🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamka92 wrote:Anulas mój synek tez mial refluks do roku czasu chlustal mi mlekiem i nawet stałymi cos okropnego, u nas nie pomagało nic tez mielismy debridat nawet tym chlustal
A młoda w ogóle nie ulewa w koncu mniej śpi i zaczyna się uśmiechać glowe podnosi mega wysoko silna babka mimo wczesniactwa
Najgorsze to nie jedzenie🤦
Super że mała taka bystra🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 16:47
-
nick nieaktualnyGlonojadek, dziękuję:* w brzuchu walczy razem ze mną 900 gramowy Filipek. Dzisiaj 26 tc, wiec juz trochę do przodu.
Kora, u mnie na skurcze czyli napinanie, 3x2aspargin, 2xnospa i relanium. Twardnienia w pewnym momencie są normą, jednak gdy stają regularne i bolesne to warto konsultować zwlaszcza jak są problemy z szyjką.Kora88, Glonojadek lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tak z innej beczki skończył mi się balsam Elancyl i nigdzie nie mogę go kupić 😭😭. Co polecacie do smarowania? Tylko nic olekowatego bo nie cierpię tego i najlepiej żeby szybko się wchłaniał :p No chyba, że wiecie gdzie w Poznaniu kupię Elancyl to byłabym najszczęśliwsza :p.
Hiacynta jesteś bardzo dzielna cały czas 3mam za Was kciuki :* 🤗. A co mówią na te sączące się wody? Musisz np jeszcze więcej pić?HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
nick nieaktualnyKaach, co do wod to dla nich największym zagrożeniem jest podwyższone crp, które przy sączacych wodach moze spowodować niebezpieczeństwo dla mnie i dziecka. Dlatego otrzymałam już taką informacje, ze moze się tak zdarzyć, że będą rozwiązywać ciaze nawet w ciągu kilkunastu godzin. Ech wtedy ta informacja mnie zmroziła, poki co walczymy o kazdy dzień. Staram się pic duzo wody, ale oficjalnych zaleceń co do picia nie dostałam, poki co avi 9,6. Dbam tez o to by dobrze jesc, jednak w szpitalu na te kwestie nie zwracają uwagę.
-
Kukus wrote:😊 ja walczę jeszcze teraz pod koniec ze skaczącym ciśnieniem. Jutro 39+0 i test na Covid na Polnej. Wczoraj oglądałam live z zaufaj położnej i było o odciąganiu pokarmu wcześniej i zabieraniu do szpitala dla dziecka po porodzie. Czy może któraś z Was tego próbowała? Jak podchodzą do tego poznańskie szpitale?
Ja mam nadciśnienie od początku ciazy, ale biorę dopegyt i ciśnienie jest cały czas w normie, białka w moczu tez nie mam. W poniedziałek idę na wizytę i jestem ciekawa, czy mnie dr skieruje do szpitala wcześniej, czy będę mogła spokojnie czekać na akcje porodowa do 41 tc...
2017 - synek (ciąża naturalna)
17.06 - criotransfer Medart
-
maraquja wrote:Kukus, a Ty będziesz miała indukcję czy cc z powodu nadciśnienia właśnie?
Ja mam nadciśnienie od początku ciazy, ale biorę dopegyt i ciśnienie jest cały czas w normie, białka w moczu tez nie mam. W poniedziałek idę na wizytę i jestem ciekawa, czy mnie dr skieruje do szpitala wcześniej, czy będę mogła spokojnie czekać na akcje porodowa do 41 tc...
Przy nadcisniu ciążowym ciąże się rozwiązuje od 38 tc zaczyna się indukcję jak panowanie CC to w 39 oczywiście jak ciśnieniena to pozwala, tutaj lepiej nie czekać, u mnie w pierwszej ciąży stan przedrzucawkowy rozwinął się dosłownie w kilka dni i trzeba było robić CC na cito.wiec mam nadzieje, ze doktor nie będzie zwlekał. -
Ja tez w pierwszej ciazy mialam stan przedrzucawkowy i cc na cito, dlatego teraz mocno to kontrolujemy. No ciekawe co mi powie w poniedziałek... gdyby się udało kontrolować ciśnienia do końca,to w sumie nie widzę powodu wywoływać wcześniej.
2017 - synek (ciąża naturalna)
17.06 - criotransfer Medart
-
maraquja wrote:Ja tez w pierwszej ciazy mialam stan przedrzucawkowy i cc na cito, dlatego teraz mocno to kontrolujemy. No ciekawe co mi powie w poniedziałek... gdyby się udało kontrolować ciśnienia do końca,to w sumie nie widzę powodu wywoływać wcześniej.
Moja koleżankę doktor A. B wysłał do szpitala przy madcisniu w 37 tc nie miała białka w moczu, bo stwierdził, że z nadciśnienie to różnie może być, ślę może każdy przypadek jest inny.maraquja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnulas wrote:A od czego to CRP takie wysokie nie wiedzą?
-
Hiacyntaa wrote:Jak przyszłam dwa tygodnie temu mialam 17, nie wiedzieli skąd, a posiew byl czysty, dali ampiciline, po tygodniu spadło do 5 a później znowu podnioslo się do 7, 14...i teraz dali mi metronidazol z czymś jescze i się okazało że w nowym posiewie e-coli i ze ten antybiotyk jest wrazliwy na ta bakterie, ale od tygodnia jest taki sam. Jak dla mnie sytuacja niezrozumiała.
Trzymam za Was ✊
Ja tutaj na oddziale leżę z pacjentka z Medart co trafiła z całkowicie pękniętym pęcherzem, AFI ma 4, więc u Ciebie to jest naprawdę bardzo ładne AFI i CRO też ma w granicy 12,też cały czas zbijshw , ale tutaj mówią, że Crp w ciąży do 15 jest norma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 09:27
-
kinga25 wrote:
Ja właśnie też stosowałam teraz przeszłam na Mustelle dla kobiet wciazy i kupuje na Marcelinskiej w aptece na tym osiedlu gdzie Ataner nie pamiętam nazwy, tam też widziałam ostatnio Elancyl(ake faktycznie ostatnio ciężko dostać ) , albo w aptece kolo poradni na terenie szpitala na Przybyszewskiego, ske tam nie zawsze jest
Jak się czujesz?🙂 Ogolne to będziemy rodziły w podobnym czasie, u mnie też planowe CC.
Ty to już masz wprawę z dzieciaczkami ja to zawsze bałam się nawet na ręce wziąść 😂. A Ty jak się czujesz?
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
nick nieaktualnyAniaMa wrote:Trzymam za Was ✊
Ja tutaj na oddziale leżę z pacjentka z Medart co trafiła z całkowicie pękniętym pęcherzem, AFI ma 4, więc u Ciebie to jest naprawdę bardzo ładne AFI i CRO też ma w granicy 12,też cały czas zbijshw , ale tutaj mówią, że Crp w ciąży do 15 jest norma.
Anjak u Ciebie? Wiedza co robic? Dajesz rade z dieta cukrzycowa w szpitalu, bo ja bez jedzenia z domu nie dałabym rade a do tego mam bez gluten i bez mleka. -
maraquja wrote:Kukus, a Ty będziesz miała indukcję czy cc z powodu nadciśnienia właśnie?
Skierowanie na Cc mam od Polnej lekarki na 39+3.2019 5x IUI,
05.2019 poronienie zatrzymane,
10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
25.02.2021 córeczka
Wracamy po rodzeństwo!
7.05.2024 FET 3.1.1.
7 dpt beta 37
8 dpt beta 76
12 dpt beta 694 🫣😍
16 dpt 3330 😊
28 dpt ♥️ -
Kinga, dobrze pamietam, ze Ty pytałaś o cybexa? Zdecydowałaś się na niego ostatecznie? Jeśli tak to wydaje mi się że będziesz zadowolona, u nas przetestowany już w różnych warunkach i póki co nie mam zastrzeżeń 🙂starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
nick nieaktualnyAnulas wrote:Dziewczyny jak wasze dzieciaczki? U nas (boje się zapeszac) lepiej. Adusia ładnie je. Jeszcze nie swoje porcje ale już plynnie to karmienie wygląda. Nie ma wypychania i wstrętu. Chyba ten syrop działa