🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale_ks, wielkie gratulacjestarania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Ale_ks wrote:My tyle bólu itp a na to wszystko się okazuje ze dziecko to cały ojciec 😂
Kuzwa nic mi nie mow! Juz drugie i znowu caly ojciec 😂
Dziewczyny wspolczuje Wam tych problemow z szyjkami. Nie komentuje tego, bo ten problem mnie akurat nie dotyczyl i nie znam sie na tym. Mam nadzieje, ze wszystkie donosicie ciąże ❤👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualny
-
antonna wrote:Gaja88 widze, ze Twoj termin wybil. Pewnie sie juz niecierpliwisz, co? 🙈
Oj tak, dzisiaj dopadł mnie kryzys. Już na wszystkie sposoby próbuje przekonać małą żeby wyszła, a tu nic
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Kora88 wrote:Ale na czynności życiowe że tak powiem siadałaś? Jeść i toaleta?
Dzięki za Twoją historię, super że jesteście już razem
Na leżąco jakbym jadła to zgaga mnie zabije 🤣. Jeszcze dziś była położna i mowila ze mały siedzi nisko i jak poleze to się podniesie... póki co nadal go czuje w pęcherzu prawie...13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Martynkowo wrote:Ja tam siadam i jem🙈 prysznic tez biorę.
Na leżąco jakbym jadła to zgaga mnie zabije 🤣. Jeszcze dziś była położna i mowila ze mały siedzi nisko i jak poleze to się podniesie... póki co nadal go czuje w pęcherzu prawie...
Załatwiałam wczoraj, że na krzywej cukrowej na kozetce mi pozwolą leżeć ;p -
Kora88 wrote:Ano hehe bo nie da rady niektórych rzeczy na leżąco zrobić:p a położna do domu przychodzi do Ciebie?
Załatwiałam wczoraj, że na krzywej cukrowej na kozetce mi pozwolą leżeć ;pKora88 lubi tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
nick nieaktualnyKora88 wrote:Ale na czynności życiowe że tak powiem siadałaś? Jeść i toaleta?
Dzięki za Twoją historię, super że jesteście już razem
Do jedzenia to tak na półleżąco ale to bardziej ze względu na to synek mi cały czas uciskał na dol i to po prostu bolało jak siedziałam. Do łazienki to wiadomo wszystko normalnieKora88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHiacyntaa wrote:Ale_ks, dziękuję, ze podzielilaś się dobrymi wieściami, wyobrazam sobie co musialas przejść. Chyba Ciebie rozumiem, bo tez w tym samym tygodniu skrocila mi się szyjka, poki co leze, ale w razie czego jest opcja założenia passera lub szwu. Czuje, ze to jest teraz taki czas przetrwania, ufam lekarzowi, dlatego mam nadzieje, ze w czas zareaguje interwencją chirurgiczną aczkowlkek jak zaczynam więcej czytać to widzę, że podejście do szyjek jest batdzo różne. Wszytskiego dobrego dla Was.
P.s. zaczynam tylko myśleć o tym jak wybiorę wozek juz leżeć do końca
Ja całą wyprawkę, wszystko kosmetyczne itd zamawiam z kanapy internetowo, a co do wózka to jeszcze się wstrzymuje i albo mąż z moją siostrą pojadą ( ma 3 dzieci) i coś przetestują i wybiorą, albo jak mi doktor pozwoli później, na jakąś większą aktywność to może sama potestuje 🙈, ske wiem jedno im więcej czytam i oglądam tym coraz trudniej się zdecydować 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 10:08
-
nick nieaktualnyMonia, ja tak samo, juz momentami oczy mnie bolą bo cały czas patrze w telefon. Poki co nic nie kupuje, ale zapisuje wszystkie strony z których chce zrobić zakupy. Co do wózka, to liczę wlasnie na to ze moze pod koniec ciazy uda mi się pojechać do sklepu. Siostra mowi ze najwyżej wyskoczę po porodzie i kupie, ale nie wiem czy wózki sa tak od ręki. Poki co leze, czasami mam twardnienie, tak moze z 4 razy dziennie, moze 5. A Ty?
-
nick nieaktualnyHiacyntaa wrote:Monia, ja tak samo, juz momentami oczy mnie bolą bo cały czas patrze w telefon. Poki co nic nie kupuje, ale zapisuje wszystkie strony z których chce zrobić zakupy. Co do wózka, to liczę wlasnie na to ze moze pod koniec ciazy uda mi się pojechać do sklepu. Siostra mowi ze najwyżej wyskoczę po porodzie i kupie, ale nie wiem czy wózki sa tak od ręki. Poki co leze, czasami mam twardnienie, tak moze z 4 razy dziennie, moze 5. A Ty?
Mi doktor mówił, że do 10 na dobę jest norma, przy problemach z szyjka trzeba bardziej uważać na skurcze czy twardnienia, ja zawsze mówiłam jak mam, doktor sobie sprawdzal jak spiety jest brzuch, jakoś coś to zwiększał leki, ale to na spokojnie trzeba obserwować. Teraz o dziwo mam z max 6 razy dziennie i nieregularne, ale z szyjka nic się nie dzieje, ale to też u każdej jest inaczej.Hiacyntaa lubi tę wiadomość
-
Kora88 wrote:A Wy to czujecie jak jest skurcz? Jak to odróżnić od bólu brzucha?13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
nick nieaktualnyDziewczyny, poradźcie coś proszę bo może nie powinnam panikować, ale to twardnienie brzucha zaczęło mi się jakoś tydzoen temu, od dwóch dni widzę, że pojawiają się te skurcze częściej, dzisiaj będę liczyć ile ich jest. Biorę nospe, wczoraj wzielam nospe forte, bo właściwie dr Bra taką mi zaleca, a ja brałam zwykłą. Dzisiaj mialamtaki skurcz ze brzuch na prawo od pępka uniósł się na kilkanaście sekund. Wozyte mam we środę. Dla przypomnienia moja szyjka krotka 2,5 a 22tc. Czy powinnam jechać na Polną czy to nie wymaga interwencji?
-
Hiacyntaa wrote:Dziewczyny, poradźcie coś proszę bo może nie powinnam panikować, ale to twardnienie brzucha zaczęło mi się jakoś tydzoen temu, od dwóch dni widzę, że pojawiają się te skurcze częściej, dzisiaj będę liczyć ile ich jest. Biorę nospe, wczoraj wzielam nospe forte, bo właściwie dr Bra taką mi zaleca, a ja brałam zwykłą. Dzisiaj mialamtaki skurcz ze brzuch na prawo od pępka uniósł się na kilkanaście sekund. Wozyte mam we środę. Dla przypomnienia moja szyjka krotka 2,5 a 22tc. Czy powinnam jechać na Polną czy to nie wymaga interwencji?13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Hiacynta pewnie bym sprawdziła na IP dla spokoju albo umówiła się do kliniki. Ostatnio Ż mi mówił, że cały brzuch się unosi o ok. 1cm i twardnieje, że jak raz na jakiś czas to się dzieje to Ok, no i tu wyżej dziewczyny pisały że do 10 na dzień tez może być.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2021, 08:51
-
nick nieaktualnyJa strasznie boje się szpitala i kontaktu z lekarzem aby nie uznali mnie za panikare. Mam za sobą ciężkie doświadczenia z lekarzami i jak mam ich o coś prosić to jestem niechętna. Wezmę nospe forte i poczekam, jak będzie ich więcej to faktycznie pojadę. Może te 10 jest faktycznie ilością dozwoloną, pytanie czy tez przy takiej krótkiej szyjce.
-
nick nieaktualnyHiacyntaa wrote:Ja strasznie boje się szpitala i kontaktu z lekarzem aby nie uznali mnie za panikare. Mam za sobą ciężkie doświadczenia z lekarzami i jak mam ich o coś prosić to jestem niechętna. Wezmę nospe forte i poczekam, jak będzie ich więcej to faktycznie pojadę. Może te 10 jest faktycznie ilością dozwoloną, pytanie czy tez przy takiej krótkiej szyjce.
Ja bym napisała do doktora🙂,ale jeżeli po nospie forte nie będzie poprawy to lepiej sprawdzić.