🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMad_red wiem co czuje twój syn ja miałam też migdały usuwane i powiem ci że chłodna herbata z rumianku ratowała sytuację i jeszcze taki bardzo lejący budyń też z lodówki piłam przez słomkę miałam 7 lat ale ten ból pamiętny do dziś . Może u was by coś zadziałało .
Mad_red lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiezapominajko a gdzie planujesz rodzic ? Bo poza Koninem to tylko Poznań rozważasz ?
Ja mam gina ze św Rodziny i będę tam rodzić, mieliśmy dyskusje o zzo itd i teraz jest dupa, bo anestezjolodzy niechętnie przychodzą zakładać zzo, tylko pilne cc i inne zabiegi🤨 kazał mi się nastawić na Naturę w pełnym tego słowa znaczeniu 😕
Będę pewnie przed Tobą miała tą przyjemność wiec zdam Ci relacje 🚑😁
Polna to tez bardzo dobry wybór, w Poznaniu najlepsze opinie ma Fr Raszei. Może warto do końca rozważyć inne opcje 🙆🏻♀️ Co byś nie wybrała, to będziesz miała opiekę i na pewno wszystko będzie dobrze 🧸
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuluiza wrote:Niezapominajko a gdzie planujesz rodzic ? Bo poza Koninem to tylko Poznań rozważasz ?
Ja mam gina ze św Rodziny i będę tam rodzić, mieliśmy dyskusje o zzo itd i teraz jest dupa, bo anestezjolodzy niechętnie przychodzą zakładać zzo, tylko pilne cc i inne zabiegi🤨 kazał mi się nastawić na Naturę w pełnym tego słowa znaczeniu 😕
Będę pewnie przed Tobą miała tą przyjemność wiec zdam Ci relacje 🚑😁
Polna to tez bardzo dobry wybór, w Poznaniu najlepsze opinie ma Fr Raszei. Może warto do końca rozważyć inne opcje 🙆🏻♀️ Co byś nie wybrała, to będziesz miała opiekę i na pewno wszystko będzie dobrze 🧸
Tylko Fr Raszei mało porodów odbierają i często odsyłają, moja koleżanka ostatnio została odesłana 😔
Ale-ks - kciuki za krzywa ✊
Justyna - dziwna sprawa bo mi pokazuje , ze zaproszenie wysłane 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 14:58
-
Dziękuję Za dużo za rady. Zaraz postaram się je wprowadzić w życie. Dziś już 3 dzień a tu zamiast lepiej to gorzej 🤦🏻♀️.
Justyna super, że dajesz radę. Zobaczysz, jak będzie pięknie, kiedy dzieciaczki się urodzą. Wszystko Wam wynagrodzą 😍. Grunt, że sytuacja się nie pogarsza. A rocznic z mężem będzie jeszcze wiele, albo zrobicie sobie cały miesiąc świętowania, jak już będziecie z dzieciaczkami razem w domku ❤️.
Ps moja krzywa cukrowa jest ok, waga też rośnie bardzo powoli, więc chyba dziś sobie pozwolę na małe co nieco 🍟🌭🍕😄Glonojadek, Anulas, Bąbel lubią tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
No niestety z tymi szpitalami to tak jest. Zalezy na kogo sie trafi. Moge polecic tylko solidna edukacje w dziedzinie porodow silami natury, wskazan do CC no i lekture standardu opieki okoloporodowej
Ja dzis bylam u fizjoterapeutki uro-gin i uwaza, ze moja rana po CC sie bardzo ladnie zrosla. Blizna jest piekna i mobilna, wiec poki co bede obstawac przy PSN 😏Anulas lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
A co do odwiedzin w szpitalach to podtrzymuje swoja opinie, ze powinni pozwalac chociaz raz w tygodniu na odwiedziny dla kobiet, ktore dlugo leżą. Niech sie i ten odwiedzajacy ubierze w kostium pracownikow sanepidu 😏 Ale no niechze go wpuszcza 😶
A ja mialam migdaly usuwane na studiach. Jechalam na ketonalu 1,5 tygodnia. Ta rekonwalescencja byla naprawde beznadziejna, takze lacze sie w bolu z synkiem Mad_red 😔Mad_red lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle_ks wrote:Dziewczyny, a jeszcze tak dla pewności zapytam, na polnej krzywą można zrobić bez skierowania?
Na Polnej raczej robią bez, ja robiłam na Przybyszewskiego w szpitalu, ale to mi doktor kazał zrobić jeszcze jedno badanie a tam najszybciej oznaczają i przy okazji zrobiłam. -
antonna wrote:A co do odwiedzin w szpitalach to podtrzymuje swoja opinie, ze powinni pozwalac chociaz raz w tygodniu na odwiedziny dla kobiet, ktore dlugo leżą. Niech sie i ten odwiedzajacy ubierze w kostium pracownikow sanepidu 😏 Ale no niechze go wpuszcza 😶
A ja mialam migdaly usuwane na studiach. Jechalam na ketonalu 1,5 tygodnia. Ta rekonwalescencja byla naprawde beznadziejna, takze lacze sie w bolu z synkiem Mad_red 😔
Dziękuję Antonna😘
Też uwazam, że przy długich pobytach w szpitalu, powinni pozwolić partnerowi choć raz na tydzień odwiedzić.Styczeń 2012 IUI nieudana
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Mad_red wrote:Jestem już po krzywej i czekam na wyniki. Nie wiem, czy będą miarodajne, bo pani w laboratorium była tak zarobiona, że druga próbkę pobrała po 1 godz i 25min. Zobaczymy. Przyszły tydzień pod znakiem lekarzy, we wtorek ginek a w czwartek kardiolog. Mam nadzieję, że żadne kwiatki w wynikach nie wyskoczą.
Trzymam kciuki za nas wszystkie 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚
Babel, czy Ty już po wizycie? Bo coś mi się kojarzy, że miałaś w tym tygodniu jakoś 🤔
Ja teraz w nocy źle sypiam, bo sikam 2-3 razy, a oprócz tego mój Tosiek miał wycinane migdałki przedwczoraj i strasznie źle to znosi. Nie chce pić, nawet lodów nie chce jeść. Wczoraj wypił tylko 2 strzykawki wody. Dramat.
Ale jak już śpię to czasami budzi mnie dyskomfort brzucha, nie umiem go opisać, tak jakby brzuch mi się naciągał od pisi do samych cycków 🙉 🙊 a potem to już muszę lecieć siku pędem. Co to będzie w późniejszych tyg? 🥴
Ja coś nie śpię po nocach masakra ostatnio rzucam się jak wieloryb 🤦♀️ I już coraz gorzej mi się okręcić z boku na bok 🙈
Ogólnie to mieliśmy malowanie od tamtego poniedziałku i na szczęście już po nim ale kupa sprzątania 🙊 mój N. ogarnia wszystko bo ja się boje coś popsuć na sam koniec... jutro wjeżdżają mebelki dla Małej 😍 łóżeczko z szuflada, komoda z napisem Nelka, materac i przewijak 😊 zaczyna się w końcu coś dziać 🤣 dzisiaj złożyłam zamówienie w aptece Gemini ale to i tak nie wszystko raczej brałam narazie rzeczy dla mnie do szpitala i dla Gwiazdy do szpitala a później jeszcze domowie to co potrzeba do domu 🤦♀️
Muszę zwiększyć obroty bo czasu zbyt wiele nie zostało 🙊
Jeździmy na szkole rodzenia do położnej która pracuje na oddziale w szpitalu gdzie chce rodzic 😉 jesteśmy już po dwóch zajęciach i jeszcze kolejne dwa przed nami 😁
To bardzo współczuje Tosiulkowi biedactwo się meczy ale mam nadzieje ze z dnia na dzień będzie coraz lepiej 💪
Cieszę się ze nie masz cukrzycy 😘 ja tez mam cukry prawidłowe a jem praktycznie wszystko wiec nie rozumiem tego 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 21:42
Glonojadek, Mad_red lubią tę wiadomość
-
niezapominajka12345 wrote:Bąbel jak tam Twoja cukrzyca?? ogarniasz??? Jak wyniki? Ja chyba w miarę ok, jakoś opanowałam te cukry na czczo które były na granicy i teraz są ok 80-85, więc już jestem spokojniejsza, w ciągu 2 tygodni zdarzyło mi się dwa razy po posiłku nieco przekroczyć, ale raczej byłam świadoma że tak może być, bo raz jadłam ziemniaki i buraki na obiad (wiadomo wysoki ig, ale to było u teściowej i za bardzo nic innego do wyboru nie miałam), a za drugim razem słodki omlet na śniadanie (i wynik po godzinie 143, więc też nie tak źle skoro norma jest do 140).
W ogóle to najbezpieczniejszym dla mnie posiłkiem rano są jajka sadzone + pieczywo + warzywa, a na kolację pieczywo + serek wiejski, albo zwykły biały twaróg, tylko szczerze??! Już rzy*am tym jedzeniem, w kółko to samo, do tego to pieczywo bezglutenowe...tfuuu!!(
Dziewczyny trzymam kciuki za Wasze prenatalne i połówkowe!!
Ja mam zwykłą wizytę u Kru w poniedziałek:))
Od 4 września czyli praktycznie od dwóch tygodni nie miałam żadnego przekroczenia a jem słodkie swojskie od niedzieli bo mój N. był u rodziny na komunii i przywiózł torta całego od swojej Mamy bo upiekła i blachę sernika i blachę jabłecznika i nawet w nocy jak przyjechał to zjadłam dwa kawałki tortu i kawałek jabłecznika i rano miałam cukier w normie 😉 wydaje mi się ze mam naciągana ta cukrzyce bo jem. normalnie owoce i wszystko i nie wybija oby tak dalej 💪
Dzisiaj składałam zamówienie z Gemini za 368 zł fakt ze to jeszcze nie wszystko ale muszę dokupić jeszcze z pare rzeczy dla Nelci wiec kurde nie wiem co Ty miałaś za te 700 zł? 🤔
Szkoda ze tu nie można wrzucać zdjęć bo bym dodała screny tego co zamówiłam 😉
Trzymam kciuki za poniedziałek ✊✊✊🍀🍀🍀🤰🤰🤰Mad_red, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj byłam na usg tarczycy - wszystko ok
Bąbel 30 tydzień to już coś! Moja podświadomość chyba zaczyna walczyć sama ze sobą - uruchamia mi się tryb mam jeszcze czas, jakoś to będzie, mnie to nie dotyczy
Bąbel lubi tę wiadomość
-
antonna wrote:Babel mozna wrzucac zdjecia. Musisz fote wgrać na jakis serwer i potem wkleic bezposredni link do zdjęcia w bloku "img". Zacytuj sobie moj pierwszy post w tym temacie i zobaczysz kod jak ja to robilam
https://zapodaj.net/890f9f91fe484.png.html
https://zapodaj.net/e95e06ea1831f.png.html
Mam nadzieje ze będzie coś widać 🤣
Może się którejś przyda a może mi Niezapominajka powie co jeszcze zamawiała? 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 22:46
Mad_red lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jestem po usunięciu zęba i szyciu i głupia nie zapytałam o to czy coś przeciwbólowego mogę brać, a rozsadza mi głowę. Paracetamol w ciąży jest dozwolony, prawda?starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Gaja88 wrote:Dziewczyny, jestem po usunięciu zęba i szyciu i głupia nie zapytałam o to czy coś przeciwbólowego mogę brać, a rozsadza mi głowę. Paracetamol w ciąży jest dozwolony, prawda?
Tak, Apap, ale ten zwykły niebieski, nie czerwony strong czy jak mu tam.
Sprawdź w ulotce dokładnie dawkowanie w ciąży, ale wydaje mi się, że max ,6-8 tabsow/dobę.
Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia 🍀🤞💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 23:13
Gaja88 lubi tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
-
Gaja88 wrote:Dziewczyny, jestem po usunięciu zęba i szyciu i głupia nie zapytałam o to czy coś przeciwbólowego mogę brać, a rozsadza mi głowę. Paracetamol w ciąży jest dozwolony, prawda?
Wczoraj też wylądowałam u dentysty z ogromnym bólem, mam ósemkę do wyrwania 😕 niestety muszę poczekać aż zakończę kp, bo rwanie ma potrwać 2h (ząb ciężko umiejscowiony) i po wyrwaniu nie mogłabym karmić przez tydzień (znieczulenie + 7 dni antybiotyk). EhhhhGaja88 lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Bąbel wrote:Mad red My z ❤️Nelcia❤️ mamy wizytę w piątek po Twoich w przyszłym tygodniu 🍀 czyli od jutra za tydzień 😊 jutro rozpoczynamy 30 tc 💪
Ja coś nie śpię po nocach masakra ostatnio rzucam się jak wieloryb 🤦♀️ I już coraz gorzej mi się okręcić z boku na bok 🙈
Ogólnie to mieliśmy malowanie od tamtego poniedziałku i na szczęście już po nim ale kupa sprzątania 🙊 mój N. ogarnia wszystko bo ja się boje coś popsuć na sam koniec... jutro wjeżdżają mebelki dla Małej 😍 łóżeczko z szuflada, komoda z napisem Nelka, materac i przewijak 😊 zaczyna się w końcu coś dziać 🤣 dzisiaj złożyłam zamówienie w aptece Gemini ale to i tak nie wszystko raczej brałam narazie rzeczy dla mnie do szpitala i dla Gwiazdy do szpitala a później jeszcze domowie to co potrzeba do domu 🤦♀️
Muszę zwiększyć obroty bo czasu zbyt wiele nie zostało 🙊
Jeździmy na szkole rodzenia do położnej która pracuje na oddziale w szpitalu gdzie chce rodzic 😉 jesteśmy już po dwóch zajęciach i jeszcze kolejne dwa przed nami 😁
To bardzo współczuje Tosiulkowi biedactwo się meczy ale mam nadzieje ze z dnia na dzień będzie coraz lepiej 💪
Cieszę się ze nie masz cukrzycy 😘 ja tez mam cukry prawidłowe a jem praktycznie wszystko wiec nie rozumiem tego 🤔
A to mi się coś pokickalo 😜. Super, że z cukrem wszystko ok. Fajnie, że ogarnięte masz już mebelki i resztę remontów. Ja nie mogę męża zmotywować do pomalowania/ odświeżenie kilku ścian. Klamotow dla Młodej nie kompletuje jeszcze, tylko sprawdzam w jakim stanie są te po Tosku.
30 tydzień to już nie przelewki. A dopiero co byłyśmy na grupie z IUI i cieszylysmy się z Twoich 2 kresek 😍 A tu za kilka tyg finisz ❤️
Z tym przewracaniem się z boku na bok mam to samo. Brzuch może jeszcze nie bardzo duży, ale jakiś dziwnie mi się z nim obraca. No i tęsknię za spaniem na brzuchu 😍
U Tośka doszedł dziś antybiotyk, bo wystąpiła gorączka. Zobaczymy, jak dzisiejsza noc mnie.Styczeń 2012 IUI nieudana
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
-
nick nieaktualnyAle_ks wrote:Dziewczyny, a jeszcze tak dla pewności zapytam, na polnej krzywą można zrobić bez skierowania?
To jednak ten cukier na czczo utrzymuje Ci się tak wysoki?
Gaja - mi osobiście pomagały chłodne okłady na ból to jedynie pyralgina 🙈, ale na mnie paracetamol nie działa.Ale_ks lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonia88 wrote:To jednak ten cukier na czczo utrzymuje Ci się tak wysoki?
Gaja - mi osobiście pomagały chłodne okłady na ból to jedynie pyralgina 🙈, ale na mnie paracetamol nie działa.
Nie chciałam polubić tylko zacytować 🤦🏻♀️
Mierze od prawie 2tyg i cały czas przekroczone mam jeszcze nadzieje ze diabetolog będzie miał jakiś jeszcze pomysł, a nie od razu insulina