X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u radiolog na kontroli USG brzuszka i główki z polecenia Sz. Przy okazji jak badala to wychwyciła i zapytała się czy ulewa.

Ponoć jest to fizjologia bo zwieracz przełyku nie jest dojrzały i dlatego chyba się o tym nie mówi ale wpływ na dziecko ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 11:45

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Dziewczyny, wkładałam dziś Utrogestan dowcipny i jak zawsze mogłam daleko palcem wjechać, to teraz tak jak by natknęłam się na ścianę, że tak powiem, ale nie z boku. To się coś skróciło, obniżyło? Czuliście coś takiego?
    Jutro mam wizytę po tym krwawieniu z czwartku i bardzo chciałabym wiedzieć, czy coś się nie wydarzyło, albo nie zapowiada :( Wczoraj liczyłam ruchy, mała prawie się nie odzywała, dziś już jest normalnie, czuje ją bardzo nisko.

Dr Ż ostatnio mówił, jak mówiłam o Zielonej Górze i rodzeniu, to że lepiej jak bym w Poznaniu rodziła, zwłaszcza jak byłoby wcześniej. Nie dopytałam z nerwów bo był inny problem, ale zastanawiam się dlaczego. Ani nasi lekarze tam nie urzędują, ani nie pracują, to nie wiem. Może jakiś bardzo dobry ten oddział dla wcześniaków?

Zazdroszczę Wam Mamy, które macie już maluchy z Wami. Bez zawiści, tak po ludzku, normalnie.

Hiacynta jak u Ciebie?

Ja nic takiego nie czuję jak aplikuje luteinę, tylko ten szew, a jak masz szyjkę? Mi doktor ostatnio mówił, że jest wysoko,ale nie wypytywałam się już dokładnie o to znaczy.

W ogóle teraz przez ten tydzień odstawiam progesteron 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 11:49

• Anulas Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podejrzewam refluks poza kolkami i skaza 🤦 Wyciaga język meczy się aż nie odbije. I jeść już wtedy w ogóle nie chce. Jeszcze jej chyba katarek się zaczyna🤦 Wiecie może czy jak podaje5ten delicol to moge jeszcze te krople simplex??

A i czy poza przeczekaniem i tymi poradami jak nosic i układać jest coś na złagodzenie tej cholernej zgagi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 12:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nam ten sab simplex i pomagają, ale my już rozszerzamy dietę i tutaj kropelki na typowe wzdęcia po pierwszych warzywach się sprawdzają, dawałam kiedyś przy karmieniu piersią, myślałam ze nie działają, ale wtedy był inny problem i na dyschezje niemowlęca nic nie działa, musi wszystko dojrzeć. Oby Wam pomógł, to bardzo ładnie pachnie i jest słodkie i maluch to na pewno łyknie.

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    Ja nic takiego nie czuję jak aplikuje luteinę, tylko ten szew, a jak masz szyjkę? Mi doktor ostatnio mówił, że jest wysoko,ale nie wypytywałam się już dokładnie o to znaczy.

W ogóle teraz przez ten tydzień odstawiam progesteron 🙈
    Nie wiem, bo dr nie mówił do tej pory nic oprócz tego że jest miękka, niejednorodna i niezbyt długa.. do jutra muszę wytrwać.
    Jak się proga odstawia (a bierze się go długo), to namacalny znak, że już dalej niż bliżej :>

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Ja też podejrzewam refluks poza kolkami i skaza 🤦 Wyciaga język meczy się aż nie odbije. I jeść już wtedy w ogóle nie chce. Jeszcze jej chyba katarek się zaczyna🤦 Wiecie może czy jak podaje5ten delicol to moge jeszcze te krople simplex??

A i czy poza przeczekaniem i tymi poradami jak nosic i układać jest coś na złagodzenie tej cholernej zgagi?
    Czytałam o Gastrotuss baby ale tak podawać bez lekarza nie chce pojadę na szczepienia będę pytać . Dzisiaj od noszenia już kręgosłup i ręce mi wysiadają 😢

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedna.. współczuję Ci, ale jeśli dzięki temu jest jej lepiej to chociaż to wynagradza. Przejdziesz ten okres i będzie ok. Nie może to trwać wiecznie. 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 17:04

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szukam specjalisty. Jak macie jakiegoś gastrologa to proszę namiar. U nas ze skrajności w skrajność. Dzis mała znów ciahle spi. Tez nie dobrze. A z jedzeniem TRAGEDIA!!! A mi ze zmeczenia, glodu(też nic przelknac nie mogę) i stresu słabo więc leżę.
    Mam o tyle lepiej, Za duzo, że mała idzie do męża i nie ma wielkich krzyków

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Anulas odpoczywaj dużo niech mąż Ci pomaga jak najwięcej. Ja też miałam w pewnym momencie zawroty głowy z niedospania. Masz prawo czuć się zmęczona i oczekiwać pomocy. U mnie też Mauryś dziś senny i większość czasu śpi ale też więcej wisi na cycu. Ale pewnie zaraz mu to minie i zaraz wrócą bezsenne nocki hehe, może skok wzrostowy właśnie przechodzi 🤔 od wczoraj ładnie głowę momentami sam trzyma. Mi gdyby dzisiaj mój nie przynosił mi jedzenia to nie wiem czy zdążyłabym coś zjeść 🤣

A co z jedzeniem się dzieje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 19:47

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anulas a zapytaj jakiegos lekarza od debridat. Kolezanki corka bardzo plakala i po tym leku bylo inne dziecko. To lek na recepte. U nas tez nerwy i płacz. Boje sie ile mi w tym tyg przybierze na wadze.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Czytałam o Gastrotuss baby ale tak podawać bez lekarza nie chce pojadę na szczepienia będę pytać . Dzisiaj od noszenia już kręgosłup i ręce mi wysiadają 😢

A jak u Was z noszeniem w chuscie? Jak mamy gorszy dzien to mi w tej chuscie wygodniej.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama się uczyłaś chustonoszenia czy korzystałaś z doradcy?

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    A jak u Was z noszeniem w chuscie? Jak mamy gorszy dzien to mi w tej chuscie wygodniej.
    Antonna, a jakiej chusty używasz? :) ja nie byłam przekonana do chustonoszenia, ale wczoraj umówiłam konsultacje bo przy tej ilości noszenia mój kręgosłup nie wyrabia, a mała będzie coraz cięższa 😂 do tego mąż wraca do pracy, a przy tak nieodkladalnym dziecku to może być przydatne, bo nie wiem jak bym miała sobie chociaż coś do jedzenia przygotować.

Trzymam kciuki żeby przyrost wagi był Ok, kiedy macie wizytę położnej? :)

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Jeszcze nie zaczęłam jej nosić . Jestem zła że zwlekam tak z tą chustą. A ułatwiło by to życie . Zrobienie obiadu to jest misja.
    Gaja 88 ja słyszałam że najlepiej kupić używaną chustę bo już jest "ułożona" o splocie skośno krzyżowym bo można ją ładnie dociągnąć .
    Jutro jadę do pediatry i na szczepienie to nie wyjdę do puki mi nie powie co jej jest. I spytam o te leki.

• antonna Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Sama się uczyłaś chustonoszenia czy korzystałaś z doradcy?
    Najpierw sama, a potem mialam indywidualna lekcje w domu. Mysle, ze ciezkp sie samej nauczyc, szczególnie, ze wazna jest ppzycja dziecka, odwiedzenie nóżek itp.

@Gaja88 mam dwie. Pierwsza uzywana z Lenny Lamb, tzw. "Pierwsza chusta". Na lekkie dzieci musi byc cos cienkiego. Mam tez druga "Lemoniada" z Lenny Lamb, tez uzywana, ale na razie moja Lila jest na nia za lekka.
    Polozna chyba w przyszłym tyg, ale teraz mam problem z karmieniem, bo córce zaczelo sie to mleko mocno cofac i po kilku minutach zaczyna sie szarpac, musze ja odbic i czesto jej to dlugo zalega i nie chce jesc dalej. Badanie moczu musze jej jeszcze zrobić. Tak mi polozna kazala.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna witaj w klubie. Mam identycznie. I tak 2 tygodnie. Dni lepsze i gorsze. Dziś jade do kolejnego pediatry. Położna mi kogoś zalatwila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 12:16

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmienię trochę temat, która z Was ma laktator Neno, Za dużo? Zadowolone jesteście?

Ciężko mi dzisiaj z tym Maluchem w brzuchu. W ogóle jakbym opadła trochę z sił. Mam nadzieję, że to chwilowe.

uwo9s65govurilvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Zmienię trochę temat, która z Was ma laktator Neno, Za dużo? Zadowolone jesteście?

Ciężko mi dzisiaj z tym Maluchem w brzuchu. W ogóle jakbym opadła trochę z sił. Mam nadzieję, że to chwilowe.
    Ja go mam ale używałam puki co tylko jak trzeba było odciągnąć trochę pokarmu bo piersi bolały . Ssie dosyć ładnie i szybko. Ale przy dłuższym używaniu jak bym miała odciągać codziennie to wydaje mi się nie poręczny z tym mechanizmem do góry . Wiec nie polecam . ( Ja mam ten zielony )

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:

Ja mam ten laktator na jedna pierś, przez dwa tygodnie odciągałam co 3h bo byliśmy na kpi, ja go polecam, mam porównanie do medela symphony i o wiele bardziej polecam neno, na plus przede wszystkim jest silikonowy lejek który się ładnie dopasowuje do piersi, ładnie ssie, jest prosty w obsłudze, cena bardzo korzystna i dla mnie był wygodny w używaniu

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks też masz ten zielony?
    Właśnie skłaniałam się ku temu zielonemu bo wydawało mi się, że z tego powodu, że silnik jest u góry, to raz że łatwo go wszędzie zabrać, dwa że nawet czytałam, że Pani w nim chodziła i odciągała pokarm i brak tej rurki (takiej jak w tym różowym do silnika) to łatwiejsze czyszczenie. Ale to takie moje gdybanie właśnie.

uwo9s65govurilvf.png
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ