X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Zmienię trochę temat, która z Was ma laktator Neno, Za dużo? Zadowolone jesteście?

Ciężko mi dzisiaj z tym Maluchem w brzuchu. W ogóle jakbym opadła trochę z sił. Mam nadzieję, że to chwilowe.

Tez mam ten zielony i polecam, ma chwilę obecną jestem bardziej kpi, ale intensywnie pracujemy nad KP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 17:42

Mrs.P lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Aleks też masz ten zielony?
    Właśnie skłaniałam się ku temu zielonemu bo wydawało mi się, że z tego powodu, że silnik jest u góry, to raz że łatwo go wszędzie zabrać, dwa że nawet czytałam, że Pani w nim chodziła i odciągała pokarm i brak tej rurki (takiej jak w tym różowym do silnika) to łatwiejsze czyszczenie. Ale to takie moje gdybanie właśnie.

Tak ten zielony. Ja wyparzałam go po każdym użyciu, bardzo łatwo się to czyści. I fakt plusem jest to ze nie ma żadnych rurek, jest bardzo „poręczny”. Co prawda nie chodziłam z nim bo to i tak by trzeba było go trzymać, ale na siedząco opierałam na nodze i się trzymał :D

• maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2021, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, te z Was, które mają problemy z szyjka i zalecenie lezenia - polecam przeczytać o najnowszych rekomendacjach odnośnie reżimu łóżkowego https://www.facebook.com/1487908211456330/posts/2894006327513171/

oar8dqk3vtl5n396.png

2017 - synek (ciąża naturalna)
    17.06 - criotransfer Medart
  • Lena91aa Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2021, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maraquja wrote:
    Dziewczyny, te z Was, które mają problemy z szyjka i zalecenie lezenia - polecam przeczytać o najnowszych rekomendacjach odnośnie reżimu łóżkowego https://www.facebook.com/1487908211456330/posts/2894006327513171/

Przepraszam, ake kompletnie się z tym się zgadzam, ake to jest moje osobiste zdanie po przejściach z uważam, że nie można wszystkich wkładać do jednego worka 😏

ZOSIA92 lubi tę wiadomość

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2021, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę jestem w szoku, leżałam na Polnej 3 tygodnie i tam wiele pacjentek dzięki leżeniu w patologiach ciąży, łożysko centralnie przodujące te ciaze donosiły, też się z tym nie zgadzam😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 23:39

• Lena91aa Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2021, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Trochę jestem w szoku, leżałam na Polnej 3 tygodnie i tam wiele pacjentek dzięki leżeniu w patologiach ciąży, łożysko centralnie przodujące te ciaze donosiły, też się z tym nie zgadzam😏

Mnie to nawet trochę zbulwersowało, ale każdy ma swój rozum i powinien słuchać zaleceń lekarza prowadzącego tyle.

• Kukus Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2021, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Kukus gotowa do porodu? ☺️
    😊 nie sądziłam, że ktoś tu o mnie pamięta, bo ja głównie Was podczytuje co jakiś czas.
    Generalnie oznak porodu brak, w piatek ktg nie pokazywali skurczy, a wczoraj dr Ż zmierzył szyjkę i 3 cm długości.
    On każe czekać aż się akcja rozkręci i modlić się, że lekarz przyjmujący nie podważy zaleceń do Cc od ortopedy.
    Na szczęście chodzę też do lekarki z Polnej i na 22.02. Mam skierowanie na oddział i będą wtedy wyznaczać termin Cc, to już będzie 39+3. Generalnie jest spory rozrzut wagowy u tych dwóch lekarzy. Na 36+4 u lekarki mała miała ok 3200 g i tyle samo wczoraj na 38+4 u dr Ż, najważniejsze ze u obojga regularnie przybiera. Co do porodu to jestem zestresowana, ale ociężałość i spadek kondycji i samodzielności już mi doskwiera. Jeszcze któraś z Was będzie na Polnej PG2 w przyszłym tygodniu?

2019 5x IUI,
    05.2019 poronienie zatrzymane,
    10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
    25.02.2021 córeczka
    Wracamy po rodzeństwo!
    7.05.2024 FET 3.1.1.
    7 dpt beta 37
    8 dpt beta 76
    12 dpt beta 694 🫣😍
    16 dpt 3330 😊
    28 dpt ♥️
  • maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie te nowe zalecenia odnośnie reżimu tez są dość szokujące, choć czytałam już o tym wcześniej u mamaginekolog. Ale w medycynie czasem są takie zmiany zalecen o 180 stopni i ciężko się przestawić na nowe tory. Tak samo było z braniem Acardu w ciazy - przez lata absolutnie zakazany, a w pewnym momencie zwrot totalny i że jednak pomaga.

Kukus, widzę, że my na podobnym etapie :) u mnie też skurczy brak, a szyjka na koniec się wydłużyła do 2,7 cm (a była 2 cm od 26 tyg)...

oar8dqk3vtl5n396.png

2017 - synek (ciąża naturalna)
    17.06 - criotransfer Medart
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maraquja wrote:
    Dla mnie te nowe zalecenia odnośnie reżimu tez są dość szokujące, choć czytałam już o tym wcześniej u mamaginekolog. Ale w medycynie czasem są takie zmiany zalecen o 180 stopni i ciężko się przestawić na nowe tory. Tak samo było z braniem Acardu w ciazy - przez lata absolutnie zakazany, a w pewnym momencie zwrot totalny i że jednak pomaga.

Kukus, widzę, że my na podobnym etapie :) u mnie też skurczy brak, a szyjka na koniec się wydłużyła do 2,7 cm (a była 2 cm od 26 tyg)...

Ja myślę, że to wszystko zależy od danej sytuacji danej pacjentki, mi osobiście reżim łóżkowy na moją szyjkę nic nie pomógł, dopiero szew i oszczędny tryb życia natomiast są też takie sytuacje w położnictwie gdzie reżim łóżkowy i leki pomagają, w medycynie nic nie jest pewne, jak to już się przekonalam po wcześniejszej i tej ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 09:35

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego reżimu łóżkowego to ja się trzymam jednak, ufam doświadczeniu lekarza, ale na pewno każdy przypadek jest inny, jak np. u Ciebie Monia. Nie będę tego teraz jednak sprawdzać na sobie ;) ale dobrze wiedzieć. Chociaż z tego co tam jest napisane, to nie stosować reżimu w tych kilku przypadkach.. ale chyba nic o szynkowym nie napisali.

Od wczoraj pobolewa mnie podbrzusze i zaczynam sobie coś znów wkręcać.

Wystawiła mnie dziś super położna z super szkoły rodzenia z mojego miasta, nie mogę chodzic na zajęcia (co im zgłaszałam), ale położna po porodzie miała przyjść. Dziś zadzwoniła i mówi, że skoro nie mogę przychodzić to nie będzie w stanie opiekować się mną po porodzie. Podniosła mi ciśnienie strasznie, zwłaszcza że mój ginekolog ją polecał itp. Na szczęście dostałam namiar na inną od koleżanki i babka już jutro będzie u mnie na wizycie żeby pogadać.

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 https://happy-med.pl/szkolarodzenia/
    Tu jest bezpłatna szkoła rodzenia online jak byś miała ochotę można się zapisać.
    Anulas i jak byłaś u pediatry? Ja dzisiaj byłam i mnie wyśmiał że chodzę z dzieckiem do osteopaty bo oni są od chorych kości 🤦 ręce mi opadły.

Kora88 lubi tę wiadomość

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dziękuję za dużo za dużo!

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukus już myslalam, że tu nie zagladasz. Jeszcze kilka dni i maleństwo z Wami☺️☺️☺️ ale cudnie. Z tą szyjką to jak u mnie. Tez dr Kru mówił że liczy że samo się zacznie a tu nic nie działało. Fajne że masz lekarkę w szpitalu. Czekam na wieści 🥰

Co do tych zalecen to głównie mówią o tym jakie skutki uboczne mają dla kobiety. Gdybym miała taka sytuację, że mam leżeć w ciąży bo to cień nadziei na donoszenie ciąży to bym leżała nie patrząc na siebie. I tak zarówno ja jak i większość na tym forum robilysmy wszystko aby mieć swoje malenstwa nie patrząc na konsekwencje dla swojego organizmu (np niektóre leki)

Pediatra tym razem pozwoliła mi wszystko powiedziec, a nie po jednym zdaniu diagnoza najbardziej oczywista. Faktycznie obstawia refluks spowodowany skazą białkową albo nietolerancją laltozy. Poki co ja 0 nabialu, mała delicol i debridat i biogaje. Dodatkowo tydzien bez witaminy d3 i powtórzyć mocz. Mam nadzieję że ten syrop pomoże. Poki co mam karmic tak jak karmie (24h z butelką z nadzieją że coś pociagnie) jak się poprawi to wprowadzać przerwy.
    Mala przybrala ponad 18g na dobe w ciągu tygodnia. To dobry i tak wynik przy tej walce o kazdy ml.

Za dużo poza tym stwierdzeniem coś polecił? Powiedział co może być?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 16:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas a daj spokój powiedział mi że dziecko zdrowe prawidłowo się rozwija i wagowo i reaguje na bodźce. I mam nie wymyślać bo nie da się dziecka ustawić tak jak się chce 🤦
    I że jak na tak częste wstawanie moje w nocy jak mówię to nie wyglądam na nie wyspaną .

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Anulas a daj spokój powiedział mi że dziecko zdrowe prawidłowo się rozwija i wagowo i reaguje na bodźce. I mam nie wymyślać bo nie da się dziecka ustawić tak jak się chce 🤦
    I że jak na tak częste wstawanie moje w nocy jak mówię to nie wyglądam na nie wyspaną .
    Nawet nie wiem jak to skomentować. Myślę, że ten dr powinien zastanowić się nad zmianą zawodu.

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
    5 IMSI - 06.2025- 3 ❄️
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko do dziewczyn, które odciągają pokarm laktatorem. Jak dużo udaje Wam się odciągnąć na 1 raz z jednej piersi? Chciałam trochę odciągnąć na wypadek wyjścia z domu i strasznie kiepsko mi idzie, karmie co około dwie godziny zazwyczaj z obu piersi i już nie mam pomysłu jak się za to zabrać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 19:23

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
    5 IMSI - 06.2025- 3 ❄️
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tylko wkurzalam jak próbowałam cokolwiek ściągnąć laktatorem bo ledwo 10 ml ściągalam a mogłam wisieć i wisieć. Nawet przy twardej piersi a jak naciskałam palcami to jak krowę mogłam doić.
    Teraz przystawiam dziecko najpierw do piersi np. do lewej a w tym samym czasie ściągam z prawej i wtedy super leci (nie wiem czemu się tak dzieje 🤔) i potrafię nawet do 90 ml dobić w 5 minut. Może u Ciebie tez zadziała.

P.S. może dwa razy miałam nawał, a laktatorem nigdy nie udało mi się nic podkrecic

Za dużo ja bym mu chyba tam przyłożyła 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 20:30

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88-Ty już prawie końcówka😁, ale ten czas leci, mi teraz w tej drugiej ciąży dni uciekają przez palce, to za 3 tygodnie ściąganie i możesz rodzic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Co do tego reżimu łóżkowego to ja się trzymam jednak, ufam doświadczeniu lekarza, ale na pewno każdy przypadek jest inny, jak np. u Ciebie Monia. Nie będę tego teraz jednak sprawdzać na sobie ;) ale dobrze wiedzieć. Chociaż z tego co tam jest napisane, to nie stosować reżimu w tych kilku przypadkach.. ale chyba nic o szynkowym nie napisali.

Od wczoraj pobolewa mnie podbrzusze i zaczynam sobie coś znów wkręcać.

Wystawiła mnie dziś super położna z super szkoły rodzenia z mojego miasta, nie mogę chodzic na zajęcia (co im zgłaszałam), ale położna po porodzie miała przyjść. Dziś zadzwoniła i mówi, że skoro nie mogę przychodzić to nie będzie w stanie opiekować się mną po porodzie. Podniosła mi ciśnienie strasznie, zwłaszcza że mój ginekolog ją polecał itp. Na szczęście dostałam namiar na inną od koleżanki i babka już jutro będzie u mnie na wizycie żeby pogadać.

Kora88 - już bliżej niż dalej damy radę 🙂

Nowa25 - tak jeszcze niecałe 3 tygodnie i równo w 37 tc ide na ściągnięcie i mogę rodzic 🙂 dokyor ostatnio powiedział, że już jest spokojny więc mam nadzieję, że tak zostanie do końca, ja jeszcze ogarniam ostatecznie rzeczy, nie wiem kiedy mi ta iaza zleciała 🙈

A Ty jak się czujesz?

Kora88 lubi tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:

Na debila trafiłaś bo w sumie jak to skomentować.

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ