X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to nie za wczesnie ale leżąc na boku poczulam taki "bąbelek" w brzuchu. Nie wiem jak to nazwać. Bez dźwięku. Czyżbym poczuła pierwsze ruchy🤔🤔🤔

• antonna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Al87 to ja już nie wiem, wpiszę tę datę co chcesz. Aczkolwiek sugerowałabym się w przypadku IUI OM, albo wiekiem wg USG z pierwszych USG, potem to już dzieci rosną trochę swoim tempem. Także daj znać.

Medartka, czy Ty jesteś już gotowa na listę??

Bąbel dopisujesz się do naszej listy? :-)

Ja mam w czwartek wizytę po ponad 3 tygodniach i oczywiście dużo czarnych myśli. Czy Wy też tak macie? Nie wiem co ze mnie za panikara się zrobiła. W pierwszej ciąży jakoś pozytywniej do tego wszystkiego podchodziłam heh

Anulas mogą być ruchy! Ja pierwsze właśnie w 17 tc poczułam :-) Teraz już też coś czułam, ale no nie mam gwarancji, że to to.

Niezapominajka, a Ty dziś III trymsestr zaczynasz, nie? :-) Ale mi ta Twoja ciąża leci hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 18:09

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe no 😅😅😱😍
    Patrz jaka spostrzegawcza jesteś, wow to już III trymestr masakra jak to leci 😅😅😅za 2,5 tyg wizyta u Sz😅😅😅
    antonna wrote:
    Al87 to ja już nie wiem, wpiszę tę datę co chcesz. Aczkolwiek sugerowałabym się w przypadku IUI OM, albo wiekiem wg USG z pierwszych USG, potem to już dzieci rosną trochę swoim tempem. Także daj znać.

Medartka, czy Ty jesteś już gotowa na listę??

Bąbel dopisujesz się do naszej listy? :-)

Ja mam w czwartek wizytę po ponad 3 tygodniach i oczywiście dużo czarnych myśli. Czy Wy też tak macie? Nie wiem co ze mnie za panikara się zrobiła. W pierwszej ciąży jakoś pozytywniej do tego wszystkiego podchodziłam heh

Anulas mogą być ruchy! Ja pierwsze właśnie w 17 tc poczułam :-) Teraz już też coś czułam, ale no nie mam gwarancji, że to to.

Niezapominajka, a Ty dziś III trymsestr zaczynasz, nie? :-) Ale mi ta Twoja ciąża leci hehe

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas fantastycznie :) nie mogę się doczekać tego momentu :)

Antonna, rozumiem Cię w stu procentach. przez pierwszy tydzień po wizycie jestem spokojna, a potem zaczyna się niepokój i im bliżej wizyty tym więcej czarnych myśli. Ostatnio kupiłam detektor tętna i przetestowałam, daje to oddech na kilka dni ;) Trzymam kciuki za wizytę.

Powiedzcie mi czy jest jakiś optymalny moment na badania połówkowe? Widzę w zaleceniach że mam się zapisać między 20-22 tygodniem i zastanawiam się kiedy najlepiej.

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • antonna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide 21+0 i nie smialabym sie umowic inaczej niz w zaleceniach dr Szymanskiego 🙈 a mam napisane tak jak Ty, czyli 20-22. Wydaje mi sie, ze nie ma znaczenia jaki dzien wybierzesz jesli miescisz sie w tym zakresie.

Btw, tez mam detektor tetna, ale nawet on mnie nie uspokaja 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 18:32

Gaja88 lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antpnna ja tym razem poszlam na całość i wizytę u Sz mam po prawie 4 tygodniach od wizyty u K. Teraz już pobilam swój rekord bo wizyta byla po 3 tygodniach. No ale skoro dr mowi że jest ok i nie muszę pomiędzy przyjeżdżać to postaram się jakoś przetrwać. Ale kto wie czy po dwoch tygodniach nie podjadę do pierwszego lepszego lekarza luknąć 😉

U siebie aż tak mi ten czas nie leci, ale faktycznie obserwując Was dziewczyny to te 9 miesięcy wydaje się pstryknięciem palcem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Jego ojciec prof. jest ordynatorem oddziału na Polnej 😁 ja miałam iść teraz ale przez tego krwiaka idę 26.08 wiec niedługo przed Tobą. Kto Cię prowadzi w Medarcie ? Mnie dr K i jeszcze jedne nie mówiłam że przechodzę . A jak u Ciebie ? Informowałaś już jakoś lekarza ?

Oni całą rodziną pracują na Polnej, Jego mama jest na na neonatologii,Helenka miała trochę problemów po porodzie i była na badaniach, też miałam z Nią styczność 🙂

Matilda19 lubi tę wiadomość

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna ja mam połówkowe w czwartek u Sz będę 21+4 (4 tyg bez żadnej wizyty po drodze) i zaczynam mieć dziwne myśli.. już chciałabym być po badaniu :(
    Kru mówił że nie trzeba być aż tak dokładnym co do tygodnia i dnia, ważne żeby po 20 tyg tak jak w zaleceniach Sz bo będzie mierzył tylko, a przezierność karkowa jednak musi być w dobrze dobranym terminie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 20:00

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Antonna ja mam połówkowe w czwartek u Sz będę 21+4 (4 tyg bez żadnej wizyty po drodze) i zaczynam mieć dziwne myśli.. już chciałabym być po badaniu :(
    Kru mówił że nie trzeba być aż tak dokładnym co do tygodnia i dnia, ważne żeby po 20 tyg tak jak w zaleceniach Sz bo będzie mierzył tylko, a przezierność karkowa jednak musi być w dobrze dobranym terminie.

Ja mam 20+1 i dr K mówi że to juz dla mnie najpóźniejszy termin. Nie dopytywałam dlaczego, może ze względu na wielkość dziecka🤔

• antonna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Ja mam 20+1 i dr K mówi że to juz dla mnie najpóźniejszy termin. Nie dopytywałam dlaczego, może ze względu na wielkość dziecka🤔

Ciekawe. To spytam jutro dr K co myslu o moim terminie. A no wlasnie, bo mi przełożyłi wizyte na jutro 😏 potem mam kosmicznie dluga przerwe, bo ide dopiero 04.09, no chyba ze uda mi sie wcisnac do dr Brazerta wczesniej :-)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi Kru kazał iść na połówkowe w 19 tygodniu bo on chce mieć już na swojej wizycie wyniki . Czyli po trzech tygodniach . Bo cztery tygodnie to za długa przerwa bez wozyty. Mam wrażenie że jest nad opiekuńczy 😂

• Anulas Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ciekawe. To spytam jutro dr K co myslu o moim terminie. A no wlasnie, bo mi przełożyłi wizyte na jutro 😏 potem mam kosmicznie dluga przerwe, bo ide dopiero 04.09, no chyba ze uda mi sie wcisnac do dr Brazerta wczesniej :-)

Dr Sz jak wychodziłam też powiedzial, że mam na 20 tydzień się umówić. Kurde tak zapewniają, że ok a tak tych moich terminów się czepiają 🤔🤔🤔

Mam do was pytanie ws śluzu. U mnie trudno nazwac to śluzem. Jakas woda ze mnie leci🤔 nie chcialam wkładek nosic no ale się nie da

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 22:08

• al87 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna to wpisz 28.12.20 😉

antonna lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 lipca 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel jak tam po połówkowych???🤔

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już z Nelką po wizycie u Dr Sz. dzisiaj miałam połówkowe 22+4 😀
    Wszystko dobrze Maleńka rośnie i przybiera na wadze ma już 533 gramy💪
    Jest taka Mała cwaniara ze położyła się na brzuchu i za 4 tygodnie mam znowu wizytę u Dr Sz. bo nie mógł Jej zbadać buźki i brzuszka 🙈
    Jedyne co mamy do obserwacji to płyn owodniowy bo jesteśmy w dolnej granicy normy 😔 i na wizycie 14 sierpnia u Dr A.B. muszę go mieć zmierzonego, miała któraś z Was AFI 8,8 cm? Miałam robiony test i dzięki Bogu się nie sączy 😊
    Doktor twierdzi ze rozwija się prawidłowo wiec widocznie taka ilość Jej wystarcza ❤️🍀💪

Niezapominajko Ty w którym tygodniu masz te 3 prenatalne? Bo właśnie się zastanawiam czy jak pojadę w tym 27 ponownie to już będą te 3 czy powtórka jakby z tych 2 🤦‍♀️ jak myślicie? 🤔

A i jeszcze jedno miałam wizytę na 16:20 a wchodziłam o 18:00 masakra 🙊🙉🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 22:15

Anulas, Gaja88, niezapominajka12345, Glonojadek lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png

Wysłany: 29 lipca 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne właśnie 14.08 czyli tak jak Ty wizytę u Sz😅😊i to będzie 29+2 więc jak Ty będziesz w27 tc to być może jeszcze za wcześnie ale ja nie wiem, mi się kazał umówic między 28-32, a najlepiej w 30 tc.
    Cieszę się że z małą wszystko ok super 😍👍😊
    Bąbel wrote:
    My już z Nelką po wizycie u Dr Sz. dzisiaj miałam połówkowe 22+4 😀
    Wszystko dobrze Maleńka rośnie i przybiera na wadze ma już 533 gramy💪
    Jest taka Mała cwaniara ze położyła się na brzuchu i za 4 tygodnie mam znowu wizytę u Dr Sz. bo nie mógł Jej zbadać buźki i brzuszka 🙈
    Jedyne co mamy do obserwacji to płyn owodniowy bo jesteśmy w dolnej granicy normy 😔 i na wizycie 14 sierpnia u Dr A.B. muszę go mieć zmierzonego, miała któraś z Was AFI 8,8 cm? Miałam robiony test i dzięki Bogu się nie sączy 😊
    Doktor twierdzi ze rozwija się prawidłowo wiec widocznie taka ilość Jej wystarcza ❤️🍀💪

Niezapominajko Ty w którym tygodniu masz te 3 prenatalne? Bo właśnie się zastanawiam czy jak pojadę w tym 27 ponownie to już będą te 3 czy powtórka jakby z tych 2 🤦‍♀️ jak myślicie? 🤔

A i jeszcze jedno miałam wizytę na 16:20 a wchodziłam o 18:00 masakra 🙊🙉🙈

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi, zapisałam się na połówkowe 4.09, mam nadzieje że będzie Ok :)

Szykuje sobie książki na urlop, czy możecie polecić jakieś książki/poradniki, które warto przeczytać? Jest tego mnóstwo i jakoś nie mogę się zdecydować, może macie coś sprawdzonego? :)

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • antonna Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam od lekarza i wszystko dobrze!! Ufff. Ta ciaza mnie tak stresuje, ze szok 🙈 Mowilam, ze sie przenoszę. Umowilysmy soe jeszcze na jedna wizytę za 4 tyg, zeby nie bylo za duzego odstępu i potem juz bede do niego chodzić:-) Mała waży 130 g ❤ CRL 10 cm :-)

Anulas, Helena93, Matilda19, Glonojadek, Catlady, Gaja88 lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Dziewczyny, na pocieszenie powiem Wam, że mój mąż nigdy nie chciał nawet takich malutkich dzieci brać na ręce, w obawie że zrobi im krzywdę.. a Tadzia już od pierwszych minut życia wziął na ręce, i zrobił to „książkowo” - coś chyba w tym jest, że „ze swoim inaczej” ;) a teraz i kąpie, i przewija.. choć przed porodem zarzekał się, że 💩 to on w życiu nie przebierze, a tu proszę.. przebiera aż miło, w dodatku rozczulająco przy tym gaworząc do syna :D więc czasem perspektywy się zmieniają hehe :)
    Dokładnie, u nas było to samo 😂 ja się bałam małych dzieci, mąż jeszcze bardziej 😃 po porodzie od razu wziął syna na ręce. Ze swoim dzieckiem jest inaczej i naprawdę to samo przychodzi 🙂 także dziewczyny nie na się czego bać 🙂

Catlady lubi tę wiadomość

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Dzięki za odpowiedzi, zapisałam się na połówkowe 4.09, mam nadzieje że będzie Ok :)

Szykuje sobie książki na urlop, czy możecie polecić jakieś książki/poradniki, które warto przeczytać? Jest tego mnóstwo i jakoś nie mogę się zdecydować, może macie coś sprawdzonego? :)
    Mam tą serię ciąża poród połóg i pierwszy rok dziecka. Nie pamiętam teraz dokładnie tytułu, grube tomiska 🙂chętnie odsprzedam 🙂

Gaja88 lubi tę wiadomość

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ