Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Guerretenshi, 2.12 to fajna data. Urodziny Britney Spears także
haha
Ja tam jednak wolę jak jakaś mamusia sama przekazuje info czy urodziła czy nie. Każda może tu wejść i napisać choć dwa zdania: urodziłam dnia tego i tego. A zapewne nie wszystkie sobie życzą aby o nich tu pisano, bo wolą swój Facebook, także ten... Jeśli palma zechce, sama tu napisze. Jeśli nie, to nieDobrawa, guerretenshi, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
że porody? że niby u mnie za prawie 2 tygodnie??? e tam... ponad 200 pierników upieczonych
teraz zostaje je tylko ozdobić
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77bbb67df20c.jpg
Guerretenshi dzięki jeszcze raz za przepis))
a propo alkoholu, no to ja też bym teraz nie tknęła, ALE z chęcią bym się już napiła choć lampeczkę winano dobra butelkę
hihi
w I trymestrze chodziło za mną piwo, gdzie ja za piwem zbytnio nie przepadam, ale jakoś tak miałam ochotę na chmiel, no ale trzeba było się obejść smakiem)
Krakuska, Szczęśliwa Mamusia, Izieth, guerretenshi, Iva79, MoBo lubią tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm)
-
Isia, za mną też strasznie chodziło zimne piwko, bo gorąco było, wakacje itd
ale nawet bezalkoholowego się bałam pić, wkręcilam sobie, że może przez pomyłkę do partii bezalko dostały się jakieś procenty, Lol :p
Isia86 lubi tę wiadomość
-
Mi wujek usilnie a zarazem bezskutecznie próbował wcisnąć likier chałwowy który sam robił rekomendując, że alkoholu w nim tyle co nic a jego słodki smak to poezja.
Prędzej wolałabym objeść się po mdłości samej chałwy ze sklepu niż wypić trunki w których jest ciut alkoholu- a w moim stanie to o ten "ciut" za dużo.
-
Ja też obstawiam że urodzę 2.12
mąż obstawia 3 a moja mama 6
Mąż wyszedł do garażu to mam chwilę żeby Was poczytać.
Dziś rozłożyliśmy łóżeczko z kartonu żeby sprawdzić czy jest z nim wszystko ok. Pójdziemy też do mojej mamy i spróbujemy złożyć wózek.
Może Antek zrozumie tę aluzję
Palma oby szybko poszło :*Krakuska, Szczęśliwa Mamusia, Angela B-D, Dobrawa, guerretenshi lubią tę wiadomość
-
I nie mogę doczekać się już grudnia czuję że codziennie będą jakieś cudowne wieści o nowych maleństwach które przyszły na ten świat
i nie ma dla mnie znaczenia czy pierwsza napisze o tym sama mamuśka czy któraś z dziewczyn. O Kosce też pisały dziewczyny a gdy już miała czas weszła i zdała nam relację co mnie niezmiernie cieszy
Oczywiście wszystkim życzę żeby udało się tak urodzić by świąt nie spędzać w szpitaluWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 15:31
Angela B-D, Szczęśliwa Mamusia, Okciakowa, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Oj dziewczyny,ale wy sie szybko rozpakowujecie,2 grudzien to za chwile
A ja planowo do 31 grudnia czekam
Polkosia i ty sie nie wylamuj i ze mna czekaj,oki?
Wczoraj E przywiozl lozeczko materac i przescieradla,no to cos do przodu z przygotowaniami ruszylismy.
Wiecie,teraz w domu mamy dwa lozeczka,plus jedno dostawiane e sypialni + box w salonie ,no istne bobasowopolkosia, Angela B-D lubią tę wiadomość
Wszyscy w domu -
Ja mam dwie daty porodu i nie wiem, którą wybrać? Tę z usg prenatalnego czy z om? Jakie daty wy bierzecie pod uwagę? Bo mi położna i ogólnie wszyscy w szpitalu kazali patrzeć tylko na datę z usg, a ja suwaczek i ogólne odliczanie nastawiłam sobie z OM. Sama nie wiem...
Według usg mam 12.12 a z OM 15.12Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 15:37
-
Ja mam USG 31.12, a OM chyba 19.12, ale ten drugi odrzuciłam od razu, bo wiem, kiedy była owulacja. Także trzymam się Sylwestra, ale że nie chcę w Sylwestra siedzieć w szpitalu, to 27.12 mi odpowiada ;P
milky_way lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja miałam zawsze cykle książkowe, co 28 dni a owulację dość wcześnie, zazwyczaj między 10-12 dniem cyklu. Licząc według OM aplikacja zawsze wylicza owulację na 14 dnia cyklu, a przecież wiadomo, że to różnie bywa, bo ja właśnie z tych wcześnie owulujących.
-
Olcia gratuluję, szybka akcja
No dziewczyny 2.12 to już na dniachzazdroszczę, że będziecie już tulić swoje szczęścia
U nas od wczoraj 37 tydz, także nie obraziłabym się jakby córunia już z nami była, ale niech sobie jeszcze posiedzi z 2 tyg, w końcu u mamusi najlepiej
Ja mam datę z om, tj.18 grudzień i dwa piersze usg, data z poczęcia i usg w 12 tyg. to 21 grudzień, szykuję się na poród po terminie, a w duchu liczę na tydzień przed terminem OM -
nick nieaktualnyNita Ja synka urodziłam 15.12
.
Co do terminów porodu ja w żadne nie wierzę , ani w ten według OM ani z USG synka na tydzień przed urodziłam , Marysię po terminie , a Gabrysię tak samo jak synka tydzień przed ja przeczuwam że między 37/39 na pewno urodzę więc koniec Marca początek Kwietnia będzie wielkie odliczanie. Moja rodzina obstawia , że nasze szczęście urodzi się w Prima aprilis
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 16:32