X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta dobrze, że jest dobry i logiczny plan lekarza. Wyciszenie i działanie w razie wu. A który Ty jesteś tydzień?

Dziś miałam taki płaczący dzień, ulało mi się wszystko, że invitro, że problemowa ciąża i ogromny strach każdego dnia. Wpadłam strasznie w tego doła ostatnio i nie mogę się wygrzebać. Nie wiem, czy też tak czasem macie, że czujecie, że już nie macie siły.

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. A jak to jest u Was z magnezem? Macie mutacje mthrf ? Tez mam problemy z szyjka, nie wiem na jakim jest etapie bo dużo leze, ale podzielę się z Wami moim (może głupim) doświadczeniem. Cała ciąże brałam czysty magnez asmag forte. Któregoś razu aptekarz dał mi asmag forte z wit b6. Brałam kilka tyg i strasznie napinal mi sie brzuch. Coś mnie tknęło i poprosiłam męża o zakup starego czystego magnezu. I wiecie co. Napinania zniknęły. Wcześniej miałam ok 10 dziennie, a teraz żadnego. Nie wiem czy którejś to pomoże, ale jeśli chodź jednej to zwróćcie uwagę jaki przyjmujecie ten magnez. Ja mam we wtorek wizytę wiec dowiem się do z szyjka..

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2021, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Dziewczyny. A jak to jest u Was z magnezem? Macie mutacje mthrf ? Tez mam problemy z szyjka, nie wiem na jakim jest etapie bo dużo leze, ale podzielę się z Wami moim (może głupim) doświadczeniem. Cała ciąże brałam czysty magnez asmag forte. Któregoś razu aptekarz dał mi asmag forte z wit b6. Brałam kilka tyg i strasznie napinal mi sie brzuch. Coś mnie tknęło i poprosiłam męża o zakup starego czystego magnezu. I wiecie co. Napinania zniknęły. Wcześniej miałam ok 10 dziennie, a teraz żadnego. Nie wiem czy którejś to pomoże, ale jeśli chodź jednej to zwróćcie uwagę jaki przyjmujecie ten magnez. Ja mam we wtorek wizytę wiec dowiem się do z szyjka..
    Ja mam tę mutację, ale nie wiem, czy ona ma jakiś związek z magnezem? Odpowiada bardziej za przetwarzanie kwasu foliowego.
    Mi na ostatnim ktg wyszły delikatne skurcze i dr zalecił Aspargin, ale jeszcze nie kupiłam. U mnie szyjka obecnie 1.7 cm. Muszę jeszcze trochę wytrwać:)

oar8dqk3vtl5n396.png

2017 - synek (ciąża naturalna)
    17.06 - criotransfer Medart
  • maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2021, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Hiacynta dobrze, że jest dobry i logiczny plan lekarza. Wyciszenie i działanie w razie wu. A który Ty jesteś tydzień?

Dziś miałam taki płaczący dzień, ulało mi się wszystko, że invitro, że problemowa ciąża i ogromny strach każdego dnia. Wpadłam strasznie w tego doła ostatnio i nie mogę się wygrzebać. Nie wiem, czy też tak czasem macie, że czujecie, że już nie macie siły.
    Ja miałam jakis czas temu takie zjazdy mocne, ale ich podłoże to był bardziej lek przed depresja porodowa, o którą otarlam się przy pierwszym synku. Jakoś w połowie ciąży, gdy dotarło do mnie, że ta ciaza naprawdę się dzieje :), to lęk się nasilił. Baaaardzo nie chce przechodzić przez to ponownie, ciągle wierzę, że jestem już madrzejsza i bardziej wyluzowana jeśli chodzi o "obsługę noworodka" i drugi raz się nie poddam temu. No, ale z tyłu głowy gdzieś to jest. Mi pomogła bardzo szczera rozmowa z mężem i wizyta u terapeutka, która mi wtedy pomogła.
    Jeśli czujesz, że emocje Cie przerastają, to warto z takiej pomocy skorzystać.

oar8dqk3vtl5n396.png

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2021, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maraquja wrote:
    Ja mam tę mutację, ale nie wiem, czy ona ma jakiś związek z magnezem? Odpowiada bardziej za przetwarzanie kwasu foliowego.
    Mi na ostatnim ktg wyszły delikatne skurcze i dr zalecił Aspargin, ale jeszcze nie kupiłam. U mnie szyjka obecnie 1.7 cm. Muszę jeszcze trochę wytrwać:)
    Ponoć jak jest mthrf to nie tylko metylowany kwas ale każdy lek powinien być metylowany. W tym tez magnez. :)
    Ja aspargin biorę cały czas bo miałam takie skurcze w łydkach, że chciałam sobie nogi obciąć 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2021, 23:50

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Marzenaaa Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Ponoć jak jest mthrf to nie tylko metylowany kwas ale każdy lek powinien być metylowany. W tym tez magnez. :)
    Ja aspargin biorę cały czas bo miałam takie skurcze w łydkach, że chciałam sobie nogi obciąć 🙄

Ja to bardziej słyszałam, że jak się bierze przez dłuższy zaś ten sam magnez to może poprostu po pewnym czasie przestać działać i trzeba zmienić na inny, ale ta mutacja ma związek z folianiami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenaa, wyobrazam sobie jak lezenie w szpitalu moze dobić, trzymam kciuki zebys juz mogla wrócić do domu, jak jest lepsze samopoczucie psychiczne to i wszelkie objawy są mniej odczuwalne.

Kora, mysle ze nasze ciaze zawsze będą wywoływać niepokoj, z drugiej strony zauważam po sobie ze jestem cały czas w trybie przetrwania, wiec nawet nie mam za dużo energii na jakieś aktywności nawet kanapowe. Energia idzie na czekanie i "martwienie się", trudno to przezwyciężyć dlatego przestałam od siebie oczekiwać.Wazne żebyśmy jadly, piły i wypoczywały.to wszystko dla dziecka. A ja mam teraz 22+5 wg miesiaczki a wg usg u Sz 24+0.

Martynkowo, ja mam mutacje i biorę aspargin, nie slyszalam o korelacji z magnezem tylko z folianami.

Kora88 lubi tę wiadomość

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Kru mi mówił, ze powinnam brać czysty magnez . Wiec już nie wiem jak to jest 🤷🏼‍♀️ Ale pomogło.

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Lena91aa Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Właśnie Kru mi mówił, ze powinnam brać czysty magnez . Wiec już nie wiem jak to jest 🤷🏼‍♀️ Ale pomogło.

Mi się zdaje, że to kwestia poprostu zmiany magnezu, może na ten lepiej zareagowałaś, jak w szpitalu dziewczyna leżą pod pompami z magnezem 72 h to tam jest poprostu standardowy magnez a pomaga,a też pewnie większą część ma ta mutacje.

• Lena91aa Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 - a u Ciebie jak? Ja rzadko zagląda ale po siwaczku widzę, że to już 32 tc zaraz...

Gaja- Gratulacje 🙂

Gaja88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena91aa wrote:
    Monia88 - a u Ciebie jak? Ja rzadko zagląda ale po siwaczku widzę, że to już 32 tc zaraz...

Gaja- Gratulacje 🙂

A dziękuję, że pytasz🙂, pomału do przodu, od dwóch dni mam insuline więc ogarniam temat, dzisiaj mam jakiś śpiący dzień, nie mam na nic siły 🙄, ogólnie jeszcze nie całe dwa miesiące ☺️

Kora 88 - ja też ten tydzień mam jakiś ciężki, ale już wszystko nie boli, Kejuz mi kryzys przeszedł i dopinam zakupy dla córki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam jeszcze podpytać, macie jakieś sprawdzone strony aby zamówić wyprawkę, kosmetyki,? 🤔

Martynkowo a Ty jak się czujesz z myślą, że to już 3 trymestr?, jesteśmy na podobnym etapie, kolejna będzie chyba maraquja a potem My 🙂

Martynkowo lubi tę wiadomość

• maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    Miałam jeszcze podpytać, macie jakieś sprawdzone strony aby zamówić wyprawkę, kosmetyki,? 🤔

Martynkowo a Ty jak się czujesz z myślą, że to już 3 trymestr?, jesteśmy na podobnym etapie, kolejna będzie chyba maraquja a potem My 🙂

Ja wszystkie kosmetyczno-higieniczne rzeczy zamówiłam na Gemini. Wrzuciłam wszystko do koszyka i chyba jeszcze przez 2-3 tygodnie jak coś mi się przypomniało, to dorzucałam.

Co do ciuszków, kocyków, śpiworków, recznikow, to wszystko mam po starszym, wiec nie pomogę:) dokupiłam dosłownie kilka sztuk ciuszków na slodkisen.com.pl

Monia88 lubi tę wiadomość

oar8dqk3vtl5n396.png

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2021, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:

Monia póki co to odliczam dni i tygodnie 🙈. Już się nie mogę doczekać ale mam stresa z porodem. Z drugiej strony przecież każda kobieta rodzi wiec ogarnę.
    A jak Twoje nastawienie? Na jakim jesteście etapie? My kończymy pokoik, zaraz zacznę prac i prasować 🙈.

Ej dziewczyny nie wiem czy słyszałyście ale od marca w medarcie wizyty położnicze 300zl 😤

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj, to już popłynęli z cenami...

Dziewczyny, a wiecie juz w jakim szpitalu będziecie rodzic? I co Was do niego przekonało? Ja poprzedni porod miałam w Raszei, ale tam nie chce wracać i teraz chyba sw. Rodziny, ew. Lutycka...

oar8dqk3vtl5n396.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maraquja wrote:

Dziewczyny, a wiecie juz w jakim szpitalu będziecie rodzic? I co Was do niego przekonało? Ja poprzedni porod miałam w Raszei, ale tam nie chce wracać i teraz chyba sw. Rodziny, ew. Lutycka...

Ja rodzę na Polnej, ale tam pracuje mój lekarz prowadzący więc nawet nie biorę innego szpitala pod uwagę.

Martynkowo nastawienie o dziwo mam dobre, raczej tak mi się zdaje, zobaczyny jak to będzie jak wybije godzina W 🙈, a jestem na etapie właśnie wyprawki, ciuszki, rzeczy kosmetyczne, do tej pory bardziej oglądałam a teraz już zamawiam, niedługo meneli przyjadą 🙂

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo przyznał, że magnez jakiś mąż kupił w aptece i łykam raz kiedyś, nawet nie pomyślałam o tym, że lepiej jakiś specjalny brać.. w pon u Ż na wizycie zapytam.

Dzięki dziewczyny za info, że też macie doliny. Chciałam skorzystać z jakiegoś psychologa ale podobno obłożeni są teraz bardzo, no i jak znaleść jakiegoś w miarę dobrego..

Co do wyprawki dopiero zaczęłam oglądać rzeczy, ale rzeczywiście rzeczy apteczne najłatwiej zamówić chyba na gemini, a co do reszty to masakra bo jest tego tak dużo, że ciężko wyselekcjonować które rzeczy mogą być dobre jakościowo, a które to tylko ładna strona www. Jak znajdziecie coś fajnego możecie wrzucić tu ;) Mi podobają się komplety z Jukki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 10:50

Nadzieja88 lubi tę wiadomość

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Martynkowo przyznał, że magnez jakiś mąż kupił w aptece i łykam raz kiedyś, nawet nie pomyślałam o tym, że lepiej jakiś specjalny brać.. w pon u Ż na wizycie zapytam.

Dzięki dziewczyny za info, że też macie doliny. Chciałam skorzystać z jakiegoś psychologa ale podobno obłożeni są teraz bardzo, no i jak znaleść jakiegoś w miarę dobrego..

Co do wyprawki dopiero zaczęłam oglądać rzeczy, ale rzeczywiście rzeczy apteczne najłatwiej zamówić chyba na gemini, a co do reszty to masakra bo jest tego tak dużo, że ciężko wyselekcjonować które rzeczy mogą być dobre jakościowo, a które to tylko ładna strona www. Jak znajdziecie coś fajnego możecie wrzucić tu ;) Mi podobają się komplety z Jukki.

Ubranka zaczęłam dziś oglądać w HM, Newbie i Smyk a kokony, kocyki urzekły mnie z Lanila 🙂 a to kosmetyki to faktycznie Gemini

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 13:41

Kora88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli szukacie albo zastanawiacie się ma fizjoterapią uroginekologiczną, polecam Urosilesia w Poznaniu🥰

Anulas lubi tę wiadomość

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maraquja wrote:

Pytałaś o opinię o Lutyckiej, wiec już mogę się wypowiedzieć.
    Wczoraj wyszłyśmy do domu, ostatnie 24 godziny Nastka spędziła na oddziale neonatologicznym, bo dostała żółtaczki, ale na szczęście szybko spadło i wyszłyśmy. Ale od początku. Najpierw porodówka, polozna z która rodziłam była fantastyczna, gdyby nie ona to nie wiem jak bym dała radę. Doradzała co robić, jakie pozycje przybierać, jak oddychać, akceptowała wszystko co wpisałam w plan porodu, nie naciskała na przyspieszanie akcji mimo, że wszystko trwało długo. Jeśli chodzi o znieczulenie to ja za późno poprosiłam i już nie było opcji wiec rodziłam tylko z gazem. Ale byłam umówiona z polozna ze poproszę sama ;) Po porodzie mąż był ze mna jeszcze Ok 2 godzin, mała była z nim kiedy mi zakładali szwy, jeszcze na sali położna pomogła mi przystawić małą do piersi. Na oddziale było Ok, co chwila ktoś przychodził i pytał czy potrzebna jest pomoc, czy coś pokazać. Trafiłam tez na dyżur położnej laktacyjnej i z tego co widziałam chodziła od sali do sali i proponowała pomoc. To co zauważyłam jeśli chodzi o opiekę nad dzieckiem, jeśli cokolwiek zaniepokoi lekarza od razu organizuje konsultacje, u mojej małej był ortopeda wezwany. Robią dziecku dużo badań, sprawdzali też wędzidełko i jeśli jest potrzeba podcięcia to robią to na miejscu. Jak dziecko trafia na noworodki to można z nim siedzieć, dodatkowo dzwonią jak maluch się obudzi na jedzenie lub np po pobraniu krwi trzeba go poprzytulać (strasznie mnie to rozczuliło).
    Trochę się rozpisałam, ale jestem na świeżo i gdybym miała jeszcze raz rodzić na bank bym wybrała jeszcze raz Lutycką.

Tylko trzeba sobie zorganizować coś do jedzenia, bo tam nie ma diety mamy jak na polnej, są 3 posiłki, ostatni około 17.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 16:04

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ