X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2020, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tez już po prenatalnych. Na szczęście wszystko ok, ufff... Wizyta u dr Sz rzeczywiście...inna, niż u K czy Kru, ale nie było zle. Mówił podczas USG co bada i czy jest ok itd, wiec dobrze. Ale ja się średnio czuje po badaniu - wszystko mnie w środku boli, wiec zapodalam sobie nospe. Odnośnie Brazerta - chyba naprawdę będzie miał „atak Medartu”:) Może i ja o nim pomyśle... Ciekawe jak on z kontaktem takim stałym i odpisywaniem na SMSy itd. Bo to jednak (przynajmniej dla mnie) jest istotne, by moc być w „stałym” kontakcie.

Anulas, Glonojadek, Matilda19, Helena93, niezapominajka12345, Gaja88, antonna, Za dużo za dużo lubią tę wiadomość

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się 🤪 mogę dodawać wpisy 🤣
    Tez macie tutaj taka mini czcionkę? 🙈
    Jutro połówkowe u Dr Sz. jestem zestresowana 🤦‍♀️ Proszę o kciuki ✊🍀❤️

Matilda19, Helena93, niezapominajka12345, Gaja88, Glonojadek lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Dziewczyny, ja tez już po prenatalnych. Na szczęście wszystko ok, ufff... Wizyta u dr Sz rzeczywiście...inna, niż u K czy Kru, ale nie było zle. Mówił podczas USG co bada i czy jest ok itd, wiec dobrze. Ale ja się średnio czuje po badaniu - wszystko mnie w środku boli, wiec zapodalam sobie nospe. Odnośnie Brazerta - chyba naprawdę będzie miał „atak Medartu”:) Może i ja o nim pomyśle... Ciekawe jak on z kontaktem takim stałym i odpisywaniem na SMSy itd. Bo to jednak (przynajmniej dla mnie) jest istotne, by moc być w „stałym” kontakcie.

Co prawda jestem u doktora od 20 lipca, ale dał swój numer, jesteśmy w kontakcie, odpisuje na SMS, kazał przesyłać wyniki ciśnień, raz jak napisałam SMS, miał dyżur na porodówce to później oddzwonił.

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, czyli kontakt jest, to dobrze. Zadowolona jesteś z tego przejścia do niego? Możesz coś więcej napisać? Jeśli już pisałaś to cofne się w wątkach, żebyś się nie musiała powtarzać:) Czujesz się w pełni „zaopiekowana” u niego? W końcu w MedArt sporo badań i tego wszystkiego za nami, zastanawiam sie, jak to jest u innych... i ile kosztują u niego wizyty w ciąży?
    Helena93 wrote:
    Co prawda jestem u doktora od 20 lipca, ale dał swój numer, jesteśmy w kontakcie, odpisuje na SMS, kazał przesyłać wyniki ciśnień, raz jak napisałam SMS, miał dyżur na porodówce to później oddzwonił.

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o super, witamy😊powodzonka jutro, będzie dobrze. Daj koniecznie znać po wizycie ✊✊✊😊 tak też mam tutaj taka mała czcionkę, na tamtym forum było nieco wygodniej hehe
    Bąbel wrote:
    Udało się 🤪 mogę dodawać wpisy 🤣
    Tez macie tutaj taka mini czcionkę? 🙈
    Jutro połówkowe u Dr Sz. jestem zestresowana 🤦‍♀️ Proszę o kciuki ✊🍀❤️

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Ok, czyli kontakt jest, to dobrze. Zadowolona jesteś z tego przejścia do niego? Możesz coś więcej napisać? Jeśli już pisałaś to cofne się w wątkach, żebyś się nie musiała powtarzać:) Czujesz się w pełni „zaopiekowana” u niego? W końcu w MedArt sporo badań i tego wszystkiego za nami, zastanawiam sie, jak to jest u innych... i ile kosztują u niego wizyty w ciąży?

Pewnie po kilku wizytach będę mogła powiedzieć jeszcze więcej🙂, ja sama trafiłam z polecenia, rozmawiałam z dziewczynami, którym prowadził zagrożone ciąże to mówiły, że jak trzeba to zostawał do 23 czy później w gabinecie albo przyjeżdżał jak była potrzeba a nie było Go w dany dzień, zapadają szybkie decyzję jak na obserwacje to na obserwacje, na chwilę obecną jestem zadowolona. Co do cen to doktor ma podobne jak w Medart, za posiewy płaciłam mniej.

Medartka lubi tę wiadomość

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    o super, witamy😊powodzonka jutro, będzie dobrze. Daj koniecznie znać po wizycie ✊✊✊😊 tak też mam tutaj taka mała czcionkę, na tamtym forum było nieco wygodniej hehe
    Niezapominajka widziałam właśnie ze coś z cukrami u Ciebie nie tak 🤦‍♀️ Ale bardzo dużo dziewczyn ma cukrzyce ciążowa 🙊
    Ja miałam cukier badany w 14 tygodniu teraz mam wizytę w 25 tygodniu i zastanawiam się czy jeszcze raz dostanę skierowanie? 🤔 oby nie 💁‍♀️
    Powiem Ci szczerze ze mam nerwa nie dość ze wizyta to jeszcze ten lekarz i 32 stopnie na dworze 🙈🙈🙈

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • al87 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2020, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😊 ja wczoraj tez miałam badania u dr Sz i na szczęście wszystko dobrze. Niedomykalnosc zastawki zniknęła, główka tez zrobiła się bardziej owalna niz okrągła, mała rośnie ( bo będzie dziewczynka) i chętnie współpracuje z doktorem 😄 jedyne co to teraz muszę wyleczyć infekcje układu moczowego bo niestety wyniki z badania ogólnego moczu były kiepskie.. Ale antybiotyk już dostałam wiec działam 😊 z tym terminem to sama nie wiem który brać pod uwagę bo wg Miesiączki to 28.12 a Usg 21.12..

Anulas, Matilda19, Glonojadek, niezapominajka12345, Bąbel lubią tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Al87 a Ty mialas in vitro, IUI czy to był naturals?

Gratuluje udanych wizyt u dr Sz ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 09:17

Medartka, al87 lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • al87 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Al87 a Ty mialas in vitro, IUI czy to był naturals?

Gratuluje udanych wizyt u dr Sz ❤

Ja miałam dwa razy IUI i ta druga okazała się sukcesem 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    al87 wrote:
    Cześć 😊 ja wczoraj tez miałam badania u dr Sz i na szczęście wszystko dobrze. Niedomykalnosc zastawki zniknęła, główka tez zrobiła się bardziej owalna niz okrągła, mała rośnie ( bo będzie dziewczynka) i chętnie współpracuje z doktorem 😄 jedyne co to teraz muszę wyleczyć infekcje układu moczowego bo niestety wyniki z badania ogólnego moczu były kiepskie.. Ale antybiotyk już dostałam wiec działam 😊 z tym terminem to sama nie wiem który brać pod uwagę bo wg Miesiączki to 28.12 a Usg 21.12..
    Który to u ciebie tydzień że już miałaś połówkowe ? Bo jak tak patrzę na terminy porodu to masz identycznie jak ja .

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana teraz to do 28 tc będziesz musiala zrobić krzywą cukrową, czyli wypić tą wstrętną glukozę właśnie żeby sprawdzić, czy nie masz cukrzycy ciążowej:/
    Bąbel wrote:
    Niezapominajka widziałam właśnie ze coś z cukrami u Ciebie nie tak 🤦‍♀️ Ale bardzo dużo dziewczyn ma cukrzyce ciążowa 🙊
    Ja miałam cukier badany w 14 tygodniu teraz mam wizytę w 25 tygodniu i zastanawiam się czy jeszcze raz dostanę skierowanie? 🤔 oby nie 💁‍♀️
    Powiem Ci szczerze ze mam nerwa nie dość ze wizyta to jeszcze ten lekarz i 32 stopnie na dworze 🙈🙈🙈

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • al87 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Który to u ciebie tydzień że już miałaś połówkowe ? Bo jak tak patrzę na terminy porodu to masz identycznie jak ja .

Dokładnie 18+2 a mała jest o tydzień do przodu wiec to były już połówkowe ale za 3 tyg muszę iść do niego na przepływy ponownie bo muszę mieć kontrolowane serduszko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha już sobie przypominam że pisałaś że musisz wcześniej bo macica się zaczyna stawiać.Mozna powiedzieć że mamy równo .
    W tej ciąży to ja jestem Tak nie rozgarnięta . Dziewczyny czy wy też tak macie ? Ja co chwile coś zapominam mam chęci ale nie mam siły a on skupieniu się nad czymś nie ma mowy . 🙈 Mam nadzieję że mi na zawsze tak nie zostanie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Aha już sobie przypominam że pisałaś że musisz wcześniej bo macica się zaczyna stawiać.Mozna powiedzieć że mamy równo .
    W tej ciąży to ja jestem Tak nie rozgarnięta . Dziewczyny czy wy też tak macie ? Ja co chwile coś zapominam mam chęci ale nie mam siły a on skupieniu się nad czymś nie ma mowy . 🙈 Mam nadzieję że mi na zawsze tak nie zostanie .

Ja dziś mam tzw mózg kalafiorów ciążowy, byłam aptece zrealizować recepty, oczywiście zapomniałam wcześniej podładować telefon i nie wszystkie kody podałam bo się wyłączył , potem okazało się że nie mam porfela, to tego maseczka i upał 🙉, także dziś już resztę dnia w łóżku 🙂

• Anulas Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile placicie za clexane? Myslalam że on kest refundowany kiedys mi tak mowily w aptece wielkopolskiej i poprawili mi w Medarcie recepte i faktycznie noe placilam tak dużo. Dziś nie patrząc wykupilam recepte w innej aptece a tam 155 zl opakowanie!!! 😡😡😡
    Dr wszystkie leki wypisuje na jednej recepcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 14:10

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja prdl... 155 zł ale zdzierstwo. No kurczę nie pomylili się w tej aptece? Ja płacę 35 zł za opakowanie. W małej miejscowej aptece.

21.09.2020 - ❤❤
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stop odwołuje alarm. Mówiłyście o braku skoncentrowania i uwagi 🤔 Przeczytalam pierwsza kwotę a że pod spodem poprawione na 38 to juz nie patrzylam 😡😂

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na ból głowy? 😥 (oprócz drzemki 😆)

Anulas lubi tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz od czego mozesz miec? Ja mam niskie cisnienie i zatoki. Czasami pomoże kawa, czasami inhalacje a czasami 3 dni leżę i nic. Nawet jak śpię to czuję ból.

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ