X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mógł nie zrobić USG jak tylko zaczęłaś krwawić 😳😳😳😳😡😡😡😡

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde szkoda, że musiałaś się tak boleśnie o tym przekonać😔
    Mnie się wydaje że wielu lekarzy nie przyznaje się do błędów, a o połowie tych błędów w leczeniu nigdy się człowiek nie dowie 🤔
    Masz racje, może rutyna .. może pośpiech.

Może ja jestem w miarę bezproblemowa i tutaj nie mam za bardzo jak ocenić jego prowadzenia, tak czy inaczej nie spotkała mnie zadba przykrość do tej pory z jego strony i oby tak zostało 🙏🏻

Medartka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka szczerze współczuję tego co przeszłaś. Nie powinno tak być .
    Szkoda tylko że zabrakło mu odwagi aby przyznać się do błędu . Taki lekarz to nie lekarz.

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka sama jest moja ocena. Okazał się tchórzem i bezczelnym kłamca:( Nigdy nie chce mieć z tym
    Człowiekiem nic do czynienia i odradzam mimo wszystko każdej, bo nie sztuka jest „leczyć” jak jest wszystko ok - sztuka jest się wykazać, kiedy się coś dzieje, bo to wtedy jest nam potrzebny najbardziej i tak naprawdę dobry lekarz... A nigdy nie wiaodmo, ciąża to niestety z reguły (bo wiaodmo, nie zawsze) 9 miesięcy zagadek i niepewności:(
    Za dużo za dużo wrote:
    Medartka szczerze współczuję tego co przeszłaś. Nie powinno tak być .
    Szkoda tylko że zabrakło mu odwagi aby przyznać się do błędu . Taki lekarz to nie lekarz.

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napisałam do swojego lekarza prowadzącego odnośnie tego AFI i odpisał mi ze narazie mam się nie nie pokoic i czekać do 14 sierpnia 💪🍀✊

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka - przykro mi 😔, ja chodziłam kilka lat temu do dr Jachowskiego, ale na zwykle kontrolę ginekologiczne,był miły, zastanawiałam się o w przypadku ciąży, ale dużo dziewczyn mówi, że dr M.Braz.. to taki anioł stróż i Jego wybrałam.

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz liczyć na stały kontakt SMS/tel z Brazertem? Odpisuje na Twoje pytania? Nie wiesz, czy np będąc na urlopie tez udziela odp SMS?
    Helena93 wrote:
    Medartka - przykro mi 😔, ja chodziłam kilka lat temu do dr Jachowskiego, ale na zwykle kontrolę ginekologiczne,był miły, zastanawiałam się o w przypadku ciąży, ale dużo dziewczyn mówi, że dr M.Braz.. to taki anioł stróż i Jego wybrałam.

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Możesz liczyć na stały kontakt SMS/tel z Brazertem? Odpisuje na Twoje pytania? Nie wiesz, czy np będąc na urlopie tez udziela odp SMS?

Wysłałam zaproszenie 🙂,jedna dziewczyna mi pisała, że jak teraz podczas pandemi była w szpitalu, ciężka sytuacja, doktora akurat niebyloto też byli w kontakcie i jej dużo tłumaczył, aby była spokojniejsza.

• antonna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka ogromnie Ci współczuję takich doświadczeń. Tak myślałam, że coś w tym stylu Cię z nim spotkało, bo pamiętałam, że miałaś ten jajowód usunięty. Myślę, że on się bał odpowiedzialności karnej i sam operował bo było mu wstyd przed innymi lekarzami. Na pewno wiedział, że źle zrobił, szkoda, że kłamał i się nie przyznał. Miejmy nadzieję, że to go czegoś nauczyło i już nigdy więcej nie popełni takiego błędu na jakiejś pacjentce.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby, nie życzę nikomu takiego czegoś. Daj Boże, by pamiętał o sytuacji ze mną i nie dopuścił się więcej takich czynów, bo to było niehumanitarne i podle.
    antonna wrote:
    Medartka ogromnie Ci współczuję takich doświadczeń. Tak myślałam, że coś w tym stylu Cię z nim spotkało, bo pamiętałam, że miałaś ten jajowód usunięty. Myślę, że on się bał odpowiedzialności karnej i sam operował bo było mu wstyd przed innymi lekarzami. Na pewno wiedział, że źle zrobił, szkoda, że kłamał i się nie przyznał. Miejmy nadzieję, że to go czegoś nauczyło i już nigdy więcej nie popełni takiego błędu na jakiejś pacjentce.

m3sxs65g6wavhz7s.png
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjęte:)
    Helena93 wrote:
    Wysłałam zaproszenie 🙂,jedna dziewczyna mi pisała, że jak teraz podczas pandemi była w szpitalu, ciężka sytuacja, doktora akurat niebyloto też byli w kontakcie i jej dużo tłumaczył, aby była spokojniejsza.

m3sxs65g6wavhz7s.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka aż łzy mi się cisnęły do oczu jak to czytałam, tym bardziej że ufałaś lekarzowi i wierzyłaś w jego dobro. Miałaś odwagę to nam opowiedzieć i świadczy to o tym że teraz jesteś tylko silniejsza po tym wszystkim, dobrze że trafiłaś na lekarza który wykazał się zainteresowaniem w przypadku drugiego jajowodu. Trzymam kciuki za Ciebie mocno i kibicuje <3

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mnie mocno w krzyżu boli. Niby czytalam, że na tym etapie może tak być gdy brzuch zaczyna rosnąć ( pomijajac że juz dawno mam brzuch). Mam nadzieję że to przez to mnoe boli a nie że cos sie dzieje 😡😡😡

• antonna Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas jesli Cie to pocieszy to mnie dopadla jakas rwa i jak chodze to ciagnie mi po nerwach od lydki do posladka 😅

Jakie mialyscie dlugie szyjki na USG ostatnio? Mi dr K mierzyla w srode i ja patrze i patrze a tam 6.3 cm!!!! I mowie "No nie!!!! Z taka szyjka to ja nigdy nie urodze!!!!", a ona sie zaczela smiac, ze zmierzyla calosc, ale tylko czesc z tego jest funkcjonalna czy cos i ta "wlasciwa" wyszla 3.2 cm 🤔

Macie zalecony magnez? Mi kazala brać, ale sie zastanawiam czy branie magnezu moze wplynac w pozniejszym czasie na przenoszenie ciąży. Ktoras cos wie?

No i sie pochwale, ze zaczynam czuc jakies konkretniejsze ruchy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 22:39

Gaja88 lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Anulas jesli Cie to pocieszy to mnie dopadla jakas rwa i jak chodze to ciagnie mi po nerwach od lydki do posladka 😅

Jakie mialyscie dlugie szyjki na USG ostatnio? Mi dr K mierzyla w srode i ja patrze i patrze a tam 6.3 cm!!!! I mowie "No nie!!!! Z taka szyjka to ja nigdy nie urodze!!!!", a ona sie zaczela smiac, ze zmierzyla calosc, ale tylko czesc z tego jest funkcjonalna czy cos i ta "wlasciwa" wyszla 3.2 cm 🤔

Macie zalecony magnez? Mi kazala brać, ale sie zastanawiam czy branie magnezu moze wplynac w pozniejszym czasie na przenoszenie ciąży. Ktoras cos wie?

No i sie pochwale, ze zaczynam czuc jakies konkretniejsze ruchy :-)

Dr Sz wpisał szyjke cos ponad 4, a dr K ostatnio nie zmierzyła chyba bo nic nie mówiła i nic nie widzę na tym wykazie z USG.

Fajnie że już czujesz ruchy. U mnie poki co chyba jednorazowy incydent byl☹️

Magnez biore jeszcze na dlugo przed 1 punkcją. Ja od dziecka mam problemy ze skurczami łydek i zapytalam czy moge brac magnez. Od razu chela mag b6 i asparganinan.
    Wiem, że dziewczyny w tajemnicy przed dr odkladaly magnez, ale nie pamietam które z forum tak robily.

Oby ci szybko ten ból przeszedł 🙂

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka z wczoraj 3.6. Mam nadzieję że przy moich dwóch szkrabach będzie jak najdłużej się trzymac;)
    Magnez zaczęłam sama brać bo uaktywnil mi się zespół niespokojnych nóg w nocy i myślałam że oszaleje.
    Chciałabym zapytać czy tylko ja jestem walnięta i mam takie schizy czy to może jednak szersze zjawisko. Chodzi o to że mam czasem obawy ze jak leżę na boku to gniota jakoś dzieci. Niby wiem że to bez sensu A jednak mnie nachodzą takie myśli...🤯

21.09.2020 - ❤❤
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 tyg temu miałam 3,2 a teraz na badaniu u Sz 3,8 (Kru przepisał mi luteinę podjęzykową)

mi Kru w zaleceniach wpisał 2x2 tabl. chela mag b6 - miałam tydzień buntu na magnez i nie stosowałam ale szybko do niego wróciłam :D
    dlatego że coś mnie ciągnęło a to bolało a to coś i coś.. u Sz teraz jak byłam to z tego wszystkiego dostałam na kozetce skurczu w łydce chyba ze stresu :D

Justynka mam poduszkę ciążową - unieruchamia mnie na całą noc :)

Ja ruchy czuję od 16 tygodnia, raz bardziej hasa raz mniej. Czasem aż mnie zaboli a czasem zamartwiam się bo nie czułam go od godziny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2020, 23:12

Myszka93 lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja mocno "skuluje" się na brzuch i jak się budzę w tej pozycji to też się martwię.
    Muszę poduchę kupic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 06:09

• al87 Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka miała 4,5 wiec chyba dobrze 😄ja tez mam wrażenie że jak się bardziej ułożę na brzuchu to mała niema jak się ruszyć 🙈 w ogóle pierwsza ciąża po paru latach starania zrobiła ze mnie „człowieka panikę” o wszystko się martwię i o wszystko się stresuje heh..

Glonojadek lubi tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog ale ponoc najlepiej wlasnie spac i lezec na boku (lewym boku). Wiec faktycznie Twoje martwienie sie, ze zgnieciesz dzieci jest nieuzasadnione hehe.

No ja na pewno wezme magnez jak beda mnie brały skurcze łydek. Po prostu nie chce go brać na zapas. Jedna ciążę mam za soba i w 40 tc moja szyjka miała nadal 3 cm, więc chyba nie mam poki co powodow, zeby sie martwić.

Anulas a mi Sz nie mierzył szyjki! Nie widziałam pomiarow szyjki w dokumencie, który mi wydrukowal. Gdzie Ty to masz?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ