Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Krakuska, ja mam byc na 8:30 ale dzis pobrali mi juz krew wiec mam z 2h czekania z glowy. Przyjma mnie, poloza, zbadaja i jak nie bedzie niczego naglego to pewnie juz ok 11 maly bedzie na swiecie bo jestem pierwsza na liscie
.
Czuje sie dzis okropnie. Brzuch do tego strasznie boli i zaczela pekac skora przy pepku. A musze wygladac naprawde zle skoro D robi mi obiad. Do tego poplakalam sie bo z dupy mi sie przypomnialo ze Leon Zawodowiec umarl.Szczęśliwa Mamusia, Izieth lubią tę wiadomość
-
Nita wrote:Polkosia kto wie, Ty możesz jeszcze przechodzić ciążę do początku stycznia, co?
Oby nie, chciałabym, żeby dziewczynki poszły do szkoły rok po rokuguerretenshi, Dobrawa lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Guerrenteshi a ile Twój synek teraz waży na usg?
Dasz radę, jeszcze tylko 4 dni, Twoje ostatnie 4 dni z brzuszkiem. Potem będziemy wspólnie tu na forum przeżywać syndrom pustej macicy
Ciekawe która z nas zajdzie jako pierwsza w kolejną ciążę?guerretenshi, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Wgl co do alkoholu to cala ciaze mialam farta ze jak byl jakis tort czy ciasto na imprezie to z alkoholem. We wlasne urodziny dostalam tiramisu z ktorego wrecz kapalo xD
Werix, otwierasz prezent z nami? Na Mikolajki juz bedziemy z malenstwami w domu. A ja chce juz pierwszy spacer! -
Nita wrote:Guerrenteshi a ile Twój synek teraz waży na usg?
Dasz radę, jeszcze tylko 4 dni, Twoje ostatnie 4 dni z brzuszkiem. Potem będziemy wspólnie tu na forum przeżywać syndrom pustej macicy
Ciekawe która z nas zajdzie jako pierwsza w kolejną ciążę?nie wiem czy moja macica bedzie smutna jak go wyjma ;p i tez jestem ciekawa ktora jako pierwsza wrzuci pozytywny test
Nita, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Powiem Wam, ze bardziej od samej cc boję czy anestezjolog wkluje się podpajęczynówkowo przy mojej skoliozie odc. lędźwiowego. Narkoza to byłby dla mnie dramat, nie chcę nawet myśleć o tej opcji. Mam nadzieję, że w dzisiejszych czasach skolioza nie jest jakimś większym problemem dla dobrego anestezjologa. Ale denerwować będę się do piątku
-
Jestem i ja
a więc zrobił mi taki masaż szyjki że prawie odlecialam na tym fotelu, powiedział że będę plamic no i plamie, 1,5cm rozwarcia ale szyjka nadal twarda, kazał codziennie seks, jeśli do 8.12 nie urodze mam iść do szpitala. Gluty wychodzą no i czuję się zgwałcona ech. Mała ma 3,5 kg i wszystko z nią ok
Szczęśliwa Mamusia, Werix lubią tę wiadomość
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
U mnie czopa ani widu ani słychu
ale zdaję sobie sprawę, że mam jeszcze na to czas
Z takich nowości to... w nocy nie zdążyłam wstać na siku i trochę popuściłam na prześcieradło. To już chyba ten moment, że trzeba będzie spać z jakimś ręcznikiem pod tyłkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 17:28
-
Guerretenshi, chętnie bym do Was dołączyła, ale nie wiem, kiedy mój książę zechce opuścić zamek. Na razie się nie zapowiada
do tego mój D za cholerę nie chce mi pomóc współżyjąc ze mną, więc zaczynam powoli panikować, że skończy się CC po długim i bolesnym wywoływaniu
Kokardka, oby u Ciebie ruszyło. Może masaż pomoże. Mój gin takich usług nie świadczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 17:47
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa Mamusiu, myśle, że nie ma sensu tutaj informować w czyimś imieniu...niektórym jest to ewidentne nie w smak
Myślę, że każda z nas, jak bedzie miała ochotę, to poinformuje i na FB i tutaj o przebiegu wydarzeń
Nie ma co na siłę wszystkich uszczęśliwiać.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Witam i ja. Po dzisiejszej wizycie wygląda to następująco.. Zero rozwarcia a na jutro termin
Nie spieszy się Emilce w ogóle do wyjścia..Kolejny kg do przodu, ważę teraz 66 kg.. I teraz taki śmieszny wątek.. Moja lekarka po 9 miesiącach ZMIENIŁA TERMIN PORODU, według OM 2.12 miałam liczone cały czas, dzisiaj bierze ten "licznik lekarski" do ręki i mi mówi, że termin mam na 4.12.. zapytałam więc "jak to, przecież miałam ciągle liczone na 2 Grudzień" a ona mi na to, że w takim bądź razie miałam liczone źle bo wychodzi 4.12, i teraz nie wiem czy się śmiać czy płakać nad głupotą mojej lekarki.. Odstawiam od dzisiaj luteinę, mam zamiar się więcej seksować. Kazała mi przyjść 5.12 jakby się nic nie działo i wtedy mi wypisze skierowanie do szpitala na wywołanie, o ile znowu magicznie nie zmieni terminu porodu.. Na razie mój złożył w końcu łóżeczko a ja się wzięłam za pranie pościeli i poszewek.. Oby jej się zachciało wyjść szybciej.
Werix, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Olcia serdeczne gratulacje
Ale mi się czas wlecze, nie sądziłam, że ta końcówka jest dłuższa niż 7 miesięcy. Dziewczyny czy wiecie może po jakim czasie jest pionizacja po cc, które było na pełnym znieczuleniu, a po jakim tym od pasa w dół?Olcia..89 lubi tę wiadomość
-
Wiem ze od pasa w dol po 6-8h. Po pelnym nie wiem. Ja dalej nie wiem czy moge sie nie zgodzic na oddanie dziecka po cc. Wolalabym zeby do pionizacji zostal z nami. Zeby Damian mogl pokangurowac, zajac sie mlodym przy pomocy pielegniarek. Nie chce zeby lezal na jakies sali beze mnie. Smutno mi na sama mysl.
-
Okciakowa, 66 kg to nie dużo, fajna waga w ciąży, też bym tak chciała
ja już prawie w ogóle nie przybieram na wadze. Ciągle stoję na +20kg, ale puchnę od nadmiaru wody.
Guerrenteshi a planu porodu nie masz wypisanego? Wypisz sobie najważniejsze punkty, że chcesz to i to, albo nie chcesz tego i tego, i podepnij to do swojej karty ciąży. Muszą respektować Twoje prawa. U mnie położne czytają dokładnie cały plan porodu i dyskutują jeszcze raz każdy podpunkt z rodzącą, żeby w razie czego nie było nieporozumień. Przy cc może być partner cały czas, potem od razu dają dziecko do piersi mamy i można kangurować.Okciakowa, guerretenshi lubią tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:Szczęśliwa Mamusiu, myśle, że nie ma sensu tutaj informować w czyimś imieniu...niektórym jest to ewidentne nie w smak
Myślę, że każda z nas, jak bedzie miała ochotę, to poinformuje i na FB i tutaj o przebiegu wydarzeń
Nie ma co na siłę wszystkich uszczęśliwiać.Werix, Okciakowa, Krakuska, Szczęśliwa Mamusia, Angela B-D, Fuksja90 lubią tę wiadomość
-
Okciakowa waga 66kg nic nie mówi bo to raczej na przyrost się patrzy. Ja np mam 66kg teraz i zaczęłam z 52.5 kg czyli mam 13.5 na plusie a to jeszcze dobre 3 tygodnie do końca. Jaka miałaś wagę początkowa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 21:08