🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Na każdym kroku jakieś problemy... 🤦 Trzymam za Was wszystkie kciuki✊🙏
U nas tez problem. Mała nie chce pić (albo nie może 🤷). Dzis mamy lekarza. Oby to cos lekkiego. Położna straszy zapaleniem układu moczowego. Jak czytam to wtedy takim noworodkom antybiotyk podają tylko w szpitalu😪 Z tego stresu jeszcze mam mało pokarmu 😡😡😡 Jak to przy infekcjach takie potrzebne.
-
Dziewczyny, jestem po badaniu u Sz, mała zdrowa, waga ok. 1180 g. Przepływy wszystkie też Ok. Doktora Ż zaniepokoiła wczoraj nie sama waga, tylko to że nagle bardzo mało urosła w ciągu 2 tygodni, nie tyle ile powinna, a w dodatku od niedzieli słabiej ją czuje: mniej kopie, słabiej i rzadziej. Sz mówił, że rzeczywiście tempo wzrostu zmalało tak jakby dwukrotnie, ale to może być taka natura. 2 komory w głowie też są rożnej wielkości, ale w normie, powiedział że na jego widok to może być po prostu też taka natura a jak nie to przy kolejnej wizycie kontrolnej dostanę numer do dobrego radiologa, który sprawdzi to po porodzie. Pytałam też o te słabe ruchy i tu powiedział, że nie jest duchem świętym i muszę to obserwować sama (w sumie racja).
Powiem Wam, że przepłakałam pół nocy, kondycja psychiczna jest tragiczna, ale uspokoił mnie, bo powiedział że wg niego mała jest zdrowa. Trzeba poczekać i zobaczyc jaki będzie przyrost za 2 tyg. Martwią mnie te słabsze i rzadsze ruchy, ale może szukam teraz dziury w całym.
Dziękuje Wam bardzo za wsparcie :* i trzymam kciuki dalej za wszystkie szyjki i maluchy, które są już na zewnątrz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 18:07
maraquja, Glonojadek, Monia88, Gaja88 lubią tę wiadomość
-
Cieszę się że wszystko na ten moment jest w prawidłowo. Obserwuj ruchy bo to ważne i trzymam kciuki za dalsze przyrosty! 👍
My dziś po szczepieniu, cały dzień wyjęty z życia ale już lepiej. Co się obudził to płacz i ryk. Ale z każdą pobudka lepiej ☺️
Anulas daj znać co i jak potem. Jak to nie je? Nie chce ssać? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Monia88 wrote:Martynkowo - zakończysz pozytywnie dzień? 🙂 Jak po wizycie?
Szyjka ma 3,56cm wiec mega się wydłużyła. Jest w normie. Mały łobuz ma już 1800g wiec waga tez w normie ❤️. Nadal mam prowadzić oszczędny tryb życia ale nie stricte reżim łóżkowy. Jedyny minus taki, ze młody się ułożył posladkowo i trochę słabiej go czuje. Ale staram się nie panikować w końcu byłam dziś na wizycie i było ok 🤷🏼♀️. Kontrola za 3 tyg i ktg 🙈. Kru mówił, ze mam dużo wód płodowych wiec może się kręcić jeszcze. Ale czułam, ze inaczej się ułożył bo zawsze czułam go po bokach a dziś cisza .Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 21:27
Kora88, Glonojadek, Gaja88, Kaach lubią tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Martynkowo wrote:Tak ja bardzo pozytywnie 🙈. Nawet Kru powiedział, ze same dobre wiadomości .
Szyjka ma 3,56cm wiec mega się wydłużyła. Jest w normie. Mały łobuz ma już 1800g wiec waga tez w normie ❤️. Nadal mam prowadzić oszczędny tryb życia ale nie stricte reżim łóżkowy. Jedyny minus taki, ze młody się ułożył posladkowo i trochę słabiej go czuje. Ale staram się nie panikować w końcu byłam dziś na wizycie i było ok 🤷🏼♀️. Kontrola za 3 tyg i ktg 🙈. Kru mówił, ze mam dużo wód płodowych wiec może się kręcić jeszcze. Ale czułam, ze inaczej się ułożył bo zawsze czułam go po bokach a dziś cisza .
Ale przez dwa tygodnie Ci się wydłużyła z 2,88 na 3,56, gdzie teraz po 30 tc może się skracać fizjologicznie?? To może jakiś błąd pomiaru był poprostu, bo to mało prawdopodobne... -
Glonojadek wrote:Cieszę się że wszystko na ten moment jest w prawidłowo. Obserwuj ruchy bo to ważne i trzymam kciuki za dalsze przyrosty! 👍
My dziś po szczepieniu, cały dzień wyjęty z życia ale już lepiej. Co się obudził to płacz i ryk. Ale z każdą pobudka lepiej ☺️
Anulas daj znać co i jak potem. Jak to nie je? Nie chce ssać?
Pierwszą porcje pokarmu 30-40 ml pike sprawnie potem się zaczyna płacz wypychanie butelki a jak juz chwyci to jakby nie umiala ciągnąć 🤦 Nie wypija swoje porcji tylko znacznie mniejsze i to karmienie trwa z godzinę.
Dr nic nie znalazl. Obstawia dyschezje czy cos takiego, ale jutro morfologię 😬 i badanie moczu
Poza tym niespokojnie spi. Pręży się wygina 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 22:36
-
Lena91aa wrote:Ale przez dwa tygodnie Ci się wydłużyła z 2,88 na 3,56, gdzie teraz po 30 tc może się skracać fizjologicznie?? To może jakiś błąd pomiaru był poprostu, bo to mało prawdopodobne...13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Martynkowo wrote:Tak dokładnie. Fakt, ze naprawdę tylko leżałam. Kru mówił ze szyjka to mięsień i może się tak wydłużać i skracać 🤷🏼♀️. Może błąd pomiaru ale wtedy badał mnie Szy i lekarz z luxmedu, a dzisiaj Kru, który szyjkę mi zawsze badał 🤷🏼♀️. W każdym razie mówił, ze jest w porządku.
Spoko, najwazniejsze, że jest ok, nie chce się wydawać w dyskusje, ale szyjka to mój prześladowca🙈 i jak by faktycznie tak było, to żadnej patologi by się nie rozpoznała jak by mogła się tak raz skrócić raz wydłużyć i to o takie wartości, ale najważniejsze, że u Ciebie jest ok 🙂 -
nick nieaktualnyGlonojadek ty miałaś numer od Sz do kardiologa ? Ten co nam podał nie chce nas umówić . 🤦 I mi się kojarzy że u was też coś było .
Anulas kurde mam wrazenie że u was to samo co u mnie . Mała wygina się przy jedzeniu śpi po 5 minut. I stale przy cycku . A w nocy jest tylko noszenie. Tylko jak śpi na poduszce od karmienia przy mnie to przesypia 3 h ale muszę z nią siedzieć w kompletnej ciszy 😞 -
Za dużo u mnie z tym jedzeniem jest taki problem. Chwilę pije spokojnie potem tak jak piszesz wygina się wyplowa lub zamiast ssac smoczek to go gryzie i nic nie leci. Tak się nagle zachowuje jakby nie poteafila pić. Jeśli chodzi o spanie to właśnie spi dużo co mnie dziwi bo widzę że glodna jest. To też mnie martwi. Zaliczyłam już dwóch pediatria w dwa dni. Wyniki morfologię ok mocz też.
Mam nadzieję że to skok rozwojowy. Jak czytam to brak apetytu występuje ale dzieci raczej są płaczliwe a ona senna.
Ja mam namiar do kariologa od Sz. Prześlę pozniej. Dr z Lutyckiej bo oni zalatwili mi tą poradę i już nie musialam jechac na wizyte. -
Za dużo ja kardiologa we własnym zakresie. Ja miałam od Sz na USG głowy i brzucha.
Jak ja ściągam swój pokarm to te 30-40 ml mu starcza, na wadze jest super przybiera ok 40g dziennie. Też czasami pojekuje i stęka zwłaszcza na leżąco ale wtedy odbijam bo mu coś nie lezy i je dalej o ile jest głodny. Ja niestety ze swoim śpimy tylko razem czasem uda się na leżąco na materacu z cyckiem w buzi, a tak to klata i inaczej nie daje rady. Podejmuje jedna próbe dziennie żeby spał sam ale raz się udaje raz nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 18:16
-
nick nieaktualnyGlonojadek wrote:Za dużo ja kardiologa we własnym zakresie. Ja miałam od Sz na USG głowy i brzucha.
Anulas a próbowałaś dać mleko tak na śpiocha ? Ja od kilku dni staram się tak robić i jak zdążę przed pobudka to idzie gładko ale jak zacznie płakać no to cyrki. I osteopata powiedział nam że jest po spinana bo wyleciał jakiś krążek przy szyi jak ja wyciągali. Ogólnej już nam 4 różne osoby powiedziały że mała jest zestresowana po porodzie. Że za szybko to wszystko i ona odreagowuje teraz. Ja w to początkowo nie wierzyłam ale każdy mówi to samo. I musimy po prostu to przeczekać. -
Prof. Aldona Siwińska przyjmuje na os. Rzeczypospolitej w Poznaniu , ja za wizytę płaciłam chyba 300 zł. Ponoć najlepsza. Ja polecam.
Ja wierzę w to że mała może być zestresowana po porodzie. Ja ubolewam nad tym że zabrali mi dziecko po CC i nawet mi go nie pokazali. Dopiero jakoś po 2-3 h dostałam go do siebie ale też na chwilę.. my się bardzo dużo tulimy bo jest dzieckiem nieodkladalnym. Ale widzę że jest już dużo lepiej niż w poprzednich dniach. Trzeba sobie dać czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 18:26
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzięki będę dzwonić. Glonojadek ja mam wrażenie że ją noszę 24 h . Nawet w nocy się obudzi nie do jedzenia tylko na przytulenie.
I też godzina noszenia mam wrażenie że od miesiąca nie śpię. A najgorsze że jak tata albo babcia nosi to jest taki ryk, więc nawet nikt nie może mi pomóc . Mam nadzieję że to kwestia czasu i będzie ok . -
nick nieaktualnyDziewczyny, tak malutkie dzieci w dużej mierze maja jakieś problemy z napięciem czy jedzeniem, niestety pozostaje dobry fizjo i pediatra. U bas była dyschezja niemowlęca przez ok 3 tyg. Położna bardzo pomogła również masażem shantala itd.
Pierwszy miesiąc to dziecko dostosowuje się do życia i trawienia waszego pokarmu, dużo spokoju i dużo cierpliwości potrzeba 🙃🤱🏻
U nas sytuacja się tak naprawdę poprawiła jak mały skończył 3 miesiące.teraz ma 4,5 i zupełnie inne dziecko, skoki rozwojowe ok, ale powinien być szybko progres 🥰
Glonojadek lubi tę wiadomość