X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od położnej dowiedziałam się dwóch informacji. Pierwsza to, że mleko w piersiach powstaje z krwii a nie z treści pokarmowej mamy ( chociaż dla mnie to info to nadal abstrakcja :P ).
    Druga informacja: nawet jeśli nie popęka podczas porodu krocze to może popęknąć szyjka macicy i wtedy lekarz na nią wewnętrznie zakłada szwy- chyba wolałabym już w niewiedzy do porodu przystąpić i o tym fakcie nie dowiedzieć się już tej ciąży, jakaś spokojniejsza bym była.

Werix, MoBo lubią tę wiadomość

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, gratulacje, super chłopczyk
    Mi juz hormony całkiem odwalają bo wy rodzicie a ja płacze ze wzruszenia :)
    A z tym bekaniem to nam tez na SR mówili ze na piersi często dziecko wogole nie odbija bo prawidłowo ssie i nie łyka powietrza, wiec nie ma co odbijać :)
    Jeszcze raz gratulacje !!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 07:27

Martusiazabka, Olcia..89 lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia co za wieści :)) serdeczne gratulacje :* synuś śliczny!!!

Ja od kilku dni mam bóle jak na okres (2-3 razy dziennie) i czasami w ciągu dnia brzuch mi się napina, jakby macica szykowala się do wypchniecia małej...czy to te skurcze przepowiadajace?

Olcia..89 lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Nita Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, gratuluję! Coś tak czułam, że urodziłaś, bo zbyt długo nic nie pisałaś :) Śliczny synek, podobny do Ciebie.
    Zazdroszczę Ci, że masz już poród i ten ból za sobą. U mnie nadal cisza, nic a nic, a termin miałaś dzień przede mną :)

O wagę małego nic się nie martw. Położna mi mówiła, że to normalne, że maluszki trochę tracą na wadze w pierwszych dobach życia.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy :D
    Sea, rzecz najwazniejsza. Cycki to fabryka, nie magazyn :p

Szczęśliwa Mamusia, Werix, Krakuska, Martusiazabka, Angela B-D lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia kochana tak czułam że wpadniesz już z informacją że urodziłaś mega się cieszę i gratuluję :*

Guerretenshi trzymam dziś za Was kciuki i myślami jestem z Tobą :*

U mnie kompletna cisza. Nawet robimy zakłady kiedy mały się urodzi- zobaczymy kto wygra ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ogromne gratulacje <3 synek pikny niech się zdrowo wam chowa :)

Co do tego winka to ja nie wiem co to dokładnie ma podziałać czy bąbelki czy samo winko.
    Ja tam fanka wina wcale nie jestem, nie lubię i tyle, ale nie wydaje mi się, że jedna lampka jest aż tak toksyczna. Mnie w ciąży wogole do alkoholu nie ciągnie, ale widząc ciężarne na weselach które kilka lykow szampana wzięły jakoś nie wydawało mi się niczym złym. Wydaje mi się żeby promile udzieliły się dziecku to raczej trzeba pewna dawkę zapodac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 08:04

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo nie wierzę w to co czytam.
    Nie ma bezpiecznej dawki alkoholu w ciąży. Narządy wewnętrzne dziecka w łonie matki są bardzo malutkich rozmiarów i nawet kilka łyków alkoholu może być dla dziecka bardzo niebezpieczne lub nawet śmiertelne. To, że jednej czy drugiej koleżance nic się nie stało, nie znaczy, że nie stanie się Tobie. Konsekwencje są poważne, począwszy od urodzenia pijanego noworodka do późniejszych FAS i innych kłopotów w rozwoju.
    9 miesięcy to nie jest tak długo, żeby nie móc powstrzymać się od alkoholu, bez przesady. Zresztą, picie alkoholu w ciąży uważam za skrajną głupotę i nieodpowiedzialność matki. W ogóle to nie podlega żadnej dyskusji, to głupota wynikająca z niewiedzy.

polkosia, Kushina, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• MoBo Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita spokojnie, ja myślę że mi nawet jeden łyk przez gardło nie przejdzie bo nie lubię i tyle :P napisałam co usłyszałam.
    Jeżeli o mnie chodzi to wolałabym kilka lykow winka (gdyby miało to pomoc) niż wywoływany poród.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea wrote:
    Od położnej dowiedziałam się dwóch informacji. Pierwsza to, że mleko w piersiach powstaje z krwii a nie z treści pokarmowej mamy ( chociaż dla mnie to info to nadal abstrakcja :P ).
    Druga informacja: nawet jeśli nie popęka podczas porodu krocze to może popęknąć szyjka macicy i wtedy lekarz na nią wewnętrznie zakłada szwy- chyba wolałabym już w niewiedzy do porodu przystąpić i o tym fakcie nie dowiedzieć się już tej ciąży, jakaś spokojniejsza bym była.

Z szyjką to się chyba jednak duuuużo rzadziej zdarza, niż z pęknięciem / nacięciem krocza - więc nic się nie stresuj.

polkosia lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, gratulacje :) Ja Klementynki nie podnosiłam do odbijania ze 3 dni, bo zapomniałam, że trzeba ;D Matka roku ;D Dopiero jak inna mama na poporodowej zaczęła podnosić, to i ja ogarnęłam :P Mojej się akurat ładnie odbijało, ale nie za każdym razem też. Kupka może być co kp, raz na dzień lub raz na kilka dni, ale na początku zazwyczaj jest często. Spadek wagi do 10% masy urodzeniowej jest OK, więc jeszcze masz zapas i pewnie jak ruszy mleko dziś lub jutro to zaczniecie przybierać :) Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 10:29

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia gratulacje :) super że masz już synka przy sobie :)

U mnie też cisza, choć ten tydzień wolałabym się wstrzymać

82doroeqdnooy9dr.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia gratulacje :* śliczny synek :*

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia gratulacje :)

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia..89 gratulacje, wszystkiego dobrego dla Was :)

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie z innej beczki. Nie orientujecie się czy stopień dojrzałości łożyska na tym etapie ciąży ma jakiś wpływ na to czy ciąża będzie przenoszona czy nie? Niektóre kobiety mają już 3 stopień na tym etapie, a niektóre 2. Ja ostatnio na usg 36+4 miałam 2 stopień.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, gratulacje! :*

Nita, pierwsze słyszę o takim parametrze :) nic mi nigdy nie wspominali o stopniu dojrzałości łożyska...

Ja po drugim ktg, tym razem coś się przynajmniej zarejestrowało. Jeden skurcz 60, drugi 30. Ale w sumie takie to mam od połowy ciąży. Coś czuję, że maluszek jeszcze by conajmniej do 10.12 posiedział, ech. Wolałabym później to cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 10:26

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • jusci Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, mnie też to trapi... u mnie też w 36+6 2 stopień.

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dam sobie za to ręki uciąć, ale gdzieś mi się obiło o uszy, że to właśnie łożysko daje dziecku sygnał, że należy już się zacząć rodzić, więc teoretycznie dojrzałość łożyska może mieć wplyw na termin porodu.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w 38tc III stopień ale jak to lekarz stwierdził przepływy są ok więc dziecko jeszcze czerpie co dobre i co mu potrzeba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 09:48

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ