X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:
    Anulas już za późno, nie ma na co zakladac;(
    Dziękuję Wam wszystkim, każde dobre słowo dodaje mi otuchy bo nigdy się tak nie balam:(
    Miałaś jakieś objawy ze się skraca ? Wczoraj sama rozmawiałam o tym z mężem bo tydzień temu mnie Sz już straszył że krótsza i ta wizyta w poniedziałek u Kru mnie stresuje .

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz dziwnej wydzieliny nic się u mnie nie zmieniło ostatnio. Naprawdę dużo lezalam:(

21.09.2020 - ❤❤
  • antonna Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:
    Dziewczyny liczę na Wasze wsparcie jak nigdy. Wczoraj na wizycie okazało się że moja szyjka ma 3mm, jest lejek i 1.5 cm rozwarcia. Wyladawalam od razu na porodowce. Tam leki na skurcze itp. Teraz już jestem na oddziale i dalej leki. Lekarze mówią, żeby być dobrej myśli. Ja jestem załamana. Przerażona wręcz.;(

O rany Justyna mam nadzieje, ze bedzie dobrze i lekarze uspokoja sytuacje!!!!! W jakim jestes szpitalu? Ile waza teraz dzieci?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mocne kciuki, jak jesteś na Polnej to może ede mogła wpaść w odwiedziny, za dwa 3tygodnie mam przyjęcie na kilka dni 🙂

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:
    Anulas już za późno, nie ma na co zakladac;(
    Dziękuję Wam wszystkim, każde dobre słowo dodaje mi otuchy bo nigdy się tak nie balam:(
    Justyna, postaraj się z całego serca nie denerwować na ile to możliwe w takiej sytuacji bo stres mocno nasila objawy 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Pamietam że Kinga25 leżała na Polnej naprawdę długo z bliźniaczkami i wszystko się dobrze skończyło. Jesteśmy z Tobą ❤️❤️

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na Polnej. Boję się strasznie, jeszcze ta samotność, mąż 100 km stąd. Nie może nawet przez bramę wejsc;(

21.09.2020 - ❤❤
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką miałaś tą wydzielinę?

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas taka gęsta galaretowatą. Zglosilam lekarzowi i pytałam czy mam przyjechać wcześniej. Mówił że nie trzeba a ja się teraz zadręczam, że sama sobie nie zaufalam. Bo może to był objaw a może nie, kto wie. W każdym razie leżę i odliczam dni. Czułam się świetnie, tyle planów mialam:( A teraz jedynie strach o życie i zdrowie dzieci:(

21.09.2020 - ❤❤
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Ja tyle czasu miałam cukry dobre, a wczoraj jak ,,zaszalałam'' zjadłam chyba z 50 g chipsów bo chodziły za mną od tygodnia no i bach....zmierzyłam cukier po 1 h od zjedzenia i był super bo 98, później jeszcze była kolacja (prawidłowa, bo bułka bezglutenowa + ser biały - nigdy mi to nie wybijało cukru) i mierzę po 1 h od zjedzenia kolacji a tam nagle 170!! szok!!....od razu wieczór zdołowany...już nigdy żadnych chipsów i innych niedozwolonych produktów! Ale kurcze taką miałam ,,ochotę'' że szok...:/ A później duże wyrzuty sumienia heh więc zdecydowanie nie warto. Czasem są po prostu takie dni, że ma się dosyć tych wszystkich diet (i bezglutenowa i cukrzycowa) i potrzebna jest taka ,,odskocznia'':/
    Dzisiaj rano bałam się na maxa pomiaru na czczo, ale na szczęście wyszło 87 więc wysoko, ale wynik w normie, po śniadaniu też już było ok, więc mam nadzieję że taki ,,jednorazowy'' wyskok nie zaszkodził małemu;)

W ogóle ostatnio mam problemy z pobieraniem tej krwi, kurde zawsze leciała ładnie, a teraz i myje mydłem i pod gorącą wodę i ręka w dół i masuje paluchy a krew za chole** nie chce lecieć....:/ czasem muszę się kłuć z 4-5 razy, macie jeszcze jakiś sposób??:/
    Ja już zbadałam że takie „niespodzianki” z cukrem są u mnie zawsze po tłustych produktach bo tłuszcz wybija cukier po drugiej godzinie niestety także tez kilka razy się niemiło zaskoczyłam 😉 myśle że małemu nie zaszkodzi mały skok w bok a przynajmniej chipsów spróbował 😂 a na pobranie z palca niestety chyba nie ma innego sposobu jak zwiększyć długość igły lub zmienić miejsce pobierania ( niektóre glukometry mają nakładkę do nakłuwacza do stosowania w alternatywnych miejscach np na udzie )

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna trzymaj się dzielnie! ✊✊

Helena dlaczego idziesz do szpitala?

• Mad_red Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:
    Dziewczyny liczę na Wasze wsparcie jak nigdy. Wczoraj na wizycie okazało się że moja szyjka ma 3mm, jest lejek i 1.5 cm rozwarcia. Wyladawalam od razu na porodowce. Tam leki na skurcze itp. Teraz już jestem na oddziale i dalej leki. Lekarze mówią, żeby być dobrej myśli. Ja jestem załamana. Przerażona wręcz.;(

Bardzo mocno trzymam kciuki za Was i wierzę, że będzie dobrze 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ks wrote:
    Justyna trzymaj się dzielnie! ✊✊

Helena dlaczego idziesz do szpitala?

Nic się nie dzieje, ale ze względu na chorobę i nadciśnienie biorę już dwa leki 🙈, doktor powiedział, że na taką krótka obserwacje, szersze badania czy nie trzeba zmodyfikować leków.

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście Kochane, jakbyście gdzieś na forum jakimś wychaczyly Kinge25 dajcie jej proszę znać, że jej poszukuje. Ona jest obeznana, sama wiele przeszla, może mi coś poradzi.
    Bardzo Wam dziękuję za każde miłe słowo.
    Helena jeśli pomiędzy oddziałami będzie można się przemieszczać to zapraszam. Ja mogę wstać tylko na siku. Mam nadzieję że będę tu jeszcze i bez dzieci. Na nie chce poczekać jak najdłużej.

Matilda19, Mad_red lubią tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:
    Jesteście Kochane, jakbyście gdzieś na forum jakimś wychaczyly Kinge25 dajcie jej proszę znać, że jej poszukuje. Ona jest obeznana, sama wiele przeszla, może mi coś poradzi.
    Helena jeśli pomiędzy oddziałami będzie można się przemieszczać to zapraszam. Ja mogę wstać tylko na siku. Mam nadzieję że będę tu jeszcze i bez dzieci. Na nie chce poczekać jak najdłużej.
    Dałam znać Kindze25 że potrzebujesz wsparcia wiec jeśli odbierze wiadomość to zapewne się z Tobą skontaktuje
    Bądź dzielna , trzymajcie się ❤️🙏🏻

Mad_red lubi tę wiadomość

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog pomodlę się dzisiaj za Was 🙏🍀✊😘

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2020, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:

Tez się dołączam do kciuków ✊

Jutro odezwę się na priv, co do sytuacji to ja porodówke zaliczyłam w 28 tc, ale szyjka miałam 1,5 cm tylko skurcze porodowe i miałam hamowanie jak wyciszyli to szyjka wracała do około 3 cm, i tak mnie doktor kierował oddział porodówka, porodówka oddział 🙈jak było stabilnie to oddział, ale nie chce tutaj wie ej stresu wprowadzać więc napisze na priv 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 23:26

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trzymam kciuki z całych sił aby wszystko było dobrze!!!:) a maluchy niech jeszcze siedzą grzecznie w brzuszku i poczekają z 10 tygodni!!! Dużo siły!!
    JustynaFrog wrote:

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh no u mnie na szczęście dzisiaj już cukry cały dzień w normie, mam nadzieję że to faktycznie było po tych chipsach i to jednorazowy wybryk bo byłam normalnie w szoku jak zobaczyłam ten wynik...:/ mam nadzieję, że jutro i dalej też już będzie ok;)
    Młody widocznie się ,,rzucił'' na te chipsy i łykał ile wlezie, bo codziennie prawie je to samo ze względu na dietę bezglutenowa i cukrzycową której zapewne ma dosyć tak samo jak i ja:/ heh;)
    Już mam glukometr nastawiony na 5 i nic to nie daje...:/
    Matilda19 wrote:
    Ja już zbadałam że takie „niespodzianki” z cukrem są u mnie zawsze po tłustych produktach bo tłuszcz wybija cukier po drugiej godzinie niestety także tez kilka razy się niemiło zaskoczyłam 😉 myśle że małemu nie zaszkodzi mały skok w bok a przynajmniej chipsów spróbował 😂 a na pobranie z palca niestety chyba nie ma innego sposobu jak zwiększyć długość igły lub zmienić miejsce pobierania ( niektóre glukometry mają nakładkę do nakłuwacza do stosowania w alternatywnych miejscach np na udzie )

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    ehh no u mnie na szczęście dzisiaj już cukry cały dzień w normie, mam nadzieję że to faktycznie było po tych chipsach i to jednorazowy wybryk bo byłam normalnie w szoku jak zobaczyłam ten wynik...:/ mam nadzieję, że jutro i dalej też już będzie ok;)
    Młody widocznie się ,,rzucił'' na te chipsy i łykał ile wlezie, bo codziennie prawie je to samo ze względu na dietę bezglutenowa i cukrzycową której zapewne ma dosyć tak samo jak i ja:/ heh;)
    Już mam glukometr nastawiony na 5 i nic to nie daje...:/
    No ja kilka dni temu zjadłam trochę kiełbaski w pomidorach z papryką , takie leczo ale „chude” w miarę i cukier ok ale córcia którą czuje tylko czasami dopiero bo jeszcze mała tak się wód płodowych z wrażenia nałykała że czkawkę miała normalnie i mi w brzuchu podskakiwała rytmicznie dobre kilka minut 😂😂😂
    Mi w szpitalu jak byłam j z palca pobierali a nie chciało lecieć to laborant nie tyle ściskał sam opuszek co przesuwał od nasady palca ku gorze kilka razy żeby „wypompowac” krople krwii i to się chyba najbardziej sprawdzało

• antonna Autorytet

Wysłany: 6 września 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda jak to dziala, ze tluszcz podbija cukier? Czy to faktycznie zasługa tluszczu, czy to wegle z tej zjedzonej potrawy laduja we krwi dlatego, ze organizm woli spalić tluszcz na energie? Czy moze jakby sie zjadlo sam tłuszcz to tez by sie cukier podbil?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ