X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggle wrote:
    Hej dziewczyny, jestem tu nowa... Bo dopiero co tydzień temu okazało się, że jestem w ciąży :) Piszę do was z moim "problemem", a mianowicie bólem brzucha. Jest on przewlekły, nie pomaga na niego nospa, podczas chodzenia i siedzenia ból się nasila. Czy możecie coś podpowiedzieć jak sobie pomóc? Myślę, żeby poprosić doktora o zwolnienie, bo mam bardzo stresującą pracę oraz dużo chodzenia, wyjazdów...

Gratulacje 🙂

Ja też miałam dość długo bóle brzucha czy miesiączkowe, jak jeszcze byłam u dr A B to też zalecał nospe w sumie przeszło z czasem trwania ciąży, ale pojawiły si inne...może to też być reakcja po stymulacji, ja jak miałam do UIU to to z 3 tygodnie miałam dość mocno wzdęty brzuch.

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno do Was nie zaglądałam, ale nie mam kompletnie czasu. W wolnej chwili nadrobię.
    Mam zaplanowaną wizytę w tym tygodniu u dr Sz. III trymestr, ogólnie mam już lekarza u siebie w mieście i mówiłam, że do dr Sz. już nie pójdę przez jego aspołeczność i zachowanie, ale sentymentalnie jestem związana z Medartem. Czuje się też pewniej jak mi dwóch lekarzy ogląda dziecko, aczkolwiek aktualny lekarz stwierdził, że to badanie po prostu ocenia rozwój płodu i tyle. Jakie jest Wasze zdanie na temat badania III trymestru u Sz.? Jechać 150 km, czy odpuścić, bo dwa dni później mam u swojego lekarza wizytę..

uwo9s65govurilvf.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam badanie 3 trymestru u Szy i zauwazyl jakies szmery na serduszku u małego. Ogólnie przy dwóch badaniach nie wykrył tego, a nagle na 3 tak i to w zależności od przyłożenia sondy...
    Kru mówił żeby się umówić do Szy jeszcze raz i to potwierdzić, ale raczej nie będę się umawiać bo Szy sam nie był do końca przekonany o tych szmerach.

Dziewczyny dajcie znać jak wizyty. Ja mam jutro. Ciekawe jak pierunska szyjka.

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Ja miałam badanie 3 trymestru u Szy i zauwazyl jakies szmery na serduszku u małego. Ogólnie przy dwóch badaniach nie wykrył tego, a nagle na 3 tak i to w zależności od przyłożenia sondy...
    Kru mówił żeby się umówić do Szy jeszcze raz i to potwierdzić, ale raczej nie będę się umawiać bo Szy sam nie był do końca przekonany o tych szmerach.

Dziewczyny dajcie znać jak wizyty. Ja mam jutro. Ciekawe jak pierunska szyjka.
    Trzymamy kciuki. Ja mam w przyszłym tyg.

oar8dqk3vtl5n396.png

2017 - synek (ciąża naturalna)
    17.06 - criotransfer Medart
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, szyjka dosłownie 2,3 mm zeszła. Niestety malutka przestała rosnąć, tzn. uciekł jej tydzień, jutro pilne badanie u Sz. Jestem załamana i nie wiem co się dzieje, Ż mówił, że Sz zdecyduje co dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 17:47

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Jestem po wizycie, szyjka dosłownie 2,3 mm zeszła. Niestety malutka przestała rosnąć, tzn. uciekł jej tydzień, jutro pilne badanie u Sz. Jestem załamana i nie wiem co się dzieje, Ż mówił, że Sz zdecyduje co dalej.
    Jak przestała rosnąć ?! Mi Kru tez się czepiał wagi, bo wcześniej rósł szybciej...
    Pamiętaj kochana, ze co by się nie działo to takie maluszki ratują już na polnej!! Musi być dobrze!!!
    Ile maluch wazy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 19:22

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagle przestała przybierać na wadze :( czułam tez od wczoraj słabsze ruchy. Na tyle to poważne, że z dnia na dzień usg u dr Sz załatwili na cito. Wazy 1kg.
    Dojeżdżam z Zielonej Góry, ale aż nie wiem czy jakiejś torby jutro nie spakować do szpitala w razie czego, nie wiem czego mogę się spodziewać u Sz. Dam jutro znać, ale jestem przerażona.

8.08 transfer
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Nagle przestała przybierać na wadze :( czułam tez od wczoraj słabsze ruchy. Na tyle to poważne, że z dnia na dzień usg u dr Sz załatwili na cito. Wazy 1kg.
    Dojeżdżam z Zielonej Góry, ale aż nie wiem czy jakiejś torby jutro nie spakować do szpitala w razie czego, nie wiem czego mogę się spodziewać u Sz. Dam jutro znać, ale jestem przerażona.
    Jezu kochana trzymam kciuki. O której jutro masz ? Będę myśleć cały dzień o Tobie! Spakuj torbę w razie czego. Pamiętaj, ze dziewczynki są waleczniejsze !!

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88-będzie dobrze ✊✊, daj jutro znać.

U mnie po wizycie ok, szyjka się skróciła, ale doktor mówił, że jest dobrze, wszystko trzyma, za tydzień mam wizytę i zadecydujemy czy będą podane sterydy czy nie będzie takiej potrzeby.

Martynkowo za jutro ✊

maraquja, antonna, kinga25 lubią tę wiadomość

• maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Hm...1 kg w 27 tc to chyba dobra waga..
    Usg ma spory błąd pomiaru, mam nadzieję, że jutro się wszystko wyjaśni na plus :*

oar8dqk3vtl5n396.png

2017 - synek (ciąża naturalna)
    17.06 - criotransfer Medart
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 w razie czego się spakuj. Jutro doktor sprawdzi i będzie wiadomo. Nie denerwuj się na zapas, to wszystko dla dobra maluszka. 😘

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam sobie listę do szpitala w razie czego, zwłaszcza, że to nie moje miasto i nikt nie podrzuci mi czegos od ręki..wizyta o 14. Dziękuje Dziewczyny za wsparcie.

Monia88- cieszę się, że u Ciebie dobrze.

8.08 transfer
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora, tez będę jutro trzymała kciuki za Ciebie, uwazam ze Sz to dobry specjalista, trzeba mu zaufać. A gdybys byla nawet na Polnej i czego potrzebowała to służę pomocą, z resztą sama w najbliższych dniach tam trafie. Bylam dzisiaj u dr Bra, przełożyłam ze środy na dzisiaj. Szyjka w sumie bez zmian, bo nadal 2,3 jednak miekka i tym razem stwierdził że wezmie mnie do szpitala żeby zbadać i zobaczyć co dalej. W sumie 4 dni temu byla taka sama sytuacja i uwazal ze będę mieć te same leki w domu, ale wiecie co może lepiej, ze mnie przebadają bo od kilku dni jestem zaniepokojona każdym objawem. Mysle czy jest coś szczególnego co potrzeba w szpitalu?

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Hiacynta.
    Co do rzeczy to raczej klasycznie: odzież, przybory toaletowe, tabletki, telefony.

8.08 transfer
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntaa wrote:
    Kora, tez będę jutro trzymała kciuki za Ciebie, uwazam ze Sz to dobry specjalista, trzeba mu zaufać. A gdybys byla nawet na Polnej i czego potrzebowała to służę pomocą, z resztą sama w najbliższych dniach tam trafie. Bylam dzisiaj u dr Bra, przełożyłam ze środy na dzisiaj. Szyjka w sumie bez zmian, bo nadal 2,3 jednak miekka i tym razem stwierdził że wezmie mnie do szpitala żeby zbadać i zobaczyć co dalej. W sumie 4 dni temu byla taka sama sytuacja i uwazal ze będę mieć te same leki w domu, ale wiecie co może lepiej, ze mnie przebadają bo od kilku dni jestem zaniepokojona każdym objawem. Mysle czy jest coś szczególnego co potrzeba w szpitalu?

Ja jak bylam dwa razy najpierw szew, potem obserwacja to na pewno trochę swojego jedzenia,(aczkolwiek jest sklepik) na dzień dresy, do badania koszule, internet, przybory toaletowe,

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2021, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maraquja wrote:
    Hm...1 kg w 27 tc to chyba dobra waga..
    Usg ma spory błąd pomiaru, mam nadzieję, że jutro się wszystko wyjaśni na plus :*

Tez mi się zdaje, że to jest dobra waga jak na ten tydzień w pierwszej ciąży w tym tygodniu Synek miał wagę około 970 g i było dobrze. Ale zapewne jutro się wyjaśni

• Lena91aa Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2021, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88-super wieści ✊

Kora ✊ za jutro i za inne dziewczyny z wizytami.

Hiacynta - zapewne taka hospitalizacja dobrze Ci zrobi na psychikę, będzie dpvrzev

Hiacyntaa lubi tę wiadomość

• antonna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kora kciuki za wizyte. Mam nadzieje, ze przepływy sa ok i to tylko falszywy alarm tak jak u mnie było. Moja corka w 27+0 miala 950 g. Ale rozumiem, ze u Ciebie dr bardziej zaniepokoil fakt, ze dziecko malo przybrało na wadze, a nie sama waga. USG u dr Sz duzo wyjasni. Czekamy na wiesci z wizyty

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntaa wrote:

@Hiacynta swoj kubek i sztuce (moze to oczywiste, ale dla mnie nie bylo 🙈). Do tego ja lubiłam zabrac swoje masło, bo mało dawali. W kuchni jest czajnik i lodówka, wiec mozna cos schowac. O 17 jest ostatni posilek, wiec mozna sobie cos zabrac jeszcze na pozniejsze godziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 13:28

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    @Hiacynta swoj kubek i sztuce (moze to oczywiste, ale dla mnie nie bylo 🙈). Do tego ja lubiłam zabrac swoje masło, bo mało dawali. W kuchni jest czajnik i lodówka, wiec mozna cos schowac. O 17 jest ostatni posilek, wiec mozna sobie cos zabrac jeszcze na pozniejsze godziny.
    To ja jeszcze dodam słuchawki do tel, butelkę dafi i klapki pod prysznic.

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ