🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Za dużo za dużo wrote:Anulas a daj spokój powiedział mi że dziecko zdrowe prawidłowo się rozwija i wagowo i reaguje na bodźce. I mam nie wymyślać bo nie da się dziecka ustawić tak jak się chce 🤦
I że jak na tak częste wstawanie moje w nocy jak mówię to nie wyglądam na nie wyspaną . -
Glonojadek, dzięki za radę, dzisiaj spróbowałam i poszło zdecydowanie lepiej
Glonojadek lubi tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Jak tam ciężarówki ?
Ostatnia prosta?13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
😊 ja walczę jeszcze teraz pod koniec ze skaczącym ciśnieniem. Jutro 39+0 i test na Covid na Polnej. Wczoraj oglądałam live z zaufaj położnej i było o odciąganiu pokarmu wcześniej i zabieraniu do szpitala dla dziecka po porodzie. Czy może któraś z Was tego próbowała? Jak podchodzą do tego poznańskie szpitale?2019 5x IUI,
05.2019 poronienie zatrzymane,
10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
25.02.2021 córeczka
Wracamy po rodzeństwo!
7.05.2024 FET 3.1.1.
7 dpt beta 37
8 dpt beta 76
12 dpt beta 694 🫣😍
16 dpt 3330 😊
28 dpt ♥️ -
nick nieaktualnyKuksus a nie lepiej od razu dziecko przystawiać do piersi ?
Glonojadek jak odciagasz pokarm to potem mrozisz czy do lodówki ? Jak potem od grzewasz
? Ja bym chciała trochę odciągnąć żebym mogła ruszyć się z domu, liczę że w końcu przekona się i zostanie z babcią i dziadkiem 😩 -
Pewnie, że chce dostosować do piersi😊 ale jak będę się czuć po cesarce i jak będzie z dzieckiem to nie wiem, a to firma zabezpieczenia mleka w razie W i oczywiście naturalny sposób na przyspieszenie porodu.2019 5x IUI,
05.2019 poronienie zatrzymane,
10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
25.02.2021 córeczka
Wracamy po rodzeństwo!
7.05.2024 FET 3.1.1.
7 dpt beta 37
8 dpt beta 76
12 dpt beta 694 🫣😍
16 dpt 3330 😊
28 dpt ♥️ -
Mrozimy, czytaliśmy że w podgrzewaczu można rozmrozić - ale to chyba wtedy w butelkach trzeba mrozic.
My mrozimy w woreczkach więc albo w lodówce się rozmrozi albo pod ciepłą wodą jeszcze nie sprawdzaliśmy tego.
Dużo w necie jest napisane na ten temat na YT też są filmiki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 13:08
-
Kukus wrote:😊 ja walczę jeszcze teraz pod koniec ze skaczącym ciśnieniem. Jutro 39+0 i test na Covid na Polnej. Wczoraj oglądałam live z zaufaj położnej i było o odciąganiu pokarmu wcześniej i zabieraniu do szpitala dla dziecka po porodzie. Czy może któraś z Was tego próbowała? Jak podchodzą do tego poznańskie szpitale?13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
nick nieaktualnyKukus wrote:😊 ja walczę jeszcze teraz pod koniec ze skaczącym ciśnieniem. Jutro 39+0 i test na Covid na Polnej. Wczoraj oglądałam live z zaufaj położnej i było o odciąganiu pokarmu wcześniej i zabieraniu do szpitala dla dziecka po porodzie. Czy może któraś z Was tego próbowała? Jak podchodzą do tego poznańskie szpitale?
Pierwsze słyszę, chyba ze masz już pokarm, ale to wątpliwa sprawa, tak naprawdę w trakcie porodu wydziela się oksytocyna która reguluje ten proces. Po odciągnięciu pokarm ile by go nie było musiałabyś zapakować do sterylnego woreczka i poza lodówka to in nie może za długo stać. Na polnej jest na pewno bank mleka, bo ja mam tyle że mogłabym pojechać oddać dla wcześniaków. Tylko boje się po szpitalach teraz chodzić.. może oni maja taka opcje dla rodzącej o której piszesz, jednak najlepiej ocenisz jak Ci idzie jak przystawiasz po porodzie, może nie martw się na zapas czy się uda czy nie, maluszek na odruch ssania bezwarunkowy a i tak kilka kropelek na pewno wypije🤱🏻❤️
Ps ja mrożę po 150 ml dzięki temu idę do fryzjera, jadę na zakupy czy cis załatwić. Odmrażanie to jak wolicie, można w cieplej wodzie lub w lodowce, z doświadczenia u mnie mleko świeże psuje się po 2 dobach w lodowce na 4 stopnie. Zawsze trzeba łyknąć i spróbować zanim poda się maluchowi 😁Glonojadek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWodze ze juz dziewczyny się szykujecie do porodow co niektore ja tutaj na Polnej teraz pooglądam te wszystkie rodzące, nie jest tak źle, kobiety są już tak podekscytowane ze raczej się nie boją. Ja cały czas leze, tylko pacjentki z sali się zmieniają. Mogę wstawać tylko do wc, ale to nie takie łatwe bo ile można prosić inne pacjentki o herbatę, umycie sztućce, otwarcie okna, czasami wstaje i cos sama zrobię, później oczywiście bije się ze zaszkodze. Jescze nie przeczytałam tego linku, ale ja poki co mam przykaz lezenia.
Kora, co do Twojego pytania o Polną, to jest szpital o najwyższej referencyjnosci w okolicy a jeśli o chodzi o wcześniak to ważne żeby być tutaj jeśli się wlasnie tak stanie. Wcześniej o tym nie myslalam, ale teraz kiedy grozi mi przedwczesny porod to ciesze się ze tu jestem. U mnie niestety cały czas crp nie fajne, początkowo spadło, ale później znowu poszlo do góry dlatego zminienili antybiotyk. Teraz od poniedziałku cały czas crp 14 no i sacza się wody. A dzisiaj wykryli e coli. Ogilnie moja kondycja psychofizyczna slaba. Kora a Ty jesteś juz po wizycie?? -
Hiacyntaa życzę Ci dużo siły aby te dni w szpitalu minęły Ci bardzo szybko. Podziwiam z jaką determinacja sobie z tym wszystkim radzisz chociaż piszesz że jest Ci ciężko. Mam nadzieję że każdy kolejny tydzień ciąży zbliży Cię do upragnionego celu w końcu jesteś też w najlepszym szpitalu. Czy dla synka macie już wybrane jakieś imię?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 21:41
-
Tak, dr zbadał, wszystko gra, chociaż mówił że plamienie to kiepski incydent. Mam dalej leżeć, ale torbę mam spakowaną, zwłaszcza że spotęgowały się u mnie w tym tyg. bóle podbrzusza jak na okres, dziś mnie 3h trzymało to zjadłam nospę i jakoś przeszło, ale nie wiem czy nie powinnam tego lekarzowi zgłosić albo nawet do szpitala pojechać, bo się już naczytałam o tym jako objawie przedwczesnego porodu..
Dobrze, że jesteś pod opieką i dajesz jakoś radę. Jesteś silna. Może poproś o rozmowę z psychologiem? Tak żeby po prostu pogadać nawet, żeby chociaż trochę stresu zeszło.
EDIT: Dziewczyny, jak brałyście magnez to pamietam że zapisałam sobie że to magne b6 było najczęściej, jest tam napisane że 6-8 tabletek brać nawet. Tak to rzeczywiście dawkowałyście jak na opakowaniu? Czy jakiś inny magnez polecacie?
Pisałam do doktora o tych bólach, pytałam czy nospe i magnez brać, a on odpisał że tak i dużo. Nie wiem do kiedy, ale łyknęłam dopiero.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 12:29
-
Kora, ja brałam asmag forte z b6 i brzuch mi się tak napinal, ze masakra. Kupiłam czysty asmag forte i jak ręka odjął . Ja polecam bez b6 zwłaszcza jak ktoś ma mutacje mthrf.13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Anulas mój synek tez mial refluks do roku czasu chlustal mi mlekiem i nawet stałymi cos okropnego, u nas nie pomagało nic tez mielismy debridat nawet tym chlustal
A młoda w ogóle nie ulewa w koncu mniej śpi i zaczyna się uśmiechać glowe podnosi mega wysoko silna babka mimo wczesniactwa -
nick nieaktualny