🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Gaja88 wrote:Dzięki za odpowiedzi, zapisałam się na połówkowe 4.09, mam nadzieje że będzie Ok
Szykuje sobie książki na urlop, czy możecie polecić jakieś książki/poradniki, które warto przeczytać? Jest tego mnóstwo i jakoś nie mogę się zdecydować, może macie coś sprawdzonego?Gaja88 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyGaja88 wrote:Dzięki za odpowiedzi, zapisałam się na połówkowe 4.09, mam nadzieje że będzie Ok
Szykuje sobie książki na urlop, czy możecie polecić jakieś książki/poradniki, które warto przeczytać? Jest tego mnóstwo i jakoś nie mogę się zdecydować, może macie coś sprawdzonego?
Ja polecam w oczekiwaniu na dziecko 🙂Gaja88 lubi tę wiadomość
-
niezapominajka12345 wrote:Ja mam prenatalne właśnie 14.08 czyli tak jak Ty wizytę u Sz😅😊i to będzie 29+2 więc jak Ty będziesz w27 tc to być może jeszcze za wcześnie ale ja nie wiem, mi się kazał umówic między 28-32, a najlepiej w 30 tc.
Cieszę się że z małą wszystko ok super 😍👍😊
Miałabym prośbę do Ciebie Kochana czy mogłabyś mi sprawdzić i napisać jaka masz wpisana wartość AFI z tego badania drugiego trymestru na pierwszej stronie pod koniec kartki? Płyn owodniowy: Ilość płynu owodniowego... bo jestem ciekawa ile powinnam mieć 🤔 i w którym tygodniu byłaś u Niego? 🤔
Powiedz mi czy tez na następny dzień tak Cię bolał brzuch po tych Jego badaniach? Bo mnie już samo badanie bardzo bolało i aż do dzisiaj normalnie czuje 🙈niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
AFI miałam 15 na połówkowych. W którym tygodniu byłam to niestety nie pamiętam już ale pewnie w połowie tego co zawsze zleca😏🙄😅 połówkowe mnie za bardzo nie bolalo, było dużo lepiej niż na I prenatalnych wtedy i bolało i nawet Plamienia przez to miałam 😏Bąbel wrote:Niezapominajka to My będziemy 14 sierpnia u lekarza prowadzącego a Ty u Sz. 🙈 w ten sam dzień 💁♀️
Miałabym prośbę do Ciebie Kochana czy mogłabyś mi sprawdzić i napisać jaka masz wpisana wartość AFI z tego badania drugiego trymestru na pierwszej stronie pod koniec kartki? Płyn owodniowy: Ilość płynu owodniowego... bo jestem ciekawa ile powinnam mieć 🤔 i w którym tygodniu byłaś u Niego? 🤔
Powiedz mi czy tez na następny dzień tak Cię bolał brzuch po tych Jego badaniach? Bo mnie już samo badanie bardzo bolało i aż do dzisiaj normalnie czuje 🙈Bąbel lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
niezapominajka12345 wrote:AFI miałam 15 na połówkowych. W którym tygodniu byłam to niestety nie pamiętam już ale pewnie w połowie tego co zawsze zleca😏🙄😅 połówkowe mnie za bardzo nie bolalo, było dużo lepiej niż na I prenatalnych wtedy i bolało i nawet Plamienia przez to miałam 😏
Mnie bolało bo moja Księżniczka leżała na brzuszku i pewnie chciał żeby się odwróciła 💁♀️ a Księżniczka niestety postawiła na swoim ❤️ I przez to mam kolejne za 4 tygodnie 🤪niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Polecam „W oczekiwaniu na dziecko” i 2 tomy „Mamy dla mamy” - pierwszy o ciąży, drugi o macierzyństwie (drugiego jeszcze nie skończyłam, jakoś mi brakuje czasu ostatnio 😂)
Gaja88 lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Miala któraś ząb usowany w ciazy? Przed ciąża dalam sobie zrobic plombę w 8 bo noe chcialam wyrywac. Po transferze zaraz mi wypadla (bo to między zebami) i pojechalam zeby mi znów zakleiła. No ale dziś znów wypadla!!!😡😡😡 Nie wiem czy co kilka moesiecy ( tygodni) mam latać ten ząb czy iść wyrwac, ale wyrwanie 8 to pewnie nie taki pryszcz😪
-
Raczej bym odradzała jeśli z zębem nie dzieje się nic złego i nie boli. Każda ósemka jest inna i zależy jak leży może być tak że nie będzie skomplikowana (zależy co wyjdzie na zdjęciu rtg) a może być tak że zakończy się dłutowaniem i możliwymi szwami. Potem jest problem z jedzeniem przez co najmniej tydzień bo trzeba uważać na ranę, dodatkowo jest przepisywany antybiotyk. Zazwyczaj robi się to w znieczuleniu i jest do zniesienia ale potem jak puszcza to nie jest ciekawie. Radzę poczekać i zgłosić dentystce że plomba wypadła :*
-
nick nieaktualnyTa 8 to nie taki diabeł straszny . A moja była specyficzna bo rosła poziomo . Była duża rana i szwy a na drugi dzień jadłam i funkcjonowałam normalnie . Wszystko moim zdaniem zależy od doświadczenia dentysty i tego jak to wykona. Jak masz zaufanego to bym poszła .
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja tylko takie luźne spostrzeżenie mam że od kiedy „ciążowe” medartki przeniosły się na fioletowe forum na „starym” uaktywniło się sporo nowych dziewczyn. Pytają i jakoś taki powiew świeżości nastąpił 😉😂 Chyba rzeczywiście nieświadomie trochę „zaśmiecałyśmy” forum ciążowym tematami 🤔
Antonna dobra robota 👍💪💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 16:18
niezapominajka12345, Anulas, antonna lubią tę wiadomość
-
Hej ja po badaniu połówkowym u Sz mój synuś wazy 430 gram generalnie wszystko ok, do kontroli tylko u Kru miedniczki nerkowe bo nie mógł dokładnie zmierzyć bo pęcherz miał pełny i nie chciał się wysikać 🤣 no i "leciutka" niedomykalność zastawki trójdzielnej ale mówi że on by się tego nie czepiał i że ogólnie wszystko ok 💪 kamień z serca! ❤️
Matilda19, Anulas, Medartka, JustynaFrog, antonna lubią tę wiadomość
-
Matilda19 też tak patrzac na nick bylam w szoku ile nowych..
Szkoda tylko, że nie zaglada tu wiecej juz mam, dużo też miały przeżyć w ciąży i nie jedno by doradzily a tak wszystkiego się nie pamieta. Np. jedna tez miala problem z niskim poziomem płynów owodniowych, pewnie też by cos doradziła. -
Anulas wrote:Matilda19 też tak patrzac na nick bylam w szoku ile nowych..
Szkoda tylko, że nie zaglada tu wiecej juz mam, dużo też miały przeżyć w ciąży i nie jedno by doradzily a tak wszystkiego się nie pamieta. Np. jedna tez miala problem z niskim poziomem płynów owodniowych, pewnie też by cos doradziła. -
Może mamy, które rzadziej wchodza na forum nie wiedzą o tym wątku. Mnie powiem szczerze drażnily wpisy o ciąży w momencie kiedy byłam w czarnej staraniowej dupie. No tak bylo, nie bede kłamać 🤷♀️ I nie mam wyrzutow sumienia 😏 Także jeśli faktycznie pojawiło sie dużo nowych osób to super 👍 Myślę też, że czytaja nas tu niektóre, ale robia to w momentach, kiedy maja na to ochote i humor Miejmy nadzieję, że wkrótce będą mogły sie tu dopisać do listy i cieszyć swoimi ciazami tak jak my
Glonojadek super! Gratuluje udanych polowkowychGlonojadek lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyAnulas wrote:Matilda19 też tak patrzac na nick bylam w szoku ile nowych..
Szkoda tylko, że nie zaglada tu wiecej juz mam, dużo też miały przeżyć w ciąży i nie jedno by doradzily a tak wszystkiego się nie pamieta. Np. jedna tez miala problem z niskim poziomem płynów owodniowych, pewnie też by cos doradziła.
Małowodzie się diagnozujejak AFI jest poniżej 5, tak się obserwuję jak nie ma hipotrofii płodu,najwqznkejsze aby maluszek prawidłowo przybierał, ja właśnie leżałam z pacjentka od dr Braze.. co przeszła do Niego w połowie ciąży i miała małowodzie z hipotrofia płodu , mała przestała rosnąć, problem się zaczyna jak AFI spadnie poniżej 5, ale ostatecznie urodziła w 37+3 tc przez cc zdrowa córeczkę.Bąbel lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja dziś tez dostałam zalecenie leżenia i wstawania tylko do wc:( Plus nospa i relanium. W poniedziałek miałam prenatalne, w USG ok. Fakt, ze wyszłam obolała, już w pon wzięłam nospe. A od wczoraj czuje ból (?) wiadomo gdzie (rwanie, ciągniecie), mam duże wzdęcia (twardy brzuch) i czuje dyskomfort na dole w plecach (raczej to nie ból skurczowy, bardziej taka „ciężkość”/rozpieranie). To 13t2d wg USG. Eeeh, nie kojarzą mi się dobrze takie dolegliwości:( Mam nadzieje jednak, ze tym razem nie będą zwiastowały niczego złego:( A to leżenie... Zastanawiam się, co to daje tak naprawdę.
Helena93 lubi tę wiadomość
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat