X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa, ja startowałam z 51 kg a teraz, o sama widzisz, już siódemka z przodu. Masakra :D takich cyfr na wadze to ja w życiu nie widziałam.

Guerrenteshi, dobre z tym brzuchem i "kopytkowaniem" :D U nas taka tradycja, że na Święta zakładamy śmieszne swetry świąteczne z Primarka albo George, grube papucie i żremy oraz opijamy się czym chcemy. Dajemy też kartki świąteczne w pracy oraz sąsiadom pod drzwi. Ale za dużo nie cudujemy, jest nas tylko dwoje, to nie ma co robić za bardzo.

Milky way, musisz wkładki nosić. Teraz to już nie ma żartów, różne rzeczy się leją z krocza :D

Okciakowa, milky_way, MoBo lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, urodzimy i zejdzie :D

Nita, guerretenshi, MoBo lubią tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka wprowadziła fajną tradycję świąteczną, a mianowicie co roku w Wigilię robią sobie z mężem wspólne zdjęcie pod choinką. Uważam, że to super pomysł i po latach będzie można porównać jak rodzinka się zmieniała/powiększała na przestrzeni lat :)

guerretenshi, MoBo lubią tę wiadomość

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, przepraszam, ale popłakałam się ze śmiechu :-D

oar8skjo4squlk4t.png

milky_way lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych kilogramów to chyba nie ma się co aż tak przejmować... Ok 10 kg schodzi podczas porodu. Podobno :-D z resztą niestety trzeba sobie jakoś później poradzić

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Wyjde poza tematy dzieciowe. To beda nasze drugie wspolne rodzinne swieta. I tak w sumie mysle ze fajnie byloby wprowadzic cos wlasnego typu pisanie listow do Mikolaja. Wy macie jakies swoje ciekawe tradycje??

My nie mamy i w sumie też się zastanawiałam nad wprowadzeniem czegoś "naszego". U K się zawsze czytało biblię przed kolacją, u mnie nic nadzwyczajnego. Zawsze miałam 2/3 wigilię więc się nawet nad tym nie zastanawiałam.

3i49roeq4sgexhrq.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno jak maly podrosnie to bedziemy rodzinnie robic ozdoby choinkowe. Poki co zamierzam wlasnie co roku zbierac listy do Mikolaja i zeby tak za parenascie lat usiasc i przeczytac :) ogolnie zalezy mi na oderwaniu sie w tym czasie od ekranow i poswieceniu sobie czasu. Zdjecie z choinka to swietny pomysl.

A jak juz mowimy o wpadkach z sikaniem, to sie "pochwale" ze dzis w szpitalu korzystajac na Malysza udalo mi sie obsikac brzuch. Koncowka ciazy taka cudowna :p

Maggie_31, Izieth, Werix lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moja znajoma nazywała swoją córkę "glistą "i "owsikiem"- czyniła to publicznie na fb,to było straszne:-) Zdjecie usg i podpis-nasza mała glista.Nie ma co,urocze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 23:26

17u920mmtaho5gy9.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza jest pączuszkiem, kluseczką, słoneczkiem, robaczkiem, misią :D Ale to tylko w rozmowach między nami a nią ;)

Guerretenshi, jak Ci się udało obsikać brzuch? Próbuję sobie to wyobrazić, ale chyba nie powinnam ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NITA---- PRZESIKAŁAM WKŁADKĘ :DDDD

guerretenshi, Nita lubią tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izeth jest nisko, ogromny do tego po konkretnej depilacji jakos zmienil sie kat sikania. Obym zbyt szybko nie byla zmuszona do zerowej depilacji :o

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedawno u położnej podczas macania brzucha puściłam głośnego bąka i był to pierd niekontrolowany. Wstyd jak cholera :/ na szczęście nic większego nie wyleciało, ufff. Położna się śmiała, mówiła że to normalne. Ciekawych rzeczy o ciąży się dowiaduję :D

Werix, guerretenshi, Martusiazabka, milky_way, MoBo, Maggie_31 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Izieth Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zawsze obawiam, że puszczę bąka u lekarki, bo w ciąży po wszystkim mam niekontrolowane i zazwyczaj głośne ;) Przed ciążą też miewałam z tym problemy, ale teraz to już hardkorowo nieraz jest ;)
    Śmieszna ta ciąża bywa ;)

milky_way lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odmeldowuje sie ze szpitala.
    Zostawili mnie na obserwacji z powodu krwawienia. Teraz juz wszystko ok, jesli nadal tak bedzie to kolo poludnia spadam do domu przelezec te trzy ostatnie tygodnie na kanapie. Przeforsowalam sie cholernie i mam za swoje. Jednak ostatnie tygodnie to juz nie przelewki i jak organizm krzyczy stop to trzeba sluchac....

Iva79 lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, myślałam że to ze mną jest coś nie tak, bo jak śpię na plecach to w nocy zdarza mi się obudzić się własnym, niekontrolowanym bąkiem :D ale widzę, że jednak to normalne! Uśmiałam się i pocieszyłyście mnie :D

Co do pasożyta, to dziwne określenie, aczkolwiek ja czasem mówię do mojego synka mała glisto, świnko, ale głównie Misiaczku, bobasku, łobuzie, klusko, grubasku :p nawet jak nazywam go glistą, to mówię to z czułością.

Ja mam 174, ale zawsze zaokrąglam do 175 :p przytyłam 15kg, ale jestem pewna że jeszcze utyję z 1, 2 kg, bo mam wrażenie że woda mi się zbiera. Na razie na wadze 78kg, ale ukochany nazywa mnie Pingwinkiem...

Guerretenshi, powinnaś dostać nagrodę za taki toaletowy wyczyn! Jestem pełna podziwu ;p

Evelina, to co Ty robiłaś? Do łóżka!

Dziewczyny, dzisiaj NÓW! Jest szansa na jakieś porody ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 06:54

Nita, MoBo lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane! Jestem w szoku bo pierwszy raz od nie pamietam kiedy tak dobrze spalam i tylkp 2 wycieczki na siku gdzie otworzylam oczy tylko szukajac papieru. Wiec jakby podczas tez spalam :D
    Brzuch mnie swedzi jak szalony. Zaden balsam nie pomaga. Wlasnymi paznokciami zrobie te cesarke cholera :p wgl ciekawe czy w listopadowkach wszystkie sie posypaly czy sa tez takie uparte dzieci jak moje.
    Milego dzionka :*

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Mamusie! Jak się spało?

Właśnie zajadam makowca i słucham piosenek świątecznych. Kto ciężarówce zabroni w listopadzie zaserwować sobie cząstkę świąt :D

guerretenshi lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zasnęłam po północy, potem mąż mnie obudził, bo zaczął wymiotować no i trochę się martwiłam czy wirusa żadnego nie złapał, ale teraz na szczęście czuje się już dobrze. Zasnęłam ponownie, obudziłam się o 3 na siku i cóż, koniec spania. Moje dziecko zdecydowało, że już dostatecznie się wyspałam i zaczął dyskotekę w brzuchu. Bolały te jego kopniaki. Usiadłam więc i zaczęłam go lulać, jak zwykle. 5-10 minut, nic. Po 15 minutach mnie już zaczęło brać na spanie od tego bujania się, ale synek na szczęście też zasnął. Położyłam się z powrotem do łóżka, ułożyłam wygodnie i już odpływałam, a tu bach, dziecko znowu się obudziło. Mało lulania. Ech...
    Postanowiłam zignorować i tak sobie leżałam gdzieś do 4 i czekałam aż sam skończy skakać :D

Maggie_31 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea, u nas spadł śnieg. Czas rodzić! :-D
    Jednak nic tak nie tworzy atmosfery świat jak odrobina śniegu :-) jak są święta bez śniegu to wogole tego nie czuć...

Nita, niezłego buraka musiałaś spalić :-D
    Świetne są te wasze historie :-) takie akurat na poprawę humoru :-D

Ja się ostatnio nasluchalam i naoglądałam pierdół i dzisiaj śniło mi się ze byłam w szpitalu... szłam jakimiś korytarzami... Jakiś labirynt był... Szukałam czegoś... Az dotarłam na salę poporodową. A tam w kąciku moja mama machała. I kolo niej maleńkie dziecko leżało. Wiecie, takie maleńkie, z wcześniaków. Te paluszki takie jak zapałki. Stopki takie tyci. Cały pomarszczony. I mama pokazuje mi tego małego siusiaczka i mówi "zobacz, to wasz syn" O.o
    Moja matka urodziła moje dziecko :-D

oar8skjo4squlk4t.png

Iva79 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wrzućcie na luz :) ...przecież to określenie pasożyt to na pewno tez pieszczotliwie - nie ma się co napinać i od razu zarzucać lasce, ze robi to bo za łatwo jej ciąża przyszła :)
    Moje dziecko po porodzie zostało oficjalnie okrzyknięte Wrzaskunem i Osrajdupką :)

Co do wzrostu - ja mam 160 i jak dla mnie lepiej tak u dziewczyny niz 180 :) W sensie łatwiej w życiu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 08:28

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ