X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Mamka92 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobilam ten papa, dzwonili z rejestracji ze wynik prawidłowy. Uff przyplatalo mi się dosc wysokie ciśnienie wiec jestem na kolejnych tabsach... także tez ciągle coś. :O byle do stycznja :D

Matilda19, Anulas, Glonojadek, Gaja88 lubią tę wiadomość

2014 Polna Poznań 3x iui :(
    4 transfery :-(
    2015 Medart
    2 zarodki 8b - synek 42tc
    2019 transfer 5.1.1 cb
    10.05.2020 crio 5.1.1 i 4.2.1
    Córeczka 32tc
    km5sf71xl2bypfj2.png
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , ja trochę z „innej bajki”ale czy te które z Was mają już dzieciaczki mogłyby polecić jakieś strony czy ewentualnie namiary gdzie szukać niani ? Na chwile obecna jestem znowu leżąca i szukam takiej osoby co do czasu porodu pomogłaby posprzątać i ogarnąć dom a potem przy dziecku. O niania . Pl czytałam niepochlebne opinie , na Olx tez słabo w mojej okolicy i nie wiem nawet gdzie zacząć poszukiwania. Może jakieś podpowiedzi ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 12:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do domu ciężko kogoś znaleźć bo to musi być osoba zaufana. Ja bym zastanowiła się jakich masz sąsiadów bo niekiedy ktoś jest w domu na emeryturze czy rencie i chętnie sobie dorobi. Moja ciotka tak właśnie robi . Ja też miałam zagadkę kto by okna umył a właśnie znajoma z chęcią przyszła .

Matilda19 lubi tę wiadomość

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedź 😊 jutro będę miała nowy glukometr bo w ten coś nie wierzę, na czczo dzisiaj cukier 56 a po śniadaniu chyba z 61 o ile dobrze pamiętam więc jest coś nie tak, jutro nowy i nowe paski i zaczynam mierzenie przez tydzień, zobaczymy co będzie pokazywał.
    Matilda19 wrote:
    Niestety nie powiem Ci nic pocieszającego ale badanie z laboratorium jest najważniejsze a glukometr nie służy do diagnostyki wiec nie liczyłabym na to że labo się pomyliło. Ja przerabiałam różne glukometry , accu check performa jest też dokładny i polecany wiec na nim jak będziesz badać to zobaczysz. Poza tym ważna zasada przed badaniem trzeba umyć ręce mydłem i osuszyć bo inaczej często wynik się fałszuje. Sam glukometr można kalibrować ale najlepiej wymienić po ok 2 latach , tym bardziej że można dostać bezpłatnie w aptece wiec nie ma problemu. I mierz tylko na jednym, nie porównuj wyników z innym bo zawsze wyjdzie inaczej wiec się tym nie sugeruj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 20:41

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Dziewczyny , ja trochę z „innej bajki”ale czy te które z Was mają już dzieciaczki mogłyby polecić jakieś strony czy ewentualnie namiary gdzie szukać niani ? Na chwile obecna jestem znowu leżąca i szukam takiej osoby co do czasu porodu pomogłaby posprzątać i ogarnąć dom a potem przy dziecku. O niania . Pl czytałam niepochlebne opinie , na Olx tez słabo w mojej okolicy i nie wiem nawet gdzie zacząć poszukiwania. Może jakieś podpowiedzi ?

Co się znów dzieje? Krwawisz,plamisz?

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkopuje stare wątki, bo czegoś szukam:) i trafiłam na ten wpis. @Antonna, przeniosłas się do Jachowskiego? Jeśli tak, napisz proszę na PRIV do mnie, ja go zawsze i każdej będę odradzać z całego serca mimo, ze rok byłam jego (wtedy jeszcze zadowolona) pacjentka...:(
    Odnośnie polecanego lekarza ze sw Rodziny - znam kilka pacjentek dr Skupina, polecały. Ale ja póki co zmieniać Kru nie planuje, bo i tak marne szanse, ze podczas samego porodu będzie lub pomoże lekarz prowadzący - nawet taki, który pracuje w danym szpitalu:/ A gdybym już miała zmieniać, to zmieniłabym raczej na prof. Szymanowskiego (ordynator porodówki na Polnej), który już raz uratował mi zycie.
    antonna wrote:
    Ja niestety nie znam. Ja mam ciagle rokmine do kogo sie przeniesc 🙈 odradzono mi Kujawe, bo ponoc czesto znika jak przyjdzie co dl czego 😑 To chyba Jachowski mi zostaje 🙈 ale on z kolei nie bywa tak czesto w szpitalu. Najczesciej bywa Czerniak, ale ma kilka negatywnych opinii i juz nie wiem co mam robic 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 08:27

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • antonna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka jestem ciekawa co za przygodę z nim miałaś, że go odradzasz, bo raczej czytałam same pozytywne opinie :-) Tak czy siak ostatecznie nie przenoszę się do niego, tylko do dr Brązerta z Polnej. Kciuki za dzisiejsze prenatalne!!!! Czekamy na info po :-)

al87 na kiedy masz termin porodu? I dziewczynka, czy chłopiec? :-)

Ja miałam bardzo aktywny weekend. Organizowałam siostrze wieczór panieński i jestem wykończona hehe. Cieszę się, że już jest po :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 09:52

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez poszłam do niego z polecenia i zachęcona milionem super opinii. Nie chce pisać tu na forum, ale każda zainteresowana dr Jachowskim zapraszam na priv - ja nigdy go nie zapomnę (w negatywnym znaczeniu tych słów), naraził mnie na utratę zdrowia i życia... To jest lekarz dla „bezproblemowych pacjentek i ciaz” niestety. A wiadomo - dobrej ciąży nawet zły lekarz nie zaszkodzi. Jak trafiłam na operacje do sw Rodziny to nadziwić się nie mogli, ze „Jachowski tego nie zauważył i nie reagował?!”... A co do prenatalnych - nie dziękuje, dam znac. Ja mam w głowie tylko historie Kaach i sram w gacie trochę, choć wiem, ze nie mam żadnego wpływu i nic ode mnie nie zależy.
    antonna wrote:
    Medartka jestem ciekawa co za przygodę z nim miałaś, że go odradzasz, bo raczej czytałam same pozytywne opinie :-) Tak czy siak ostatecznie nie przenoszę się do niego, tylko do dr Brązerta z Polnej. Kciuki za dzisiejsze prenatalne!!!! Czekamy na info po :-)

Ja miałam bardzo aktywny weekend. Organizowałam siostrze wieczór panieński i jestem wykończona hehe. Cieszę się, że już jest po :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 10:10

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z dietetyków polecam moją bliską przyjaciółkę https://www.znanylekarz.pl/milena-suchowiecka/dietetyk/olsztyn?profile-opinions-page=4, jej strona https://www.magia-diety.pl/ . Ma bardzo dużo pozytywnych opinii, na pewno trzeba mieć świeże badania, po wykupieniu jej pakietu online dostaje się ankietę na e-mail po jej wypełnieniu w ciągu 5 dni dopytuje, uzupełnia przedstawia plan działania. Potem w ciągu kolejnych 5 dni przesyła jadłospis. Ma duże doświadczenie w leczeniu chorób dietą. Mój obecnie jest na diecie odchudzającej, przepisy smaczne, łatwe, tanie no i chudnie -3kg :). Więc chyba działa :)

Helena93 lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:

Antonna kiedy planujesz przejść do Brązerta ? I czy Macieja ?

• antonna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Antonna kiedy planujesz przejść do Brązerta ? I czy Macieja ?

Tak do Macieja Brazerta, nie wiedzialam, ze sa inni 😅 Jestem zapisana na 09.09, ale po wakacjach przedzwonie i sprobuje cos ugrac wczesniej :-)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze się pochwalic, normalnie musze, brak bakterii w posiewie!!! Chyba nawet dr nie uwiezy w wynik. Wykryto lactobacillus. Ostatnio nie mialam ich nawet 🙂

Matilda19, antonna, Helena93, Catlady, Gaja88, Medartka, Glonojadek, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Tak do Macieja Brazerta, nie wiedzialam, ze sa inni 😅 Jestem zapisana na 09.09, ale po wakacjach przedzwonie i sprobuje cos ugrac wczesniej :-)
    Jego ojciec prof. jest ordynatorem oddziału na Polnej 😁 ja miałam iść teraz ale przez tego krwiaka idę 26.08 wiec niedługo przed Tobą. Kto Cię prowadzi w Medarcie ? Mnie dr K i jeszcze jedne nie mówiłam że przechodzę . A jak u Ciebie ? Informowałaś już jakoś lekarza ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Jego ojciec prof. jest ordynatorem oddziału na Polnej 😁 ja miałam iść teraz ale przez tego krwiaka idę 26.08 wiec niedługo przed Tobą. Kto Cię prowadzi w Medarcie ? Mnie dr K i jeszcze jedne nie mówiłam że przechodzę . A jak u Ciebie ? Informowałaś już jakoś lekarza ?

Ja też przeszłam do dr Brazerta 🙂

• antonna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:

Mnie tez dr K :-) mam u niej w ten czwartek wizyte i wtedy powiem, ze przenosze sie do innego lekarza. Chyba jakies kwiaty je kupie :-)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam w środę i właśnie myślę jak to rozegrać 🤨🤔 jakoś mi tak głupio bo tyle lat ją znam i nigdy jej nie „ zdradziłam „ ale muszę się przemieść ze względu na cukrzyce do lekarza z Polnej wiec wyjścia nie mam 🤷🏻‍♀️ Zobaczę , pomyślę jeszcze jakby to zgrabnie rozegrać 😉 nie żebym jakiś stres miała ale mam jeszcze zamrożone małe przedszkole w Medarcie i wrócę tam na 100% wiec sprawa jest delikatna 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 15:33

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Ja też przeszłam do dr Brazerta 🙂
    Też od dr K ? I jak wrażenia w nowym miejscu ? Dr Brązert sympatyczny ?
    To pół Medartu zaraz tam będzie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 15:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Też od dr K ? I jak wrażenia w nowym miejscu ? Dr Brązert sympatyczny ?
    To pół Medartu zaraz tam będzie 😂

Nie ja od dr A. B, doktor jest przemiły, potrafi znaleźć język z pacjentka i taki "ludzki", tylko wizyty są długie i muszę się przestawić 🙃, ja też mam nadciśnienie pierwotne,i chorobę więc też muszę być pod opieką lekarza co się specjalizuj w patologiach ciąży.

Matilda19 lubi tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda ja mam zamiar powiedziec, ze planuje rodzic na Polnej, a majac juz jeden porod za soba, bede sie czula pewniej majac lekarza ze szpitala. Zreszta mysle, ze ona sie ucieszy, ze jedna ciezarna mniej na glowie bedzie miec 😂

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Matilda ja mam zamiar powiedziec, ze planuje rodzic na Polnej, a majac juz jeden porod za soba, bede sie czula pewniej majac lekarza ze szpitala. Zreszta mysle, ze ona sie ucieszy, ze jedna ciezarna mniej na glowie bedzie miec 😂
    No mi się tez zdaje że ona się ucieszy bo ostatnio mam wrażenie że jak się staraliśmy wizyty były dłuższe 😂 teraz ekspresem jej idzie 🙂 może czeka na taki ruch z mojej strony, kto wie ? Podobno ona lubi się z dr Brązertem i optymistycznie podchodzi do tematu przenosin pod jego opiekę.

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ