🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie ja od dziś jestem na polnej. Chyba moja panika przerosła dr K i wysłała mnie na polna😉 ale ja się cieszę bo przynajmniej maleństwo będzie pod kontrola a tych wizyt u dr Sz już miałam dosyć 🙄 we wtorek prawdopodobnie będę miała cc wiec za dużo za dużo będziesz musiała Ty zamknąć rok 2020 😉
-
nick nieaktualnyal87 wrote:No właśnie ja od dziś jestem na polnej. Chyba moja panika przerosła dr K i wysłała mnie na polna😉 ale ja się cieszę bo przynajmniej maleństwo będzie pod kontrola a tych wizyt u dr Sz już miałam dosyć 🙄 we wtorek prawdopodobnie będę miała cc wiec za dużo za dużo będziesz musiała Ty zamknąć rok 2020 😉
To witaj w klubie 🙂, ja też dziś miałam przyjęcie.... -
al87 wrote:No właśnie ja od dziś jestem na polnej. Chyba moja panika przerosła dr K i wysłała mnie na polna😉 ale ja się cieszę bo przynajmniej maleństwo będzie pod kontrola a tych wizyt u dr Sz już miałam dosyć 🙄 we wtorek prawdopodobnie będę miała cc wiec za dużo za dużo będziesz musiała Ty zamknąć rok 2020 😉
Al87 a jak waga małej?👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Waga małej nie jest najgorsza obecnie ma 2750g a do wtorku ma jeszcze szansę przybrać 😊leżę na gin.3 a Ty helena93 gdzie leżysz ?
Anulas to prawda teraz jestem spokojniejsza ale i tak czuje się taka oszołomiona i nie mogę uwierzyć że to już końcówka ciąży i że za moment przyjdzie na świat nasze cudowne wyczekane i wymarzone maleństwo ❤️ Teraz to już musi być wszystko dobrze 💪Martynkowo, Kaach lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
al87 wrote:Waga małej nie jest najgorsza obecnie ma 2750g a do wtorku ma jeszcze szansę przybrać 😊leżę na gin.3 a Ty helena93 gdzie leżysz ?
Anulas to prawda teraz jestem spokojniejsza ale i tak czuje się taka oszołomiona i nie mogę uwierzyć że to już końcówka ciąży i że za moment przyjdzie na świat nasze cudowne wyczekane i wymarzone maleństwo ❤️ Teraz to już musi być wszystko dobrze 💪
Waga faktycznie w porzadku! Wiesz, ktory to centyl? A powiedz a to CC we wtorek to ktory to bedzie tydzien ciazy i czemu masz CC?👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyal87 wrote:Waga małej nie jest najgorsza obecnie ma 2750g a do wtorku ma jeszcze szansę przybrać 😊leżę na gin.3 a Ty helena93 gdzie leżysz ?
Anulas to prawda teraz jestem spokojniejsza ale i tak czuje się taka oszołomiona i nie mogę uwierzyć że to już końcówka ciąży i że za moment przyjdzie na świat nasze cudowne wyczekane i wymarzone maleństwo ❤️ Teraz to już musi być wszystko dobrze 💪
To trzymam kciuki 🙂✊, ja na Niepłodności.
Anulas u mnie nadciśnienie pierwotne i na końcówce coraz wyższe i kolejny lek mam włączony, walczę z obrzękami, ale jeszcze 4 tygodnie , bo i mnie indukcja w 38🙂 -
antonna wrote:Waga faktycznie w porzadku! Wiesz, ktory to centyl? A powiedz a to CC we wtorek to ktory to bedzie tydzien ciazy i czemu masz CC?
Centyl 12 a cc bo mam bardzo nisko łożysko i dr Sz dopatrzył się jakiś naczyń żylnych płodowych przodujących i chyba dr K wzięła pod uwagę całokształt mojej ciąży i chorób dodatkowych. Na początku było mi przykro bo bardzo się nastawiałam na SN dużo czytałam a o cięciu nawet nie myślałam.. we wtorek będę 38+1 i mam nadzieje że to już będzie dobry czas dla małej..
Helena tez trzymam kciuki ✊💪 -
al87 wrote:Centyl 12 a cc bo mam bardzo nisko łożysko i dr Sz dopatrzył się jakiś naczyń żylnych płodowych przodujących i chyba dr K wzięła pod uwagę całokształt mojej ciąży i chorób dodatkowych. Na początku było mi przykro bo bardzo się nastawiałam na SN dużo czytałam a o cięciu nawet nie myślałam.. we wtorek będę 38+1 i mam nadzieje że to już będzie dobry czas dla małej..
Helena tez trzymam kciuki ✊💪
Czasem maja miejsce sytuacje na które nie mamy wpływu. Wazne, że masz czas sie z tym oswoić i rozumiesz i zgadzasz sie z powodami przez które lekarze zdecydowali, ze ciąża powinna zakonczyc sie szybciej i tak a nie inaczej ❤ Lekarze ze szpitala rozumiem, ze podtrzymali zdanie dr K i dr Sz o CC?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 15:26
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Nowa25 wrote:To chyba każdy ma jakieś swoje pprzrkonania, no ale Profesorowie różnią się opiniami między sobą, ha teraz prowadzę ciąże u Profesora z Polnej i On akurat mierzy blizne, też jestem po jednym CC
Dokładnie, to samo tyczy się położnych, moja koleżanka ostatnio była umowiona na poród z położna, no ale akurat była przy innym, który trwał bardzo długo więc zastępowała ja koleżanka, także też nie wiem czy jest to do końca takie super rozwiązanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 06:30
-
Martyna92 wrote:Dokładnie, to samo tyczy się położnych, moja koleżanka ostatnio była umowiona na poród z położna, no ale akurat była przy innym, który trwał bardzo długo więc zastępowała ja koleżanka, także też nie wiem czy jest to do końca takie super rozwiązanie.
Ja jestem umowiona z polozna, wiec jwsli urodze SN to moge dac znac czy bylo warto 🙈👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:Ja jestem umowiona z polozna, wiec jwsli urodze SN to moge dac znac czy bylo warto 🙈
Tutaj jedne dziewczyny chwała natomiast inne mówią, że jest to średnie bo były umowiona z tą konkretną położna, no ale miały w tym czasie innym poród z pacjentka, która też były umówione, wię rodziły z położna, której "nie znały", no ale zawsze jest takie ryzyko. -
al87 wrote:Waga małej nie jest najgorsza obecnie ma 2750g a do wtorku ma jeszcze szansę przybrać 😊leżę na gin.3 a Ty helena93 gdzie leżysz ?
To się minęłyśmy 🙂, też byłam na gin 3 🙈, ja tydzień temu urodziłam córeczkę, ale z braku postępu porodu miałam CC.
Trzymam kciuki ✊al87 lubi tę wiadomość
-
Martyna92 wrote:Tutaj jedne dziewczyny chwała natomiast inne mówią, że jest to średnie bo były umowiona z tą konkretną położna, no ale miały w tym czasie innym poród z pacjentka, która też były umówione, wię rodziły z położna, której "nie znały", no ale zawsze jest takie ryzyko.
Martyna92 prawda jest taka, ze te moja "znam" z dwoch rozmow telefonicznych 😅 Nie zalamie sie jak bedzie jakas inna, byle dobra i mi pomogła.
Noi i gratulacje!!!! Jak sie czujesz?Martyna92 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021