X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wiem co czuje twój syn ja miałam też migdały usuwane i powiem ci że chłodna herbata z rumianku ratowała sytuację i jeszcze taki bardzo lejący budyń też z lodówki piłam przez słomkę miałam 7 lat ale ten ból pamiętny do dziś . Może u was by coś zadziałało .

Mad_red lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko a gdzie planujesz rodzic ? Bo poza Koninem to tylko Poznań rozważasz ?
    Ja mam gina ze św Rodziny i będę tam rodzić, mieliśmy dyskusje o zzo itd i teraz jest dupa, bo anestezjolodzy niechętnie przychodzą zakładać zzo, tylko pilne cc i inne zabiegi🤨 kazał mi się nastawić na Naturę w pełnym tego słowa znaczeniu 😕

Będę pewnie przed Tobą miała tą przyjemność wiec zdam Ci relacje 🚑😁
    Polna to tez bardzo dobry wybór, w Poznaniu najlepsze opinie ma Fr Raszei. Może warto do końca rozważyć inne opcje 🙆🏻‍♀️ Co byś nie wybrała, to będziesz miała opiekę i na pewno wszystko będzie dobrze 🧸

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Niezapominajko a gdzie planujesz rodzic ? Bo poza Koninem to tylko Poznań rozważasz ?
    Ja mam gina ze św Rodziny i będę tam rodzić, mieliśmy dyskusje o zzo itd i teraz jest dupa, bo anestezjolodzy niechętnie przychodzą zakładać zzo, tylko pilne cc i inne zabiegi🤨 kazał mi się nastawić na Naturę w pełnym tego słowa znaczeniu 😕

Będę pewnie przed Tobą miała tą przyjemność wiec zdam Ci relacje 🚑😁
    Polna to tez bardzo dobry wybór, w Poznaniu najlepsze opinie ma Fr Raszei. Może warto do końca rozważyć inne opcje 🙆🏻‍♀️ Co byś nie wybrała, to będziesz miała opiekę i na pewno wszystko będzie dobrze 🧸

Tylko Fr Raszei mało porodów odbierają i często odsyłają, moja koleżanka ostatnio została odesłana 😔

Ale-ks - kciuki za krzywa ✊

Justyna - dziwna sprawa bo mi pokazuje , ze zaproszenie wysłane 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 14:58

• Mad_red Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Za dużo za rady. Zaraz postaram się je wprowadzić w życie. Dziś już 3 dzień a tu zamiast lepiej to gorzej 🤦🏻‍♀️.
    Justyna super, że dajesz radę. Zobaczysz, jak będzie pięknie, kiedy dzieciaczki się urodzą. Wszystko Wam wynagrodzą 😍. Grunt, że sytuacja się nie pogarsza. A rocznic z mężem będzie jeszcze wiele, albo zrobicie sobie cały miesiąc świętowania, jak już będziecie z dzieciaczkami razem w domku ❤️.
    Ps moja krzywa cukrowa jest ok, waga też rośnie bardzo powoli, więc chyba dziś sobie pozwolę na małe co nieco 🍟🌭🍕😄

Glonojadek, Anulas, Bąbel lubią tę wiadomość

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety z tymi szpitalami to tak jest. Zalezy na kogo sie trafi. Moge polecic tylko solidna edukacje w dziedzinie porodow silami natury, wskazan do CC no i lekture standardu opieki okoloporodowej :-)

Ja dzis bylam u fizjoterapeutki uro-gin i uwaza, ze moja rana po CC sie bardzo ladnie zrosla. Blizna jest piekna i mobilna, wiec poki co bede obstawac przy PSN 😏

Anulas lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do odwiedzin w szpitalach to podtrzymuje swoja opinie, ze powinni pozwalac chociaz raz w tygodniu na odwiedziny dla kobiet, ktore dlugo leżą. Niech sie i ten odwiedzajacy ubierze w kostium pracownikow sanepidu 😏 Ale no niechze go wpuszcza 😶

A ja mialam migdaly usuwane na studiach. Jechalam na ketonalu 1,5 tygodnia. Ta rekonwalescencja byla naprawde beznadziejna, takze lacze sie w bolu z synkiem Mad_red 😔

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jeszcze tak dla pewności zapytam, na polnej krzywą można zrobić bez skierowania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ks wrote:
    Dziewczyny, a jeszcze tak dla pewności zapytam, na polnej krzywą można zrobić bez skierowania?

Na Polnej raczej robią bez, ja robiłam na Przybyszewskiego w szpitalu, ale to mi doktor kazał zrobić jeszcze jedno badanie a tam najszybciej oznaczają i przy okazji zrobiłam.

• Mad_red Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    A co do odwiedzin w szpitalach to podtrzymuje swoja opinie, ze powinni pozwalac chociaz raz w tygodniu na odwiedziny dla kobiet, ktore dlugo leżą. Niech sie i ten odwiedzajacy ubierze w kostium pracownikow sanepidu 😏 Ale no niechze go wpuszcza 😶

A ja mialam migdaly usuwane na studiach. Jechalam na ketonalu 1,5 tygodnia. Ta rekonwalescencja byla naprawde beznadziejna, takze lacze sie w bolu z synkiem Mad_red 😔

Dziękuję Antonna😘

Też uwazam, że przy długich pobytach w szpitalu, powinni pozwolić partnerowi choć raz na tydzień odwiedzić.

Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Jestem już po krzywej i czekam na wyniki. Nie wiem, czy będą miarodajne, bo pani w laboratorium była tak zarobiona, że druga próbkę pobrała po 1 godz i 25min. Zobaczymy. Przyszły tydzień pod znakiem lekarzy, we wtorek ginek a w czwartek kardiolog. Mam nadzieję, że żadne kwiatki w wynikach nie wyskoczą.
    Trzymam kciuki za nas wszystkie 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚
    Babel, czy Ty już po wizycie? Bo coś mi się kojarzy, że miałaś w tym tygodniu jakoś 🤔

Ja teraz w nocy źle sypiam, bo sikam 2-3 razy, a oprócz tego mój Tosiek miał wycinane migdałki przedwczoraj i strasznie źle to znosi. Nie chce pić, nawet lodów nie chce jeść. Wczoraj wypił tylko 2 strzykawki wody. Dramat.
    Ale jak już śpię to czasami budzi mnie dyskomfort brzucha, nie umiem go opisać, tak jakby brzuch mi się naciągał od pisi do samych cycków 🙉 🙊 a potem to już muszę lecieć siku pędem. Co to będzie w późniejszych tyg? 🥴
    Mad red My z ❤️Nelcia❤️ mamy wizytę w piątek po Twoich w przyszłym tygodniu 🍀 czyli od jutra za tydzień 😊 jutro rozpoczynamy 30 tc 💪
    Ja coś nie śpię po nocach masakra ostatnio rzucam się jak wieloryb 🤦‍♀️ I już coraz gorzej mi się okręcić z boku na bok 🙈
    Ogólnie to mieliśmy malowanie od tamtego poniedziałku i na szczęście już po nim ale kupa sprzątania 🙊 mój N. ogarnia wszystko bo ja się boje coś popsuć na sam koniec... jutro wjeżdżają mebelki dla Małej 😍 łóżeczko z szuflada, komoda z napisem Nelka, materac i przewijak 😊 zaczyna się w końcu coś dziać 🤣 dzisiaj złożyłam zamówienie w aptece Gemini ale to i tak nie wszystko raczej brałam narazie rzeczy dla mnie do szpitala i dla Gwiazdy do szpitala a później jeszcze domowie to co potrzeba do domu 🤦‍♀️
    Muszę zwiększyć obroty bo czasu zbyt wiele nie zostało 🙊
    Jeździmy na szkole rodzenia do położnej która pracuje na oddziale w szpitalu gdzie chce rodzic 😉 jesteśmy już po dwóch zajęciach i jeszcze kolejne dwa przed nami 😁
    To bardzo współczuje Tosiulkowi biedactwo się meczy ale mam nadzieje ze z dnia na dzień będzie coraz lepiej 💪
    Cieszę się ze nie masz cukrzycy 😘 ja tez mam cukry prawidłowe a jem praktycznie wszystko wiec nie rozumiem tego 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 21:42

Glonojadek, Mad_red lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Bąbel jak tam Twoja cukrzyca?? ogarniasz??? Jak wyniki? Ja chyba w miarę ok, jakoś opanowałam te cukry na czczo które były na granicy i teraz są ok 80-85, więc już jestem spokojniejsza, w ciągu 2 tygodni zdarzyło mi się dwa razy po posiłku nieco przekroczyć, ale raczej byłam świadoma że tak może być, bo raz jadłam ziemniaki i buraki na obiad (wiadomo wysoki ig, ale to było u teściowej i za bardzo nic innego do wyboru nie miałam), a za drugim razem słodki omlet na śniadanie (i wynik po godzinie 143, więc też nie tak źle skoro norma jest do 140).
    W ogóle to najbezpieczniejszym dla mnie posiłkiem rano są jajka sadzone + pieczywo + warzywa, a na kolację pieczywo + serek wiejski, albo zwykły biały twaróg, tylko szczerze??! Już rzy*am tym jedzeniem, w kółko to samo, do tego to pieczywo bezglutenowe...tfuuu!!:((

Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze prenatalne i połówkowe!!
    Ja mam zwykłą wizytę u Kru w poniedziałek:))
    Niezapominajko ja już nic nie rozumiem z tej mojej cukrzycy 🤣 jem wszystko na co mam ochote np na śniadanie 3 parówki z kurczaczka + ketchup i dwie skibki chleba nawet jasnego jak nie mam ciemnego z masłem i mam dobry cukier po godzinie 🤣
    Od 4 września czyli praktycznie od dwóch tygodni nie miałam żadnego przekroczenia a jem słodkie swojskie od niedzieli bo mój N. był u rodziny na komunii i przywiózł torta całego od swojej Mamy bo upiekła i blachę sernika i blachę jabłecznika i nawet w nocy jak przyjechał to zjadłam dwa kawałki tortu i kawałek jabłecznika i rano miałam cukier w normie 😉 wydaje mi się ze mam naciągana ta cukrzyce bo jem. normalnie owoce i wszystko i nie wybija oby tak dalej 💪
    Dzisiaj składałam zamówienie z Gemini za 368 zł fakt ze to jeszcze nie wszystko ale muszę dokupić jeszcze z pare rzeczy dla Nelci wiec kurde nie wiem co Ty miałaś za te 700 zł? 🤔
    Szkoda ze tu nie można wrzucać zdjęć bo bym dodała screny tego co zamówiłam 😉
    Trzymam kciuki za poniedziałek ✊✊✊🍀🍀🍀🤰🤰🤰

Mad_red, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babel mozna wrzucac zdjecia. Musisz fote wgrać na jakis serwer i potem wkleic bezposredni link do zdjęcia w bloku "img". Zacytuj sobie moj pierwszy post w tym temacie i zobaczysz kod jak ja to robilam ;-)

Bąbel lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na usg tarczycy - wszystko ok :)

Bąbel 30 tydzień to już coś! Moja podświadomość chyba zaczyna walczyć sama ze sobą - uruchamia mi się tryb mam jeszcze czas, jakoś to będzie, mnie to nie dotyczy :O

Bąbel lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Babel mozna wrzucac zdjecia. Musisz fote wgrać na jakis serwer i potem wkleic bezposredni link do zdjęcia w bloku "img". Zacytuj sobie moj pierwszy post w tym temacie i zobaczysz kod jak ja to robilam ;-)
    https://zapodaj.net/75102ae822b13.png.html

https://zapodaj.net/890f9f91fe484.png.html

https://zapodaj.net/e95e06ea1831f.png.html

Mam nadzieje ze będzie coś widać 🤣
    Może się którejś przyda a może mi Niezapominajka powie co jeszcze zamawiała? 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 22:46

f3c5740a8e.png
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po usunięciu zęba i szyciu i głupia nie zapytałam o to czy coś przeciwbólowego mogę brać, a rozsadza mi głowę. Paracetamol w ciąży jest dozwolony, prawda?

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Dziewczyny, jestem po usunięciu zęba i szyciu i głupia nie zapytałam o to czy coś przeciwbólowego mogę brać, a rozsadza mi głowę. Paracetamol w ciąży jest dozwolony, prawda?

Tak, Apap, ale ten zwykły niebieski, nie czerwony strong czy jak mu tam.
    Sprawdź w ulotce dokładnie dawkowanie w ciąży, ale wydaje mi się, że max ,6-8 tabsow/dobę.
    Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia 🍀🤞💚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 23:13

Gaja88 lubi tę wiadomość

38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Catlady Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Tak, paracetamol można brac, ja też w ciąży miałam awarię z zębem i tym się ratowałam.

Wczoraj też wylądowałam u dentysty z ogromnym bólem, mam ósemkę do wyrwania 😕 niestety muszę poczekać aż zakończę kp, bo rwanie ma potrwać 2h (ząb ciężko umiejscowiony) i po wyrwaniu nie mogłabym karmić przez tydzień (znieczulenie + 7 dni antybiotyk). Ehhhh

Gaja88 lubi tę wiadomość

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Mad red My z ❤️Nelcia❤️ mamy wizytę w piątek po Twoich w przyszłym tygodniu 🍀 czyli od jutra za tydzień 😊 jutro rozpoczynamy 30 tc 💪
    Ja coś nie śpię po nocach masakra ostatnio rzucam się jak wieloryb 🤦‍♀️ I już coraz gorzej mi się okręcić z boku na bok 🙈
    Ogólnie to mieliśmy malowanie od tamtego poniedziałku i na szczęście już po nim ale kupa sprzątania 🙊 mój N. ogarnia wszystko bo ja się boje coś popsuć na sam koniec... jutro wjeżdżają mebelki dla Małej 😍 łóżeczko z szuflada, komoda z napisem Nelka, materac i przewijak 😊 zaczyna się w końcu coś dziać 🤣 dzisiaj złożyłam zamówienie w aptece Gemini ale to i tak nie wszystko raczej brałam narazie rzeczy dla mnie do szpitala i dla Gwiazdy do szpitala a później jeszcze domowie to co potrzeba do domu 🤦‍♀️
    Muszę zwiększyć obroty bo czasu zbyt wiele nie zostało 🙊
    Jeździmy na szkole rodzenia do położnej która pracuje na oddziale w szpitalu gdzie chce rodzic 😉 jesteśmy już po dwóch zajęciach i jeszcze kolejne dwa przed nami 😁
    To bardzo współczuje Tosiulkowi biedactwo się meczy ale mam nadzieje ze z dnia na dzień będzie coraz lepiej 💪
    Cieszę się ze nie masz cukrzycy 😘 ja tez mam cukry prawidłowe a jem praktycznie wszystko wiec nie rozumiem tego 🤔

A to mi się coś pokickalo 😜. Super, że z cukrem wszystko ok. Fajnie, że ogarnięte masz już mebelki i resztę remontów. Ja nie mogę męża zmotywować do pomalowania/ odświeżenie kilku ścian. Klamotow dla Młodej nie kompletuje jeszcze, tylko sprawdzam w jakim stanie są te po Tosku.
    30 tydzień to już nie przelewki. A dopiero co byłyśmy na grupie z IUI i cieszylysmy się z Twoich 2 kresek 😍 A tu za kilka tyg finisz ❤️
    Z tym przewracaniem się z boku na bok mam to samo. Brzuch może jeszcze nie bardzo duży, ale jakiś dziwnie mi się z nim obraca. No i tęsknię za spaniem na brzuchu 😍
    U Tośka doszedł dziś antybiotyk, bo wystąpiła gorączka. Zobaczymy, jak dzisiejsza noc mnie.

38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale_ks wrote:

To jednak ten cukier na czczo utrzymuje Ci się tak wysoki?

Gaja - mi osobiście pomagały chłodne okłady na ból to jedynie pyralgina 🙈, ale na mnie paracetamol nie działa.

Ale_ks lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2020, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    To jednak ten cukier na czczo utrzymuje Ci się tak wysoki?

Gaja - mi osobiście pomagały chłodne okłady na ból to jedynie pyralgina 🙈, ale na mnie paracetamol nie działa.

Nie chciałam polubić tylko zacytować 🤦🏻‍♀️
    Mierze od prawie 2tyg i cały czas przekroczone :/ mam jeszcze nadzieje ze diabetolog będzie miał jakiś jeszcze pomysł, a nie od razu insulina

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ