🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Bąbel wrote:https://zapodaj.net/75102ae822b13.png.html
https://zapodaj.net/890f9f91fe484.png.html
https://zapodaj.net/e95e06ea1831f.png.html
Mam nadzieje ze będzie coś widać 🤣
Może się którejś przyda a może mi Niezapominajka powie co jeszcze zamawiała? 😊
Jakbys tylko miala linki bezpoarednie do zdjec (z koncowka png, a nie html) i dala to do bloku img to by nam sie foty wyswietlily.
https://zapodaj.net/images/75102ae822b13.png
To jest link bezposredni do pierwszego zdjecia. Pozwole sobie je tu wkleic i jak zacytujesz to zobaczysz co dodalam, zeby sie fota wkleila. To moze tak dla tych co by chcialy dodawac zdjecia a nie wiedza jak heh.
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyDobrze zobaczę sobie co kupujecie bo w mojej głowie lista apteczna bardzo krótka 🙄
Mam do was takie pytanie czy któraś z was rozważała pieluchy bambusowe ?
Ja trochę się na czytałam resztę potwierdziła położna bo w tych zwykłych typu pampers dada i inne jest dużo tej chemii są barwione chlorem i ogólnie są z plastiku to samo z husteczkami do pupy . W takich pampersach jąderka u chłopców mogą się przegrzewać i już na tak wczesnym etapie prowadzić do niepłodności. Natomiast u dziewczynek od nadmiaru chemii i kosmetyków może dojść do sklejenia warg. Wiadomo nikt o tym nie mówi ale jak ja słyszę niepłodność to zaświeca mi się taka czerwona lampka . Co wy o tym myślicie . A może przesadzam ? -
Ja mam takie mysli, ze moze pojde w wielopielo, ale na pewno z odstępstwami. Co do chłopców to ponoc na jakims etapie polaczenie body+pielucha nie jest najkorzystniejsze. Moja corka uzywala pampersow premium care caly czas. Na szczescie nic jej sie nie skleilo 🙈 kazde inne pieluchy ja odparzaly. Nie wiem czy przesadzasz, na pewno pieluchy wielorazowe sa zdrowsze. Jak tylko Ci sie chce w to isc to czemu nie 🙈
Pupe przy przewijaniu mylismy wacikiem nasaczonym czysta woda. Poza domem uzywalam chusteczek water wipes. Do tej pory ich używam do wytarcia rak, buzi. Wkleje Wam potem moja liste zakupow sprzed 3 lat z apteki. Nie wiem na ile to sie przyda ale zawsze moze cos wpadnie w okoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 09:32
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyTeż chce pieluchować ale na początku wiadomo nie chce się stresować i myślałam nad tymi https://www.bambonature.pl/ i też chce te Waters wipes chusteczki a w domu wodą .
Ja w ogóle na temat składów mam fioła więc płyn do kąpieli będę wybierać rok 🙈 -
Za dużo za dużo wrote:Też chce pieluchować ale na początku wiadomo nie chce się stresować i myślałam nad tymi https://www.bambonature.pl/ i też chce te Waters wipes chusteczki a w domu wodą .
Ja w ogóle na temat składów mam fioła więc płyn do kąpieli będę wybierać rok 🙈
To dobrze, akurat pewnie dopiero po roku bedzie Ci potrzebny 😂Za dużo za dużo lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyAle_ks wrote:Nie chciałam polubić tylko zacytować 🤦🏻♀️
Mierze od prawie 2tyg i cały czas przekroczone mam jeszcze nadzieje ze diabetolog będzie miał jakiś jeszcze pomysł, a nie od razu insulina
To powodzenia ✊
https://naforum.zapodaj.net/f70b7b5acc4e.jpg.html
Mi ostatnio dużo osób poleca takie ekologiczne, też właśnie myślę nad wielo..
Helena93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa będę mieć chłopca i właśnie mam kupione pampersy bambusowe, położna mi polecała.. maja tez bardzo dobre opinie wiec na poczateczek wole nieuszkodzonej skory maluchowi, lepiej odżałować te kulka złotych niż potem patrzeć jak płacze bo dupka odparzona.
Kupowałam w necie w jakimś sklepie medycznym, zielone opakowanie. Rozmiary od newborn do dużych chłopcówZa dużo za dużo lubi tę wiadomość
-
Czyli jak zwykle, co osoba to opinia heh....ja już nie wiem jak to będzie, zobaczymy czy trafię do Św. rodziny czy do Konina na szybko:D heheheNowa25 wrote:Ja rodziłam w SW rodzinie, chodziłam do dr Kru, ale cesarkę miałam na cito, to wspominam średnio, jedna koleżanka zadowolona, kolejna mówiła, że przeciągali poród na maxa i w ostatnich chwili zrobili CC, więc jak zawsze zależy na kogo się trafi 🙂starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Mad_red kurcze dziwna sprawa, że babka dopiero pobrała Ci krew po 1 h i 25 minutach bo ten wynik tak naprawdę raczej mija się z prawdą... Ja np. dzisiaj zjadłam rano omleta słodkiego i miałam 1 h po wynik 144 (czyli już lekko ponad normę), i sama dla siebie zbadałam sobie jeszcze 1,5 h po zjedzeniu śniadania i już miałam 100, bo wiadomo że czym dalej tym poziom cukru spada, tak więc tak naprawdę nie wierz jaki poziom miałaś po 1 h od zmierzenia...szkoda:/ U mnie w labo zawsze jest tak, że liczą co do minuty i nawet jak ktoś akurat ma wchodzić inny, to wbijasz się w kolejkę, bo właśnie o to chodzi aby wynik był RÓWNO PO 1 I PO 2 H, mimo wszystko mam nadzieję, że u Ciebie z cukrami wszystko ok, bo to ważny temat!!)
Ja dzisiaj pozwoliłam sobie na słodkiego omleta, bo o dziwo rano na czczo cukier 73 (mówię wow szok! jaki niski) zjem omleta, a tu po 1 h 144 heh czyli jednak muszę uważać)Mad_red wrote:Jestem już po krzywej i czekam na wyniki. Nie wiem, czy będą miarodajne, bo pani w laboratorium była tak zarobiona, że druga próbkę pobrała po 1 godz i 25min. Zobaczymy. Przyszły tydzień pod znakiem lekarzy, we wtorek ginek a w czwartek kardiolog. Mam nadzieję, że żadne kwiatki w wynikach nie wyskoczą.
Trzymam kciuki za nas wszystkie 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚
Babel, czy Ty już po wizycie? Bo coś mi się kojarzy, że miałaś w tym tygodniu jakoś 🤔
Ja teraz w nocy źle sypiam, bo sikam 2-3 razy, a oprócz tego mój Tosiek miał wycinane migdałki przedwczoraj i strasznie źle to znosi. Nie chce pić, nawet lodów nie chce jeść. Wczoraj wypił tylko 2 strzykawki wody. Dramat.
Ale jak już śpię to czasami budzi mnie dyskomfort brzucha, nie umiem go opisać, tak jakby brzuch mi się naciągał od pisi do samych cycków 🙉 🙊 a potem to już muszę lecieć siku pędem. Co to będzie w późniejszych tyg? 🥴starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Tak poza Koninem raczej tylko Poznań, już nie będę szukać nie wiadomo gdzie, bo jeszcze bardziej niż mam zamieszane w głowie sobie namieszam;) heh
Daj koniecznie znać jak urodzisz jak było w Św. rodzinie:))Luluiza wrote:Niezapominajko a gdzie planujesz rodzic ? Bo poza Koninem to tylko Poznań rozważasz ?
Ja mam gina ze św Rodziny i będę tam rodzić, mieliśmy dyskusje o zzo itd i teraz jest dupa, bo anestezjolodzy niechętnie przychodzą zakładać zzo, tylko pilne cc i inne zabiegi🤨 kazał mi się nastawić na Naturę w pełnym tego słowa znaczeniu 😕
Będę pewnie przed Tobą miała tą przyjemność wiec zdam Ci relacje 🚑😁
Polna to tez bardzo dobry wybór, w Poznaniu najlepsze opinie ma Fr Raszei. Może warto do końca rozważyć inne opcje 🙆🏻♀️ Co byś nie wybrała, to będziesz miała opiekę i na pewno wszystko będzie dobrze 🧸starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Kochana no to fajnie masz, że możesz jeść wszystko a mimo tego cukry ok!! Tylko pozazdroscić, bo ja się muszę jednak pilnować, więcej owoców czy coś i już lipa....na słodycze to w ogóle sobie nie pozwalam, jedynie od czasu do czasu czekolada mleczka bez cukru z wedla z 2-3 kostki żeby mały poczuł też trochę słodki smak:D hehehe
Już ci wrzucam co ja zamawiałam (to było za ok.600 zł), a wcześniej jeszcze też miałam mniejsze zamówienia:
Nie wiem czy wszystko się przyda, czy nie, ale już sama nie wiedziałam co kupować hehe
Ogólnie z wyprawki brakuje mi jeszcze:
czapki na zimę, szumisia, torby do wózka, zastanawiam się czy laktator elektryczny to od razu jest potrzebny, czy dopiero jak się okaże czy moge karmic czy nie kupic? i to chyba tyle;)
https://zapodaj.net/8a1c2193ee478.jpg.html
https://zapodaj.net/132735c0c3ccf.png.html
https://zapodaj.net/97402d92e4e20.png.html
Bąbel wrote:Niezapominajko ja już nic nie rozumiem z tej mojej cukrzycy 🤣 jem wszystko na co mam ochote np na śniadanie 3 parówki z kurczaczka + ketchup i dwie skibki chleba nawet jasnego jak nie mam ciemnego z masłem i mam dobry cukier po godzinie 🤣
Od 4 września czyli praktycznie od dwóch tygodni nie miałam żadnego przekroczenia a jem słodkie swojskie od niedzieli bo mój N. był u rodziny na komunii i przywiózł torta całego od swojej Mamy bo upiekła i blachę sernika i blachę jabłecznika i nawet w nocy jak przyjechał to zjadłam dwa kawałki tortu i kawałek jabłecznika i rano miałam cukier w normie 😉 wydaje mi się ze mam naciągana ta cukrzyce bo jem. normalnie owoce i wszystko i nie wybija oby tak dalej 💪
Dzisiaj składałam zamówienie z Gemini za 368 zł fakt ze to jeszcze nie wszystko ale muszę dokupić jeszcze z pare rzeczy dla Nelci wiec kurde nie wiem co Ty miałaś za te 700 zł? 🤔
Szkoda ze tu nie można wrzucać zdjęć bo bym dodała screny tego co zamówiłam 😉
Trzymam kciuki za poniedziałek ✊✊✊🍀🍀🍀🤰🤰🤰Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 14:41
Bąbel lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Szymański godzina spóźnienia. Wykończę się 😰13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Też czekałam godzinę/ Kochana nie denerwuj się!! Trzymam kciuki żeby wszystko było ok i daj koniecznie znać po wizycie!)Martynkowo wrote:Szymański godzina spóźnienia. Wykończę się 😰
Martynkowo lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
nick nieaktualnyA ma do Was pytanie bo nie wiem o się bardziej sprawdza do salonu, czy kokon (zamówiłam z Jukki) ale teraz sama nie wiem, łóżeczko turystyczne, kołyska jak to chcecie rozwiązać, może kojec? Za dużo tego wszystkiego człowiek nie wie co wybrać 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 12:35
-
nick nieaktualnyHelena93 wrote:A ma do Was pytanie bo nie wiem o się bardziej sprawdza do salonu, czy kokon (zamówiłam z Jukki) ale teraz sama nie wiem, łóżeczko turystyczne, kołyska jak to chcecie rozwiązać, może kojec? Za dużo tego wszystkiego człowiek nie wie co wybrać 🙈
My będziemy kupować kołyskę na kółkach, mamy otwarty salon z kuchnia. Będzie stała w „części salonu” ale w razie czego zawsze mogę sobie go zabrać obok mnie Myśleliśmy tez dodatkowo o kokonie, ale ze względu na psa w domu to stwierdziliśmy ze to nie będzie u nas dobry pomysł.Helena93 lubi tę wiadomość
-
Helena93 wrote:A ma do Was pytanie bo nie wiem o się bardziej sprawdza do salonu, czy kokon (zamówiłam z Jukki) ale teraz sama nie wiem, łóżeczko turystyczne, kołyska jak to chcecie rozwiązać, może kojec? Za dużo tego wszystkiego człowiek nie wie co wybrać 🙈
Może zależy jak chcesz to wykorzystywać. Ja raczej pójdę w kołyskę. Moje łóżeczko turystyczne ma materac na samym dole, a ciężko odłożyć śpiące dziecko tak nisko, ale może są takie w których materac jest wysoko? Kokon też będę mieć Ale to może raczej na sytuacje gdyby dziecko miało spać z nami w łóżku. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na Twoje pytanie, bo każdej się co innego może sprawdzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 12:55
Helena93 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Ja mam kokon i chicco baby hug 4 w 1 (coś czuję, że to będzie mój najlepszy zakup) Jest świetne, a później może posłużyć jako krzesełko do karmienia, chyba nawet do 3 roku życia:)Helena93 wrote:A ma do Was pytanie bo nie wiem o się bardziej sprawdza do salonu, czy kokon (zamówiłam z Jukki) ale teraz sama nie wiem, łóżeczko turystyczne, kołyska jak to chcecie rozwiązać, może kojec? Za dużo tego wszystkiego człowiek nie wie co wybrać 🙈
Bąbel, Helena93 lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞