X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek Za dużo ja na butelce ale problem ten sam. Na początku łapczywie pije a potem placz odpychanie kilka łyków i fo samo😡😡😡 Wypija porcje ale ile mnie nastresuje niż skończy i oczywiscie musi się zachlysnac🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 07:17

• antonna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Za duzo moze jak sie zaczyna szarpac to zrob orzerwe na odbicie i potem znowu sprobuj dac?

Mamuśka88 lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo, doradca by się przydała, zmiana sposobu przystawienia na pewno, podciąć wędzidełko zawsze można, ale lepiej spróbować innych metod. Nasz tez miał taki etap o którym piszesz, karmie tylko na leżąco, brzuszek do brzuszka, inaczej robi to co piszesz. Potem płacze i jak czytam : uspokój dziecko i przystaw ponownie to dzięki kurde, mój się nie uspokajał nigdy a jeszcze większy szał..
    dla każdego będzie inne rozwiązanie dobre i tutaj laktacyjna by Wam chyba pomogła.

Helena93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena mam do Ciebie pytanie, zapomniałam się zapytać a mam w tym tygodniu podejsc na samo ktg bez wizyty ta za tydzień i czy to trzeba w te dni, które doktor ma gabinet? Czy ewentualnie mogę jakoś przed wizytą u lekarki od cukrzycy ciążowej bo w tym tygodniu mi wypada 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 10:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    Helena mam do Ciebie pytanie, zapomniałam się zapytać a mam w tym tygodniu podejsc na samo ktg bez wizyty ta za tydzień i czy to trzeba w te dni, które doktor ma gabinet? Czy ewentualnie mogę jakoś przed wizytą u lekarki od cukrzycy ciążowej bo w tym tygodniu mi wypada 🤔

Jak miałam ktg 2x w tygodniu to zapisywałam się na pon, śr, albo piątek jak jest doktor, ale myślę, że jak coś to też można w inny dzień na dodatkowe ktg zawsze tam jakiś lekarz jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz pije tylko z butelki ale on za to pije tak łapczywie ze tylko chciałby więcej i więcej, polozna poradziła dzielić porcje na części i między czasie odbijać bo on potrzebuje 15 minut żeby poczuć ze jadł.

Co polecacie na zapalenie pęcherza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ks wrote:
    Nasz pije tylko z butelki ale on za to pije tak łapczywie ze tylko chciałby więcej i więcej, polozna poradziła dzielić porcje na części i między czasie odbijać bo on potrzebuje 15 minut żeby poczuć ze jadł.

Co polecacie na zapalenie pęcherza?

Helena dzięki 🙂

Ja ostatnio miałam lekkie zapalenie pęcherza to miałam brać Urosept i Zurawit razem tak doktor zalecił przeszło, jest jeszcze furagina ale na mnie osobiście nie działa....

Ale_ks lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze ,że w nocy je bez tego cyrku i tak długo sobie ssie aż zaśnie . Czasami tak godzinę z nią siedzę bo tak powoli i ze spokojem pije . No i przychodzi 6 rano i jest impreza . Jak mi się zaczyna tak motać to biorę ja na ręce i uspokajam . Ale zaśnie na 5 minut i od nowa . Byliśmy u lekarza bo myślałam że może gardło ją boli i ma problem z połykaniem ale jest ok .Pani doktor stwierdziła że mała ma kolki. Położna kazała oszukiwać ją smoczkiem ale ona się nim dusi i jeszcze bardziej płacze . I dziś wybraliśmy się do osteopaty żeby sprawdzić miała małe napięcie ale poza tym jest ok. W jelitach zero napięć więc to nie kolki. Kazał dawać probiotyki i powiedział że może mieć taki stres po tej CC i owinięciu pępowiną. A fakt poród był horrorem więc może być coś w tym prawdy . Na pewno mleka ma dosyć bo ładnie przybiera na wadze, i ssie też ładnie . Ale jak tak dalej będzie to faktycznie może doradca laktacyjny coś podpowie . Ah myślałam że to wszystko będzie jakieś prostsze.
    Mamka92 wagę ma piękną. Szybko nadrobiła .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo poczytaj sobie hafija.pl, tam tez był podobny wątek poruszany, bo sama szukałam, problem może być prawdopodobnie z szybkością picia i połykania, mały za mocno ssie, leci mu mocno ale jeszcze nie umie szybko połykać i jest afera przy cycku, mój mnie szarpał, odrywał się, płakał.. jakby kwasek cytrynowy pił 🤨 w nocy cisza, podobno dzieci maja łagodniejszy odruch ssania i spokojniej połykają, kwestia czasu zeby mała nauczyła się tez pic, a laktacja jeszcze się kształtuje. Jeśli fizycznie wszystko wykluczyli to problem może być błahy, ale obserwować trzeba 🙏🏻😉

• MAJKA91 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Tutaj nie jestem pewna, ale to też może być sytuacja z wątroba i wyrzutem czegoś bo to właśnie jest kwestia godzinową i właśnie po CC, kiedyś był mały noworodek nikt nie wiedział o co chodzi i dlaczego to ma taką regułę godzinową i postawili taka diagnozę, po jakim czasie poprostu przeszło. Bym musiała odszukać o co dokładnie chodziło.

O tym też cos słyszałam u koleżanki Najomej jeden z bliźniaków po CC też miał takie akcje i osteopata im to mówił.

Co do tego picia w nocy to fakt mój synek też też piję ładniej, bo jest w pół śnie, jest przyciemnienie ciszej , ale to się wiąże z ulewaniem i tym, że dzieci piją w nocy mniej łapczywie więc Luiza nie do końca się z Tobą zgadzam 😉

Jeżeli mowa jest o kolce jelitowej to okresy nocy są spokojniejsze bo w tym czasie czasie noworodki piją spoko niej a dwa też trzeba 0bserwowac czy takie ataki występują po nakarmieniu i są ściśle z tym związane, gdzie tu może być przyczyną łapczywie picie, nadmiar gazu w jelitach z przekarmienie i z tym się poprostu noworodek źle czuje, czy jest to związane z czasem gdzie nie ma karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2021, 14:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kolki mi to nie wygląda. Mała ma gazy i się jej ładnie odbija nie ma napadów płaczu ani nie dzieje się to o określonej godzinie . Mnie najbardziej denerwuje to że albo kółka albo alergia na laktozę. I nikt nic innego nie zaproponuje. A człowiek się denerwuje bo chciała bym jej jakoś pomóc. Możliwe że powód może być blachy mam nadzieję że nasilać się to nie będzie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewvzyny, czyposalysxie kiedys smsa o tej godzinie 22 do dr Bra?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntaa wrote:
    Dziewvzyny, czyposalysxie kiedys smsa o tej godzinie 22 do dr Bra?

Tak

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ale_ks. Wyslalqm, mam nadzieje ze dr nie obrazi się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2021, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntaa wrote:
    Dziękuję Ale_ks. Wyslalqm, mam nadzieje ze dr nie obrazi się.

Na pewno nie ;) co najwyżej odpisze dopiero rano :)

Hiacyntaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ks wrote:
    Na pewno nie ;) co najwyżej odpisze dopiero rano :)
    Pan dr odpisał od razu, krotko i zwięźle, ale cieszę się, że dal znać. Teraz czekam na jutrzejszą wizytę i niepokoje się co to dalej z moją szyjką będzie, bo ja czytam na różnych forach to przy 2,5 juz interweniują.

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, doczekałam się i ja :) 25.01 o godzinie 5:39 po wielu godzinach porodu przyszła na świat Anastazja, waga 2780 g, 53 cm, 10 pkt :) jestem wykończona ale szczęśliwa. :)

Jasiaaa, maraquja, Hiacyntaa, Kaach, Anulas, Glonojadek, antonna, Mamuśka88, Nowa38, Emma_, Kora88, Luluiza, Mamka92, Monia88, Lena91aa lubią tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 gratulacje 😍😍

Monia88, Gaja88 lubią tę wiadomość

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja, wielkie gratulacje. Zdrowia dla Was 😙

Gaja88 lubi tę wiadomość

l22nej28tcppkg68.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja gratulacje 🥰 Odpoczywaj i cieszcie się sobą 🥰☺️🥰🥰☺️

Gaja88 lubi tę wiadomość

‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ