🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymaggle wrote:Hej dziewczyny, jestem tu nowa... Bo dopiero co tydzień temu okazało się, że jestem w ciąży Piszę do was z moim "problemem", a mianowicie bólem brzucha. Jest on przewlekły, nie pomaga na niego nospa, podczas chodzenia i siedzenia ból się nasila. Czy możecie coś podpowiedzieć jak sobie pomóc? Myślę, żeby poprosić doktora o zwolnienie, bo mam bardzo stresującą pracę oraz dużo chodzenia, wyjazdów...
Gratulacje 🙂
Ja też miałam dość długo bóle brzucha czy miesiączkowe, jak jeszcze byłam u dr A B to też zalecał nospe w sumie przeszło z czasem trwania ciąży, ale pojawiły si inne...może to też być reakcja po stymulacji, ja jak miałam do UIU to to z 3 tygodnie miałam dość mocno wzdęty brzuch. -
Hej dziewczyny, dawno do Was nie zaglądałam, ale nie mam kompletnie czasu. W wolnej chwili nadrobię.
Mam zaplanowaną wizytę w tym tygodniu u dr Sz. III trymestr, ogólnie mam już lekarza u siebie w mieście i mówiłam, że do dr Sz. już nie pójdę przez jego aspołeczność i zachowanie, ale sentymentalnie jestem związana z Medartem. Czuje się też pewniej jak mi dwóch lekarzy ogląda dziecko, aczkolwiek aktualny lekarz stwierdził, że to badanie po prostu ocenia rozwój płodu i tyle. Jakie jest Wasze zdanie na temat badania III trymestru u Sz.? Jechać 150 km, czy odpuścić, bo dwa dni później mam u swojego lekarza wizytę..
-
Ja miałam badanie 3 trymestru u Szy i zauwazyl jakies szmery na serduszku u małego. Ogólnie przy dwóch badaniach nie wykrył tego, a nagle na 3 tak i to w zależności od przyłożenia sondy...
Kru mówił żeby się umówić do Szy jeszcze raz i to potwierdzić, ale raczej nie będę się umawiać bo Szy sam nie był do końca przekonany o tych szmerach.
Dziewczyny dajcie znać jak wizyty. Ja mam jutro. Ciekawe jak pierunska szyjka.13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Martynkowo wrote:Ja miałam badanie 3 trymestru u Szy i zauwazyl jakies szmery na serduszku u małego. Ogólnie przy dwóch badaniach nie wykrył tego, a nagle na 3 tak i to w zależności od przyłożenia sondy...
Kru mówił żeby się umówić do Szy jeszcze raz i to potwierdzić, ale raczej nie będę się umawiać bo Szy sam nie był do końca przekonany o tych szmerach.
Dziewczyny dajcie znać jak wizyty. Ja mam jutro. Ciekawe jak pierunska szyjka.
2017 - synek (ciąża naturalna)
17.06 - criotransfer Medart
-
Jestem po wizycie, szyjka dosłownie 2,3 mm zeszła. Niestety malutka przestała rosnąć, tzn. uciekł jej tydzień, jutro pilne badanie u Sz. Jestem załamana i nie wiem co się dzieje, Ż mówił, że Sz zdecyduje co dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 17:47
-
Kora88 wrote:Jestem po wizycie, szyjka dosłownie 2,3 mm zeszła. Niestety malutka przestała rosnąć, tzn. uciekł jej tydzień, jutro pilne badanie u Sz. Jestem załamana i nie wiem co się dzieje, Ż mówił, że Sz zdecyduje co dalej.
Pamiętaj kochana, ze co by się nie działo to takie maluszki ratują już na polnej!! Musi być dobrze!!!
Ile maluch wazy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 19:22
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Nagle przestała przybierać na wadze czułam tez od wczoraj słabsze ruchy. Na tyle to poważne, że z dnia na dzień usg u dr Sz załatwili na cito. Wazy 1kg.
Dojeżdżam z Zielonej Góry, ale aż nie wiem czy jakiejś torby jutro nie spakować do szpitala w razie czego, nie wiem czego mogę się spodziewać u Sz. Dam jutro znać, ale jestem przerażona. -
Kora88 wrote:Nagle przestała przybierać na wadze czułam tez od wczoraj słabsze ruchy. Na tyle to poważne, że z dnia na dzień usg u dr Sz załatwili na cito. Wazy 1kg.
Dojeżdżam z Zielonej Góry, ale aż nie wiem czy jakiejś torby jutro nie spakować do szpitala w razie czego, nie wiem czego mogę się spodziewać u Sz. Dam jutro znać, ale jestem przerażona.13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
nick nieaktualnyKora88-będzie dobrze ✊✊, daj jutro znać.
U mnie po wizycie ok, szyjka się skróciła, ale doktor mówił, że jest dobrze, wszystko trzyma, za tydzień mam wizytę i zadecydujemy czy będą podane sterydy czy nie będzie takiej potrzeby.
Martynkowo za jutro ✊maraquja, antonna, kinga25 lubią tę wiadomość
-
Kora88 wrote:Nagle przestała przybierać na wadze czułam tez od wczoraj słabsze ruchy. Na tyle to poważne, że z dnia na dzień usg u dr Sz załatwili na cito. Wazy 1kg.
Dojeżdżam z Zielonej Góry, ale aż nie wiem czy jakiejś torby jutro nie spakować do szpitala w razie czego, nie wiem czego mogę się spodziewać u Sz. Dam jutro znać, ale jestem przerażona.
Usg ma spory błąd pomiaru, mam nadzieję, że jutro się wszystko wyjaśni na plus :*
2017 - synek (ciąża naturalna)
17.06 - criotransfer Medart
-
Właśnie zrobiłam sobie listę do szpitala w razie czego, zwłaszcza, że to nie moje miasto i nikt nie podrzuci mi czegos od ręki..wizyta o 14. Dziękuje Dziewczyny za wsparcie.
Monia88- cieszę się, że u Ciebie dobrze. -
nick nieaktualnyKora, tez będę jutro trzymała kciuki za Ciebie, uwazam ze Sz to dobry specjalista, trzeba mu zaufać. A gdybys byla nawet na Polnej i czego potrzebowała to służę pomocą, z resztą sama w najbliższych dniach tam trafie. Bylam dzisiaj u dr Bra, przełożyłam ze środy na dzisiaj. Szyjka w sumie bez zmian, bo nadal 2,3 jednak miekka i tym razem stwierdził że wezmie mnie do szpitala żeby zbadać i zobaczyć co dalej. W sumie 4 dni temu byla taka sama sytuacja i uwazal ze będę mieć te same leki w domu, ale wiecie co może lepiej, ze mnie przebadają bo od kilku dni jestem zaniepokojona każdym objawem. Mysle czy jest coś szczególnego co potrzeba w szpitalu?
-
nick nieaktualnyHiacyntaa wrote:Kora, tez będę jutro trzymała kciuki za Ciebie, uwazam ze Sz to dobry specjalista, trzeba mu zaufać. A gdybys byla nawet na Polnej i czego potrzebowała to służę pomocą, z resztą sama w najbliższych dniach tam trafie. Bylam dzisiaj u dr Bra, przełożyłam ze środy na dzisiaj. Szyjka w sumie bez zmian, bo nadal 2,3 jednak miekka i tym razem stwierdził że wezmie mnie do szpitala żeby zbadać i zobaczyć co dalej. W sumie 4 dni temu byla taka sama sytuacja i uwazal ze będę mieć te same leki w domu, ale wiecie co może lepiej, ze mnie przebadają bo od kilku dni jestem zaniepokojona każdym objawem. Mysle czy jest coś szczególnego co potrzeba w szpitalu?
Ja jak bylam dwa razy najpierw szew, potem obserwacja to na pewno trochę swojego jedzenia,(aczkolwiek jest sklepik) na dzień dresy, do badania koszule, internet, przybory toaletowe, -
maraquja wrote:Hm...1 kg w 27 tc to chyba dobra waga..
Usg ma spory błąd pomiaru, mam nadzieję, że jutro się wszystko wyjaśni na plus :*
Tez mi się zdaje, że to jest dobra waga jak na ten tydzień w pierwszej ciąży w tym tygodniu Synek miał wagę około 970 g i było dobrze. Ale zapewne jutro się wyjaśni -
@Kora kciuki za wizyte. Mam nadzieje, ze przepływy sa ok i to tylko falszywy alarm tak jak u mnie było. Moja corka w 27+0 miala 950 g. Ale rozumiem, ze u Ciebie dr bardziej zaniepokoil fakt, ze dziecko malo przybrało na wadze, a nie sama waga. USG u dr Sz duzo wyjasni. Czekamy na wiesci z wizyty👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Hiacyntaa wrote:Kora, tez będę jutro trzymała kciuki za Ciebie, uwazam ze Sz to dobry specjalista, trzeba mu zaufać. A gdybys byla nawet na Polnej i czego potrzebowała to służę pomocą, z resztą sama w najbliższych dniach tam trafie. Bylam dzisiaj u dr Bra, przełożyłam ze środy na dzisiaj. Szyjka w sumie bez zmian, bo nadal 2,3 jednak miekka i tym razem stwierdził że wezmie mnie do szpitala żeby zbadać i zobaczyć co dalej. W sumie 4 dni temu byla taka sama sytuacja i uwazal ze będę mieć te same leki w domu, ale wiecie co może lepiej, ze mnie przebadają bo od kilku dni jestem zaniepokojona każdym objawem. Mysle czy jest coś szczególnego co potrzeba w szpitalu?
@Hiacynta swoj kubek i sztuce (moze to oczywiste, ale dla mnie nie bylo 🙈). Do tego ja lubiłam zabrac swoje masło, bo mało dawali. W kuchni jest czajnik i lodówka, wiec mozna cos schowac. O 17 jest ostatni posilek, wiec mozna sobie cos zabrac jeszcze na pozniejsze godziny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 13:28
Hiacyntaa lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:@Hiacynta swoj kubek i sztuce (moze to oczywiste, ale dla mnie nie bylo 🙈). Do tego ja lubiłam zabrac swoje masło, bo mało dawali. W kuchni jest czajnik i lodówka, wiec mozna cos schowac. O 17 jest ostatni posilek, wiec mozna sobie cos zabrac jeszcze na pozniejsze godziny.
Hiacyntaa lubi tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka