X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na każdym kroku jakieś problemy... 🤦 Trzymam za Was wszystkie kciuki✊🙏
    U nas tez problem. Mała nie chce pić (albo nie może 🤷). Dzis mamy lekarza. Oby to cos lekkiego. Położna straszy zapaleniem układu moczowego. Jak czytam to wtedy takim noworodkom antybiotyk podają tylko w szpitalu😪 Z tego stresu jeszcze mam mało pokarmu 😡😡😡 Jak to przy infekcjach takie potrzebne.

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po badaniu u Sz, mała zdrowa, waga ok. 1180 g. Przepływy wszystkie też Ok. Doktora Ż zaniepokoiła wczoraj nie sama waga, tylko to że nagle bardzo mało urosła w ciągu 2 tygodni, nie tyle ile powinna, a w dodatku od niedzieli słabiej ją czuje: mniej kopie, słabiej i rzadziej. Sz mówił, że rzeczywiście tempo wzrostu zmalało tak jakby dwukrotnie, ale to może być taka natura. 2 komory w głowie też są rożnej wielkości, ale w normie, powiedział że na jego widok to może być po prostu też taka natura a jak nie to przy kolejnej wizycie kontrolnej dostanę numer do dobrego radiologa, który sprawdzi to po porodzie. Pytałam też o te słabe ruchy i tu powiedział, że nie jest duchem świętym i muszę to obserwować sama (w sumie racja).
    Powiem Wam, że przepłakałam pół nocy, kondycja psychiczna jest tragiczna, ale uspokoił mnie, bo powiedział że wg niego mała jest zdrowa. Trzeba poczekać i zobaczyc jaki będzie przyrost za 2 tyg. Martwią mnie te słabsze i rzadsze ruchy, ale może szukam teraz dziury w całym.

Dziękuje Wam bardzo za wsparcie :* i trzymam kciuki dalej za wszystkie szyjki i maluchy, które są już na zewnątrz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 18:07

maraquja, Glonojadek, Monia88, Gaja88 lubią tę wiadomość

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że wszystko na ten moment jest w prawidłowo. Obserwuj ruchy bo to ważne i trzymam kciuki za dalsze przyrosty! 👍

My dziś po szczepieniu, cały dzień wyjęty z życia ale już lepiej. Co się obudził to płacz i ryk. Ale z każdą pobudka lepiej ☺️

Anulas daj znać co i jak potem. Jak to nie je? Nie chce ssać?

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Kasia0490 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 - napisałam do Ciebie wiadomość na priv zobacz proszę 🙂

Ps - Gratulacje udanej wizyty 🙂Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 18:43

Monia88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo - zakończysz pozytywnie dzień? 🙂 Jak po wizycie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora, to dobre wieści, wierze, ze dr Sz dobrze wszytsko sprawdził. Rozumiem, ze ta niepewnosc jest najgorsza, ale postaraj się tez zrelaksować, zrobić coś przyjemnego dla siebie. Maluszek tez pewnie czuje Twoj stres.

Kora88 lubi tę wiadomość

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    Martynkowo - zakończysz pozytywnie dzień? 🙂 Jak po wizycie?
    Tak ja bardzo pozytywnie 🙈. Nawet Kru powiedział, ze same dobre wiadomości :D.
    Szyjka ma 3,56cm wiec mega się wydłużyła. Jest w normie. Mały łobuz ma już 1800g wiec waga tez w normie ❤️. Nadal mam prowadzić oszczędny tryb życia ale nie stricte reżim łóżkowy. Jedyny minus taki, ze młody się ułożył posladkowo i trochę słabiej go czuje. Ale staram się nie panikować w końcu byłam dziś na wizycie i było ok 🤷🏼‍♀️. Kontrola za 3 tyg i ktg 🙈. Kru mówił, ze mam dużo wód płodowych wiec może się kręcić jeszcze. Ale czułam, ze inaczej się ułożył bo zawsze czułam go po bokach a dziś cisza ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 21:27

Kora88, Glonojadek, Gaja88, Kaach lubią tę wiadomość

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości :) ☘️

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Lena91aa Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Tak ja bardzo pozytywnie 🙈. Nawet Kru powiedział, ze same dobre wiadomości :D.
    Szyjka ma 3,56cm wiec mega się wydłużyła. Jest w normie. Mały łobuz ma już 1800g wiec waga tez w normie ❤️. Nadal mam prowadzić oszczędny tryb życia ale nie stricte reżim łóżkowy. Jedyny minus taki, ze młody się ułożył posladkowo i trochę słabiej go czuje. Ale staram się nie panikować w końcu byłam dziś na wizycie i było ok 🤷🏼‍♀️. Kontrola za 3 tyg i ktg 🙈. Kru mówił, ze mam dużo wód płodowych wiec może się kręcić jeszcze. Ale czułam, ze inaczej się ułożył bo zawsze czułam go po bokach a dziś cisza ;).

Ale przez dwa tygodnie Ci się wydłużyła z 2,88 na 3,56, gdzie teraz po 30 tc może się skracać fizjologicznie?? To może jakiś błąd pomiaru był poprostu, bo to mało prawdopodobne...

• Anulas Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Cieszę się że wszystko na ten moment jest w prawidłowo. Obserwuj ruchy bo to ważne i trzymam kciuki za dalsze przyrosty! 👍

My dziś po szczepieniu, cały dzień wyjęty z życia ale już lepiej. Co się obudził to płacz i ryk. Ale z każdą pobudka lepiej ☺️

Anulas daj znać co i jak potem. Jak to nie je? Nie chce ssać?

Pierwszą porcje pokarmu 30-40 ml pike sprawnie potem się zaczyna płacz wypychanie butelki a jak juz chwyci to jakby nie umiala ciągnąć 🤦 Nie wypija swoje porcji tylko znacznie mniejsze i to karmienie trwa z godzinę.

Dr nic nie znalazl. Obstawia dyschezje czy cos takiego, ale jutro morfologię 😬 i badanie moczu
    Poza tym niespokojnie spi. Pręży się wygina 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 22:36

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena91aa wrote:
    Ale przez dwa tygodnie Ci się wydłużyła z 2,88 na 3,56, gdzie teraz po 30 tc może się skracać fizjologicznie?? To może jakiś błąd pomiaru był poprostu, bo to mało prawdopodobne...
    Tak dokładnie. Fakt, ze naprawdę tylko leżałam. Kru mówił ze szyjka to mięsień i może się tak wydłużać i skracać 🤷🏼‍♀️. Może błąd pomiaru ale wtedy badał mnie Szy i lekarz z luxmedu, a dzisiaj Kru, który szyjkę mi zawsze badał 🤷🏼‍♀️. W każdym razie mówił, ze jest w porządku.

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Lena91aa Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2021, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Tak dokładnie. Fakt, ze naprawdę tylko leżałam. Kru mówił ze szyjka to mięsień i może się tak wydłużać i skracać 🤷🏼‍♀️. Może błąd pomiaru ale wtedy badał mnie Szy i lekarz z luxmedu, a dzisiaj Kru, który szyjkę mi zawsze badał 🤷🏼‍♀️. W każdym razie mówił, ze jest w porządku.

Spoko, najwazniejsze, że jest ok, nie chce się wydawać w dyskusje, ale szyjka to mój prześladowca🙈 i jak by faktycznie tak było, to żadnej patologi by się nie rozpoznała jak by mogła się tak raz skrócić raz wydłużyć i to o takie wartości, ale najważniejsze, że u Ciebie jest ok 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek ty miałaś numer od Sz do kardiologa ? Ten co nam podał nie chce nas umówić . 🤦 I mi się kojarzy że u was też coś było .
    Anulas kurde mam wrazenie że u was to samo co u mnie . Mała wygina się przy jedzeniu śpi po 5 minut. I stale przy cycku . A w nocy jest tylko noszenie. Tylko jak śpi na poduszce od karmienia przy mnie to przesypia 3 h ale muszę z nią siedzieć w kompletnej ciszy 😞

• Anulas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo u mnie z tym jedzeniem jest taki problem. Chwilę pije spokojnie potem tak jak piszesz wygina się wyplowa lub zamiast ssac smoczek to go gryzie i nic nie leci. Tak się nagle zachowuje jakby nie poteafila pić. Jeśli chodzi o spanie to właśnie spi dużo co mnie dziwi bo widzę że glodna jest. To też mnie martwi. Zaliczyłam już dwóch pediatria w dwa dni. Wyniki morfologię ok mocz też.
    Mam nadzieję że to skok rozwojowy. Jak czytam to brak apetytu występuje ale dzieci raczej są płaczliwe a ona senna.
    Ja mam namiar do kariologa od Sz. Prześlę pozniej. Dr z Lutyckiej bo oni zalatwili mi tą poradę i już nie musialam jechac na wizyte.

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo ja kardiologa we własnym zakresie. Ja miałam od Sz na USG głowy i brzucha.

Jak ja ściągam swój pokarm to te 30-40 ml mu starcza, na wadze jest super przybiera ok 40g dziennie. Też czasami pojekuje i stęka zwłaszcza na leżąco ale wtedy odbijam bo mu coś nie lezy i je dalej o ile jest głodny. Ja niestety ze swoim śpimy tylko razem czasem uda się na leżąco na materacu z cyckiem w buzi, a tak to klata i inaczej nie daje rady. Podejmuje jedna próbe dziennie żeby spał sam ale raz się udaje raz nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 18:16

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Za dużo ja kardiologa we własnym zakresie. Ja miałam od Sz na USG głowy i brzucha.
    A gdzie byliście ? .
    Anulas a próbowałaś dać mleko tak na śpiocha ? Ja od kilku dni staram się tak robić i jak zdążę przed pobudka to idzie gładko ale jak zacznie płakać no to cyrki. I osteopata powiedział nam że jest po spinana bo wyleciał jakiś krążek przy szyi jak ja wyciągali. Ogólnej już nam 4 różne osoby powiedziały że mała jest zestresowana po porodzie. Że za szybko to wszystko i ona odreagowuje teraz. Ja w to początkowo nie wierzyłam ale każdy mówi to samo. I musimy po prostu to przeczekać.

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prof. Aldona Siwińska przyjmuje na os. Rzeczypospolitej w Poznaniu , ja za wizytę płaciłam chyba 300 zł. Ponoć najlepsza. Ja polecam.

Ja wierzę w to że mała może być zestresowana po porodzie. Ja ubolewam nad tym że zabrali mi dziecko po CC i nawet mi go nie pokazali. Dopiero jakoś po 2-3 h dostałam go do siebie ale też na chwilę.. my się bardzo dużo tulimy bo jest dzieckiem nieodkladalnym. Ale widzę że jest już dużo lepiej niż w poprzednich dniach. Trzeba sobie dać czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 18:26

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomóżcie jak to jest z tym papierkiem lakmusowym? Kiedy jest bezpiecznie a kiedy okazuje się że to wody plodowe? I jesli sprawdzacie to aplikujecie do pochwy vzy po prostu przykładacie? Czy któraś z Was sprawdzala?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki będę dzwonić. Glonojadek ja mam wrażenie że ją noszę 24 h . Nawet w nocy się obudzi nie do jedzenia tylko na przytulenie.
    I też godzina noszenia mam wrażenie że od miesiąca nie śpię. A najgorsze że jak tata albo babcia nosi to jest taki ryk, więc nawet nikt nie może mi pomóc . Mam nadzieję że to kwestia czasu i będzie ok .

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2021, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak malutkie dzieci w dużej mierze maja jakieś problemy z napięciem czy jedzeniem, niestety pozostaje dobry fizjo i pediatra. U bas była dyschezja niemowlęca przez ok 3 tyg. Położna bardzo pomogła również masażem shantala itd.
    Pierwszy miesiąc to dziecko dostosowuje się do życia i trawienia waszego pokarmu, dużo spokoju i dużo cierpliwości potrzeba 🙃🤱🏻

U nas sytuacja się tak naprawdę poprawiła jak mały skończył 3 miesiące.teraz ma 4,5 i zupełnie inne dziecko, skoki rozwojowe ok, ale powinien być szybko progres 🥰

Glonojadek lubi tę wiadomość

‹‹ 242 243 244 245 246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ