X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek Za dużo ja na butelce ale problem ten sam. Na początku łapczywie pije a potem placz odpychanie kilka łyków i fo samo😡😡😡 Wypija porcje ale ile mnie nastresuje niż skończy i oczywiscie musi się zachlysnac🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 07:17

• antonna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Za duzo moze jak sie zaczyna szarpac to zrob orzerwe na odbicie i potem znowu sprobuj dac?

Mamuśka88 lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo, doradca by się przydała, zmiana sposobu przystawienia na pewno, podciąć wędzidełko zawsze można, ale lepiej spróbować innych metod. Nasz tez miał taki etap o którym piszesz, karmie tylko na leżąco, brzuszek do brzuszka, inaczej robi to co piszesz. Potem płacze i jak czytam : uspokój dziecko i przystaw ponownie to dzięki kurde, mój się nie uspokajał nigdy a jeszcze większy szał..
    dla każdego będzie inne rozwiązanie dobre i tutaj laktacyjna by Wam chyba pomogła.

Helena93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena mam do Ciebie pytanie, zapomniałam się zapytać a mam w tym tygodniu podejsc na samo ktg bez wizyty ta za tydzień i czy to trzeba w te dni, które doktor ma gabinet? Czy ewentualnie mogę jakoś przed wizytą u lekarki od cukrzycy ciążowej bo w tym tygodniu mi wypada 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 10:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    Helena mam do Ciebie pytanie, zapomniałam się zapytać a mam w tym tygodniu podejsc na samo ktg bez wizyty ta za tydzień i czy to trzeba w te dni, które doktor ma gabinet? Czy ewentualnie mogę jakoś przed wizytą u lekarki od cukrzycy ciążowej bo w tym tygodniu mi wypada 🤔

Jak miałam ktg 2x w tygodniu to zapisywałam się na pon, śr, albo piątek jak jest doktor, ale myślę, że jak coś to też można w inny dzień na dodatkowe ktg zawsze tam jakiś lekarz jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz pije tylko z butelki ale on za to pije tak łapczywie ze tylko chciałby więcej i więcej, polozna poradziła dzielić porcje na części i między czasie odbijać bo on potrzebuje 15 minut żeby poczuć ze jadł.

Co polecacie na zapalenie pęcherza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ks wrote:
    Nasz pije tylko z butelki ale on za to pije tak łapczywie ze tylko chciałby więcej i więcej, polozna poradziła dzielić porcje na części i między czasie odbijać bo on potrzebuje 15 minut żeby poczuć ze jadł.

Co polecacie na zapalenie pęcherza?

Helena dzięki 🙂

Ja ostatnio miałam lekkie zapalenie pęcherza to miałam brać Urosept i Zurawit razem tak doktor zalecił przeszło, jest jeszcze furagina ale na mnie osobiście nie działa....

Ale_ks lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze ,że w nocy je bez tego cyrku i tak długo sobie ssie aż zaśnie . Czasami tak godzinę z nią siedzę bo tak powoli i ze spokojem pije . No i przychodzi 6 rano i jest impreza . Jak mi się zaczyna tak motać to biorę ja na ręce i uspokajam . Ale zaśnie na 5 minut i od nowa . Byliśmy u lekarza bo myślałam że może gardło ją boli i ma problem z połykaniem ale jest ok .Pani doktor stwierdziła że mała ma kolki. Położna kazała oszukiwać ją smoczkiem ale ona się nim dusi i jeszcze bardziej płacze . I dziś wybraliśmy się do osteopaty żeby sprawdzić miała małe napięcie ale poza tym jest ok. W jelitach zero napięć więc to nie kolki. Kazał dawać probiotyki i powiedział że może mieć taki stres po tej CC i owinięciu pępowiną. A fakt poród był horrorem więc może być coś w tym prawdy . Na pewno mleka ma dosyć bo ładnie przybiera na wadze, i ssie też ładnie . Ale jak tak dalej będzie to faktycznie może doradca laktacyjny coś podpowie . Ah myślałam że to wszystko będzie jakieś prostsze.
    Mamka92 wagę ma piękną. Szybko nadrobiła .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo poczytaj sobie hafija.pl, tam tez był podobny wątek poruszany, bo sama szukałam, problem może być prawdopodobnie z szybkością picia i połykania, mały za mocno ssie, leci mu mocno ale jeszcze nie umie szybko połykać i jest afera przy cycku, mój mnie szarpał, odrywał się, płakał.. jakby kwasek cytrynowy pił 🤨 w nocy cisza, podobno dzieci maja łagodniejszy odruch ssania i spokojniej połykają, kwestia czasu zeby mała nauczyła się tez pic, a laktacja jeszcze się kształtuje. Jeśli fizycznie wszystko wykluczyli to problem może być błahy, ale obserwować trzeba 🙏🏻😉

• MAJKA91 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Tutaj nie jestem pewna, ale to też może być sytuacja z wątroba i wyrzutem czegoś bo to właśnie jest kwestia godzinową i właśnie po CC, kiedyś był mały noworodek nikt nie wiedział o co chodzi i dlaczego to ma taką regułę godzinową i postawili taka diagnozę, po jakim czasie poprostu przeszło. Bym musiała odszukać o co dokładnie chodziło.

O tym też cos słyszałam u koleżanki Najomej jeden z bliźniaków po CC też miał takie akcje i osteopata im to mówił.

Co do tego picia w nocy to fakt mój synek też też piję ładniej, bo jest w pół śnie, jest przyciemnienie ciszej , ale to się wiąże z ulewaniem i tym, że dzieci piją w nocy mniej łapczywie więc Luiza nie do końca się z Tobą zgadzam 😉

Jeżeli mowa jest o kolce jelitowej to okresy nocy są spokojniejsze bo w tym czasie czasie noworodki piją spoko niej a dwa też trzeba 0bserwowac czy takie ataki występują po nakarmieniu i są ściśle z tym związane, gdzie tu może być przyczyną łapczywie picie, nadmiar gazu w jelitach z przekarmienie i z tym się poprostu noworodek źle czuje, czy jest to związane z czasem gdzie nie ma karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 14:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kolki mi to nie wygląda. Mała ma gazy i się jej ładnie odbija nie ma napadów płaczu ani nie dzieje się to o określonej godzinie . Mnie najbardziej denerwuje to że albo kółka albo alergia na laktozę. I nikt nic innego nie zaproponuje. A człowiek się denerwuje bo chciała bym jej jakoś pomóc. Możliwe że powód może być blachy mam nadzieję że nasilać się to nie będzie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewvzyny, czyposalysxie kiedys smsa o tej godzinie 22 do dr Bra?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntaa wrote:
    Dziewvzyny, czyposalysxie kiedys smsa o tej godzinie 22 do dr Bra?

Tak

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ale_ks. Wyslalqm, mam nadzieje ze dr nie obrazi się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntaa wrote:
    Dziękuję Ale_ks. Wyslalqm, mam nadzieje ze dr nie obrazi się.

Na pewno nie ;) co najwyżej odpisze dopiero rano :)

Hiacyntaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ks wrote:
    Na pewno nie ;) co najwyżej odpisze dopiero rano :)
    Pan dr odpisał od razu, krotko i zwięźle, ale cieszę się, że dal znać. Teraz czekam na jutrzejszą wizytę i niepokoje się co to dalej z moją szyjką będzie, bo ja czytam na różnych forach to przy 2,5 juz interweniują.

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, doczekałam się i ja :) 25.01 o godzinie 5:39 po wielu godzinach porodu przyszła na świat Anastazja, waga 2780 g, 53 cm, 10 pkt :) jestem wykończona ale szczęśliwa. :)

Jasiaaa, maraquja, Hiacyntaa, Kaach, Anulas, Glonojadek, antonna, Mamuśka88, Nowa38, Emma_, Kora88, Luluiza, Mamka92, Monia88, Lena91aa lubią tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
    5 IMSI - 06.2025- 3 ❄️
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 gratulacje 😍😍

Monia88, Gaja88 lubią tę wiadomość

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja, wielkie gratulacje. Zdrowia dla Was 😙

Gaja88 lubi tę wiadomość

l22nej28tcppkg68.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja gratulacje 🥰 Odpoczywaj i cieszcie się sobą 🥰☺️🥰🥰☺️

Gaja88 lubi tę wiadomość

‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ