🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Jasiaaa wrote:Niestety nie ma tam nic o żołądku.
Nie pozostaje nic innego jak czekać.
Dzięki dziewczyny.
Ja też nie mam informacji o żołądku w USG genetycznym😏 mam połówkowe 24.02 czyli dzień wcześniej,więc dam Ci znać🙂
Będzie dobrze,nie stresuj się ...✊Jasiaaa lubi tę wiadomość
Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
Jasiaaa wrote:Dziewczyny dzięki za wsparcie.
Musi być wszystko ok.
Lumiko, będę trzymać kciuki za Was. Jak się czujesz?
No wiadomo,tyle się namęczyłysmy wszystkie,więc nie ma innej opcji🙂 musi być dobrze!!
Dziękuję Kochana❤️ ...a my czujemy się dobrze,tzn od czasu do czasu coś tam pobolewa delikatnie ,ale jak to moja siostra mówi, to normalne objawy,w końcu rośnie tam człowieczek🙂poza tym mam problem z delikatną biegunka od ok 3 tygodni...🤦rodzinna zapisała dicoflor przez tydzień ...oby minęło,bo też mam stresa czy małemu moje dolegliwości nie zaszkodza😏
Jeśli chodzi o wizytę, to jak przed kazdą,boje się ,że usłyszę jakieś straszne wieści🤦😏
A Wy jak samopoczucie ? 🙂Będzie Dziewczynka czy Chłopczyk? 🙂
Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
Fajnie, że dobrze się czujesz. Te różne bóle to faktycznie chyba norma. Jednak zawsze człowiek się zastanawia.
Szkoda że ta biegunka Cię męczy. Nasze dzieci są silne więc nic mu nie będzie. A zawsze lepiej biegunka niż zaparcia chyba.
Z wizytami mam podobnie. Jednak tym razem dr Sz był miły. Zupełnie inna wizyta od początku niż poprzednia. Już nie boję się iść do niego za te 2 tygodnie.
Ja się czuje dobrze. Początkowo ilość snu, która potrzebowałam to był szok. Jedyne co to jak się teraz nachodzę albo nagadam to mi tchu brakuje. Muszę chwilę odpocząć i dalej.
Nie mogę narzekać. Podoba mi się w ciąży.
Będzie dziewczynka. Marcelina
U Ciebie widzę chłopak. 👍Gaja88 lubi tę wiadomość
-
Anulas jak tam u Was brzuszek? Jest trochę lepiej czy nie bardzo?
U nas niestety też się zaczęło, mała strasznie się napina, budzi się z krzykiem, płacze tak że nic jej nie uspokaja. Cały czas na rękach, nie są się jej odłożyć ani w ciągu dnia, ani w nocy ☹️
Czy któraś z Was podawała bobotic takiemu maluchowi? Polozna zaleciła, ale widzę na ulotce że można go stosować od 28 dnia życia...starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
nick nieaktualny
-
@Hiacynta ale sie porobiło 😥 Trzymam za Was kciuki! Wspolczuje stresu 😔
@AniaMe gin III mialam nieprzyjemnosc odwiedzić. O ile na ONIER byla jedna niemila pielegniarka (taka z doczepianymi rzesami), to na gin III była jedna miła 🤦♀️
@Gaja88 wspolczuje problemow z brzuszkiem 😔 My dalej walczymy z przybieraniem na wadze. Teraz wychodzi nam 23 g na dobe. Także powoli do przodu, ale nastresowac sie trzeba 😔👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyGaja nam polozna poleciła espumisan jak mały miał 2tygodnie mimo ze to od 1msc jest. Co prawda nie podawałam bo się sytuacja poprawiła, ale aktualnie znowu wraca mimo ze dostaje od początku biogaie i tak samo jak u Was się napina, śpi w dzień po 10min bo go to wybudza, robi się aż czerwony i płacze wiec planuje kupić ten bobotic mimo ze nie ma jeszcze 28dni, jeżeli to nie pomoże to zmienimy mleko na inne bo głównie jest karmiony mm.
Antonna widzę ze Tobie tez ta polozna na onier nie przypasowała 😅 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHelena93 wrote:Antonna widzę ze Tobie tez ta polozna na onier nie przypasowała 😅
Hehe musimy" fanclub "założyć, ale w nocy jak zaczęłam się bardzo źle czuć był zły zapis ktg ciśnienie zaczęło isc do góry to mi dość pomogła 🙂[/QUOTE]
Ja już się szykowałam na spotkanie z Nią 😅, ale w poniedziałek po wizycie wróciłam do domu bo szyjka się dalej nie skraca. -
Gaja88 wrote:Anulas jak tam u Was brzuszek? Jest trochę lepiej czy nie bardzo?
U nas niestety też się zaczęło, mała strasznie się napina, budzi się z krzykiem, płacze tak że nic jej nie uspokaja. Cały czas na rękach, nie są się jej odłożyć ani w ciągu dnia, ani w nocy ☹️
Czy któraś z Was podawała bobotic takiemu maluchowi? Polozna zaleciła, ale widzę na ulotce że można go stosować od 28 dnia życia... -
Monia88 supper wiesci. Dziewczyny trzymajcie się. Z kazdym dniem jesteście bliżej ☺️
Gaja mała bez wielszych zmian jesli chodzi o tą dyschezje. Biogaje i espumisan bierzemy. Ale nie widzę jakoś poprawy. Było lepiej jak dwa dni karmiłam tylko moim mlekiem, ale mała spadła z wagą (nic dziwnego skoro głosowe pprcje jadla dobre 3 dni) i 2xdziennie mm mamy dawac. Dr kazal podawac mleko HA. Jeszcze nie wróciła do jedzenia swoich porcji (100-120ml) ale już lepiej z tym piciem. Na raty jednak bez krzyków i wpychania butli.
-
Helena93 wrote:Antoonna widzę ze Tobie tez ta polozna na onier nie przypasowała 😅
Hehe musimy" fanclub "założyć, ale w nocy jak zaczęłam się bardzo źle czuć był zły zapis ktg ciśnienie zaczęło isc do góry to mi dość pomogła 🙂
Mi tez raz pomogla z KTG jak mi tetno małej skakalo do 180 i ogolnie zapis byl poszarpany. Przyszla wkurzona, ze ja wezwalam i mówi "Co Pani robi? Prosze odlozyc ten komputer i sie położyć. Podczas KTG sie lezy i mysli o KTG, a nie siedzi na komputerze!" 😂👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Dzięki dziewczyny za rady byłam dziś z małą w poradni neonatologicznej i pani dr zaleciła właśnie biogaje i dodatkowo delicol, mam nadzieje, że to pomoże bo ciężko się patrzy jak się tak maluch meczy
Antonna, a ile teraz mała wazy? Super ze są postępy
Anulas, Ale_ks- w takim razie życzę cierpliwości bo wiem ze lekko nie jest.
Jeszcze jedno pytanko, czy któraś z Was spotkała się z sytuacja ze trzeba było powtórzyć badania przesiewowe? Do nas wczoraj przyszedł list i mam gigantyczny stres...
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Gaja88 wrote:Dzięki dziewczyny za rady byłam dziś z małą w poradni neonatologicznej i pani dr zaleciła właśnie biogaje i dodatkowo delicol, mam nadzieje, że to pomoże bo ciężko się patrzy jak się tak maluch meczy
Antonna, a ile teraz mała wazy? Super ze są postępy
Anulas, Ale_ks- w takim razie życzę cierpliwości bo wiem ze lekko nie jest.
Jeszcze jedno pytanko, czy któraś z Was spotkała się z sytuacja ze trzeba było powtórzyć badania przesiewowe? Do nas wczoraj przyszedł list i mam gigantyczny stres...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 18:45
Gaja88 lubi tę wiadomość
-
Kora88 wrote:Wczoraj na szkole rodzenia online z zaufaj położnej babka mówiła o tym właśnie, mówiła że to się zdarza, także żeby nie panikować, tylko zrobić i wysłać pod wskazany adres. Mówiła jeszcze, że jak się wyśle, to można za 2 dni przedzwonić czy doszły, żeby mieć pewność. Ale powtarzała kilka razy, że to się zdarza, czasem jeszcze chcą coś sprawdzić albo jeszcze coś innego i żeby spokojnie poczekać na wyniki. Łatwo powiedzieć, ale jeszcze chwila cierpliwości. ✊🏻
Też mi położna tak mi to tłumaczyła, czasem ponoć też losowo sprawdzają. Ale wiem że to zawsze stres 😘 i łatwo się to mówi.Gaja88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyantonna wrote:@Hiacynta ale sie porobiło 😥 Trzymam za Was kciuki! Wspolczuje stresu 😔
@AniaMe gin III mialam nieprzyjemnosc odwiedzić. O ile na ONIER byla jedna niemila pielegniarka (taka z doczepianymi rzesami), to na gin III była jedna miła 🤦♀️
@Gaja88 wspolczuje problemow z brzuszkiem 😔 My dalej walczymy z przybieraniem na wadze. Teraz wychodzi nam 23 g na dobe. Także powoli do przodu, ale nastresowac sie trzeba 😔
Co do położnej z onier to mam takie same zdanie odstaje bardzo od reszty. A wiesz może czy do porodu mozna wykupić polozna z onier?