🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ja tez już po prenatalnych. Na szczęście wszystko ok, ufff... Wizyta u dr Sz rzeczywiście...inna, niż u K czy Kru, ale nie było zle. Mówił podczas USG co bada i czy jest ok itd, wiec dobrze. Ale ja się średnio czuje po badaniu - wszystko mnie w środku boli, wiec zapodalam sobie nospe. Odnośnie Brazerta - chyba naprawdę będzie miał „atak Medartu” Może i ja o nim pomyśle... Ciekawe jak on z kontaktem takim stałym i odpisywaniem na SMSy itd. Bo to jednak (przynajmniej dla mnie) jest istotne, by moc być w „stałym” kontakcie.
Anulas, Glonojadek, Matilda19, Helena93, niezapominajka12345, Gaja88, antonna, Za dużo za dużo lubią tę wiadomość
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
nick nieaktualnyMedartka wrote:Dziewczyny, ja tez już po prenatalnych. Na szczęście wszystko ok, ufff... Wizyta u dr Sz rzeczywiście...inna, niż u K czy Kru, ale nie było zle. Mówił podczas USG co bada i czy jest ok itd, wiec dobrze. Ale ja się średnio czuje po badaniu - wszystko mnie w środku boli, wiec zapodalam sobie nospe. Odnośnie Brazerta - chyba naprawdę będzie miał „atak Medartu” Może i ja o nim pomyśle... Ciekawe jak on z kontaktem takim stałym i odpisywaniem na SMSy itd. Bo to jednak (przynajmniej dla mnie) jest istotne, by moc być w „stałym” kontakcie.
Co prawda jestem u doktora od 20 lipca, ale dał swój numer, jesteśmy w kontakcie, odpisuje na SMS, kazał przesyłać wyniki ciśnień, raz jak napisałam SMS, miał dyżur na porodówce to później oddzwonił. -
Ok, czyli kontakt jest, to dobrze. Zadowolona jesteś z tego przejścia do niego? Możesz coś więcej napisać? Jeśli już pisałaś to cofne się w wątkach, żebyś się nie musiała powtarzać Czujesz się w pełni „zaopiekowana” u niego? W końcu w MedArt sporo badań i tego wszystkiego za nami, zastanawiam sie, jak to jest u innych... i ile kosztują u niego wizyty w ciąży?
Helena93 wrote:Co prawda jestem u doktora od 20 lipca, ale dał swój numer, jesteśmy w kontakcie, odpisuje na SMS, kazał przesyłać wyniki ciśnień, raz jak napisałam SMS, miał dyżur na porodówce to później oddzwonił.
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
o super, witamy😊powodzonka jutro, będzie dobrze. Daj koniecznie znać po wizycie ✊✊✊😊 tak też mam tutaj taka mała czcionkę, na tamtym forum było nieco wygodniej heheBąbel wrote:Udało się 🤪 mogę dodawać wpisy 🤣
Tez macie tutaj taka mini czcionkę? 🙈
Jutro połówkowe u Dr Sz. jestem zestresowana 🤦♀️ Proszę o kciuki ✊🍀❤️Bąbel lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
nick nieaktualnyMedartka wrote:Ok, czyli kontakt jest, to dobrze. Zadowolona jesteś z tego przejścia do niego? Możesz coś więcej napisać? Jeśli już pisałaś to cofne się w wątkach, żebyś się nie musiała powtarzać Czujesz się w pełni „zaopiekowana” u niego? W końcu w MedArt sporo badań i tego wszystkiego za nami, zastanawiam sie, jak to jest u innych... i ile kosztują u niego wizyty w ciąży?
Pewnie po kilku wizytach będę mogła powiedzieć jeszcze więcej🙂, ja sama trafiłam z polecenia, rozmawiałam z dziewczynami, którym prowadził zagrożone ciąże to mówiły, że jak trzeba to zostawał do 23 czy później w gabinecie albo przyjeżdżał jak była potrzeba a nie było Go w dany dzień, zapadają szybkie decyzję jak na obserwacje to na obserwacje, na chwilę obecną jestem zadowolona. Co do cen to doktor ma podobne jak w Medart, za posiewy płaciłam mniej.Medartka lubi tę wiadomość
-
niezapominajka12345 wrote:o super, witamy😊powodzonka jutro, będzie dobrze. Daj koniecznie znać po wizycie ✊✊✊😊 tak też mam tutaj taka mała czcionkę, na tamtym forum było nieco wygodniej hehe
Ja miałam cukier badany w 14 tygodniu teraz mam wizytę w 25 tygodniu i zastanawiam się czy jeszcze raz dostanę skierowanie? 🤔 oby nie 💁♀️
Powiem Ci szczerze ze mam nerwa nie dość ze wizyta to jeszcze ten lekarz i 32 stopnie na dworze 🙈🙈🙈niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Cześć 😊 ja wczoraj tez miałam badania u dr Sz i na szczęście wszystko dobrze. Niedomykalnosc zastawki zniknęła, główka tez zrobiła się bardziej owalna niz okrągła, mała rośnie ( bo będzie dziewczynka) i chętnie współpracuje z doktorem 😄 jedyne co to teraz muszę wyleczyć infekcje układu moczowego bo niestety wyniki z badania ogólnego moczu były kiepskie.. Ale antybiotyk już dostałam wiec działam 😊 z tym terminem to sama nie wiem który brać pod uwagę bo wg Miesiączki to 28.12 a Usg 21.12..
Anulas, Matilda19, Glonojadek, niezapominajka12345, Bąbel lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyal87 wrote:Cześć 😊 ja wczoraj tez miałam badania u dr Sz i na szczęście wszystko dobrze. Niedomykalnosc zastawki zniknęła, główka tez zrobiła się bardziej owalna niz okrągła, mała rośnie ( bo będzie dziewczynka) i chętnie współpracuje z doktorem 😄 jedyne co to teraz muszę wyleczyć infekcje układu moczowego bo niestety wyniki z badania ogólnego moczu były kiepskie.. Ale antybiotyk już dostałam wiec działam 😊 z tym terminem to sama nie wiem który brać pod uwagę bo wg Miesiączki to 28.12 a Usg 21.12..
-
Kochana teraz to do 28 tc będziesz musiala zrobić krzywą cukrową, czyli wypić tą wstrętną glukozę właśnie żeby sprawdzić, czy nie masz cukrzycy ciążowej:/Bąbel wrote:Niezapominajka widziałam właśnie ze coś z cukrami u Ciebie nie tak 🤦♀️ Ale bardzo dużo dziewczyn ma cukrzyce ciążowa 🙊
Ja miałam cukier badany w 14 tygodniu teraz mam wizytę w 25 tygodniu i zastanawiam się czy jeszcze raz dostanę skierowanie? 🤔 oby nie 💁♀️
Powiem Ci szczerze ze mam nerwa nie dość ze wizyta to jeszcze ten lekarz i 32 stopnie na dworze 🙈🙈🙈starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Za dużo za dużo wrote:Który to u ciebie tydzień że już miałaś połówkowe ? Bo jak tak patrzę na terminy porodu to masz identycznie jak ja .
Dokładnie 18+2 a mała jest o tydzień do przodu wiec to były już połówkowe ale za 3 tyg muszę iść do niego na przepływy ponownie bo muszę mieć kontrolowane serduszko. -
nick nieaktualnyAha już sobie przypominam że pisałaś że musisz wcześniej bo macica się zaczyna stawiać.Mozna powiedzieć że mamy równo .
W tej ciąży to ja jestem Tak nie rozgarnięta . Dziewczyny czy wy też tak macie ? Ja co chwile coś zapominam mam chęci ale nie mam siły a on skupieniu się nad czymś nie ma mowy . 🙈 Mam nadzieję że mi na zawsze tak nie zostanie . -
nick nieaktualnyZa dużo za dużo wrote:Aha już sobie przypominam że pisałaś że musisz wcześniej bo macica się zaczyna stawiać.Mozna powiedzieć że mamy równo .
W tej ciąży to ja jestem Tak nie rozgarnięta . Dziewczyny czy wy też tak macie ? Ja co chwile coś zapominam mam chęci ale nie mam siły a on skupieniu się nad czymś nie ma mowy . 🙈 Mam nadzieję że mi na zawsze tak nie zostanie .
Ja dziś mam tzw mózg kalafiorów ciążowy, byłam aptece zrealizować recepty, oczywiście zapomniałam wcześniej podładować telefon i nie wszystkie kody podałam bo się wyłączył , potem okazało się że nie mam porfela, to tego maseczka i upał 🙉, także dziś już resztę dnia w łóżku 🙂 -
Ile placicie za clexane? Myslalam że on kest refundowany kiedys mi tak mowily w aptece wielkopolskiej i poprawili mi w Medarcie recepte i faktycznie noe placilam tak dużo. Dziś nie patrząc wykupilam recepte w innej aptece a tam 155 zl opakowanie!!! 😡😡😡
Dr wszystkie leki wypisuje na jednej recepcieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 14:10
-
nick nieaktualny