🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
antonna wrote:Matilda jak to dziala, ze tluszcz podbija cukier? Czy to faktycznie zasługa tluszczu, czy to wegle z tej zjedzonej potrawy laduja we krwi dlatego, ze organizm woli spalić tluszcz na energie? Czy moze jakby sie zjadlo sam tłuszcz to tez by sie cukier podbil?
” Przez długi czas uważano, że glikemię po posiłkach podnoszą wyłącznie węglowodany. Dziś wiemy już, że podobny wpływa mają także tłuszcze i białko, z tym, że jest to proces znacznie bardziej rozciągnięty w czasie.
Węglowodany proste przyswajane są niemalże natychmiast (czego doświadczamy pijąc słodki napój na niedocukrzenie), te złożone trawione są maksymalnie przez ok. 1,5 godziny. Natomiast węglowodany spożyte w obecności dużej ilości tłuszczów czy też posiłek zawierający wyłącznie tłuszcz i białko mogą spowodować przecukrzenie nawet 6-7 godzin po jedzeniu.„
-
Dziewczyny tez Wam się zdarzają delikatne brązowe plamienia? To nawet nie plamienia tylko takie smugi brązowe... zaraz zaczynam 11tc... i od czasu do czasu się zdarzają... oczywiście się martwię13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyna, na tym etapie lekarze zrobią wszystko żeby utrzymać ciąże jak najdłużej 🙏🏻 Jesteś w dobrych rękach i w razie czego lepszej neonatologii nie znajdziesz, musisz być dobrej myśli i szukać światełka w tunelu 🙆🏻♀️ Twoje nastawienie tez jest bardzo ważne 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Trzymamy kciuki za powodzenie ❗️
-
Mad_red wrote:Detektor jest dość prymitywnym urządzeniem w porównaniu do ktg lub tego w aparacie USG. Te trzaski to mikroruchy skóry która styka się z głowicą,słychać je jak przesuwa się głowice po skorze. Najgłośniej słychać dźwięki najbliżej głowicy, te ze skóry bardzo głośno, a im dalej w głąb ciała tym ciszej. Jeśli Bobo jest duże i stuknie akurat w głowicę, a tłuszczyku na brzuchu mało, to też można usłyszeć to jako trzask.
Mam nadzieję, że w miarę jasno to wytłumaczylam ☺️
Bąbel, rzeczywiście nie dojrzałam Twojego postu, chyba byłam już zmęczona, jak czytałam 😁. Brawo, że wszystko idzie zgodnie z planem, waga się nie przejmuj, bo jeśli mieści się w centylach i dottore nic nie mówił to znaczy, że jest ok😘. Rozwój dziecka na tym etapie jest bardzo indywidualny a ramy norm bardzo szerokie. No i trzeba pamiętać, że wagę oblicza program komputerowy, który ma margines błędu.
U mnie Aniela dziś nie chciała pozować do zdjęć, jedyne co wywaliła na świat to jej ...broszka 😁, mam nawet zdjęcie na pamiątkę 🙂.Jak to lekarz określił, foto do rozkładówki 👯😜. Waży 584gr. No i dostałam skierowanie na krzywą, ble już mi nie dobrze na samą myśl. Ale co zrobisz, jak nic nie zrobisz 🤷♀️ tylko trza się poddać.
Któraś z Dziewczyn pytała u którego lekarza jestem. No nie jest to żaden z Waszych, bo ja tu jestem na występach gościnnych 😁. Mam 2 lekarzy, jednego powiatowego a drugiego we Wrocławiu z Invimedu. Ogólnie mieszkam pod czeska granicą 😁
Kiedy idziesz na krzywa cukrzycowa? 🤦♀️
My 10 września jedziemy na prenatalne ostatniego trymestru wiec zobaczymy ile ❤️Nelcia❤️ będzie ważyła u innego Doktora 💁♀️
Dzisiaj mam urodzinki wiec pozwoliłam sobie na kawałek tortu 💁♀️ A tak pozatym to przez te dwa tygodnie diety cukrzycowej i nie jedzenia słodkiego schudłam 1,5 kg 🤣 mamy 7 kg do przodu 🙊
A jak u Ciebie z waga? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 18:09
Mad_red lubi tę wiadomość
-
Justyna zatem czekamy na wiesci jutro! Szansa ratunku na pewno jest!! Bedziesz miala dwojke, zdrowych dzieci z listopada/grudnia 2020!!!
Mika_do i jak? Gotowa na jutro?
Babel no to Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2020, 18:12
Bąbel lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualny
-
Hejka dziewczyny czy ktoras miala bole zwiazane z rozejsciem spojenia lonowego boli strasznie podbrzusze i jesli rozejdzie się powyżej 2 cm to robią cesarke.
📍Niedoczynność tarczycy
📍MTHFR_c677Thetero
📍29.10.2019 iui 😟
📍10.01.2020 udało się ❤
Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.
-
nick nieaktualnyA gustu wrote:Hejka dziewczyny czy ktoras miala bole zwiazane z rozejsciem spojenia lonowego boli strasznie podbrzusze i jesli rozejdzie się powyżej 2 cm to robią cesarke.
U mnie się zdarzają, dr AB powiedział tylko tyle ze jest to wskazanie do cesarki, ale trzeba iść do ortopedy po zaświadczenie czy coś. -
nick nieaktualny
Helena jeśli pomiędzy oddziałami będzie można się przemieszczać to zapraszam. Ja mogę wstać tylko na siku. Mam nadzieję że będę tu jeszcze i bez dzieci. Na nie chce poczekać jak najdłużej.[/QUOTE]
Trzymam kciuki za badania ✊🍀
Można, na chwilę nie ma problemu, czy to zejsc do bufetu, przejść się po korytarzu w maseczce, ja na planowe przyjęcie więc będę miała ten "zaszczyt" mieć test na Covid.
-
niezapominajka12345 wrote:Mika_do i inne dziewczyny, które są już bliżej porodu albo urodziły, pamiętacie jest dr kazał Wam odstawić acard? W którym tyg? Bo mi się coś kojarzy, że dr Kru mi mówił w pon, że jeszcze 2-3 dni mam brać i odstawić i z tego co widzę w zaleceniach już też tego nie mam i nie wiem czy to mi się śnilo hehe czy faktycznie tak było 🙄😅😊 mama ginekolog pisze ze się bierze do ok 36 tc, inni na necie że do 33-34, jeszcze inni że w III trymestrze wcale się nie bierze i już się zagubiłam, chyba jutro już podstawie, nie chce męczyć dr takimi głupimi pyt 🙄🙄 chociaż jak mam tyle tych leków różnych to aż strach którykolwiek odstawiać....🙉Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Bąbel wrote:Mad red cieszę się ze ❤️Anielka❤️ rośnie 💪🍀✊przynajmniej masz 100% pewność ze to Dziewczynka 🤣
Kiedy idziesz na krzywa cukrzycowa? 🤦♀️
My 10 września jedziemy na prenatalne ostatniego trymestru wiec zobaczymy ile ❤️Nelcia❤️ będzie ważyła u innego Doktora 💁♀️
Dzisiaj mam urodzinki wiec pozwoliłam sobie na kawałek tortu 💁♀️ A tak pozatym to przez te dwa tygodnie diety cukrzycowej i nie jedzenia słodkiego schudłam 1,5 kg 🤣 mamy 7 kg do przodu 🙊
A jak u Ciebie z waga? 🤔
Wszystkiego najlepsiejszego Bąbel! Dużo zdrówka, radości i miłości 💐🎂🍾🎁❤️. Mój Antek urodzil się 9 września i jeszcze moich kilkoro znajomych i muszę Ci powiedziec, że to super ludzie 😍
Ja mam weekend istnej rozpusty: wczoraj ciut poszalalam z chipsami a dziś mieliśmy komunię bratanicy i też się nie oszczędzałam. Jeszcze w sobotę ważyłam 64,5kg a jutro to będę bała się na wagę wejść 😱😜. Od jutra reżim lodówkowy 😁.
Dziewczyny,które realizowalyscie recepty na bezpłatne leki, jakie miałyście oznaczenie? Ja mam B- mój lekarz twierdził, że to oznacza bezpłatne. W wypisywał ja przy mnie o tam opcje były: 100%, R i B.Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Bąbel, najlepsze życzenia 🥳
Justyna, jesteś w najlepszych rękach. Zaufaj lekarzom, oni zrobią wszystko aby dzieci jak najdłużej zostały w brzuszku. Trzymam kciuki i wysyłam ciepłe myśli 😘Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Bąbel, najlepsze życzenia urodzinowe! Spełnienia marzeń
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer -