X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2021, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    Ja rodzę na Polnej, ale tam pracuje mój lekarz prowadzący więc nawet nie biorę innego szpitala pod uwagę.

Martynkowo nastawienie o dziwo mam dobre, raczej tak mi się zdaje, zobaczyny jak to będzie jak wybije godzina W 🙈, a jestem na etapie właśnie wyprawki, ciuszki, rzeczy kosmetyczne, do tej pory bardziej oglądałam a teraz już zamawiam, niedługo meneli przyjadą 🙂

Ja miałam ostatnie kilka dni przed porodem kryzys, jak jeszcze czekaliśmy na oddziale aż będą napływać skurcze itd bo akurat sąsiadki najpierw jedna potem druga szła do porodu ja jeszcze nie 🙈ale potem już było ciężko ale pięknie.

Dasz radę i trzymam ✊

Ja też apteczne rzeczy zamawiałam z Gemini

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 16:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraquja to już lepiej jedz na Lutycką 👀

• maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Maraquja to już lepiej jedz na Lutycką 👀
    O, a dlaczego?

oar8dqk3vtl5n396.png

2017 - synek (ciąża naturalna)
    17.06 - criotransfer Medart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w moim osobistym otoczeniu coraz więcej kobiet żałuje porodu w św, ja sama należę do tego grona i mało jest pozytywów które mogłabym przekazać, oczywiście już kiedyś poruszaliśmy ten temat- wszystko zależy od zmiany i lekarza na których trafisz. 🙈

• maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, ja właśnie w bliskim otoczeniu mam dużo zadowolonych ze Sw. Rodziny (siostra, bratowa, 2 przyjaciolki), ale jedna koleżanka ma rzeczywiście traumę po tym szpitalu. A napisz proszę w skrócie, co Ci się nie podobało?
    Gaja, dziekuje za info, brzmi zachęcająco:)

oar8dqk3vtl5n396.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo jak luluiza odradzam sw rodziny. Pomimo iż uratowali małą to na samą myśl o tym szpitalu ryczeć mi się chce .

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Luiza napisała, w szpitalu nie leczą nas mury tylko ludzie i zależy na kogo się trafi poprostu, na jakiego człowieka lekarza, ja na Lutyckiej przeżyła horror podczad CC, ja osobiście nie polecam tego szpitala, ale mam takie anie inne doświadczenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również polecam św. Rodzinę. Trafiłam na fantastyczny zespół. 💚

Luluiza lubi tę wiadomość

• maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, no i właśnie po powyższych postach widać, jak skrajne opinie mogą być o tych samych szpitalach :)
    Ja z kolei wszystkim odradzać będę Raszei a z pewnością jest mnóstwo zadowolonych z tego szpitala kobiet (i sama takie znam)...

Maggy lubi tę wiadomość

oar8dqk3vtl5n396.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, często punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Chciałabym móc powiedzieć, że polecam, ale niestety nie mogę 😕

Dziwnym trafem znajome które tam rodziły, skończyły na zabiegowych porodach vaccum lub kleszcze. Dziwnym trafem porody pospieszane.. Byłam pewna że mój będzie inny, No był inny - urodziłam sama. Z siniakami na nogach od trzymania pozycji typu żaba do porodu, trzymał mnie lekarz.

Złożyłam skargę do izby lekarskiej w Poz.

Ps. Ten sam lekarz, który obsługiwał mój poród był ostatnio w Polsat News.. mąż zmarłej kobiety i dziecka walczy o 3 mln odszkodowania od Polnej, gdzie wtedy ten sam lekarz pracował.
    To chyba mam szczęście ze żyjemy i jakoś się udało wyjść z tego cało😕

To naprawdę nie tak łatwo przechodzi przez usta, pisać o tym tez nie łatwo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza tak jak piszesz wszystko zależy od tego na jaki zespół się trafi .
    Moje emocje trochę minęły ale robić CC jak jeszcze miałam czucie !! ? To nie był poród to była rzeźnia.

• antonna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeny dziewczyny co Was tam spotkalo podczas tych porodów?! @Luluiza chyba wiem o ktorym lekarzu piszesz. Kolezanka prowadziła u niego ciążę. Ponoc wszystkie pacjentki namawia na CC. Pewnie dlatego, że mu tamta pacjentka zmarła. Nie wiem co sie wydarzylo podczas Twojego porodu, ale ta koncowka faktycznie brzmi zle, wiec ciesze sie, ze wszystko sie dobrze skonczylo!

Ja porownujac szpital na Polnej i sw rodziny wole Polna. Bardziej podobalo mi sie to, ze wszystko co robili z dzieckiem robili przy mnie. Byla doradczyni laktacyjna, ktora przychodzila kilka razy dziennie i studentki, ktore oferowaly swoja pomoc :-) Co do porodu to nie porownam, bo w Sw. Rodzinie mialam CC a teraz SN. Natomiast jakims trafem w Sw Rodzinie jest ostatnio bardzo duzo CC. Do sposobu przeprowadzenia CC nie moge sie przyczepic. Wszystko przebieglo bardzo dobrze.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg ocen szpitala kobiet po porodzie właśnie Raszeja ma świetne recenzje, ja znam 2 dziewczyny po trudnych porodach i mówią że naprawdę lekarze się spisali, gorzej z laktacyjnymi na położnictwie, ale to tylko słyszałam, nie leżałam tam.

Niektóre szpitale maja swój schemat działania, z tego co tutaj wydedukowałam.
    Raszeja podobno słynie z naturalnego przebiegu z minimalna ingerencja medyczną, chciałabym przeżyć taki poród gdzie jestem informowana, traktowana z szacunkiem, pytana czy można mnie zbadać, respektowania pozycji do porodu..
    wyciągnęłam swoją dokumentacje po porodzie i jest tak konstruktywnie napisana, że nie ma się do czego przyczepić 😂

Ktoś tutaj może potwierdzić Raszeje ?

• antonna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Luluiza z ta pozycjs do porodu to wydaje mi sie, ze musisz trafic na polozna, ktora umie odbierac porody w innrj pozycji niz na lezaco. Jak masz taka co tego nie praktykuje to lepiej niech sie na Tobue nie uczy hehe. Ale rozumiem Cie. Jakbym miala jeszcze rodzic to chcialabym tez w innej pozycji sprobowac 😅 Ale nie wiem czy maz sie zgodzi na trzecie i czy nawet jak sie zgodzi to czy nam sie to uda heh

Luluiza lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodówki na Raszei nie wypowiem się, bo miałam cc. Moja koleżanka tam rodziła naturalnie 2 razy i pierwszy porod zakończył się vacuum, ale mimo to wróciła tam na drugi porod i ten juz przebiegł ok, ale również z nacięciem. Tego nie oceniam, bo być może inaczej się nie dało. Na położnictwie moim zdaniem średnio ale bez tragedii - jedynie o pomoc laktacyjna trzeba się za każdym razem bardzo prosić, niektóre pomagają chętniej, inne z laska. Ale dla mnie największy minus, to neonatologia- mój mały akurat tam trafił na jakiś czas i panie traktowały mnie tam jak intruza i tak ogólnie rzecz biorąc zabiły moja laktacje, podając mm mimo mojego sprzeciwu i eskalacji tematu do oddziałowej.poza tym, duży minus Raszei jest taki, że jeśli dziecko musi zostać choć jeden dzień dłużej niz mama (np. Żółtaczka albo spadek wagi pow. 10%), to nie ma szans, aby mama została razem z dzieckiem.

oar8dqk3vtl5n396.png

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Wg ocen szpitala kobiet po porodzie właśnie Raszeja ma świetne recenzje, ja znam 2 dziewczyny po trudnych porodach i mówią że naprawdę lekarze się spisali, gorzej z laktacyjnymi na położnictwie, ale to tylko słyszałam, nie leżałam tam.

Niektóre szpitale maja swój schemat działania, z tego co tutaj wydedukowałam.
    Raszeja podobno słynie z naturalnego przebiegu z minimalna ingerencja medyczną, chciałabym przeżyć taki poród gdzie jestem informowana, traktowana z szacunkiem, pytana czy można mnie zbadać, respektowania pozycji do porodu..
    wyciągnęłam swoją dokumentacje po porodzie i jest tak konstruktywnie napisana, że nie ma się do czego przyczepić 😂

Ktoś tutaj może potwierdzić Raszeje ?

Moja siostra tam rodziła i mówila że było ok. Poród SN, ciaza bez komplikacji. A jest jedną z tych co nie lubi szpitali i niechętnie opowiada o takich sprawach.

Mi w Trzciance pediatra skomentował "że taki trudny przypadek to w Poznaniu powinnam zostać i nie rozumie czemu tu przyjechałam że im za to nie płacą i oni nie są szpitalem referencyjnym, niech kliniczka się tym zajmie" dodam iż zaszłam w ciążę naturalnie i ciąża bezproblemowa. Ale widziałam człowieka przez chwilę. Kru wczoraj mi między wierszami powiedział że pępowina nie powinna sama odpaść i co dziwniejsze nikt ze mną o tym nie rozmawiał i dopiero na wypisie zobaczyłam. Ale ważne że wszystko skończyło się dobrze i maly jest zdrów. Za dużo jeśli będziesz miała ochotę napisz co tam było z Twoim porodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 18:42

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie jest coraz mniej lekarzy, którzy rozmawiają z pacjentem u mają dla nich czas, czy ja nie wiem jak to inaczej napisać, sama w pierwszej ciąży byłam 3 tygodnie w szpitalu, ciąże prowadziłam w Medart to myślałam, że naprawdę zwariuje z każdy mówił co innego, jedna położna, że będą jutro badania, później się okazywało, że zmiana planów i badań nie będzie, lekarze też nie informują co będzie robione, Ty się musisz sama dowiadywać tylko nie wiadomo kogo jak brak lekarza decyzyjnego na oddziale będzie jutro ale czy znajdzie czas 🙈a rezydent mało wie, ogólnie, człowiek ma dosc.

• martysia28 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Tak jak Luiza napisała, w szpitalu nie leczą nas mury tylko ludzie i zależy na kogo się trafi poprostu, na jakiego człowieka lekarza, ja na Lutyckiej przeżyła horror podczad CC, ja osobiście nie polecam tego szpitala, ale mam takie anie inne doświadczenia
    również nie polecam Lutyckiej i też miałam cc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same widzicie, trudno wybrać dobry szpital, trzeba trafić na ludzi😉

• martysia28 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Luluiza tak jak piszesz wszystko zależy od tego na jaki zespół się trafi .
    Moje emocje trochę minęły ale robić CC jak jeszcze miałam czucie !! ? To nie był poród to była rzeźnia.
    mhm to ja chyba przeżyłam to samo.. tzn nie był to ból taki jak na żywca ale czułam pieczenie a chyba nie powinnam podczas cięcia, dodatkowo odczucia bólowe podczas szycia, jakby ktoś mi wkładał wszystko z powrotem do ciała. Myślałam, że cc nie boli a czuje się tylko szarpnięcia podczas wyciągania dziecka.
    dodam, że po znieczuleniu cięcie powinno się rozpocząć po 20 minutach a u mnie na pwno tyle nie czekali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 15:28

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ