🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Al87 to ja już nie wiem, wpiszę tę datę co chcesz. Aczkolwiek sugerowałabym się w przypadku IUI OM, albo wiekiem wg USG z pierwszych USG, potem to już dzieci rosną trochę swoim tempem. Także daj znać.
Medartka, czy Ty jesteś już gotowa na listę??
Bąbel dopisujesz się do naszej listy?
Ja mam w czwartek wizytę po ponad 3 tygodniach i oczywiście dużo czarnych myśli. Czy Wy też tak macie? Nie wiem co ze mnie za panikara się zrobiła. W pierwszej ciąży jakoś pozytywniej do tego wszystkiego podchodziłam heh
Anulas mogą być ruchy! Ja pierwsze właśnie w 17 tc poczułam Teraz już też coś czułam, ale no nie mam gwarancji, że to to.
Niezapominajka, a Ty dziś III trymsestr zaczynasz, nie? Ale mi ta Twoja ciąża leci heheWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 18:09
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
hehehe no 😅😅😱😍
Patrz jaka spostrzegawcza jesteś, wow to już III trymestr masakra jak to leci 😅😅😅za 2,5 tyg wizyta u Sz😅😅😅antonna wrote:Al87 to ja już nie wiem, wpiszę tę datę co chcesz. Aczkolwiek sugerowałabym się w przypadku IUI OM, albo wiekiem wg USG z pierwszych USG, potem to już dzieci rosną trochę swoim tempem. Także daj znać.
Medartka, czy Ty jesteś już gotowa na listę??
Bąbel dopisujesz się do naszej listy?
Ja mam w czwartek wizytę po ponad 3 tygodniach i oczywiście dużo czarnych myśli. Czy Wy też tak macie? Nie wiem co ze mnie za panikara się zrobiła. W pierwszej ciąży jakoś pozytywniej do tego wszystkiego podchodziłam heh
Anulas mogą być ruchy! Ja pierwsze właśnie w 17 tc poczułam Teraz już też coś czułam, ale no nie mam gwarancji, że to to.
Niezapominajka, a Ty dziś III trymsestr zaczynasz, nie? Ale mi ta Twoja ciąża leci hehestarania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Anulas fantastycznie nie mogę się doczekać tego momentu
Antonna, rozumiem Cię w stu procentach. przez pierwszy tydzień po wizycie jestem spokojna, a potem zaczyna się niepokój i im bliżej wizyty tym więcej czarnych myśli. Ostatnio kupiłam detektor tętna i przetestowałam, daje to oddech na kilka dni Trzymam kciuki za wizytę.
Powiedzcie mi czy jest jakiś optymalny moment na badania połówkowe? Widzę w zaleceniach że mam się zapisać między 20-22 tygodniem i zastanawiam się kiedy najlepiej.starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Ja ide 21+0 i nie smialabym sie umowic inaczej niz w zaleceniach dr Szymanskiego 🙈 a mam napisane tak jak Ty, czyli 20-22. Wydaje mi sie, ze nie ma znaczenia jaki dzien wybierzesz jesli miescisz sie w tym zakresie.
Btw, tez mam detektor tetna, ale nawet on mnie nie uspokaja 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 18:32
Gaja88 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Antpnna ja tym razem poszlam na całość i wizytę u Sz mam po prawie 4 tygodniach od wizyty u K. Teraz już pobilam swój rekord bo wizyta byla po 3 tygodniach. No ale skoro dr mowi że jest ok i nie muszę pomiędzy przyjeżdżać to postaram się jakoś przetrwać. Ale kto wie czy po dwoch tygodniach nie podjadę do pierwszego lepszego lekarza luknąć 😉
U siebie aż tak mi ten czas nie leci, ale faktycznie obserwując Was dziewczyny to te 9 miesięcy wydaje się pstryknięciem palcem. -
nick nieaktualnyMatilda19 wrote:Jego ojciec prof. jest ordynatorem oddziału na Polnej 😁 ja miałam iść teraz ale przez tego krwiaka idę 26.08 wiec niedługo przed Tobą. Kto Cię prowadzi w Medarcie ? Mnie dr K i jeszcze jedne nie mówiłam że przechodzę . A jak u Ciebie ? Informowałaś już jakoś lekarza ?
Oni całą rodziną pracują na Polnej, Jego mama jest na na neonatologii,Helenka miała trochę problemów po porodzie i była na badaniach, też miałam z Nią styczność 🙂Matilda19 lubi tę wiadomość
-
Antonna ja mam połówkowe w czwartek u Sz będę 21+4 (4 tyg bez żadnej wizyty po drodze) i zaczynam mieć dziwne myśli.. już chciałabym być po badaniu
Kru mówił że nie trzeba być aż tak dokładnym co do tygodnia i dnia, ważne żeby po 20 tyg tak jak w zaleceniach Sz bo będzie mierzył tylko, a przezierność karkowa jednak musi być w dobrze dobranym terminie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 20:00
-
Glonojadek wrote:Antonna ja mam połówkowe w czwartek u Sz będę 21+4 (4 tyg bez żadnej wizyty po drodze) i zaczynam mieć dziwne myśli.. już chciałabym być po badaniu
Kru mówił że nie trzeba być aż tak dokładnym co do tygodnia i dnia, ważne żeby po 20 tyg tak jak w zaleceniach Sz bo będzie mierzył tylko, a przezierność karkowa jednak musi być w dobrze dobranym terminie.
Ja mam 20+1 i dr K mówi że to juz dla mnie najpóźniejszy termin. Nie dopytywałam dlaczego, może ze względu na wielkość dziecka🤔
-
Anulas wrote:Ja mam 20+1 i dr K mówi że to juz dla mnie najpóźniejszy termin. Nie dopytywałam dlaczego, może ze względu na wielkość dziecka🤔
Ciekawe. To spytam jutro dr K co myslu o moim terminie. A no wlasnie, bo mi przełożyłi wizyte na jutro 😏 potem mam kosmicznie dluga przerwe, bo ide dopiero 04.09, no chyba ze uda mi sie wcisnac do dr Brazerta wczesniej👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualny
-
antonna wrote:Ciekawe. To spytam jutro dr K co myslu o moim terminie. A no wlasnie, bo mi przełożyłi wizyte na jutro 😏 potem mam kosmicznie dluga przerwe, bo ide dopiero 04.09, no chyba ze uda mi sie wcisnac do dr Brazerta wczesniej
Dr Sz jak wychodziłam też powiedzial, że mam na 20 tydzień się umówić. Kurde tak zapewniają, że ok a tak tych moich terminów się czepiają 🤔🤔🤔
Mam do was pytanie ws śluzu. U mnie trudno nazwac to śluzem. Jakas woda ze mnie leci🤔 nie chcialam wkładek nosic no ale się nie daWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 22:08
-
Bąbel jak tam po połówkowych???🤔starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
My już z Nelką po wizycie u Dr Sz. dzisiaj miałam połówkowe 22+4 😀
Wszystko dobrze Maleńka rośnie i przybiera na wadze ma już 533 gramy💪
Jest taka Mała cwaniara ze położyła się na brzuchu i za 4 tygodnie mam znowu wizytę u Dr Sz. bo nie mógł Jej zbadać buźki i brzuszka 🙈
Jedyne co mamy do obserwacji to płyn owodniowy bo jesteśmy w dolnej granicy normy 😔 i na wizycie 14 sierpnia u Dr A.B. muszę go mieć zmierzonego, miała któraś z Was AFI 8,8 cm? Miałam robiony test i dzięki Bogu się nie sączy 😊
Doktor twierdzi ze rozwija się prawidłowo wiec widocznie taka ilość Jej wystarcza ❤️🍀💪
Niezapominajko Ty w którym tygodniu masz te 3 prenatalne? Bo właśnie się zastanawiam czy jak pojadę w tym 27 ponownie to już będą te 3 czy powtórka jakby z tych 2 🤦♀️ jak myślicie? 🤔
A i jeszcze jedno miałam wizytę na 16:20 a wchodziłam o 18:00 masakra 🙊🙉🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 22:15
Anulas, Gaja88, niezapominajka12345, Glonojadek lubią tę wiadomość
-
Ja mam prenatalne właśnie 14.08 czyli tak jak Ty wizytę u Sz😅😊i to będzie 29+2 więc jak Ty będziesz w27 tc to być może jeszcze za wcześnie ale ja nie wiem, mi się kazał umówic między 28-32, a najlepiej w 30 tc.
Cieszę się że z małą wszystko ok super 😍👍😊Bąbel wrote:My już z Nelką po wizycie u Dr Sz. dzisiaj miałam połówkowe 22+4 😀
Wszystko dobrze Maleńka rośnie i przybiera na wadze ma już 533 gramy💪
Jest taka Mała cwaniara ze położyła się na brzuchu i za 4 tygodnie mam znowu wizytę u Dr Sz. bo nie mógł Jej zbadać buźki i brzuszka 🙈
Jedyne co mamy do obserwacji to płyn owodniowy bo jesteśmy w dolnej granicy normy 😔 i na wizycie 14 sierpnia u Dr A.B. muszę go mieć zmierzonego, miała któraś z Was AFI 8,8 cm? Miałam robiony test i dzięki Bogu się nie sączy 😊
Doktor twierdzi ze rozwija się prawidłowo wiec widocznie taka ilość Jej wystarcza ❤️🍀💪
Niezapominajko Ty w którym tygodniu masz te 3 prenatalne? Bo właśnie się zastanawiam czy jak pojadę w tym 27 ponownie to już będą te 3 czy powtórka jakby z tych 2 🤦♀️ jak myślicie? 🤔
A i jeszcze jedno miałam wizytę na 16:20 a wchodziłam o 18:00 masakra 🙊🙉🙈Bąbel lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Dzięki za odpowiedzi, zapisałam się na połówkowe 4.09, mam nadzieje że będzie Ok
Szykuje sobie książki na urlop, czy możecie polecić jakieś książki/poradniki, które warto przeczytać? Jest tego mnóstwo i jakoś nie mogę się zdecydować, może macie coś sprawdzonego?starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Wracam od lekarza i wszystko dobrze!! Ufff. Ta ciaza mnie tak stresuje, ze szok 🙈 Mowilam, ze sie przenoszę. Umowilysmy soe jeszcze na jedna wizytę za 4 tyg, zeby nie bylo za duzego odstępu i potem juz bede do niego chodzić Mała waży 130 g ❤ CRL 10 cm
Anulas, Helena93, Matilda19, Glonojadek, Catlady, Gaja88 lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Catlady wrote:Dziewczyny, na pocieszenie powiem Wam, że mój mąż nigdy nie chciał nawet takich malutkich dzieci brać na ręce, w obawie że zrobi im krzywdę.. a Tadzia już od pierwszych minut życia wziął na ręce, i zrobił to „książkowo” - coś chyba w tym jest, że „ze swoim inaczej” a teraz i kąpie, i przewija.. choć przed porodem zarzekał się, że 💩 to on w życiu nie przebierze, a tu proszę.. przebiera aż miło, w dodatku rozczulająco przy tym gaworząc do syna więc czasem perspektywy się zmieniają hehe
Catlady lubi tę wiadomość
-
Gaja88 wrote:Dzięki za odpowiedzi, zapisałam się na połówkowe 4.09, mam nadzieje że będzie Ok
Szykuje sobie książki na urlop, czy możecie polecić jakieś książki/poradniki, które warto przeczytać? Jest tego mnóstwo i jakoś nie mogę się zdecydować, może macie coś sprawdzonego?Gaja88 lubi tę wiadomość