X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Dziewczyny, długo przyjmujecie/przyjmowałyście Prolutex przy ciąży naturalnej? Kazano Wam sprawdzać poziom progesteronu? U mnie zaraz wejście w 14tc, a ciagle to biorę i już się zastanawiam, czy nie od tego tez te „skurcze”/ciagle twardy brzuch...
    P.S. Któraś tu jest jeszcze pod opieka Kru? Macie z nim teraz kontakt podczas jego urlopu? Mi odp, ze mam się kontaktować po 10 sierpnia...:/

Z tego co się orientuję to dr Kru podcza urlopu właśnie tak odpisuje, mówi aby kontaktować się z klinika... kolezace też, tak odpisał,ze jest na urlopie i prosi o kontakt jak wróci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 08:45

• antonna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka ja w ogóle nie bralam prolutexu w tej ciazy. Lutinusa tez nie. Dostalam duohaston 2x1 tak na wszelki wypadek, chociaz progesteron mialam ladny, bo przy becie 60 mIU/ml byl 40 ng/ml. Ja juz tego duphastonu tez nie biorę, chociaz dr K jeszcze 2 tyg kaze mi go brać.

Medartka lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 a jak tam z Twoja beta? Na kiedy masz wizyte umowiona?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Dziewczyny, długo przyjmujecie/przyjmowałyście Prolutex przy ciąży naturalnej? Kazano Wam sprawdzać poziom progesteronu? U mnie zaraz wejście w 14tc, a ciagle to biorę i już się zastanawiam, czy nie od tego tez te „skurcze”/ciagle twardy brzuch...
    P.S. Któraś tu jest jeszcze pod opieka Kru? Macie z nim teraz kontakt podczas jego urlopu? Mi odp, ze mam się kontaktować po 10 sierpnia...:/

Mi Kru na wizycie poinformował pobocznie że podczas urlopu będzie "niedostępny".
    Ja bym spróbowała napisać @ do rejestracji Medartu. Tylko napisz że jesteś od dr Kru swoje imię i nazwisko i prośbę o podpytanie jakiegoś innego lekarza co możesz zrobić w tej sytuacji. Jak siedzę w poczekalni to słyszałam że mogą takie "zapytania" przekazywać same do lekarzy ale jak to faktycznie funkcjonuje nie wiem .. ale możesz spróbować.

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do AB, zobaczymy. Byłam u niego w sobotę, zna temat. Może go pociągnie. Nie chciałam się rozstawać początkowo z medartem, ale chyba jednak... i kierunek ten, co 3/4 ciążowych „Medartek”...:)
    Glonojadek wrote:
    Mi Kru na wizycie poinformował pobocznie że podczas urlopu będzie "niedostępny".
    Ja bym spróbowała napisać @ do rejestracji Medartu. Tylko napisz że jesteś od dr Kru swoje imię i nazwisko i prośbę o podpytanie jakiegoś innego lekarza co możesz zrobić w tej sytuacji. Jak siedzę w poczekalni to słyszałam że mogą takie "zapytania" przekazywać same do lekarzy ale jak to faktycznie funkcjonuje nie wiem .. ale możesz spróbować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 10:39

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dostałam odpowiedz,, proszę o kontakt po powrocie " rozumiem że urlop urlopem ale równie dobrze wystarczyło by odpisać jedno zdanie zamiast tamtego 🙄 zwłaszcza że sam mi kazał do siebie pisać, ja nawet bym o tym nie pomyślała heh🙄😏😅
    Medartka wrote:

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja co prawda po ivf ale chyba wszystkich pokonam z tym prolutexem i duphastonem. Wizyta u K dopiero we wrzesniu. Mam 1 prolutex i 2x duphaston. Nie odłożył mi co prawda bo tyle co przestalam krwawic przed ostatnią wizyta, ale aż do wrzesnia to juz bedzi jakis 22 - 23 tydzien

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam prolutex ale już nie pamiętam do kiedy, brałam 1Xdziennie, coś mi się kojarzy że do zakończenia I trymestru.
    Anulas wrote:
    Kurde ja co prawda po ivf ale chyba wszystkich pokonam z tym prolutexem i duphastonem. Wizyta u K dopiero we wrzesniu. Mam 1 prolutex i 2x duphaston. Nie odłożył mi co prawda bo tyle co przestalam krwawic przed ostatnią wizyta, ale aż do wrzesnia to juz bedzi jakis 22 - 23 tydzien

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Ja przed chwilą miałam swoją pierwszą telerozmowę z diabetolog i szczerze to nic mi to nie dało, 150 zł wyrzucone w błoto, żałuje że się w ogóle zapisałam. Nic (czego ja sama bym nie wiedziała) mi nie powiedziała....bo interesuje się trochę tematem zdrowego odżywiania i w sumie jem prawidłowo, cukry zarówno na czczo jak i po posiłkach według glukometru mam ok, więc dziwne że taka krzywa cukrowa mi wyszła (205 po 1 h od podania glukozy), ale nawet diabetolog się śmiała, że wiadomo że nikt naraz nie je (pije) tyle czystej glukozy, a takto widać że sobie radze z dietą i jest wszystko ok, jeść tak dalej, na maila dostałam zalecenia żywieniowe (kopiuj wklej i tyle..):/ naprawdę strata kasy, nie wiem po co dr Kru tak zalecał kontakt z diabetologiem:/ może myślał że obżeram się cukrami nie wiem hehe ehh no trudno, najważniejsze że odżywiam się zdrowo, cukry nie szaleją i oby tak dalej, wiedzę mam;)

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niezapominajko wrazie potrzeby ty nam bedziesz konsultacje robić 😉

Medartka, niezapominajka12345, Glonojadek, Gaja88 lubią tę wiadomość

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcesz się podzielić zaproponowanym jadłospisem?:)
    niezapominajka12345 wrote:
    Hej dziewczyny
    Ja przed chwilą miałam swoją pierwszą telerozmowę z diabetolog i szczerze to nic mi to nie dało, 150 zł wyrzucone w błoto, żałuje że się w ogóle zapisałam. Nic (czego ja sama bym nie wiedziała) mi nie powiedziała....bo interesuje się trochę tematem zdrowego odżywiania i w sumie jem prawidłowo, cukry zarówno na czczo jak i po posiłkach według glukometru mam ok, więc dziwne że taka krzywa cukrowa mi wyszła (205 po 1 h od podania glukozy), ale nawet diabetolog się śmiała, że wiadomo że nikt naraz nie je (pije) tyle czystej glukozy, a takto widać że sobie radze z dietą i jest wszystko ok, jeść tak dalej, na maila dostałam zalecenia żywieniowe (kopiuj wklej i tyle..):/ naprawdę strata kasy, nie wiem po co dr Kru tak zalecał kontakt z diabetologiem:/ może myślał że obżeram się cukrami nie wiem hehe ehh no trudno, najważniejsze że odżywiam się zdrowo, cukry nie szaleją i oby tak dalej, wiedzę mam;)

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Monia88 a jak tam z Twoja beta? Na kiedy masz wizyte umowiona?

Dzięki, że pytasz, jest pęcherzyk ciążowy i teraz czekam na wizytę serduszkowa, ale kurcze nie mogę się dodzwonic do kliniki, a leki mi się kończą 😕 ehh

Matilda19 lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tylko będę umiała pomoc to jasne 😅😊😍
    Anulas wrote:
    No to niezapominajko wrazie potrzeby ty nam bedziesz konsultacje robić 😉

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dostałam nawet żadnego jadłospisu, nic takiego nie wysyłają 🙄😏👎
    Medartka wrote:
    Nie chcesz się podzielić zaproponowanym jadłospisem?:)

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna - a orientujesz się jakie są terminy do dr M. B? też mam do Niego przejść ze względu na moją szyjkę, tak się z doktorem B umówiłam, ale to po pierwszych prenatalnych, tylko ie wiem jak z terminami

• Anulas Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia wyslalas sms z lista leków, ktore potrzebujesz? Ja tak robię.

Monia88 lubi tę wiadomość

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    Dzięki, że pytasz, jest pęcherzyk ciążowy i teraz czekam na wizytę serduszkowa, ale kurcze nie mogę się dodzwonic do kliniki, a leki mi się kończą 😕 ehh

Ja piszę zawsze @ do nich w sprawie leków. Podaję imię i nazwisko oraz u jakiego lekarza jestem i jakich leków potrzebuje, zazwyczaj tego samego dnia dostaje e-recepte. Ostatnio wysłałam @ po 17 i o 20:20 dostałam e-recepte.

Kciuki za serduszkową wizytę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 18:36

Monia88 lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Hej dziewczyny
    To tylko się cieszyć że nie masz przekczen i na razie bez leków 😉😊 życzę Ci oby było tak do końca ✊ dr Kru musi kierować do diabetologa z cukrzyca bo takie wytyczne🤷🏻‍♀️Wcześniej czytałam że Ci oddział położniczy zamknęli w którym planowałaś rodzic. Musisz sprawdzić czy przyjmują w razie uruchomienia z cukrzyca do porodu bo wiem że nie wszędzie można rodzic w takiej sytuacji

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Ja tez jadę na Prolutexu 1x co dwa dni i Duphaston i tak mam być do 17+ 4 bo wtedy wizyta a co potem to nie wiem. Myśle że to przez nasze krwiaki tak długo bo innego wyjaśnienia nie ma

• Anulas Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Ja tez jadę na Prolutexu 1x co dwa dni i Duphaston i tak mam być do 17+ 4 bo wtedy wizyta a co potem to nie wiem. Myśle że to przez nasze krwiaki tak długo bo innego wyjaśnienia nie ma

Na pewno przez krwiaki. Ale ja na nieszczescie dopirow we wrzesniu mam wizyte. Dr Sz na pewno nie zainteresuje się lekami😡

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ