X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [ja też tak mam hehe, też się boję że gniotę małego jak leżę na boku....zwłaszcza na prawym, bo częściej czuje ze tam przesiaduje😏😅😊😍
    Ja mam kolejna super wiadomość, zamknęli od dzisiaj oddział ginekologiczno-połozniczy i porodówkę w moim mieście bo lekarze nie moga się dogadać z placówka co do kasy heh żal wstępnie zamknęli do 31 października a ja mam termin między 20-28.10😅😅🙄🙈 ciągle coś cholera, teraz jeszcze będę musiała szukać innego szpitala...🙉
    JustynaFrog wrote:
    Moja szyjka z wczoraj 3.6. Mam nadzieję że przy moich dwóch szkrabach będzie jak najdłużej się trzymac;)
    Magnez zaczęłam sama brać bo uaktywnil mi się zespół niespokojnych nóg w nocy i myślałam że oszaleje.
    Chciałabym zapytać czy tylko ja jestem walnięta i mam takie schizy czy to może jednak szersze zjawisko. Chodzi o to że mam czasem obawy ze jak leżę na boku to gniota jakoś dzieci. Niby wiem że to bez sensu A jednak mnie nachodzą takie myśli...🤯

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna, ja byłam co prawda u dr Kru, ale na 2 stronie wydruku w punkcie ocena narządu rodnego mam wpisaną długość szyjki, u mnie było to 41,6 mm. To był jedyny raz kiedy miałam sprawdzaną długość.

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna na drugiej stronie Ocena narzadu rodnego 44,2 mm

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was takie pytanie czy wy też bierzecie jakieś dodatkowe suplementy prenatal Duo czy pregna plus itp ? Bo ja to miałam zapisane i biorę pregna plus. Ale to co tam jest jest nie warte swojej ceny bo raz kobieta w ciąży nie powinna przyjmować oleju rybiego ze względu na zanieczyszczenia tylko z alg brać te omega 3 dwa że w jednej tabletce dziennie jest 100 mg a rekomendacja jest 600 więc musiała bym zjeść 6 sztuk . A reszta to kwas foliowy który biorę osobno i witamina D. Czy nie lepiej było by dokupić tylko te omega 3 dodatkowo zamiast się faszerować tą chemią. co myślicie

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    JustynaFrog ale ponoc najlepiej wlasnie spac i lezec na boku (lewym boku). Wiec faktycznie Twoje martwienie sie, ze zgnieciesz dzieci jest nieuzasadnione hehe.

No ja na pewno wezme magnez jak beda mnie brały skurcze łydek. Po prostu nie chce go brać na zapas. Jedna ciążę mam za soba i w 40 tc moja szyjka miała nadal 3 cm, więc chyba nie mam poki co powodow, zeby sie martwić.

Anulas a mi Sz nie mierzył szyjki! Nie widziałam pomiarow szyjki w dokumencie, który mi wydrukowal. Gdzie Ty to masz?

Mnie na pierwszych prenatalnych Sz badał tylko przez brzuch. Szyjki nie sprawdzał, dopiero teraz na połówkowych. Kru na każdej wizycie mi sprawdza.

niezapominajka12345 - Ty to masz przeżycia :D nie stresuj się jeszcze mnóstwo czasu do października może Cie przyjmą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 13:39

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Dziewczyny mam do was takie pytanie czy wy też bierzecie jakieś dodatkowe suplementy prenatal Duo czy pregna plus itp ? Bo ja to miałam zapisane i biorę pregna plus. Ale to co tam jest jest nie warte swojej ceny bo raz kobieta w ciąży nie powinna przyjmować oleju rybiego ze względu na zanieczyszczenia tylko z alg brać te omega 3 dwa że w jednej tabletce dziennie jest 100 mg a rekomendacja jest 600 więc musiała bym zjeść 6 sztuk . A reszta to kwas foliowy który biorę osobno i witamina D. Czy nie lepiej było by dokupić tylko te omega 3 dodatkowo zamiast się faszerować tą chemią. co myślicie

Biorę omegamed optima forte, tam jest dha z alg, dwie formy kwasu foliowego, żelazo, jod i wit.d.

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • al87 Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łykam prenatal duo i teraz sprawdziłam to tam jest tluszcz z ryb morskich

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Biorę omegamed optima forte, tam jest dha z alg, dwie formy kwasu foliowego, żelazo, jod i wit.d.

też to biorę i Kru zaakceptował

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę prenatal duo szczerze to nawet na skład nie patrzylam🤦

• Anulas Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko. Ogólnie wiadomo , że musimu unikac nadmierne witaminy A i pochodnych również w kosmetykach. Chciałam nakładać zoltko na wlosy, ale ono ma sporo tej witaminy A, czy mogę sobie taki zabieg zrobic czy lepiej odpuścić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas nie wiem jak to z tym jajcem ja kiedyś na włosy olej rycynowy i kisiel z siemienia lnianego kładłam .

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twardy brzuch 1 trym (13t4d). Miałyście taki? Nie, ze czasem twardnieje, tylko nabrzmiały i twardy cały czas, jak taki balon? Borykała się któraś z tym problemem i poznała jego przyczynę? Ja mam ciagle taki, przez to mam zalecone leżenie plus luteinę jeszcze teraz dodatkowo, nospe i relanium ale cały czas jest taki sam. W USG z płodem ok, szyjka tez ok. Jeśli to skurcze - jak pisze w necie - powodują taki stan brzucha, to chyba słabo to wróży, bo co, miałabym cały czas skurcze?! Nie mam zaparć, jem Często małe porcje i zdrowo, trzymam dietę bez laktozy i bez glutenu, wykluczylam cukier.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 22:09

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka ja taki wielki napiety brzuch mialam do 11-12 tygodnia. Nie bolał ale byl duzy i twardy i dr mowila, że skutek pergesteronu. Juz w sumie tu o tym pisalam, że na poczatku ciąży wygladalam jak w 6 miesiacu.
    Dr nic nie sugeruje co to może być?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 22:25

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze „to mogą być takie objawy ciąży po prostu, trzeba obserwować i odpoczywać, leżeć skoro takie sa”. Mój brzuch i jego twardość/napięcie są ciagle takie same od wtorku - duży, twardy, napiety brzuch:(

Helena93 lubi tę wiadomość

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • antonna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Antonna na drugiej stronie Ocena narzadu rodnego 44,2 mm

Wiecie, że nie mam takiego punktu?? Nie zbadał mi szyjki dr Sz :|

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Wiecie, że nie mam takiego punktu?? Nie zbadał mi szyjki dr Sz :|

u mnie Sz na usg I trymestru nie badał szyjki - miałam badanie tylko przez brzuch, teraz na usg II trymestru dopiero mi badał długość szyjki

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    u mnie Sz na usg I trymestru nie badał szyjki - miałam badanie tylko przez brzuch, teraz na usg II trymestru dopiero mi badał długość szyjki

To pewnie u mnie tak samo było, bo też przez brzuch tylko badał :-)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wy pewnie nie macie komstytucjonalnych brzuchów 🤣🤣🤣 i obraz jest na tyle widoczny, że to dopochwowe badanie bylo niepotrzene

Matilda19, JustynaFrog, Gaja88, Glonojadek, Bąbel lubią tę wiadomość

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Bo wy pewnie nie macie komstytucjonalnych brzuchów 🤣🤣🤣 i obraz jest na tyle widoczny, że to dopochwowe badanie bylo niepotrzene

Hahaha 😂😂
    Anulas You made my day.

Anulas lubi tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, długo przyjmujecie/przyjmowałyście Prolutex przy ciąży naturalnej? Kazano Wam sprawdzać poziom progesteronu? U mnie zaraz wejście w 14tc, a ciagle to biorę i już się zastanawiam, czy nie od tego tez te „skurcze”/ciagle twardy brzuch...
    P.S. Któraś tu jest jeszcze pod opieka Kru? Macie z nim teraz kontakt podczas jego urlopu? Mi odp, ze mam się kontaktować po 10 sierpnia...:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 08:31

m3sxs65g6wavhz7s.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ