X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Monia88 :) ale tych tabletek dużo się wydaje ;)

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamka92 wrote:
    Anulas mój synek tez mial refluks do roku czasu chlustal mi mlekiem i nawet stałymi cos okropnego, u nas nie pomagało nic tez mielismy debridat nawet tym chlustal :(

A młoda w ogóle nie ulewa w koncu mniej śpi i zaczyna się uśmiechać glowe podnosi mega wysoko silna babka mimo wczesniactwa :-)

Najgorsze to nie jedzenie🤦

Super że mała taka bystra🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 16:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek, dziękuję:* w brzuchu walczy razem ze mną 900 gramowy Filipek. Dzisiaj 26 tc, wiec juz trochę do przodu.

Kora, u mnie na skurcze czyli napinanie, 3x2aspargin, 2xnospa i relanium. Twardnienia w pewnym momencie są normą, jednak gdy stają regularne i bolesne to warto konsultować zwlaszcza jak są problemy z szyjką.

Kora88, Glonojadek lubią tę wiadomość

• Kaach Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak z innej beczki skończył mi się balsam Elancyl i nigdzie nie mogę go kupić 😭😭. Co polecacie do smarowania? Tylko nic olekowatego bo nie cierpię tego i najlepiej żeby szybko się wchłaniał :p No chyba, że wiecie gdzie w Poznaniu kupię Elancyl to byłabym najszczęśliwsza :p.

Hiacynta jesteś bardzo dzielna cały czas 3mam za Was kciuki :* 🤗. A co mówią na te sączące się wody? Musisz np jeszcze więcej pić?

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach, co do wod to dla nich największym zagrożeniem jest podwyższone crp, które przy sączacych wodach moze spowodować niebezpieczeństwo dla mnie i dziecka. Dlatego otrzymałam już taką informacje, ze moze się tak zdarzyć, że będą rozwiązywać ciaze nawet w ciągu kilkunastu godzin. Ech wtedy ta informacja mnie zmroziła, poki co walczymy o kazdy dzień. Staram się pic duzo wody, ale oficjalnych zaleceń co do picia nie dostałam, poki co avi 9,6. Dbam tez o to by dobrze jesc, jednak w szpitalu na te kwestie nie zwracają uwagę.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od czego to CRP takie wysokie nie wiedzą?

• maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2021, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukus wrote:
    😊 ja walczę jeszcze teraz pod koniec ze skaczącym ciśnieniem. Jutro 39+0 i test na Covid na Polnej. Wczoraj oglądałam live z zaufaj położnej i było o odciąganiu pokarmu wcześniej i zabieraniu do szpitala dla dziecka po porodzie. Czy może któraś z Was tego próbowała? Jak podchodzą do tego poznańskie szpitale?
    Kukus, a Ty będziesz miała indukcję czy cc z powodu nadciśnienia właśnie?
    Ja mam nadciśnienie od początku ciazy, ale biorę dopegyt i ciśnienie jest cały czas w normie, białka w moczu tez nie mam. W poniedziałek idę na wizytę i jestem ciekawa, czy mnie dr skieruje do szpitala wcześniej, czy będę mogła spokojnie czekać na akcje porodowa do 41 tc...

oar8dqk3vtl5n396.png

2017 - synek (ciąża naturalna)
    17.06 - criotransfer Medart
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2021, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maraquja wrote:
    Ja mam nadciśnienie od początku ciazy, ale biorę dopegyt i ciśnienie jest cały czas w normie, białka w moczu tez nie mam. W poniedziałek idę na wizytę i jestem ciekawa, czy mnie dr skieruje do szpitala wcześniej, czy będę mogła spokojnie czekać na akcje porodowa do 41 tc...

Przy nadcisniu ciążowym ciąże się rozwiązuje od 38 tc zaczyna się indukcję jak panowanie CC to w 39 oczywiście jak ciśnieniena to pozwala, tutaj lepiej nie czekać, u mnie w pierwszej ciąży stan przedrzucawkowy rozwinął się dosłownie w kilka dni i trzeba było robić CC na cito.wiec mam nadzieje, ze doktor nie będzie zwlekał.

• maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2021, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w pierwszej ciazy mialam stan przedrzucawkowy i cc na cito, dlatego teraz mocno to kontrolujemy. No ciekawe co mi powie w poniedziałek... gdyby się udało kontrolować ciśnienia do końca,to w sumie nie widzę powodu wywoływać wcześniej.

oar8dqk3vtl5n396.png

2017 - synek (ciąża naturalna)
    17.06 - criotransfer Medart
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2021, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maraquja wrote:
    Ja tez w pierwszej ciazy mialam stan przedrzucawkowy i cc na cito, dlatego teraz mocno to kontrolujemy. No ciekawe co mi powie w poniedziałek... gdyby się udało kontrolować ciśnienia do końca,to w sumie nie widzę powodu wywoływać wcześniej.

Moja koleżankę doktor A. B wysłał do szpitala przy madcisniu w 37 tc nie miała białka w moczu, bo stwierdził, że z nadciśnienie to różnie może być, ślę może każdy przypadek jest inny.

maraquja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2021, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    A od czego to CRP takie wysokie nie wiedzą?
    Jak przyszłam dwa tygodnie temu mialam 17, nie wiedzieli skąd, a posiew byl czysty, dali ampiciline, po tygodniu spadło do 5 a później znowu podnioslo się do 7, 14...i teraz dali mi metronidazol z czymś jescze i się okazało że w nowym posiewie e-coli i ze ten antybiotyk jest wrazliwy na ta bakterie, ale od tygodnia jest taki sam. Jak dla mnie sytuacja niezrozumiała.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne że posiew był czysty a crp wysokie🤔 Niestety w ogóle aha na tym nie znam

• AniaMa Debiutantka

Wysłany: 20 lutego 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntaa wrote:
    Jak przyszłam dwa tygodnie temu mialam 17, nie wiedzieli skąd, a posiew byl czysty, dali ampiciline, po tygodniu spadło do 5 a później znowu podnioslo się do 7, 14...i teraz dali mi metronidazol z czymś jescze i się okazało że w nowym posiewie e-coli i ze ten antybiotyk jest wrazliwy na ta bakterie, ale od tygodnia jest taki sam. Jak dla mnie sytuacja niezrozumiała.

Trzymam za Was ✊

Ja tutaj na oddziale leżę z pacjentka z Medart co trafiła z całkowicie pękniętym pęcherzem, AFI ma 4, więc u Ciebie to jest naprawdę bardzo ładne AFI i CRO też ma w granicy 12,też cały czas zbijshw , ale tutaj mówią, że Crp w ciąży do 15 jest norma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 09:27

• Kaach Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:

Ja właśnie też stosowałam teraz przeszłam na Mustelle dla kobiet wciazy i kupuje na Marcelinskiej w aptece na tym osiedlu gdzie Ataner nie pamiętam nazwy, tam też widziałam ostatnio Elancyl(ake faktycznie ostatnio ciężko dostać ) , albo w aptece kolo poradni na terenie szpitala na Przybyszewskiego, ske tam nie zawsze jest

Jak się czujesz?🙂 Ogolne to będziemy rodziły w podobnym czasie, u mnie też planowe CC.
    To chyba też będę musiała zmienić balsam :(. Czuję się ogólnie bardzo dobrze poza zaparciami to jakiś wielkich dolegliwości nie mam. We wtorek wizyta u Sz więc powoli już zaczynam się stresować... Zaczynamy kompletować wyprawkę łóżko już jest bo później wszystko na raz kupować to finansowy kosmos. U mnie póki co to mam zalecenia do skrócenia drugiej fazy porodu a panicznie boję się kleszczy lub vaccum :/ więc na pewno będziemy załatwiać CC. Zaczęliśmy szkołę rodzenia, ale jak Pani usłyszała, że luteine biorę to mam zakaz ćwiczeń :p 🙈 a tłumaczyć mi się nie chce że z szyjka itd wszystko ok.

Ty to już masz wprawę z dzieciaczkami ja to zawsze bałam się nawet na ręce wziąść 😂. A Ty jak się czujesz?

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaMa wrote:
    Trzymam za Was ✊

Ja tutaj na oddziale leżę z pacjentka z Medart co trafiła z całkowicie pękniętym pęcherzem, AFI ma 4, więc u Ciebie to jest naprawdę bardzo ładne AFI i CRO też ma w granicy 12,też cały czas zbijshw , ale tutaj mówią, że Crp w ciąży do 15 jest norma.
    A wiesz w którym tygodniu jestvta dziewczyna?
    Anjak u Ciebie? Wiedza co robic? Dajesz rade z dieta cukrzycowa w szpitalu, bo ja bez jedzenia z domu nie dałabym rade a do tego mam bez gluten i bez mleka.

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam Mustelle balsam jak nie chcesz Kach olejku. Szybciutko się wchłania.
    Dzisiaj zamówiłam dostawkę, ale podejrzanie tanio, więc za pobraniem. Zobaczymy, czy przyślą. 😃

Kaach lubi tę wiadomość

uwo9s65govurilvf.png
  • Kukus Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maraquja wrote:
    Ja mam dysplazje biodra i przez to skierowanie na Cc. Ciśnienie u mnie skacze co jakiś czas i nie dostałam leków na obniżenie. Mi dr Ż kazał czekać na rozpoczęcie akcji porodowej i jechać, skierowania wg niego do szpila podobno się teraz nie wypisuje 🤨.
    Skierowanie na Cc mam od Polnej lekarki na 39+3.

2019 5x IUI,
    05.2019 poronienie zatrzymane,
    10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
    25.02.2021 córeczka
    Wracamy po rodzeństwo!
    7.05.2024 FET 3.1.1.
    7 dpt beta 37
    8 dpt beta 76
    12 dpt beta 694 🫣😍
    16 dpt 3330 😊
    28 dpt ♥️
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, dobrze pamietam, ze Ty pytałaś o cybexa? Zdecydowałaś się na niego ostatecznie? Jeśli tak to wydaje mi się że będziesz zadowolona, u nas przetestowany już w różnych warunkach i póki co nie mam zastrzeżeń 🙂

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wasze dzieciaczki? U nas (boje się zapeszac) lepiej. Adusia ładnie je. Jeszcze nie swoje porcje ale już plynnie to karmienie wygląda. Nie ma wypychania i wstrętu. Chyba ten syrop działa

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Dziewczyny jak wasze dzieciaczki? U nas (boje się zapeszac) lepiej. Adusia ładnie je. Jeszcze nie swoje porcje ale już plynnie to karmienie wygląda. Nie ma wypychania i wstrętu. Chyba ten syrop działa
    Dziwnym trafem dostałam namiary na panią pediatrę i w środę jedziemy . Nawet dla nas szybciej ze szpitala przyjedzie jak powiedziałam co małej jest . Więc jadę z nadzieją .

‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ