🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Luluiza wrote:Jezus Maria 😎 naprawdę Cię nastraszyla 🥺
Badanie przesiewowe w tym kierunku podobno kosztuje 40 zł i teraz była dyskusja polityczna zeby włączyć je właśnie w te szpitalne, które są obecnie pobierane wszystkim dzieciom. Powinni uważam. Bo sma jest straszne w skutkach i kurewsko drogie w leczeniu.
Tylko 40zl? A nie więcej ?
A dajcie spokój. Wkurzyła mnie strasznie, ogólnie ja czuje małego, ale mam łożysko na przedniej ściśnie i po prostu nie mam ich tak spektakularnych. Nie wypycha mi nóżek poza brzuch, ale kopie po bokach i boksuje. I czasem wysoko pod biustem. Ale każda kobieta ma przecież inaczej 🤦♀️13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
nick nieaktualnyKora, jak.lekkie plamienie to lepiej lezec, jechać teraz do szpitala, stać w kolejce, to tez nie fajnie. Jak będziesz czula niepokoj, albo zacznie Cie boleć brzuch to na IP najlepiej wieczorem, albo do Zaka na wcześniejszą wizytę. Jak ja wtedy plamilam a właściwie chlusnelo mi krwią to dr Z mowil.ze po co jechałam na ip, ze trzeba lezec. Trzymaj się dzielnie.
P.s. Ja w poniedziałek będę miała znowu badanie wziernikiem czy wydobywają się wody plodowe. Dzisiaj rozpoczęłam 25 tc, świętuje w szpitalu kazdy dzień do przodu. Tylko jak mnie pobolewa.jak na okres to się martwię zaraz.Kora88, Kaach lubią tę wiadomość
-
kinga25 wrote:Jeżeli chodzi o badania DNA to 450 /500zl czasem więcej zależy od pracowni
Badanie prenatalne pod kotem rdzeniowego zaniku z tego co pamiętam 550 a na Polnej kosztują ponad 600 zł.
Dokładnie, a za przesiewowe płaciliśmy ponad 200 zł już nie pamiętam dokładnie -
nick nieaktualnyO kurde to chyba coś pokręciłam, ale oglądałam Jaworowicz i tam byli rodzice takiego dziecka z sma i coś było o badaniu za 40 zł, teraz sporo jest zbiórek na te chore dzieci z sma, koszt leku to prawie 10 mln dzizas krajst 😩
No ja karmie piersią i wyszło nam nagle atopowe wiec alergolog, potem dermatolog.. mogę od razu wsiąść receptę na mleko alergiczne lub spróbować eliminować, okazało się ze po sterydach mało poprawy i eliminacja z mojej diety prawie wszystkiego🧐
Babka alergolog a może jaja a może mleko a może owoce, mówię kurde kobieto weź mi daj jakieś sensowne jedno badanie a nie będę to dziecko jeździła i kluła co chwile.. i są badania jakieś immuno coś tam krzyżowe coś tam 🤨 w każdym razie robimy je i czekamy na wyniki, trochę dużo krwi pobrali, 2 całe fiolki bo tych odczynów jest bardzo dużo. Maja dać jakaś odpowiedz.
Dodam ze oboje jesteśmy alergikami od dziecka i nasze niestety tez na, tylko pytanie co wyjdzie z tych badań, koszt ok 1200 zł w diagnostyce.
-
Ja zaliczyłam dziś kolejnego pediatre. Mała niespokojna. Płaczę jakby ja ktoś ze skóry odzierał, nie pije tyle co powinna i krostki krótke mialy być niby potowki ciagle wyłażą. Dr stwierdzila że to najprawdopodobniej skaza bialkowa. Mam jednak nie dokarmiać jej mm (inny pediatra kazal bo spadła trochę z wagi) podawac krople Delicol a jak mleka mi zabraknie to mleko na receptę. Mam nadzieję że w końcu trafiła z diagnoza bo zwariuje!!!
-
nick nieaktualny
-
Anulas, u nas od wczoraj delicol i nocka przespana. Nie jest jeszcze super bo są momenty kiedy widzę, ze się meczy i popłakuje ale jest różnica. Mam nadzieje, ze u Was też pomoże.starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Krostki na twarzy klatka piersiowa i brzuszek cały. Pojedyncze na calym ciele. Gaja dajesz nadzieję 😬
A co do tych kropli to dr powiedziala, że sa jakieś najnowsze badania z których wynika że ostatnimi czasy mleko matki z jakiegoś powodu ma bardzo dużo laktozę z którą dziecko sobie nie radzi. Może te z Was, ktore karmią piersią a mają też niespokojne maluszki powinny spróbować 🤔
Kurde dziewczyny jak to trudno patrzeć na cierpienie własnego dziecka 😪 -
nick nieaktualnyAnulas delicol u nas był ponad tydzień i nic. Mleko matki zawiera więcej laktozy w tej pierwszej części tej mniej treściwej dlatego ważne żeby pierś opróżniać do końca . A nie zmieniać co chwilę bo dziecko wypije tylko te początkowe. Tak DL mówiła . Ja pytałam czy zmieniać mleko na mm to mówiła że to w moim przypadku bez sensu bo nie mleko jest tu problemem .
-
nick nieaktualnyTak jeździmy do osteopaty ma lekkie napięcie . Może tak być że układ pokarmowy jest jeszcze nie rozwinięty . Tak nam zasugerowała ta od laktacji . I jak tak zauważyłam to np. zaczyna płakać i za chwilę jest kupa albo gazy . Mam wrażenie że szarpie się z piersią wtedy kiedy są te gazy jak by się bała. Teraz jak widzę to biorę ja na poduszkę trzymam za rękę i czekamy aż przejdzie. Ona wtedy ze spokojem robi co ma zrobić i wracamy do picia. Albo masuje ją po brzuchu . Na szczęście z wagą nie ma problemu a wręcz przeciwnie ma prawie 6kg💪
Nic innego nie pozostaje nam jak puki co czekać do magicznego 3 miesiąca. -
Dziewczyny a jak dlugo karmicie dzieci? Bo ja juz nie wiem jak to robić. Zeby w music w nią te 90 ml to z 1,5 h albo więcej. Teraz przez 40 min 50 ml i spi. Nie wiem czy ja co chwila wybudzać czy czekac 2,5 h - 3 i podać kolejna porcję 🤷
Za dużo dobrze, że piszesz o tej laktozę. Zacznę sciagac mleko w osobne butelki z każdej piersi.
Ada też nie chce pić jak ja meczy brzuszek. Polozylam ja na mnie poszły gazy i zasnęła więc już nie ma mowy o powrocie do picia😡Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 18:24
-
Za dużo u mnie coraz lepiej już nie jest aż taki nieodkladalny. Kładę go do baby gym i się bawi albo w koszu Mojżesza mu zawieszam zabawki i się uśmiecha gaworzy czy uderza. Zaczął się sam sobą zajmować. Gdzie wcześniej na sekundę nie mogłam go odłożyć, dzisiaj nawet obiad zrobiłam 👍 więc u Ciebie tez musi być lepiej. 😁
Nie zazdroszczę wam problemów brzuszkowych. Nas jakoś ominęło ale tez na początku chyba miał problemy. Dostał zaczerwienienia na brwiach i placki na karku musiałam odstawić nabiał i jak chce wrócić do niego to znowu to samo. Ale w momencie kiedy wróciłam na chwilę do nabiału to od razu było z 10 kleksów kup zamiast jednej. Nie wiem czy łączyć ze sobą te fakty ☺️ -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, wkładałam dziś Utrogestan dowcipny i jak zawsze mogłam daleko palcem wjechać, to teraz tak jak by natknęłam się na ścianę, że tak powiem, ale nie z boku. To się coś skróciło, obniżyło? Czuliście coś takiego?
Jutro mam wizytę po tym krwawieniu z czwartku i bardzo chciałabym wiedzieć, czy coś się nie wydarzyło, albo nie zapowiada Wczoraj liczyłam ruchy, mała prawie się nie odzywała, dziś już jest normalnie, czuje ją bardzo nisko.
Dr Ż ostatnio mówił, jak mówiłam o Zielonej Górze i rodzeniu, to że lepiej jak bym w Poznaniu rodziła, zwłaszcza jak byłoby wcześniej. Nie dopytałam z nerwów bo był inny problem, ale zastanawiam się dlaczego. Ani nasi lekarze tam nie urzędują, ani nie pracują, to nie wiem. Może jakiś bardzo dobry ten oddział dla wcześniaków?
Zazdroszczę Wam Mamy, które macie już maluchy z Wami. Bez zawiści, tak po ludzku, normalnie.
Hiacynta jak u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 09:52
-
nick nieaktualny
-
Za dużo za dużo wrote:Dziewczyny co macie problem z jedzeniem u dzieci przeczytajcie sobie https://mamafizjoterapeuta.pl/2019/04/04/ulewanie-a-rozwoj/
Coś w tym może być. Na początku też miałam problemy ze jak leżał na plecach to po jedzeniu "łapał powietrze" i wiedziałam że mu się cofa. Więc brałam na odbicie i było lepiej no i mniejsze porcje i częściej. Na USG brzucha potwierdzono refluks. Od jakiegoś czasu śpię z nim na boku brzuszek do brzuszka i przesypiamy tak noc. Potrafi nawet 4 h ciągiem zasnąć. Bardzo dużo rzeczy przynajmniej u mnie się zgadza z tym co jest napisane. -
nick nieaktualnyGlonojadek a gdzie byłaś na tym USG brzucha u gastrologa czy jakoś podczas innego badania wyszło ?
U nas większość się zgadza. Mało tego jak płacze to jest wyczuwalny u niej z ust taki lekko kwaśny zapach,i to zaczęło mnie zastanawiać. Tylko dlaczego nikt u kogo byliśmy dotychczas nie powiedział o takim czymś. Z tym spaniem to dzisiaj wzięłam ją do siebie na bok i spala w łóżku i przespała 2 godziny ale znowu ja nie spałam bo się boje ze ją Przyduszę albo coś. A tak to mi się wybudza 3 razy w ciągu godziny od paru dni.
Kora88 nie wiem czy to to . Może chodzi mu o to że gdyby z dzieckiem było coś nie tak to.jednak.ten oddział na Polnej jest blisko .