znowu leżąca i szukam takiej osoby co do czasu porodu pomogłaby posprzątać i ogarnąć dom a potem przy dziecku. O niania . Pl czytałam niepochlebne opinie , na Olx tez słabo w mojej okolicy i nie wiem nawet gdzie zacząć poszukiwania. Może jakieś podpowiedzi ?
Co się znów dzieje? Krwawisz,plamisz? -
Odkopuje stare wątki, bo czegoś szukam:) i trafiłam na ten wpis. @Antonna, przeniosłas się do Jachowskiego? Jeśli tak, napisz proszę na PRIV do mnie, ja go zawsze i każdej będę odradzać z całego serca mimo, ze rok byłam jego (wtedy jeszcze zadowolona) pacjentka...
Odnośnie polecanego lekarza ze sw Rodziny - znam kilka pacjentek dr Skupina, polecały. Ale ja póki co zmieniać Kru nie planuje, bo i tak marne szanse, ze podczas samego porodu będzie lub pomoże lekarz prowadzący - nawet taki, który pracuje w danym szpitalu:/ A gdybym już miała zmieniać, to zmieniłabym raczej na prof. Szymanowskiego (ordynator porodówki na Polnej), który już raz uratował mi zycie.
antonna wrote:Ja niestety nie znam. Ja mam ciagle rokmine do kogo sie przeniesc 🙈 odradzono mi Kujawe, bo ponoc czesto znika jak przyjdzie co dl czego 😑 To chyba Jachowski mi zostaje 🙈 ale on z kolei nie bywa tak czesto w szpitalu. Najczesciej bywa Czerniak, ale ma kilka negatywnych opinii i juz nie wiem co mam robic 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 08:27
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
Medartka jestem ciekawa co za przygodę z nim miałaś, że go odradzasz, bo raczej czytałam same pozytywne opinie Tak czy siak ostatecznie nie przenoszę się do niego, tylko do dr Brązerta z Polnej. Kciuki za dzisiejsze prenatalne!!!! Czekamy na info po
al87 na kiedy masz termin porodu? I dziewczynka, czy chłopiec?
Ja miałam bardzo aktywny weekend. Organizowałam siostrze wieczór panieński i jestem wykończona hehe. Cieszę się, że już jest poWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 09:52
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Ja tez poszłam do niego z polecenia i zachęcona milionem super opinii. Nie chce pisać tu na forum, ale każda zainteresowana dr Jachowskim zapraszam na priv - ja nigdy go nie zapomnę (w negatywnym znaczeniu tych słów), naraził mnie na utratę zdrowia i życia... To jest lekarz dla „bezproblemowych pacjentek i ciaz” niestety. A wiadomo - dobrej ciąży nawet zły lekarz nie zaszkodzi. Jak trafiłam na operacje do sw Rodziny to nadziwić się nie mogli, ze „Jachowski tego nie zauważył i nie reagował?!”... A co do prenatalnych - nie dziękuje, dam znac. Ja mam w głowie tylko historie Kaach i sram w gacie trochę, choć wiem, ze nie mam żadnego wpływu i nic ode mnie nie zależy.
antonna wrote:Medartka jestem ciekawa co za przygodę z nim miałaś, że go odradzasz, bo raczej czytałam same pozytywne opinie Tak czy siak ostatecznie nie przenoszę się do niego, tylko do dr Brązerta z Polnej. Kciuki za dzisiejsze prenatalne!!!! Czekamy na info po
Ja miałam bardzo aktywny weekend. Organizowałam siostrze wieczór panieński i jestem wykończona hehe. Cieszę się, że już jest poWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 10:10
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
Ja z dietetyków polecam moją bliską przyjaciółkę https://www.znanylekarz.pl/milena-suchowiecka/dietetyk/olsztyn?profile-opinions-page=4, jej strona https://www.magia-diety.pl/ . Ma bardzo dużo pozytywnych opinii, na pewno trzeba mieć świeże badania, po wykupieniu jej pakietu online dostaje się ankietę na e-mail po jej wypełnieniu w ciągu 5 dni dopytuje, uzupełnia przedstawia plan działania. Potem w ciągu kolejnych 5 dni przesyła jadłospis. Ma duże doświadczenie w leczeniu chorób dietą. Mój obecnie jest na diecie odchudzającej, przepisy smaczne, łatwe, tanie no i chudnie -3kg . Więc chyba działa
Helena93 lubi tę wiadomość
-
antonna wrote:Medartka jestem ciekawa co za przygodę z nim miałaś, że go odradzasz, bo raczej czytałam same pozytywne opinie Tak czy siak ostatecznie nie przenoszę się do niego, tylko do dr Brązerta z Polnej. Kciuki za dzisiejsze prenatalne!!!! Czekamy na info po
Ja miałam bardzo aktywny weekend. Organizowałam siostrze wieczór panieński i jestem wykończona hehe. Cieszę się, że już jest po -
Musze się pochwalic, normalnie musze, brak bakterii w posiewie!!! Chyba nawet dr nie uwiezy w wynik. Wykryto lactobacillus. Ostatnio nie mialam ich nawet 🙂
Matilda19, antonna, Helena93, Catlady, Gaja88, Medartka, Glonojadek, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość
-
antonna wrote:Tak do Macieja Brazerta, nie wiedzialam, ze sa inni 😅 Jestem zapisana na 09.09, ale po wakacjach przedzwonie i sprobuje cos ugrac wczesniej
-
nick nieaktualnyMatilda19 wrote:Jego ojciec prof. jest ordynatorem oddziału na Polnej 😁 ja miałam iść teraz ale przez tego krwiaka idę 26.08 wiec niedługo przed Tobą. Kto Cię prowadzi w Medarcie ? Mnie dr K i jeszcze jedne nie mówiłam że przechodzę . A jak u Ciebie ? Informowałaś już jakoś lekarza ?
Ja też przeszłam do dr Brazerta 🙂 -
Matilda19 wrote:Jego ojciec prof. jest ordynatorem oddziału na Polnej 😁 ja miałam iść teraz ale przez tego krwiaka idę 26.08 wiec niedługo przed Tobą. Kto Cię prowadzi w Medarcie ? Mnie dr K i jeszcze jedne nie mówiłam że przechodzę . A jak u Ciebie ? Informowałaś już jakoś lekarza ?
Mnie tez dr K mam u niej w ten czwartek wizyte i wtedy powiem, ze przenosze sie do innego lekarza. Chyba jakies kwiaty je kupie👧 2017 ❤ 👶 2021
-
No ja mam w środę i właśnie myślę jak to rozegrać 🤨🤔 jakoś mi tak głupio bo tyle lat ją znam i nigdy jej nie „ zdradziłam „ ale muszę się przemieść ze względu na cukrzyce do lekarza z Polnej wiec wyjścia nie mam 🤷🏻♀️ Zobaczę , pomyślę jeszcze jakby to zgrabnie rozegrać 😉 nie żebym jakiś stres miała ale mam jeszcze zamrożone małe przedszkole w Medarcie i wrócę tam na 100% wiec sprawa jest delikatna 🙃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 15:33
-
nick nieaktualnyMatilda19 wrote:Też od dr K ? I jak wrażenia w nowym miejscu ? Dr Brązert sympatyczny ?
To pół Medartu zaraz tam będzie 😂
Nie ja od dr A. B, doktor jest przemiły, potrafi znaleźć język z pacjentka i taki "ludzki", tylko wizyty są długie i muszę się przestawić 🙃, ja też mam nadciśnienie pierwotne,i chorobę więc też muszę być pod opieką lekarza co się specjalizuj w patologiach ciąży.Matilda19 lubi tę wiadomość
-
antonna wrote:Matilda ja mam zamiar powiedziec, ze planuje rodzic na Polnej, a majac juz jeden porod za soba, bede sie czula pewniej majac lekarza ze szpitala. Zreszta mysle, ze ona sie ucieszy, ze jedna ciezarna mniej na glowie bedzie miec 😂