X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gustu wrote:
    Mam to samo milion razy się wierci aż zastanawiam się czy ja wogole śpię w nocy.

Czasami mam takie pomysły nauczyć go spać w łóżeczku (nawet mam ochraniacz) w dzień go tam wkładam żeby sobie popatrzyl chociaż na karuzele. Ale nie wyobrażam sobie jakby tam miał spać prędzej bym się co chwilę budzila bo by w coś wyrżnął.

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gustu wrote:
    Właśnie mam to samo w wannie aż myślę o tym siedzonku do wanny.

U mnie to muszą być moje ręce, nie lubi sobie radzić sam od razu panika że mama mnie nie pilnuje. Kupiłam krzesełko do karmienia czuję że długo sobie postoi samo.

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja, mój mały często jak ma jakiś skok rozwojowy to trenuje go przez sen w nocy. Jak zaczął się obracac na brzuch to cała noc. I co chwilę pobudka bo ryk. A w dzień zapominał że można się obrócić.

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Klapouszek Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Czy na wizytę serduszkową 4 tygodnie po transferze u dr K można zabrać męża?

a8do6vgc0oedwaki.png
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Raczej nie pozwoli wejść mężowi. U nas mąż był raz na wizycie. Było to chyba 4 usg. I w sumie był to fajny moment bo widok na usg był fajny bo już było widać ładnie człowieka :)
    Trzeba pytać.
    I gratuluję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2021, 09:32

Klapouszek lubi tę wiadomość

l22nej28tcppkg68.png
  • Klapouszek Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedz. Tego się obawiałam a w końcu to taki ważny moment. Nie wyobrażam sobie być sama na wizycie i dowiedzieć się ze serduszko nie bije. W covidzie jeszcze gorzej mamy niz wcześniej. Maz mnie zawsze uspokajał.

Ja Tobie tez gratuluje, pamietam Cię z forum zprzed 3 lat :)

a8do6vgc0oedwaki.png
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Możliwe, że możesz mnie pamiętać bo moja historia dość długa i wyboista.
    Wydaje mi się, że mogliby pozwolić już wchodzić. Tym bardziej oni są po szczepieniu i osoby przychodzące do kliniki również.
    Żal mi tego bylo zawsze, że nie mógł wejść.
    A jak się czujesz? Nie martw się. To będzie pierwsza wizyta?
    Ten covid to masakra. Dobrze że chociaż mąż może na poród wejść.

l22nej28tcppkg68.png
  • Klapouszek Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dobrze. 2 dni bolał mnie brzuch jak na okres, ale to chyba normalne. Dziś już ok, mnie chłodniejsza pogoda służy.
    To będzie pierwsze usg w drugiej ciąży :). Nie pamietam takich boli w pierwszej i wszystko inaczej narazie się dzieje. Teraz bardziej się denerwuje, jestem bardziej świadoma różnych zagrożeń, także wsparcie męża byłoby bezcenne.

A ty jak się czujesz.? Gdzie będziesz rodziła?

a8do6vgc0oedwaki.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klapoluszek wiele z nas chodziło na wizyty bez męża. Pamietam ze na swoją serduszkowa tez szlam bez niego i było ciężko. Ale niestety takie mają zasady. Mój mąż przez całą ciąże nie był ani razu ze mną na badaniach, za to teraz nadrabia w zajmowaniu się synkiem ❤️.

Jasiaaa, Klapouszek, Kora88 lubią tę wiadomość

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Jasiaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno każda ciąża jest inna 😊 Życzę powodzenia i trzymam kciuki.
    Daj znać po wizycie.
    A ja czuję się bardzo dobrze. Uwielbiam ten stan. Nie wiem czy to możliwe, ale chciałabym jeszcze kiedyś być w ciąży. Czekamy na Małą. Chyba jej się nie spieszy. Nic się nie dzieje. A rodzic będę w Inowrocławiu. Nie jestem z Poznania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2021, 09:34

Klapouszek lubi tę wiadomość

l22nej28tcppkg68.png
  • beamyx Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 czy mogę na priv? 🙏🏻☺️

Kora88 lubi tę wiadomość

atdcjw4zrf5hk46x.png

4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beamyx wrote:
    Kora88 czy mogę na priv? 🙏🏻☺️
    Dawaj :)

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Misia01 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli przyjmujemy claxan i acard to jest skłonność do krwiaków czy odwrotnie??? Koleżanka mówiła , że jeżeli się bierze te leki to trzeba uważać , bo krwiaki się tworzą.Jej Lekarz tak powiedział.Znalazlam stary wpis na forum medartu. Jedna z dziewczyn, też pisała, że przy tych lekach jest skłonność do tworzenia krwiakow. Ja pytałam lekarza i zaleca brać. Pamiętacie jak było w waszym przypadku.

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia01 wrote:
    Jeżeli przyjmujemy claxan i acard to jest skłonność do krwiaków czy odwrotnie??? Koleżanka mówiła , że jeżeli się bierze te leki to trzeba uważać , bo krwiaki się tworzą.Jej Lekarz tak powiedział.Znalazlam stary wpis na forum medartu. Jedna z dziewczyn, też pisała, że przy tych lekach jest skłonność do tworzenia krwiakow. Ja pytałam lekarza i zaleca brać. Pamiętacie jak było w waszym przypadku.
    Tak, jest większe ryzyko powstania krwiaków. Nawet wtedy jak byłam na Polnej z pękniętym krwiakiem to lekarz mi powiedział, że clexane tego nie ułatwia

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku ciąży nie miałam clexanu ani acardu i miałam krwiaka podkosmowkowego ale nie krwawił. Jak okazało się że mam krwiaka to miałam włączony clexane. Wchłonął się.

Moje dziecko jakoś od miesiąca strasznie nienawidzi jak je przebieram. Dramat.
    Znowu mamy turbo marudzenie (oprócz standardowego marudzenia), wychodzi druga górna jedyna z nim będzie 5 zębów. Strasznie zgrzyta zębami. Grrr. Czy mu posmaruje dentinoxem czy nie jeden czort.
    Łaskawy Pan w końcu zaczął odpychać się rękami na brzuchu wokół własnej osi. W końcu zamiast turlania się do miejsca docelowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2021, 12:31

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Misia01 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Tak, jest większe ryzyko powstania krwiaków. Nawet wtedy jak byłam na Polnej z pękniętym krwiakiem to lekarz mi powiedział, że clexane tego nie ułatwia

A acard?

• Misia01 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja clexane brać nie mogę.Mialam dwa lata temu badanie genetyczne z krzepliwością krwi ok. Na początku ciąży brałam. Ale złe wyniki miałam i trzeba było odstawić. Teraz dr stwierdził, że skoro nie biorę clexane to mam brać acard.

• Misia01 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jakim celu brałyście te leki? Dr mówił, że do 30 tyg spokojnie można acard. Dużo kobiet bierze. Ale wiadomo jednym szkodzi drugim pomaga. Ja nie lubię brać czegoś jak nie rozumiem działania leku.Nawet jak lekarz zaleca. Już zgupiałam czym dłużej myślę to twierdzę, że to dobry pomysł nie jest.

• A gustu Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Ja na poczatku ciąży nie miałam clexanu ani acardu i miałam krwiaka podkosmowkowego ale nie krwawił. Jak okazało się że mam krwiaka to miałam włączony clexane. Wchłonął się.

Moje dziecko jakoś od miesiąca strasznie nienawidzi jak je przebieram. Dramat.
    Znowu mamy turbo marudzenie (oprócz standardowego marudzenia), wychodzi druga górna jedyna z nim będzie 5 zębów. Strasznie zgrzyta zębami. Grrr. Czy mu posmaruje dentinoxem czy nie jeden czort.
    Łaskawy Pan w końcu zaczął odpychać się rękami na brzuchu wokół własnej osi. W końcu zamiast turlania się do miejsca docelowego.
    No to fajnie ze wogole chce Ci się odpychać bo mój nie chce wcale kręci się wokół osi ale marudzi jak nie wiem też ma do góry 4 żeby i na dole 2. I też tak zgrzyta zębami że aż szok tylko martwi mnie ze nie chce raczkowaniem bo ma skończone 8 mc

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤
    Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.

860ianli7vtdwtrl.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2021, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma 8 miesięcy i nadal maruda? Myślałam że to minie z wiekiem 😏 partner już jest załamany taka przyszłością 🤣

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ