X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • al87 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja od dziś jestem na polnej. Chyba moja panika przerosła dr K i wysłała mnie na polna😉 ale ja się cieszę bo przynajmniej maleństwo będzie pod kontrola a tych wizyt u dr Sz już miałam dosyć 🙄 we wtorek prawdopodobnie będę miała cc wiec za dużo za dużo będziesz musiała Ty zamknąć rok 2020 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    al87 wrote:
    No właśnie ja od dziś jestem na polnej. Chyba moja panika przerosła dr K i wysłała mnie na polna😉 ale ja się cieszę bo przynajmniej maleństwo będzie pod kontrola a tych wizyt u dr Sz już miałam dosyć 🙄 we wtorek prawdopodobnie będę miała cc wiec za dużo za dużo będziesz musiała Ty zamknąć rok 2020 😉

To witaj w klubie 🙂, ja też dziś miałam przyjęcie....

• antonna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    al87 wrote:

Al87 a jak waga małej?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Al87 dobrze, że już jesteś w tym szpitalu przynajmniej bedziesz spokojniejsza. Za wtorek✊

Helena93 a Ty dlaczego w szpitalu? Cos6przwoczylam? 🤔

al87 lubi tę wiadomość

• al87 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga małej nie jest najgorsza obecnie ma 2750g a do wtorku ma jeszcze szansę przybrać 😊leżę na gin.3 a Ty helena93 gdzie leżysz ?
    Anulas to prawda teraz jestem spokojniejsza ale i tak czuje się taka oszołomiona i nie mogę uwierzyć że to już końcówka ciąży i że za moment przyjdzie na świat nasze cudowne wyczekane i wymarzone maleństwo ❤️ Teraz to już musi być wszystko dobrze 💪

Martynkowo, Kaach lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Al87 to trzymam kciuki za wtorek . 😉
    No nic pogadam dzisiaj z młodą może zechce wyjść jeszcze w tym roku .

al87 lubi tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo wyjasnij jej, że ma szansę załapać się na prezent pod choinką 😉😉😉

Za dużo za dużo lubi tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    al87 wrote:
    Waga małej nie jest najgorsza obecnie ma 2750g a do wtorku ma jeszcze szansę przybrać 😊leżę na gin.3 a Ty helena93 gdzie leżysz ?
    Anulas to prawda teraz jestem spokojniejsza ale i tak czuje się taka oszołomiona i nie mogę uwierzyć że to już końcówka ciąży i że za moment przyjdzie na świat nasze cudowne wyczekane i wymarzone maleństwo ❤️ Teraz to już musi być wszystko dobrze 💪

Waga faktycznie w porzadku! :-) Wiesz, ktory to centyl? A powiedz a to CC we wtorek to ktory to bedzie tydzien ciazy i czemu masz CC?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    al87 wrote:

To trzymam kciuki 🙂✊, ja na Niepłodności.

Anulas u mnie nadciśnienie pierwotne i na końcówce coraz wyższe i kolejny lek mam włączony, walczę z obrzękami, ale jeszcze 4 tygodnie , bo i mnie indukcja w 38🙂

• al87 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Waga faktycznie w porzadku! :-) Wiesz, ktory to centyl? A powiedz a to CC we wtorek to ktory to bedzie tydzien ciazy i czemu masz CC?

Centyl 12 a cc bo mam bardzo nisko łożysko i dr Sz dopatrzył się jakiś naczyń żylnych płodowych przodujących i chyba dr K wzięła pod uwagę całokształt mojej ciąży i chorób dodatkowych. Na początku było mi przykro bo bardzo się nastawiałam na SN dużo czytałam a o cięciu nawet nie myślałam.. we wtorek będę 38+1 i mam nadzieje że to już będzie dobry czas dla małej..

Helena tez trzymam kciuki ✊💪

• antonna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    al87 wrote:
    Centyl 12 a cc bo mam bardzo nisko łożysko i dr Sz dopatrzył się jakiś naczyń żylnych płodowych przodujących i chyba dr K wzięła pod uwagę całokształt mojej ciąży i chorób dodatkowych. Na początku było mi przykro bo bardzo się nastawiałam na SN dużo czytałam a o cięciu nawet nie myślałam.. we wtorek będę 38+1 i mam nadzieje że to już będzie dobry czas dla małej..

Helena tez trzymam kciuki ✊💪

Czasem maja miejsce sytuacje na które nie mamy wpływu. Wazne, że masz czas sie z tym oswoić i rozumiesz i zgadzasz sie z powodami przez które lekarze zdecydowali, ze ciąża powinna zakonczyc sie szybciej i tak a nie inaczej ❤ Lekarze ze szpitala rozumiem, ze podtrzymali zdanie dr K i dr Sz o CC?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 15:26

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • al87 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziś mi powiedzieli ze we wtorek jak tylko skończę 38..

• Lilianaa Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    al87 wrote:
    Tak dziś mi powiedzieli ze we wtorek jak tylko skończę 38..

Ale w cholestaze ciążowej rozwiązuje się ciąże w 38 🙂

• al87 Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianaa wrote:
    Ale w cholestaze ciążowej rozwiązuje się ciąże w 38 🙂

Wiem, wiem że takie zalecenia są ale pozostaje zawsze ta obawa czy to aby napewno już..

• Martyna92 Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2020, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa25 wrote:
    To chyba każdy ma jakieś swoje pprzrkonania, no ale Profesorowie różnią się opiniami między sobą, ha teraz prowadzę ciąże u Profesora z Polnej i On akurat mierzy blizne, też jestem po jednym CC

Dokładnie, to samo tyczy się położnych, moja koleżanka ostatnio była umowiona na poród z położna, no ale akurat była przy innym, który trwał bardzo długo więc zastępowała ja koleżanka, także też nie wiem czy jest to do końca takie super rozwiązanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 06:30

• antonna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna92 wrote:
    Dokładnie, to samo tyczy się położnych, moja koleżanka ostatnio była umowiona na poród z położna, no ale akurat była przy innym, który trwał bardzo długo więc zastępowała ja koleżanka, także też nie wiem czy jest to do końca takie super rozwiązanie.

Ja jestem umowiona z polozna, wiec jwsli urodze SN to moge dac znac czy bylo warto 🙈

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Martyna92 Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Ja jestem umowiona z polozna, wiec jwsli urodze SN to moge dac znac czy bylo warto 🙈

Tutaj jedne dziewczyny chwała natomiast inne mówią, że jest to średnie bo były umowiona z tą konkretną położna, no ale miały w tym czasie innym poród z pacjentka, która też były umówione, wię rodziły z położna, której "nie znały", no ale zawsze jest takie ryzyko.

• Martyna92 Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    al87 wrote:

To się minęłyśmy 🙂, też byłam na gin 3 🙈, ja tydzień temu urodziłam córeczkę, ale z braku postępu porodu miałam CC.

Trzymam kciuki ✊

al87 lubi tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna92 gratuluje🎉🎉🎉

Martyna92 lubi tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna92 wrote:
    Tutaj jedne dziewczyny chwała natomiast inne mówią, że jest to średnie bo były umowiona z tą konkretną położna, no ale miały w tym czasie innym poród z pacjentka, która też były umówione, wię rodziły z położna, której "nie znały", no ale zawsze jest takie ryzyko.

Martyna92 prawda jest taka, ze te moja "znam" z dwoch rozmow telefonicznych 😅 Nie zalamie sie jak bedzie jakas inna, byle dobra i mi pomogła.

Noi i gratulacje!!!! Jak sie czujesz?

Martyna92 lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ